Seizoen 2005-2006: aspiranten jongens 1

Historie
Seizoen 2004-2005
 

 


[klik op de foto's voor een grotere versie]

8 april: The Sea Devils aspiranten jongens 1 ongeslagen kampioen!

Het talentvolle aspirantenteam van The Sea Devils is door een 100 – 24 overwinning op Flashing Heiloo kampioen geworden van het district Haarlem. Ook in de twintigste wedstrijd van de competitie bleef Sea Devils ongeslagen.

Het team heeft zich dit seizoen zeer goed ontwikkeld en speelt attractief en snel basketball. De tegenstanders worden door een agressieve man-to-man verdediging op eigen helft flink onder druk gezet. Deze speelwijze levert Sea Devils veel steals op waardoor uit man meer situaties eenvoudig gescoord kan worden. Ook aanvallend beschikt het team over veel kwaliteit. Het team promoveert naar de rayonklasse Noord Holland en zal volgend jaar worden geconfronteerd met sterke tegenstanders uit Amsterdam en Den Helder.

De wedstrijd tegen Flashing Heiloo was eigenlijk een formaliteit. Het klasseverschil was eenvoudig weg te groot en van een spannende wedstrijd was dan ook geen sprake. Na de eerste periode was er al een voorsprong opgebouwd van 23 –3. In de tweede periode werd het spel rommelig. Flashing Heiloo was echter veel te zwak om te profiteren. De ruststand werd bereikt met een 40 –7 voorsprong. Ook in de derde periode speelde Sea Devils slordig basketball. Toch werd ook deze periode ruim gewonnen.

In de vierde periode speelde de ploeg het beste spel. Met veel steals en goed teamplay werd het publiek vermaakt. Yi Ming Hu speelde verdedigend een sterke wedstrijd en pakte negen steals in de wedstrijd. Ook Tom Oreel stond goed te spelen in de defense en pakte veertien rebounds. Aanvallend waren Daan Berkhout, Tom Oreel en Mats Wickenhagen nauwelijks af te stoppen. Een mooi moment was de driepunter van Tom Oreel waardoor de eindstand van 100 – 24 op het scoreboard kwam.

De scores kwamen van: Tom Oreel 29, Daan Berkhout 22, Mats Wickenhagen 12, Jan Bollemeijer en Max Schmidt 9, Ben Visser 7, YiMing Hu en Luca Massaro 6.

Basketballvereniging The Sea Devils kan in de toekomst met deze talentvolle spelersgroep nog mooie resultaten tegemoet zien.

3 april: kampioenschap Sea Devils aspiranten jongens 1 komt in zicht

Doordat AJ1 in het afgelopen weekend de wedstrijden tegen Racing Beverwijk en Akrides wist te winnen is het kampioenschap erg dichtbij gekomen. Op zaterdag 8 april in de thuiswedstrijd tegen Flashing Heiloo is het team bij winst niet meer in te halen en wordt dan de terechte kampioen van het district Haarlem.

AJ1 is tot nu toe ook in het tweede deel van de competitie ongeslagen gebleven. Na tien gespeelde wedstrijden steekt het team met een gemiddelde van 80 punten voor en 35 tegen met kop en schouders uit boven de andere ploegen.

Afgelopen zaterdag werd in Castricum Racing Beverwijk met 79-37 verslagen. Na een slap begin kwam het team zoals wel vaker pas in de 3e periode echt op stoom. Met veel steals en snelle breaks speelde Sea Devils in hoog tempo Racing uit de wedstrijd. Het was bij vlagen echt genieten voor de basketballliefhebber. Opvallend was het uitstekende verdedigende werk van Yi Ming op rayonselectiespeler Michiel Does van Racing en het agressieve en effectieve spel van Mats. Hij speelde een lekkere pot met vijftien punten, negen assists en twaalf steals: bijna een triple double.

Op zondag stond de uitwedstrijd tegen Akrides (een lastige tegenstander) op het programma. De wedstrijd van zaterdag zat zeker nog in de benen, want de eerste twee periodes waren niet goed. Max en Yi Ming kwamen al snel in foutenlast en het schotpercentage was bedroevend laag. Akrides speelde echter ook niet goed, zodat de rust inging met een voorsprong van zes punten (26 -32). In de 3e periode stond het team wel op scherp. Agressief spel, een snelle overschakeling en een veel beter schotpercentage dan in de eerste helft zorgden er voor dat de wedstrijd aan het eind van deze periode al gespeeld was.
Vooral Daan speelde ijzersterk (topscorer met 22 punten). Eindstand 52 – 80.

Sea Devils staat nu vier punten voor op concurrent Hoofddorp en is met nog twee wedstrijden te spelen bij winst op Flashing kampioen. Basketball liefhebbers zijn zaterdag 8 april om 17:30 uur van harte welkom in sporthal de Bloemen. We hopen op een leuke wedstrijd met veel publiek.

15 oktober: Sea Devils overklast koploper Racing Beverwijk

Afgelopen zaterdag moest Sea Devils aspiranten jongens 1 aantreden in de uitwedstrijd tegen koploper Racing Beverwijk. Beide teams waren nog ongeslagen, maar Racing had één wedstrijd meer gespeeld.
Sea Devils kwam fantastisch uit de startblokken. Er werd een strakke man-to-man verdediging gespeeld. Racing had het hier bijzonder moeilijk mee en kwam niet aan goed aanvalsspel toe. De aanval van Sea Devils liep daar in tegen als een trein. Het spel werd goed wijd gehouden en de bal werd snel rond gespeeld. Eindstand 1e periode: 5-19.

In de 2e periode werd het goede spel doorgezet en Racing kreeg aanvallend géén poot aan de grond. Sea Devils werkte hard in de verdediging en met gecontroleerd spel werd de voorsprong uitgebouwd naar 9-34 met de rust.

Ook in de 3e periode gaf Sea Devils nauwelijks ruimte aan Racing. De spelers van Racing konden de bal niet goed kwijt, wat resulteerde in veel balverlies. Sea Devils profiteerde optimaal van hun strakke defense en sloot deze periode af met een voorsprong van 15-48.

In de 4e periode deed Sea Devils er nog een schepje bovenop en scoorde er lustig op los. De full-court press bracht Racing nog verder in de problemen en leverde veel balwinst op voor Sea Devils.
Na het laatste fluitsignaal was Racing uit zijn lijden verlost en was de eindstand
26 – 74.

Een compliment voor de instelling van het hele team. Aanvallend speelden Jan Bollemeijer en Daan Berkhout een ijzersterke wedstrijd. Verdedigend wisten Yi Ming Hu en Mats Wickenhagen de sterkste spelers van Racing goed in bedwang te houden. Door dit resultaat staat Sea Devils alleen aan kop en dat geeft veel zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden.

De punten werden gemaakt door: Jan Bollemeijer 30, Daan Berkhout 16, Tom Oreel, 8, Mats Wickenhagen 7, Yi Ming Hu 6, Max Schmidt 4 en Ben Visser 3

--
Commentaar, suggesties, tekst of foto's voor de AJ1 pagina? Mail de webmaster!