Seizoen 2005-2006: dames 1

De speelsters     Via dunk.nl
Marike Balster Wilma Beukers   Alle wedstrijden
Marijke Teunis Rosita Wiendels   Stand
Sandra Verburg-Reijenders Kristel Knebel    
Irene Weber Judith van Dijk   Historie
  Ineke Post (BS)   2004-2005
Coach: Hans van Uitert   2003-2004

De kampioensfoto van vorig seizoen!

De wedstrijden:

22 oktober Noorderhaven: nipt verlies
16 oktober Zeemacht: wederom succes
8 oktober Falcons: eerste overwinning
24 september Lely: nipte nederlaag
17 september Lions: eerste rayonwedstrijd

22 oktober Noorderhaven: nipt verlies

Afgelopen zaterdag moest dames 1 naar Julianadorp om tegen JBC Noorderhaven aan te treden.  Een zeer jong team met 1 wat oudere speelster. Er werd hard gespeeld en de tegenstander zat direct op de bal maar Sea Devils liet zich niet wegzetten en met een aantal mooie scores onder het bord werd het 1e kwart afgesloten met een 15-18 stand in het voordeel van Sea Devils. In het 2e kwart liep het spel hetzelfde. Er werden veel fouten gemaakt wat resulteerde in veel vrije worpen. Deze werden door Sea Devils goed benut en het 2e kwart werd afgesloten met 27-36 nog steeds in het voordeel van Sea Devils.

Na de rust kwam Noorderhaven dichterbij, mede door schitterende 3-punters van een speelster, die niet te stoppen was. Hierop werd de verdediging aangepast  en de 3-punters bleven uit. Het 3e kwart werd afgesloten met nog steeds een voordeel voor Sea Devils: 47-51. In het laatste kwart ging het er nog feller aan toe, maar Marijke Teunis en Wilma Beukers bleven scoren. Na een gewone - en tevens technische fout van Sea Devils kan mocht de tegenstander 4 vrije worpen nemen en daarna bal zijkant. Ineens stond Noorderhaven voor met 1 punt.

Dit was door Sea Devils in de laatste 18 seconden niet meer goed te maken en met 66-65 moest Sea Devils alsnog de wedstrijd gewonnen geven. Topscoorders bij Sea Devils: Marijke Teunis 30 punten, Wilma Beukers 20 punten. In totaal werd een record van 58 vrije worpen genomen! 32 hiervan werden benut, waaronder 21 door Sea Devils en 11 door Noorderhaven.

16 oktober Zeemacht: wederom succes

Zondag om 12 uur vertrokken we naar Den Helder voor een wedstrijd tegen MSV-Zeemacht, in een lege sporthal waar alleen Sea Devils moest spelen. Met een gehavend team zonder 3 vaste speelsters, met een invalster en een half geblesseerde Judith van Dijk, zijn we toch begonnen aan de wedstrijd. Het 1e kwart liep voorspoedig. De tegenstander kreeg geen grip op de wedstrijd en wist niet welke verdediging te spelen. Dit resulteerde in het eerste kwart tot een 22-7 stand voor Sea Devils. Maar Zeemacht kwam sterk terug in het 2e kwart, met een goed pressende verdediging. Sea Devils kwam slecht tot scoren en met 29-16 werd het rust.
 In het derde kwart waren beide teams in evenwicht en werd afgesloten met 42-29 in voordeel van Sea Devils, maar met 2 speelsters minder, Sandra Verburg en Wilma Beukers,  wegens het krijgen van 5 fouten, wat betekent dat je het veld moet verlaten. De geblesseerde Judith moest ingezet worden. Veel onnodig balverlies ging op de zenuwen werken, doch door  koelbloedige scores van Marijke Teunis en vrije worpen die er dit keer wel in werden gegooid kon Sea Devils winnend het veld verlaten met: 55 – 48. Niet voor niets naar Den Helder gereden.
Volgende week zaterdag naar Julianadorp tegen Noorderhaven. 

8 oktober Falcons: eerste overwinning

De eerste overwinning van de dames van Sea Devils is binnen. Nadat vorige week in Amsterdam wederom werd verloren bij BV Lely (60-51) werd het nu wel tijd om te winnen. Tegenstandster was The Falcons dames 1 uit Amsterdam. Een fel team die letterlijk bovenop je zat. Gelukkig waren er goede scheidsrechters aanwezig. Na de eerste 10 minuten met 8-9 te hebben afgesloten gingen de 2e 10 minuten beter, althans, Marijke Teunis was op schot waardoor we de rust ingingen met een 20-13 voorsprong. 2 Speelster van Sea Devils waren intussen uitgevallen met een blessure. Na de rust wilde de tegenstander proberen ons in te halen, doch dit gebeurde met veel duw, sla- en trekwerk. Het mocht niet baten want de 3e 10 minuten werd afgesloten met een 37-27 voorsprong. Met nog 10 minuten te gaan werd de verdediging aangescherpt en de tegenstander belet te scoren, wat resulteerde in een 47-31 overwinning.
Topscoorster was Marijke Teunis met 25 punten. Volgende week gaan we naar Den Helder alwaar een wedstrijd tegen MSV-Zeemacht wacht.

24 september Lely: nipte nederlaag

Op 24 september heeft dames 1 van de Sea Devils haar 2e wedstijd op rayonniveau gespeeld. Een spannende wedstrijd, waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden, maar toch de tegenstander met de punten naar huis ging. Tegenstander was BC Schrobbelaar uit Amsterdam; met 11 speelsters naar de sporthal gekomen tegen 7 speelsters van Sea Devils.

De eerste 10 minuten keek Sea Devils de kat uit de boom wat resulteerde in een achterstand bij rust. De tweede 10 minuten werd er beter gespeeld en vielen de punten, maar met een 22-26 achterstand gingen de dames de kleedkamer in. De achterstand was niet onoverbrugbaar en met goed spel werd de tegenstander bijgehouden en was de achterstand nog steeds niet geslonken, maar ook niet meer geworden.

De laatste 10 minuten waren de spannendste van het geheel. Met 2 prachtige 3-punters van Sandra Verburg liepen we uit naar 1 punt voorsprong in de laatste minuut. Helaas viel een schot van de tegenstander perfect in de ring en met een fout van de kant van Sea Devils en 1 raak geschoten vrije worp van de tegenstander ging de eindbel met een eindstand van 46 48. Topscoorster bij Sea Devils was Marijke Teunis.

Toch kijken de dames terug op een geslaagde wedstrijd met goed verdedigend werk. Vanuit de bucket kon de tegenstander niet scoren.

17 september Lions: eerste rayonwedstrijd

Dames 1 speelde op 17 september de eerste wedstrijd op Rayon niveau tegen Lions 1. Ondanks dat van de 9 spelers 6 boven de 41 zijn, laten ze zich niet kisten en gaan de dames vol goede moed het nieuwe seizoen in. De eerste wedstrijd begon toch niet helemaal zoals het moet, ze misten de twee lange centers en de coach was ook niet van de partij, maar de coaching werd waargenomen door Wim Verburg.

De eerste 10 minuten werd er begonnen met Judith, Sandra, Irene, Marijke en Marike. De dames zijn nog niet helemaal gewend om op rayon snelheid te spelen zodoende werd na een aantal wissels van Nancy en Rosita, de eerste helft afgesloten met 16 31 in het nadeel van de dames.

De tweede helft waren ze iets meer op dreef en wisten ze zonder de twee centers meer te scoren dan Lions en dan de eerste helft. Eindstand was 37 49.

--
Commentaar, suggesties, tekst of foto's voor de dames 1 pagina? Mail de webmaster!