Seizoen 2005-2006: kadetten/junioren meisjes 1

Via dunk.nl   Historie
Alle wedstrijden   Seizoen 2004-2005
Stand    

4 februari: kadetten/junioren meisjes pakken een verdiende zege!

Na op 17/9 nog met 4 punten verschil verloren (40-36) te hebben in Alkmaar waren onze meiden er klaar voor om revanche te nemen. De laatste weken gaat het team steeds beter presteren en krijgen tegenstanders het moeilijk. Dat bleek ook nu het geval en onder leiding van de moeder van Eva werd het een "close game". Het 4e kwart werd ook nu weer scherprechter en deze keer bleken onze dames de besten en werd er gewonnen met 59-55 van Alkmaar Guardians. Meiden klasse gespeeld!!!

15 oktober : thuis tegen Pro Build Lions, eindstand 43-39 

We waren duidelijk toe aan een overwinning en dat moest deze zaterdag 15/10 maar eens gebeuren. Volgens de psycholoog (Dr. Phil) was Lions de nummer één op dit moment en ze trainden wel 3x in de week.

We gingen buitengewoon geconcentreerd van start onder leiding van de interim coach (moeder van Eva).  De basis was een goede mtm verdediging en dit lukte. We wonnen het kwart met 17–13 door goed gebruik te maken van onze lange speelsters. Het tweede kwart werd er bijna niet gescoord. De Lions begonnen ons spelletje door te krijgen en konden dus volgen. Stand in dit kwart 6 – 6.

In de rust werden we even afgeleid door al het “mannelijk schoon (?)” op de vloer en dat resulteerde in een verlies van het derde kwart  10 –14. Overall was de stand 33-33. Voor het begin van de beslissende laatste 10 minuten werden de dames nog even op scherp gezet. We moeten en we kunnen winnen, geloof in jezelf!  Het werd ongemeen spannend met een luid aanmoedigend publiek (gezellig hè). Lions begon ook nog full court press te spelen en het lukte onze dames eerst niet (4 punten tegen), maar door het gebruik van snelheid en lengte, later wel te omzeilen.

En aldus geschiedde! Het 4e kwart werd winnend met 10 –6 afgesloten en de eerste wel verdiende punten waren in de knip. Dames een groot compliment. Geen moment van verslapping (foutje begin 3e kwart alleen), slim spel en mooie punten en het publiek genoot van de spanning. En oh ja het was zaterdag
dus lekker...... stappen. Jullie hebben het verdiend.

Dr. Phil.

--
Commentaar, suggesties, tekst of foto's voor de KJM1 pagina? Mail de webmaster!