Seizoen 2005-2006: heren 2

De spelers   De meetrainers   Via dunk.nl
05 Paul Aris 12 Robert Overpelt Erik Hoffman   Alle wedstrijden
06 Robert Tepaske 13 Job Hendriks Gert de Rover   Stand
07 Pepijn Stel 16 Jeroen Oud      
08 Koos Twiest 30 Marcel Hilferink     Historie
09 Onno Abbes 31 Bart Res     2004-2005
10 Harald Kolkman 32 Robert-Jan Derwig     2003-2004
11 Jeroen Hoffman 33 Rob Kiebert      

De bijnamen: de Spicht, de Slachter, Red Slut From Hell, Dunkin' H, de Walvis, Julius Flatshot, de Dokter, drs. P, Kooooooos, Eros, Grover, Twiest The Beast, OvP, anymore anyone anywhere anyhow?

De partijtjes:

  K.T.C.
2
Mapleleaves
1
Guardians
3
Hoofddorp
4
L.C.P.
2
Racing
4
Racing
5
O.G.
3
Spaarndam
2
Axion
1
Akrides
5
Uit o o o o o o o o x x o
Thuis x x x o x x (o) o o o x o
[x=winst, o=verlies, -=niet gespeeld]

IJmuiden - Newcastle - IJmuiden, 23-24-25 september 2005

Hier nog veel meer foto's.

Programma

08-04-2006 1730 Mapleleaves 1 uit, 59-50 verloren
01-04-2006 1930 Spaarndam 2 thuis, 43-79 verloren
24-03-2006 2100 Akrides 5 uit, 62-44 verloren
18-03-2006 1800 Onze Gezellen 3 uit, 86-66 verloren
04-03-2006 1800 K.T.C. 2 uit, 64-75 gewonnen
18-02-2006 2045 Hoofddorp 4 thuis, 54-56 verloren
11-02-2006 1630 Racing Beverwijk 5 uit, 70-57 verloren
04-02-2006 2100 ABC Axion 1 thuis, gewonnen
Flattttt..

28-01-2006 1830 Alkmaar Guardians 3 uit, 71-56 verloren
Een duidelijk geval van ontbrekend cholesterol. Er werd hard gewerkt, bij vlagen grandioos gespeeld maar over het algemeen genomen was het gewoon te kort tegen deze zeer gemotiveerde en bijna alles scorende tegenstanders. In het eerst kwart al 13 punten achter, dat zijn we nooit meer te boven gekomen.

Uitblinkers waren toch zeker PS, RK en RO: mooie acties gevolgd door zeldzaam voetenwerk; of was het toch andersom. Volgende keer beter dan maar en hopende dat het blessure leed dan is geleden en de afwezigheid problematiek ten einde is.

Scores: JHe 2; RK 2; JHo 9; KT 9; PS 10; RO 11; RJ 13.

De Walvis

21-01-2005 2000 Racing Beverwijk 4 thuis, met 5 punten verschil gewonnen, oeps nee toch met 0-20 verloren
Na een laffige emailwisseling was duidelijk dat 28% opkomst inclusief een zieke net niet genoeg was voor een team maar gelukkig bleek bij aanvang een blik kadetten opengetrokken te zijn. Dit deed de meeste basisspelers verzuchten dat het allemaal veel te snel ging en zij bleven de bank liever warmhouden: zo bleek de briljante noodgreep zowel een positief als negatief effect te hebben..

Hoe dan ook, de heren/kadetten combinatie bleek oningespeeld toch heel goed te werken; veel beter dan de uitwedstrijd in ieder geval. Zo stonden we bijna de hele wedstrijd een handvol puntjes voor in plaats van een emmervol achter.

In het derde kwart kwam er bijna een voortijdig einde aan de wedstrijd toen een tegenstander z'n rug blesseerde doordat zijn medespeler een op volle vaart zijnde Derros nog een zetje toe gaf. Een beetje dom want D kreeg de schuld en de toon werd zoiets van "als het zo gaat stoppen we er wel mee". Dat hadden ze vooral moeten doen want zo werd de lijdenweg alleen maar langer. En langer.

Om het goed te maken besloot onze ster namelijk om met twee punten voor en een seconde te gaan een klein foutje te maken op de middellijn. Of eigenlijk een dikke fout hoorde ik later. Een klassiekertje dus, en ook een beetje dom: twee vrije worpen tegen en verlengen! Weer vijf minuten lang spanning en sensatie: toeschouwers van heren 1 draaiden hun hoofden naar rechts want daar gebeurde wel wat!

Toch was de inzet niet helemaal genoeg: een tweede verlenging was een feit. En toen waren onze kadetten-helpers het zat: Nick dunkte nog eens keertje, Jeffrey en Daniel gooiden er nog een paar in: zo was het mooi geweest! Bedankt jongens!

Naschrift: de bond was het niet eens met de opstelling van onze nieuwe helden en bedacht een 0-20 uitslag voor deze wedstrijd; dit onder luid protest (intern dan he) van de veroorzaker...

14-01-2005 2000 L.C.P. 2 uit, 57-46 verloren

Nadat alle LCP-spelers stuk voor stuk voor aanvang van de wedstrijd tien minuten lang gelachen hadden om een mop van de scheidsrechter kon de wedstrijd tien minuten te laat beginnen. LCP ging als een razende Roeland van start en stond in no time zo'n twintig punten voor. De koene ridders van de SeaDevils maakten zich geen zorgen; dit was in de thuiswedstrijd ook gebeurd. Toen wonnen we de wedstrijd in het derde kwart met alle vingers in de neus. Een en ander dreigde ook nu te gebeuren.

In het derde kwart was LCP leeg en verdrietig van haar vertoonde spel en SeaDevils kwam op stoom. Toen begon het fluitende duo een hoofdrol voor zich op te eisen. Waar OvP finaal doormidden werd gehakt kreeg hij tevens de fout. Waar Walvis een prachtige driepunter wegdrukte gebeurde er tijdens de succesvolle balvlucht blijkbaar iets onder de ring met als resultaat no score en bal zijkant LCP. Drs P.'s vijftigjarige lijf werd door drie LCP-leden als klimboom gebruikt en Kooooooos werd met het Groningse hoofd tegen het speelveld geperst. Zijn reactie "Oaoaouooaawauwauwauwauwauw!" nam de scheidsrechter niet mee in zijn oordeel.  De smerig spelende nummer 8 van LCP mocht de bal uit Koooooooooos handen trekken en scoren. Het werd Walvis op de bank allemaal te veel en hij burpte wat richting de hoofdrolspeler van de avond. "Technische fout", krijste deze. "Die zetten we bij een speler zonder fouten, dan is die speler-coach vanavond", kirde Walvis. Dat Har er al twee achter z'n naam had staan werd even over het hoofd gezien.

Met de scheidsen werd het alleen maar erger; bij elke beslissing in het voordeel van SeaDevils kon hij rekenen op vijf begripvolle LCP'ers die wel snapten "Dat ie zich zo in de maling liet nemen door die gemene Godenzonen uit Castricum". Nadat Har met nog twee keurige, reguliere en zeer functionele fouten ter bescherming van alles en iedereen naar de bank werd gehaald kon ie het niet nalaten de scheids te feliciteren met zijn mooie kuur. Een tweede technische was het gevolg en H mocht de zaal verlaten. Het verslag stopt dan ook hier want ik heb geen flauw idee wat de eindstand is geworden.  We hebben in ieder geval verloren.

Harald

17-12-2005 1730 Mapleleaves 1 thuis, 77-64 gewonnen
Bij gebrek aan de gebruikelijke stukjesschrijver het volgende.

Het eerste kwart schoten we ze helemaal stuk.
In de tiende minuut pikte de Butcher zijn vierde fout op.
Met rust stonden we nagenoeg gelijk.
De foutenlast was bij hun veel groter dan bij ons.
Wij hebben ons hoofd nog redelijk koel weten te houden.
Zij begonnen met vijf plus een geblesseerde, wij met negen plus een geblesseerde, dat was niet eerlijk.
Zij eindigden met drie plus een geblesseerde, dat was zeker niet eerlijk.
Dit stukje gaat helemaal nergens over.

10-12-2005 1915 Spaarndam 2 uit, 43-64 gewonnen
Doordat er weer eens sprake was van een georganiseerde (not) heenreis met klusbussen, monumentale hoestbakken en volgestouwde voorloopauto's hadden we de timing van aankomst, inlopen en aanvangen weer eens niet onder controle. Dat er binnen het konvooi sprake was van verschillende interpretaties van verkeersborden hielp ook niet evenals het voordurende ge-emmer aan het hoofd van één van de goed bedoelende chauffeurs. "Dat bordje afslag Spaarndam is niet de afslag naar Spaarndam, maar naar OG".

Tegen dat soort logica zijn maar weinigen bestand.

Dat het goed kwam moet dan ook aan het toeval toegeschreven worden, en het feit dat we met een ruime dubbele bezetting in Spaarndam aankwamen.

PA deed de tactiek en die klonk aan de kant nog goed. HK had zich tijdens de bespreking geconcentreerd op het saboteren van de sfeer en liep dus de rest van de wedstrijd iedereen in de weg. De sfeer leed er nauwelijks onder, overigens. Een kleine tactische ommissie was het niet opstellen van NoShot bij de aanvang waardoor Spaarndam de eerste twee kwarten nog redelijk mee kon komen: 27-32.

Voor het derde kwart werden wat laatste tactische accenten gelegd en Spaarndam werd vakkundig geklopt geveegd met een 6-20 sweep, feestelijk afgesloten met een dreipunkt van onze brakke rooie navigator in de buzzer.

Met 20 punten voorsprong hadden we in het vierde kwart nog 2 time-outs nodig om het gekakel bij de Gelen te dimmen, maar gevaarlijk is het niet meer geworden. Dat de gang er nog een beetje in bleef hadden we te danken aan één van onze verdetten die zijn leesbril niet mee had en het scorebord niet kon lezen. Hij was in zijn eentje een spannende wedstrijd aan het spelen, en ook grotendeels verantwoordelijk voor de genoemde time-outs.

Aan het barretje was bijna iedereen vreselijk in zijn sas en allemaal weer hoofdelijk aansprakelijk voor deze eclatante overwinning. We proosten en schuimden naar hogere sferen en toen moest opeens RJD bellen en was Paul weg.....

Ik heb nog nooit zo'n teleurgesteld half biertje gezien.

J No Shit

03-12-2005 2030 Akrides 5 thuis, 34-53 verloren.
Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd. Paul Aris gooide een bal tegen m'n hoofd.
- Harald

12-11-2005 2030 KTC 2 thuis, 59-43 gewonnen
KTC 2, ach arme KTC 2. Ze waren met vijf man en dat is tegen 9 overrijpe gele (ja gele) pubers te weinig, echt waar. De Gelen kwamen allemaal in redelijke staat en redelijk op tijd aan zeilen, om te ontdekken dat we weer een stief uur hadden om in te lopen. Onze geplande fluitistes stonden in het bijprogramma nog op leven en dood te klunen en dat liep wat uit.

Dat inlopen gaat ons nog eens op een vreselijke manier de das omdoen, doodop begonnen we aan de pot. 10 mannen op respectabele leeftijd kregen vervolgens van de minitieus fluitende dames les in lopen, dribbelen, pivoteren, kortom alles wat het spelletje zo stomvervelend kan maken bij tijd en wijlen. Onbetaalbaar waren wel de blikken van de Walvis en dr Bob als ze werden afgefloten voor lopen op eigen helft.

De score liep zodoende langzaam op, maar de het gaf de gelen de kans om een tweede adem te vinden. De consequenties voor KTC 2 waren vrij dramatisch. Werden ze eerst door hun eigen techniek belemmerd, na het tweede kwart werden ze ook nog eens in de weg gelopen.

Door de berusting bij KTC 2, was de vreugde bij uw Heren 2 best gematigd. De spelersvrouw die ons fanatiek vond zou ik nog wel eens willen spreken by the way, het was een tammigge voorstelling verder.

Aan het barretje bleken we wel weer vier topscorers te hebben (the usual suspects overigens), zonder dat nou iemand kon duiden hoeveel die dan wel gescoord zouden hebben. Ik houd het weer op Oud en weet vrij zeker dat uw correspondent het zelf niet was. Sfeerverhogend was verder de niet aflatende desintegratie van ons keurcorps Heren Eentje - zittend aan diverse tafels en hoekjes van de bar. Zachtjes aan worden de geesten weer rijp gemaakt voor een nieuwe H1-H2.

Bijzondere vermelding nog wel voor Schicht de Spicht, die zich onderscheidde toen het al beslist was. Petje op, biertje toe en hup naar mooi Medeblik: Game On.

J Knowall Noshot

05-11-2005 1930 Hoofddorp 4 uit 56-45 verloren
In verwarring over het aantal Gelen dat zou gaan afreizen, arriveerde de harde kern in het altijd gezellige Hoofddorp. Chauffeur Aris, normaal toch een bedaarde reiziger, had er redelijk de sokken in gehad, zodat we ruim 3 kwartier hadden om in te lopen. De rode tribunes met een rood ringetje ervoor en een nagenoeg rood balletje dat daar weer in moest, staarden ons al aan bij het binnenkomen van de goedverwarmde accomodatie. Uiteindelijk blijken we met negen man te zijn.

Nou het verhaal kent u inmiddels - het eerste kwart lopen we goed mee, scoren is voor Hoofddorp net zo lastig als voor ons. PA houdt ons nogmaals op de weg. Nummer 9 komt ook binnen lopen op de witte sokjes en een gezicht alsof ie op een citroen loopt te kauwen "Gister feestje gehad, vroeger ... ,""Jaaaa, Koos, vroeger kon je daar goed tegen".

Het tweede kwart verleren we het scoren helemaal en kijken we tegen 9 puntjes aan, zonder in paniek te raken overigens (nog niet). Derde kwart, en we gaan indachtig onze aanpak tegen Guardians er eens goed voor zitten/staan. In het derde kwart moest het gaan gebeuren. Hadden we toch helemaal buiten de labiele arbitrage gerekend....

Elke keer als we aanzetten en tot 5 puntjes terugkomen fluiten Paulus P en zijn zoon een onbegrijpelijk duetje dat de Gelen steevast weer in de verdediging dwingt. Vragen om uitleg was geen optie want het "was maar een spelletje". Naar het einde toe van de wedstrijd werd het alleen maar erger en werden de Gelen er moedelozer van. Koos was inmiddels wel wakker.

Zo eindigde een wedstrijd die in verwarring begon in, juist: verwarring. Thuis pakken we deze rakkers met 30 punten, en als als we deze fluitisten ooit nog nog eens in andere rolverdeling tegenkomen, gaan ze met een donkerrooie D binnen het eerste kwart de zaal uit.

In de nastoot bleek verwarring nog een relatief begrip: Aan het barretje ontvouwde HK een betoog over oorlog, vrede en boerderijen dat bij uw correspondent de luiken definitief dicht deed klapperen.

J Shortshot.

29-10-2005 1915 Rac. Beverwijk 5 thuis, 42-52 verloren
Qua aantallen mannen zaten we deze keer gewoon weer lekker met negen man. Gelukkig zijn er tot nu toe altijd genoeg mensen die ziek, zwak of misselijk zijn of dat van plan zijn te worden in het kader van een feestje. Of bijvoorbeeld een kind hebben gekregen, nog gefeliciteerd Onno!

Aan de slag dus, tegen een welbekend team van routiniers, we mogen wel zeggen meer geroutineerd dan wij dus daar kun je altijd hoop uit putten. Een zonetje kun je altijd aan flarden schieten, nietwaar? En wij natuurlijk in de man-to-man, snel en strak als altijd.

Dus watskeburt vraag ik me achteraf af, 42 punten? Ja inside was het moeilijk, dat hadden we verwacht. De schoten vielen niet, hier staan we voor een raadsel. De overloading liep in de eerste helft wel aardig, later werd onze aanval minder of hun verdediging sterker? Uiteindelijk bleek zelfs een forcementje of twee van onze vereerde spelleider op niets uit te draaien.

Genoeg hierover derhalve, we staat nog netjes op een 50%-je, dat gaan we zo houden!

Rode S.

22-10-2005 1700 ABC Axion 1 uit, 57-72 gewonnen
Na wekenlang op of achter overbevolkte reservebanken te hebben rondgelopen, hadden we voor het eerst een potentieel tekort aan manschappen. Het bestuur van Mannen 2 stond zelfs nog even op het punt Tweast te bellen om hem aan de wedstrijd te herinneren, maar dat hebben begrijpelijkerwijs en op emotioneel appel van HK niet gedaan.

Uit de diverse gaten en vanonder her en der wat stenen waren uiteindelijk 7 gelen gekropen die het deze week moesten gaan doen. Eenmaal neergestreken in een lommerrijk deel van gemeente Castricum en Omstreken konden we ons opmaken voor een pittig potje. Ook Axxion beheerst het "No Rules Apply" basketbal redelijk.

Het eerste kwart loopt redelijk en de score loopt onze kant op, met dank aan 4 driepunters van JOud. We worden wat makkelijker en vergeten te verdedigen. In het tweede kwart geven we 5 lay-upjes weg en staan opeens 3 punten achter. Het moet weer in het derde kwart gebeuren met andere woorden.

De arbitrage onderscheidt zich inmiddels door het negeren van elementaire dingetjes als de 3 seconds - het afluiten voor body checks (beide kanten op) en het met grote regelmaat in tegengestelde richting wijzen van 2 vertegenwoordigers van de wet.

Het was maar goed dat we in het derde kwart de zaken weer op orde hadden - konden we ons in het vierde kwart concentreren op het hoofdschuddend en lachebuikend volgen van de heren. Dit zou ons toch niet meer kunnen deren evenals een wat merkwaardig verschijnsel in onze eigen gelederen.

Nou heeft uw als integere en scherp analyserend bekend staande verslaglegger niet de ambitie om als klokkenluider te eindigen, maar ik wil u er wel op wijzen dat er rare zaken aan het spelen zijn in met name de time outs van Mannen 2.

Krachten binnen ons succesvolle team proberen ten bate van hun eigen positie het teamverband te ondermijnen. Mijn gedachten gingen tijdens het ene biertje dat ik na een wedstrijd pleeg te nuttigen naar het Romeinse Rijk. Ik zou dan ook willen eindigen met de vraag: "Ook Gij?" en daar voor nu bij te laten.

Dit verzinnen duurde allemaal langer dan voorzien en ik sluit niet uit dat ik dit niet binnen 1 biertje heb gered uiteindelijk. Ik werd ook uit mijn overpeinzingen gehaald door Heren 1 die ons na hun eigen debacle uitbundig kwamen feliciteren.

Als ik al een gooi zou moeten doen naar de score: RJD 6, BR 6, RTP 12, RO ook zoiets 12, HK 2, JO 26, KT 10.

J Rareshot

15-10-2005 1900 Alkm. Guardians 3 thuis, 65-56 gewonnen,
Mannen 2 overrompelt Guardians na klachten van de aanhang

Met weer meer dan genoeg basketers en nog een paar extra traden Mannen 2 aan tegen Alkmaar Guardians. "Mannen 2?" hoor ik u denken, ja "Mannen 2" hoort u mij zeggen, al duurde het effe voor de hormonen op temperatuur waren.

In de thuishaven waar uw mannen eigenlijk al seizoenen lang schier onoverwinnelijk zijn (ook tegen heren 1) maakten wij ons op voor een stukje lijf aan lijf "no rules apply" mandjeballen. Eigenlijk is het voor bijna niemand prettig als uw mannen zich goed of beter voelen; de tegenstander leed er zichtbaar onder en de arbitrage had ook een emotionele avond.

Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat dat Mannen 2 er het maximale uit zouden gaan halen. Het oude verhaal van lekker-kunnen-meekomen-dan-gaan-wisselen-en-vervolgens-de-tegenstander-achter-de-horizon-zien-verdwijnen, leek ook deze week van toepassing te gaan worden. Met de rust en 10 puntjes achter (ongeveer) sluimerde er al een berusting in de ploeg.

Nou wil het geval dat we bij Mannen 2 een groeiende schare vrouwen en kinderen aan het verzamelen zijn, waarvan het nut uw verslaggever tot voor kort zeer onduidelijk was. Tot eigenlijk in de rust van deze ontmoeting. Een kleine hummel fakete een slaapaanval waardoor Haaarrr zich genoodzaakt zag huiswaarts te togen. Daarenboven werden Wally ze Fish en Tweast de Beast vermanend toegesproken door mevrouw de Beast over het vertoonde spel in de eerste twee kwarten.

Dat hielp ook.

Paul A besloot tot een tactische interventie, Tweast, benauwd voor de consequenties thuis van zijn belabberde spel, zette een tandwieltje bij, Wally haalde de geluidsdemper van de broodmolen en zo waren er nog een paar die wat extra's dachten te gaan brengen.

Het effect was verbluffend. Onder luid geraas en gedonder werd in het derde kwart de achterstand weggewerkt, en met wat meer precisie en rafinement werd in het vierde kwart een voorsprong van 10 puntjes opgebouwd. Halleluja mannen en die skyhook over 9 meter hebben we de spicht alang vergeven.

Het is wel nog een heel gedoe geworden om weer met de arbitrage in het reine te komen aan de bar. Met een welgemeend sorry kwamen we er bij de dames niet mee.

J. Whyshot

08-10-2005 1800 Rac. Beverwijk 4 uit, 62-35 verloren
Met een vrolijke pot van vorige week nog in de benen kwamen Gents Due druppelsgewijs het architectonisch fraaie sportcomplex Wallevisch binnen dweilen. Verre van compleet maar zwaar overbemand werden de aanvangsrituelen in een zweterig atmosafeertje afgewerkt.

Coach Brakkie bracht 5 soignees binnen de lijnen die zich weinig leken aan te trekken van het abominabele track record dat we hebben opgebouwd bij de heren Racing. De eerste tekenen waren best gunstig, zonder dat we de tegenstanders nou helemaal overspeelden. Met rustig spel werd het einde eerste kwart gehaald met 3 puntjes voorsprong. Vroeg of laat begint dan het onvermijdelijke gewissel en niet lang daarna was alles stuk.

Eigenlijk wil ik het er niet mee over hebben, maar met dat soort informatie bent u als bezoeker natuurlijk niet geholpen. Op zich zou dat wel een interessante discussie opleveren of je als onbezoldigd boodschapper een bepaalde morele verplichting hebt om je trouwe lezersschare te bevredigen in hun informatiebehoefte terwijl je anderzijds mentaal en emotioneel geblokkeerd bent door de gewraakte gebeurtenissen.

En zo sleept zo'n verslag zich toch naar een einde en besluit de scribent nog even een stukje van de deksel te lichten zodat u en de uwen nog even een vleugje beerput mee kunnen pakken. Coach Brakkie alias de Rode Brakke Hond, sleepte zich nog binnen de lijnen - schoot keurig nul uit zes in de tijd die we vanaf de bank nodig hadden om hem er weer uit te jagen.

Volgende week vrolijker nieuws, desnoods van iemand die onze wedstrijd niet gezien heeft.

J. Whatshot

01-10-2005 1900 L.C. Players 2 thuis, 76-53 gewonnen
Na de wat sneue toestand tegen OG 3 en een teambuilding event waarover op deze site nog meer en vaker zal worden verhaald, traden Vijftien-en-een-half Heren Twee aan tegen de een van de acht medekoplopers: ElCeePee 2.

De opkomst op de trainingen van de laatste tijd deden ook het ergste vermoeden voor onze komende tegenstanders - bij deze ook maar een lansje gebroken voor een andere trainingsfaciliteit: Keeeeeeeeeeeeeeees! 17 vleeshompen is beetje aan de wilde kant voor het zaaltje dat we nu aanstampen door de week.

Terug naar de actualiteit want er is reeds ingestrompeld en we hebben 5 rakkers bereid gevonden namens Twee van acquit te gaan. Er zit tempo in deze wedstrijd - en aangewakkerd door een redelijke schare bezorgde aanhangers met kroost - ook spirit.

Het eerste kwart loopt voorspoedig - TP onderscheidt zich door overzicht, controle en scores. Marcel H acteert alsof hij niet 6 zes jaar van het toneel is geweest. Alleen zijn afwijkende outfit is nog een stille getuige van node gemist overzicht op de één. PA staat keizerlijk de afweer te regelen en anderen staan of goed te werken of lekker te spelen (of desnoods allebei). Met een puntje of 8 voorsprong lijkt dit allemaal de goeie kant op te gaan.

Maar aan alle mooie dingen komt een eind, zeker met een bank van 600 kg (waarvan the better part inmiddels adrenaline). Het tweede kwart is niet goed te noemen, zo erg zelfs dat het kroost zich er mee gaat bemoeien en onrustig over de randen van de volle tribunes begint te hangen.

Met de voorsprong weer keurig ingeleverd meldt zich in het derde kwart heer RJD aan het front. Terwijl hij zich warm lag te draaien heeft hij bij de tegenstander een paar tiepes gespot die hij het leven zuur gaat maken. Waar dit achteraf ook blijkens reeds behaalde resulten zomaar fout kan aflopen - ging het nu goed. 3tjes en drivejes, het kan allemaal in ene, en verschaft uw elitekorps een mooie uitgangspositie voor het vierde kwart.

De springers van de tegenstander blijken nogmaals te licht, of Koos en PA te zwaar zo u wilt. en met 1 zure driepunt specialist gaan de mannen het niet redden tegen een inmiddels ontketend Heren 2. Ik dacht als eindstand ongeveer 76-55 te noteren.

Aan de wederom goedgevulde koffietafel kwamen we er score technisch echter niet helemaal uit. Als ik de persoonlijk scores van RJD en Koos optelde zat ik volgens hun schattingen al boven 175 en dat kon niet helemaal met de realiteit worden verenigd. We hebben vervolgens de koffie maar de koffie gelaten en wat vaasjes aan laten rukken om ons weer in rap tempo in staat van volledige levensaanvaarding te brengen.

J. Noshot

RJD 27, KT 21, RO 9, MH 8, RT 7, JoH 2, PA 2

17-09-2005 1930 Onze Gezellen 3 thuis, 52-56 verloren.
Een valse start? Laten we het hopen, vrienden van het tweede..

Zesendertig tot in de vezels afgetrainde lichamen op de bank, vol goede moed aan de start van weer een kampioenschap. OG3, nog nooit van verloren, hoewel ze vorig jaar tot op 2 punten waren gekomen.

13-7 eerste kwart, KT en JO plusplus! 21-18 tweede kwart, 6 punten in tien minuten is wat weinig.. 37-34 derde kwart, consolideren heet dat. Ster-in-ruste KT pakte iemand nog bij zijn kinnetje en de kuit van ster-in-ruste-2 RJD kreeg iets te verwerken wat in voetbaltermen scheermes heet. Niet expres zeggen ze, wel effectief. In het vierde stokte de aanval behoorlijk, via 41-46 in de 7e minuut werd het gelukkig nog 46-46, waarbij vermeld moet worden dat die ene driepunter niet meegerekend werd. Ja echt.

Oh ja, de verlenging. Het was een beetje op zeg maar, een wedstrijd dient gewoon maar 40 minuten te duren vind ik.

JO 18, KT 11, RO 7, RK 4, RT 3, MH 3, RD 2, HK 2, BR 2.---
Commentaar, suggesties, tekst of foto's voor de heren 2 pagina? Mail de webmaster!