Streetbasketbaltoernooi voor herhaling vatbaar

Maandag 5 juni 2006 (2e pinksterdag)

Op de 2e pinksterdag werd door de basketbalvereniging The Sea Devils voor de eerste keer een kleinschalig streetbasketball evenement opgezet op het basketbalpleintje naast het politieburo. Het pleintje is altijd al het decor van de fanatieke jeugd van The Sea Devils en het werd tijd om hun krachten te meten met andere basketballers. In totaal deden er 7 teams mee waarvan 3 uit Alkmaar.

Het weer liet ons gelukkig niet in de steek en ook ouders en andere basketliefhebbers gaven acte de presence. Ook de bekende muziek , rap en hiphop ontbrak niet. De namen van de teams waren veelzeggend ondermeer TTT, AG Ballers, 6th Sense, Thunderbirds, Slamjammes, Loempiaas en Victorious.

De kwaliteit van het spel was prima en er waren veel mooie moves te zien en er werd dan ook om elk punt gevochten. Zeker als je 3 tegen 3 speelt is het tempo hoog en dat was de laatste wedstrijden te zien. Sommige spelers hadden het moeilijk maar bleven toch alles geven. Uiteindelijk nadat ieder team 6 wedstrijden had gespleeld deed het team Victorious zijn naam eer aan en won het toernooi ongeslagen.

De Thunderbirds eindigde op de 2e plek. Voor deze teams had de organisatie nog enkele leuke prijzen beschikbaar. Enige smetje op het toernooi waren de blessures van 2 spelers uit Alkmaar. Jongens sterkte.

Volgend jaar weer en wellicht groter van opzet!