Seizoen 2005-2006: kadetten jongens 1

Via dunk.nl   Historie
Alle wedstrijden   Seizoen 2004-2005
Stand    

 

De teamfoto

Met dank aan P.J. Koper Vastgoed BV

Staand links naar rechts: Nick, Apollo, Daniel, Daan, Jeffrey en Job
Zittend: Peter, Tim, Boudewijn, Dirk
Liggend Bob.kj1

Wedstrijdverslagen

1 april: Jongens Kadetten sluiten seizoen waardig af
11 februari: Sea-Devils kadetten laten opnieuw mooi basketball zien
14 januari: Geduld brengt Sea-Devils kadetten dichtbij Noordkop 1
8 januari: Kadetten Sea-Devils boeken eerste winst 2006
10 december: Net een punt te kort
22 oktober: Nipt verlies voor Sea-devils Kadetten in spectaculaire wedstrijd
15 oktober: Noordkop te sterk voor Sea Devils kadetten

1 april: Jongens Kadetten sluiten seizoen waardig af

De wedstrijden in de play-offs  in het basketbal rayon Kadetten, waren stuk voor stuk spannende en spectaculaire ontmoetingen met de laatste 5 ploegen van de ranglijst. De uitslagen lagen bijna allemaal dicht bij elkaar. Het eerste team van Sea-Devils heeft een sterke indruk achtergelaten en kon zich met de besten van deze poule meten. Ook in de laatste match tegen Pro-Build-Lions konden we weer genieten.

Met zeven spelers was het team niet op oorlogssterkte. De afwezigheid van twee centers en een power-guard, zorgde ervoor dat verschillende jongens op plaatsen speelden waar ze het hele seizoen niet eerder hadden gestaan. Dat gaf in de loop van de wedstrijd veel onrust. De looplijnen werden niet afgemaakt in de aanval en de verdediging vertoonde soms opvallend veel gaten. De langzaam opgebouwde voorsprong werd daardoor verspeeld en Sea-devils keek in het begin van het laatste kwart zelfs tegen een achterstand aan.
Maar toen toonde Sea-Devils de veerkracht waarmee zij in meerdere wedstrijden wisten terug te komen. De rust in het spel werd teruggevonden en Pro-Build-Lions werd in de laatste twee minuten verslagen met 79 tegen 71.

Met dit team heeft Sea-Devils aangetoond dat het beschikt over een aantal goede jeugdspelers, die met de juiste begeleiding, nog door kunnen groeien naar een behoorlijk niveau. Volgend seizoen komen de meeste spelers uit in de groep onder 18. Als dit team ongewijzigd door gaat kunnen zij best weer in het rayon uitkomen. Daarover zijn de meningen echter nog verdeeld. Het publiek heeft er in ieder geval van genoten en de coach en trainer zijn dik tevreden over de inzet en het resultaat.

11 februari: Sea-Devils kadetten laten opnieuw mooi basketball zien

Het wordt weer hoog tijd dat dit team weer in de grote hal van de Bloemen gaat spelen. Ten eerste omdat het niveau van deze competitie dat verdient en ten tweede omdat de kadetten vooral in de thuiswedstrijden, spannend en goed basketball laten zien. Het publiek weet dat te waarderen en het aantal toeschouwers past gewoonweg niet in de kleine zaal.

Ook nu weer schotelde Sea-Devils tegen Early-Bird het publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor.
Met een strakke verdediging en goed lopende aanvallen wisten ze de lange en snelle spelers van Early Bird, goed te pareren. Aan het begin van het derde kwart was de stand precies gelijk. Early Bird werd in de opbouw flink gestoord door de fanatieke defense van Sea-Devils. Dit keer werden de ‘steals’ wèl vaak omgezet in een score en zo konden onze jongens langzaam maar zeker een ruime voorsprong opbouwen.

Early-Bird had er geen antwoord op. Ze probeerden nog wel wat met een pressing, maar daarmee speelden ze precies in de kaart van Sea-Devils. Zelfs tegen de ‘grote jongens’ in deze poule, heeft Sea-Devils geen moeite om onder de druk van de tegenstander uit te dribbelen. Met zo’n voorsprong krijgen ze vleugels en lukt ineens alles. Mooie rebounds, strakke passes, veel driepunters en onnavolgbare bewegingen.

Early-Bird werd bedwongen met 70 tegen 50. Dat is een goede prestatie. Als er volgende week gewonnen wordt van Pro-Build-Lions, eindigt dit team op de zesde plaats. Het debuut in het rayon kan daarmee als geslaagd worden beschouwd. De play-offs met de laatste vijf, beloven leuke wedstrijden te worden, met mooi basketball

14 januari: Geduld brengt Sea-Devils kadetten dichtbij Noordkop 1

In de kleine zaal van de Bloemen was niet te verwachten dat de sfeer van vorige week in de tempel van Den Helder te evenaren is. Toch kreeg het publiek het voor elkaar om het toneel nog wat aanzien te geven. En niet voor niets, want wat Sea-devils liet zien, kon ook de waardering van de trainer wegdragen. Ze lieten zich niet gek maken door het hoge tempo van Noordkop en speelden net als vorige week de aanvallen goed uit. Vooral het geduld in de aanval werd beloond. Het nam het tempo uit het spel van Noordkop en bracht de centers regelmatig vrij onder het bord.

In Den Helder werd Sea-Devils in het derde kwart bijna overlopen door Noordkop. Nu konden ze regelmatig iets van de voorsprong van de tegenstander afknabbelen. De coach van Noordkop moest zijn jongens regelmatig met een time-out corrigeren om Sea-Devils van het lijf te kunnen houden. Toen in het vierde kwart Sea-Devils overschakelde op een full-court pressing, raakte Noordkop heel even de weg kwijt. De pressing werd uitstekend uitgevoerd en Noordkop kreeg de bal niet binnen 5 seconden in het veld. Maar Sea- Devils verzuimde in de ‘gestolen’ aanval te scoren. Dat gaf Noordkop de gelegenheid zich te herstellen en de wedstrijd uit te spelen. Sea-Devils tegen Noorkop 1 (49-69)

8 januari: Kadetten Sea-Devils boeken eerste winst 2006

Voor de meeste spelers van Sea-Devils JK1 was dit de eerste keer dat ze in een echte NBA ambiance mochten spelen. De sfeer in sporthal ‘De Slenk’ was al goed toen er nog helemaal geen mensen waren en werd alleen maar beter toen het publiek kwam kijken naar de wedstrijd tegen Noordkop JK2. De spots gingen aan en verlichtten letterlijk en figuurlijk de basketbal bewegingen. Het kostte Sea-Devils geen moeite om Noordkop 2 te bedwingen. De ruimte die de Heldenaren open liet, werd door Sea-Devils optimaal benut. Na het tweede kwart was de voorsprong groot genoeg om de wedstrijd uit te kunnen spelen en te genieten van deze basketbaltempel.

Opvallend was het vertrouwen in het eigen spel. Daar waar vorig jaar nerveus kon worden gereageerd op een wat mindere periode in het spel, was nu sprake van voldoende veerkracht om de wanhopige pogingen van Noordkop om de aansluiting te krijgen, de kop in te drukken. Met goed overzicht en rustig opgebouwde aanvallen waar duidelijk de aangeleerde fundamentals in diverse vormen zichtbaar waren, was dit een wedstrijd waar nog lang met een goed gevoel op teruggekeken kan worden. (64-87)

10 december: Net een punt te kort

Tegen HOC uit Haarlem hadden ze thuis al een keer gewonnen. Sea-Devils snakte naar een overwinning en winst op HOC zou een goede mogelijkheid bieden om een plaats in de ranglijst naar boven op te schuiven.
Er was geen reden om de tegenstander te onderschatten en zo werd de wedstrijd, vol vertrouwen in eigen kunnen, begonnen.

De scheidsrechters waren in de mist verdwaald, waardoor de wedstrijd een kwartier later kon beginnen. Daarnaast waren er wat problemen met de kleding. Al met al was het begin erg rommelig. Nu heeft Sea-Devils altijd moeite om op gang te komen en deze perikelen hielpen daar niet bij. De machine begon pas in het derde kwart te draaien toen HOC met veel pijn en moeite een voorsprong van 10 punten had opgebouwd. Al die tijd had Sea-Devils het vertrouwen op de winst vast  gehouden.In een zeer korte periode wist Sea-Devils de achterstand om te zetten in een voorsprong van 10 punten. HOC leek verslagen, de coach raakte geïrriteerd en dat sloeg over op zijn spelers.

Ook Sea- Devils leek daar gevoelig voor en kon de rust in de aanval niet bewaren. Na een paar keer knullig balverlies, kwam HOC weer terug. De onrust van Sea-Devils sloeg door naar onzekerheid. “we gaan dit toch zeker niet weer verliezen hè”, was van de gezichten van de jongens af te lezen. De spanning steeg, zoals wel vaker, naar het kookpunt. De laatste minuut, de laatste seconden, moesten de beslissing brengen. Eén punt voor. Nog tien seconden met Hoc in de aanval. De hele wedstrijd had Hoc bijna geen punt gescoord van buiten de bucket. Nu wel! De zoemer ging, maar onder groot protest van de coach kreeg Sea-Devils nog 3 seconden.

Eén pass. Eén schot. Zelfs een korte dribbel met lay-up behoorde nog tot de mogelijkheden……
Het was wel weer een spectaculair gezicht om spelers en publiek te horen ontploffen van geluk, maar het verlies was zuur voor Sea-Devils. Eenmaal uit de kleedkamer was de stemming weer goed. Op naar de volgende wedstrijd!

22 oktober: Nipt verlies voor Sea-devils Kadetten in spectaculaire wedstrijd

In de warming-up maakte Hoppers aardig wat indruk met veel lange jongens en stevige bewegingen. Direct in het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat zij maar één systeem speelden; alles naar de center.

Een grote stevige jongen die alles alleen deed. De wedstrijd draaide in de verdediging ook alleen maar om hem. Hij scoorde bijna alle punten en leek een niet te stoppen scoringsmachine. Sea-Devils moest hem met twee verdedigers aanpakken en later zelfs met drie. In de aanval was Sea-devils een evenzo grote scoringsmachine, maar dan als team. Aan alle kanten werd Hoppers voorbij gelopen. Alleen in de lucht (weer die center) konden ze nog iets tegenhouden.

Dat resulteerde in een uiterst spannende wedstrijd met af en toe een voorsprong dan weer een achterstand. Sea- Devils zorgde voor het spektakel door keihard in de verdediging te werken en in de aanval weergaloze punten te maken met mooi uitgespeelde kansen.

Het spel van Hoppers was niet om aan te zien, op de laatste minuut na. Met zijn laatste krachtsinspanning (hij stond er de hele wedstrijd in), veegde de center met een brul, een 100% scoringskans van Sea-Devils voor de ring weg. Alsof hij zeggen wilde:”kijk dat kan ik ook nog!”. Hoppers – Sea- Devils (76 – 71)

15 oktober: Noordkop te sterk voor Sea Devils kadetten

Een beetje nerveus, maar wel fanatiek en gebrand om goed te spelen traden de kadetten van Sea-Devils in Den Helder aan tegen het eerste team van Noordkop. In een rommelige wedstrijd moesten alle zeilen bijgezet worden om de favoriet in de competitie te kunnen weerstaan.

De eerste twee kwarten waren uiterst spannend, waarbij de Sea-Devils de erg makkelijk scorende thuisploeg goed wisten te volgen. Het tempo lag bijzonder hoog. Noordkop wisselde er lustig op los en bracht met elke nieuwe speler ook nieuw gevaar in het spel.

Sea-Devils kon, mede door ziekte en lichte blessures in het derde kwart de aansluiting niet meer vinden en het tempo van Noordkop niet meer volgen. Door de hoge foutenlast, werden de verdedigers wat voorzichtiger en wist Noordkop de voorsprong in het vierde kwart verder uit te bouwen.

Toen ging de bovenmatige inspanning van de Sea-Devils haar tol eisen: met 5 fouten voor de center; een gekneusde duim en een verzwikte enkel, werd de eindstreep gehaald met een stand van 83 – 57. Met een bijzondere waardering voor de strijdlust van de Sea-Devils Kadetten.

--
Commentaar, suggesties, tekst of foto's voor de KJ2 pagina? Mail de webmaster!