Seizoen 2005-2006: aspiranten/kadetten meisjes 1

Historie
Seizoen 2004-2005
 

De teamfoto

Staand: Coach Donald, dan vlnr Xaviera, Petra, Samuella, Marlou en Denise en zittend: Judith en Xante. Safiera staat helaas niet op de foto.

Zaterdag 25 maart: een ruime overwinning tegen Heiloo

Zaterdag 25/3 uit tegen Heiloo, daar kon gewonnen worden. Dit waren we ons bewust maar het moest wel eerst even gebeuren. Het eerste kwart verliep prima. Onze meisjes begonnen trefzeker en zowel Marlou (2x), Xante, Petra, Denise en Xafiera maakte mooie punten (5–12). Het tweede kwart kwamen de bankspeelsters Sam en Judith erin en ook deze wisten beiden te scoren. Scores: Judith, Denise, Xafiera, Sam (2x) en Judith. Stand dit kwart 4 – 11 in het voordeel van The Sea Devils. Vooral de break ging prima. Snel naar voren en dan een goede pass. Prima!

Het derde kwart begon wat onrustig en daardoor kwam Heiloo iets meer tot scoren maar opnieuw hadden Marlou, Xante (2x) en Denise (4x) het vizier op scherp. Het kwart eindigde in 7-14.  De overwinning kon ons niet meer ontgaan dat was zeker en dat was ook te merken aan het spel in het 4e kwart. We gingen wat nonchalant met de kansen om en lieten daarom Heiloo iets meer terugkomen Eindstand 28-50. Scores 4e kwart: Petra, Sam (2x), Judith, Marlou en Denise.

We hebben goed verdedigd en waren snel in de break. Top meiden!

Zaterdag 11 maart: aspiranten meisjes verslaan Lions

Onze meisjes waren belust op revanche want op 19/11 werd thuis een nipte nederlaag geleden en na alle trainingen moesten we ze nu kunnen pakken. Helaas waren we het eerste kwart nog niet helemaal bij de les en keken we tegen een 9-6 achterstand aan. Ook de tafel liet te wensen over die schreef de P’s van de Lions niet op. Gelukkig wilde Fabian, de broer van Xaviera, ook wel tafelen en zo konden we met een gerust gevoel verder spelen.

Het tweede kwart begon er op te lijken en we kwamen steeds dichterbij stand dit kwart  4-6 in ons voordeel. De meisjes van de Lions begonnen door het betere spel van Sea Devils steeds ruwer te spelen maar we hielden het hoofd koel. Het derde kwart wonnen we dan ook met 8-4. Toch bleef het spannend  tot het einde want de verschillen waren klein maar uiteindelijk bleven we onze 3 punten voorsprong behouden en konden onze meisjes met opgeheven hoofd het veld verlaten. Met z’n  vijven de klus geklaard !!!!

Eindstand 23-26 in het voordeel van The Sea Devils.

Zaterdag 4 februari: 2e overwinning een feit

Zaterdag 4 februari moesten de asp. meisjes  al om 11.30 uur aantreden tegen KTC. De uitwedstrijd was met 32-14 verloren dus een revanche was op z’n plaats. KTC kwam goed uit de startblokken maar gelukkig kon Sea Devils aanpikken door goed schietwerk van Denise en Marlou en werd het 1e kwart ook nog winnend afgesloten  met 8-6. In het 2e kwart konden ons meisjes wat verder uitlopen door een goede verdediging van Sam, Xante en Xaviera. Opnieuw was Denise trefzeker en ook Petra schoot met scherp. Met de rust was de stand 18-14.

Het 3e kwart  werd spannend daar KTC niet opgaf. Gelukkig  konden Xante, Sam en Denise goed tegenscoren maar niet beletten dat de meisjes  van KTC op 2 punten naderbij kwamen: 26-24. Het werd een spannend 4e kwart mede doordat Denise scherp gedekt werd. Hierdoor onstond ruimte waardoor de andere meisjes van Sea Devils juist tot scoren konden komen. Marlou, Xante en Petra maakte het karwei verder af. Eindstand 34 – 28!

Meiden goed gespeeld! De extra trainingen met Donald beginnen hun vruchten af te werpen.

Een enthousiaste toeschouwer!

Zaterdag 3 december: het gaat steeds beter!

Onze aspiranten meisjes gaan steeds beter ballen. Natuurlijk wordt er verloren van de ervaren teams maar toch kwamen ze steeds dichterbij een overwinning. Tegen LC Players 5 punten verschil, tegen Lely nog maar 2 punten verschil en tegen Probuild Lions in "overtime " met 1 punt verloren. Maar afgelopen zaterdag was het dan zo ver de meiden wonnen met ruim verschil van Flashing Heiloo. Top!!!!!!

Zaterdag 19 november: net niet gelukt!

Zaterdag 19/11 moest onze team tegen Lions en tijdens de warming up kregen we het gevoel dat deze wedstrijd onze eerste overwinning kon opleveren.

De eerste periode kwamen we (te) langzaam uit de startblokken. Xaviera en Malou wisten slechts al enige te scoren. Kwam zeker door het tijdstip nl. etenstijd maar gelukkig voor ons gold dat ook voor onze tegenstanders. Xante liep te snel tegen 3 fouten en dat scheelt. Stand 4-4. 

Het tweede kwart waren de Lions duidelijk beter en met name hun nummers 15 en 18, de langsten, zorgden voor veel punten. We konden het even niet bijbenen. Petra miste helaas 2 vrij worpen maar gelukkig konden Malou en Denise nog wat punten meepakken. Stand dit kwart 6 –14. 

Het 3e kwart begonnen we echter voortvarend. Goed verdedigend, we hadden zelfs een charge (aanvallende fout) en furieus aanvallend wisten we langzaam maar zeker dichterbij te komen. Mooie punten van Petra, Samuela , Xaviera S (1 vrije worp) en 2 x Denise . Safira G. had net even pecht dat de bal er niet in rolde. Stand 3e periode 9-7.

Vanwege het betere spel begon ons team te geloven in een overwinning en het werd dan ook onwijs spannend. De meisjes van de Lions begonnen het steeds moeilijker te krijgen en ons meisjes begonnen de smaak te pakken te krijgen. Malou had even pech met 2 vrije worpen maar maakte dat later weer goed met een leuke actie. Ook Judith, Denise en Petra wisten te scoren en we kwamen tot op 4 punten verschil.  In de achste en negen minuut bracht Denise met 2 afstandschoten het team langszij en het dak ging er bijna af. Stand 29 –29.

Sommige meiden pakten al hun spullen en waren tevreden met de uitslag nl. het gelijkspel. In basketbal moet er echter altijd een winnaar zijn dus dat betekende verlengen (overtime) met 5 minuten. Wat werd het spannend! Malou kreeg al eerste de kans om ons op voorsprong te zetten door 2 vrije worpen
te nemen. Een bal was raak en we kwamen inderdaad met een punt aan de leiding.. Door de spanning miste beide partijen echter bijna alles tot de 4e minuut. Een meisje van Lions die tot dan toe nog niet gescoord had gooide een circusbal erin. Met nog een minuut te spelen gaf Sea Devils vol gas met als gevolg twee vrij worpen voor Sam. De druk was echter te groot en de vrije worpen werden helaas niet benut en de rebound van de laatste vrije worp werd net ... net gemist.  Eindstand 30-31.

Meiden top gespeeld. De eerste overwinning komt er zeker aan.

Herman

--
Commentaar, suggesties, tekst of foto's voor de AKM1 pagina? Mail de webmaster!