Seizoen 2007-2008: dames 1

Speelsters     Historie
Marieke Balster Wilma Beukers (BS)   2006-2007
Marijke Teunis Sandra Verburg-Reijnders (BS)   2005-2006
Nancy Zwiers Sacha van Hoof (BS)   2004-2005
Irene Weber Melina Metselaar (BS)   2003-2004
Judith van Dijk Gemma Borst (BS)    
Marijke Bosker Yildez Veldhuis (BS)    
       
Coach? Selfsupporting!    

Dames 1
Judith, Marieke, Nancy, Marijke T, Sandra, Marijke B, Irene, Wilma

Wedstrijden

  Racing 1 Noorderhaven 1 Challengers 1 Guardians  2 Lisse 1 DIOS 1 O.G. 3 Sea Devils 2
Uit x x o o o x x x x x x
Thuis o x o o x x x o x x x

[x=winst, o=verlies]

Verslagen

17 mei - Klinkende overwinning voor dames 1 op kampioen Challengers
26 april - Lisse DS 1 - Sea Devils DS 1
12 april - Nipt verlies voor gehavend DS1 tegen JBC Noorderhaven
5 april - Laatste kwart zorgt voor verlies dames 1 tegen koploper
29 maart - DS1 sluit reguliere competitie af met overwinning op Alkmaar Guardians
15 maart - Winst voor dames 1 dankzij eerste en laatste kwart
1 maart - JBC Noorderhaven DS 1 - Sea Devils DS 1
23 februari - Onverwacht verlies voor dames 1 en/of Dames 1 met een duidelijke off-day?
26 januari - Dames 2 houdt dames 1 scherp
19 januari - Eerste overwinning voor Sea Devils DS1 in 2008
12 januari - Minder goed begin van 2008 voor dames 1
22 december - Nipte (kerst)overwinning voor dames 1 in Lisse
1 december - DS1 behoudt 2e plaats na winst op Alkmaar Guardians
25 november - Dames 1 succesvol in nieuwe hal van Nieuw-Vennep
18 november - Ook op zondagavond winst voor dames 1
10 november - Nieuwe overwinning voor DS1 op JBC Noorderhaven
6 oktober - Overtuigende overwinning voor DS1 op DS2
29 september - Lang verwachte overwinning voor Sea Devils DS1


17 mei - Klinkende overwinning voor dames 1 op kampioen Challengers
Na een afgezegde wedstrijd tegen Julianadorp het vorige Pinksterweekend, stond dames 1 op 17 september weer klaar om nog één keer te vlammen tegen kampioen Challengers. Alle teams kampen in de nacompetitie met blessures en vakantiegangers, dus winst en verlies is onzeker. Wel is duidelijk dat Challengers met de meeste punten kampioen is geworden en dat dames 1 na Julianadorp een 3e plaats heeft bereikt.

Maar goed, terug naar de laatste wedstrijd. Sea Devils kampt ook met blessures, Judith is met een enkelblessure echt uitgeschakeld en Wilma en Nancy gaan het de laatste wedstrijd toch proberen. Door afwezigheid van Irene zijn we erg gelukkig met invallers Rona en Melina van dames 2. Ook coach Gerard is van de partij en met Darina en Wim als scheidsrechter kan het haast niet meer mis gaan. Toch ?

Het 1e kwart gaan we direct fanatiek van start. Ondanks een openingsdriepunter van Challengers is Sea Devils toch goed bij de les. Na deze openingstreffer weet Challengers nog maar een keer te scoren. Bij Sea Devils komen 5 speelsters tot scoren en na het 1e kwart staat het 14 - 5.

Het 2e kwart blijft Sea Devils Challengers onder druk zetten en met hun beste guard als coach op de kant, hebben ze veel moeite om een aanval op te zetten. Sea Devils mist veel, maar weet dankzij mooie scores van Marijke T. en Melina toch verder uit te lopen. Er wordt zelfs een man-to-man verdediging uit de oude doos gehaald om het Challengers nog moeilijker te maken en we gaan met een mooie voorsprong van 28 - 12 de rust in.

Het 3e kwart zijn Marike en Sandra aan de beurt om te scoren. In de verdediging ontstaan kleine foutjes, waardoor Challengers ook meer tot scoren komt, maar echt gevaarlijk wordt het niet. De man-to-man wordt weer omgezet in een zoneverdediging en door mooie aanvallende combinaties, blijft het een leuke wedstrijd. Het 3e kwart wordt gewonnen met 15-10 en het staat 43 - 22.

In het 4e kwart lijkt de vermoeidheid bij Challengers toe te slaan, terwijl Sea Devils nog volop energie heeft om er voor te gaan. Met Marijke B. op de kop in de verdediging wordt de ene na de andere bal afgepakt. Melina weet die vervolgens met een fast break razendsnel in de basket te krijgen en zorgt voor maar liefst 13 punten in de 1e 5 minuten van het 4e kwart (gaat ze echt stoppen volgend seizoen ?). De laatste 5 minuten blijkt ook de rest van het team er nog geen genoeg van te hebben. Scores volgen uit alle hoeken en Challengers heeft er geen antwoord op. Met een score van 32 - 7 in het 4e kwart wordt de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 75 - 29.

Scores werden gemaakt door Melina - 19 punten, Sandra - 14 punten, Marijke T - 12 punten, Marike - 12 punten, Wilma - 8 punten, Marijke B. - 6 punten en Rona - 4 punten.


26 april - Lisse DS 1 - Sea Devils DS 1
Na een desastreus verlopen wedstrijd vorige week tegen Lisse waarbij me de eindstand even is ontschoten (29-68) moesten we het afgelopen zaterdag weer opnemen tegen en in Lisse. Waren er vorige week 3 geblesseerden en 3 invalsters, nu 2 invalsters (Gemma en Rona) en 1 half geblesseerd spelende Wilma. Nancy zat ter ondersteuning op de bank en geblesseerde Judith deed het coachen. Marijke Bosker stond met het mooie weer op de tennisbaan.

Aangekomen tussen alle bussen bezoekers van de Keukenhof door was de sporthal nog gesloten. Na even buiten te hebben genoten van de Lissertrekvaart konden we de sporthal in alwaar geen kantine, geen toeschouwers, geen sfeer en 1 scheidsrechter aanwezig.

We lieten de moed niet zakken en begonnen vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Marike kreeg het op de heupen en dit restulteerde in het eerste kwart tot 7-13. Ook het 2e kwart zat de verdediging solide in elkaar en bleven we scoren wat leidde tot een ruststand van 13-27.

Na de deuren open te hebben gezet waardoor de hitte er een beetje uit kon het 3e kwart op dezelfde voet doorgespeeld en afgesloten met een 25-43 voorsprong. Zelfs een agressieve press van de tegenstander deerde ons (nadat we het doorhadden) niet meer en werd de wedstrijd rustig en winnend uitgepassed en afgesloten met 37-50 als eindstand. Joepie! Gemma en Rona waren zeer verdienstelijk aanwezig. Nogmaals dank.

10 mei spelen we niet. De laatste thuiswedstrijd is 17 mei tegen de kampioen Challangers, waarna we het seizoen zullen evalueren en afsluiten om lekker met vakantie te gaan.

Scores: Marijke T. 14, Marike 8, Irene 8, Sandra 6, Wilma 6, Gemma 4 en Rona 4.


12 april - Nipt verlies voor gehavend DS1 tegen JBC Noorderhaven
Zaterdagavond speelde DS1 in hal 3/4 een moeizame wedstrijd tegen JBC Noorderhaven uit Julianadorp. Met drie geblesseerden aan de kant (Wilma, Judith en Nancy) kon met de verdienstelijk spelende invallers Melina en Gemma, de wedstrijd toch met 7 vrouw begonnen worden.

Het 1e kwart ging DS1 er gelijk hard tegen aan en ondanks vele missers lukte het dankzij goede passes en 5 scores van Marijke B. toch een mooie voorsprong op te bouwen. Na het 1e kwart stond het 19-9.

Het 2e kwart begonnen de 3-punters van JBC Noorderhaven te vallen (2e kwart 3 maal, in totaal 7). Sea Devils bleef echter ook scoren. Er werd goed gekeken en rond gepasst en Gemma en Melina zorgden voor 8 punten in deze periode. De voorsprong van Sea Devils bleef dan ook behouden en bij rust stond het 33 - 22.

Het 3e kwart bleef JBC de druk opvoeren met een felle man-to-man verdediging. Sea Devils wist nog altijd redelijk makkelijk tot scoren te komen, maar liet in de verdediging nogal eens wat liggen. Het kwart werd verloren met 12 - 16 en na het 3e kwart stond het 45 - 38.

In het laatste kwart leek de vermoeidheid bij Sea Devils toe te slaan, terwijl JBC bleef vechten voor de overwinning. Door Sea Devils werden maar liefst 6 vrije worpen gemist. JBC kwam na 6 minuten met een 7e gescoorde driepunter voor het eerst voor te staan. De verdediging van Sea Devils wist de aanval van JBC niet te stoppen en kon, ondanks 4 punten in de 9e minuut, de wedstrijd niet meer winnen. Eindstand 55 - 56.
  
Scores kwamen van Marijke B. - 21, Marike - 10, Marijke T. - 8, Melina - 6, Gemma - 3 en Irene - 4.


5 april - Laatste kwart zorgt voor verlies dames 1 tegen koploper
In de nacompetitie mag dames 1 het nog twee keer opnemen tegen de teams, die 1e (Challengers), 3e (JBC Noorderhaven) en 4e (BV Lisse) in de competitie zijn geworden. Zaterdag 5 april stond een uitwedstrijd tegen de nummer 1 op het programma. Het zou toch leuk zijn, als we een keertje van ze konden winnen......

Zonder Irene en Nancy, maar met Melina uit dames 2, een enigszins geblesseerde Wilma en coach Gerard reisde dames 1 in maar liefst 5 auto's naar Hoofddorp. Twee auto's zouden namelijk via de wedstrijd van dames 2 in Haarlem terugreizen.

Bij aanvang werd een kleine tactiek verandering voor de aanval afgesproken en begon dames 1 gemotiveerd aan de wedstrijd. Ondanks 3 snelle scores van Challengers kwam ook Sea Devils in de wedstrijd en gingen de scores (van Marijke T. en Marike) gelijk op. De laatste minuut van het 1e kwart wist Challengers nog snel 2 x te scoren en keek Sea Devils tegen een kleine achterstand aan van 15 - 10.

Het 2e kwart hield Sea Devils het hoofd koel. Ondanks de zone press en het fanatieke spel van Challengers werd er goed rond gepasst en gewacht op het juiste moment voor een mooie score. In de verdediging werd door iedereen hard gewerkt en kreeg Challengers maar een kans, dankzij de goede verdedigende rebound. Net voor rust kwam Sea Devils voor het eerst voor te staan en gingen we de rust in met 24 -25.

Ook het 3e kwart werd een echte wedstrijd. Challengers probeert door een agressieve verdediging Sea Devils van de wijs te brengen, maar dit levert behalve wat schrammen (bij Sea Devils) geen ruime voorsprong op. Wel raakt Judith, door een onverhoedse manoeuvre, geblesseerd aan haar goede enkel en moet zij met veel pijn naar de kant. Na het 3e kwart staat het 39 - 36.

In het laatste kwart moet het nu gaan gebeuren, maar dat denkt Challengers ook. Zij weten hun agressieve verdediging en slimme aanvallen voort te zetten, terwijl onze scores haperen. Na 5 minuten is de achterstand opgelopen tot 9 punten. Ook in de laatste 5 minuten lukt het Sea Devils nauwelijks om te scoren en eindigt de wedstrijd in 56 - 42.

De scores waren als volgt verdeeld: Marijke T. - 19 punten, Marike - 13 punten, Marijke B. - 6 punten, Wilma - 2 punten en Judith - 2 punten.


29 maart - DS1 sluit reguliere competitie af met overwinning op Alkmaar Guardians
Zaterdag 29 maart reisde DS1 met goede zin af naar Alkmaar voor een lekker potje basketbal. De thuiswedstrijd tegen Alkmaar werd ruim gewonnen en gezien recente verliespartijen van Guardians (o.a. tegen DS2) had het team kennelijk geen tussentijdse versterking opgedaan.

Het 1e kwart werd direct gestart met een score van Sea Devils. Dat beloofde veel goeds. Het lukte Sea Devils echter niet door te zetten. Er werd te veel balverlies geleden en de schoten van de forwards wilden niet vallen. Gelukkig zorgde Marijke T. voor 8 punten inside en stond het na het 1e kwart 12-12.
Het 2e kwart ging het tempo bij Sea Devils omhoog en werden er dankzij snel pass werk mooie scores gemaakt. Door de missers van Guardians en de vele verdedigende rebounds van Sea Devils kon Guardians maar liefst 5 minuten niet scoren. In de aanvallende rebound was met name Wilma zeer succesvol en zij kon daar lekker uit scoren. Bij rust stond er een mooie voorsprong op het scorebord: 22 - 33.

In het 3e kwart werden de minste scores gemaakt, maar was het duidelijk dat Sea Devils de voorsprong verder ging uitbouwen. Zowel van buiten als van binnen werden evengoed 11 punten gemaakt tegen 7 voor Alkmaar Guardians, dus na het 3e kwart stond het 29 - 44. Het laatste kwart probeerde Alkmaar nog met een man-to-man verdediging dichterbij te komen, maar toen kwamen de dames uit Castricum pas echt goed op gang. Guardians kon met moeite 2 keer scoren, terwijl aan de andere kant de scores hen om de oren vlogen. De doelen werden telkens bijgesteld: 60 halen, de score van Alkmaar dubbelen, het kon niet op. Met veel scores inside van Wilma en Marijke T. en een 3-punter van Sandra telden we uiteindelijk 28 punten in het 4e kwart en werd de eindstand werd 33 - 72

Alle 7 aanwezige dames kwamen tot scoren. In de dubbele cijfers kwamen Marijke T. - 21, Wilma - 19, Sandra - 14 en Marijke B - 10.


15 maart - Winst voor dames 1 dankzij eerste en laatste kwart
Op zaterdagavond, tegelijk met de kampioenswedstrijd van HS1, mocht DS1 het in Castricum opnemen tegen DIOS uit Nieuw-Vennep. Dit team, dat vorige keer zonder problemen werd verslagen, staat bijna laatste, dus beloofde het een lekker potje basketbal te worden. Dames 1, zonder Wilma, maar met coach Gerard, besloot het toch spannend te maken.

Het 1e kwart werd goed gestart. Er werd snel rond gepasst, waardoor er mooie scores werden gemaakt, zowel van buiten als inside. In de verdediging werd hard en goed gewerkt, maar door de verrassende 3-punters van DIOS, die geheel onverwacht, maar succesvol naar de basket zeilden stond het na 10 minuten 19-10.

Het 2e kwart ging moeizaam. Sea Devils speelde slordig, leed veel balverlies en kon de basket haast niet meer vinden, terwijl DIOS de smaak te pakken kreeg. Even niet opletten in de verdediging betekende gelijk een score. Het 2e kwart werd dan ook verloren met 6 - 11 en bij rust stond het dus 25 - 21.

In de rust werd even goed ingelopen op de andere basket, zodat we die de 2e helft in ieder geval wisten te vinden. Het 3e kwart werd snel gespeeld met minder balverlies en mooie scores, maar DIOS had geen moeite met onze verdediging en bleef gewoon mee scoren. Zij wonnen het 3e kwart met 15-17.

Met een 40-38 voorsprong moest het dus in het 4e kwart gaan gebeuren. En gelukkig, dat lukte. Zowel Marike als Marijke wisten zich handig vrij te lopen en konden volop scoren. DIOS besloot man-to-man te gaan spelen, maar na 3 minuten en 17 (!) punten van onze kant, besloten ze daar toch maar weer mee te stoppen. Ondanks 3 laatste verrassende 3-punters (in totaal 7) van DIOS lukte het niet meer om de achterstand in te halen. De eindstand was 63 - 54.

Scores kwamen van Marijke B. - 25, Marijke T. - 12, Judith - 8, Marike - 7, Sandra - 6, Nancy - 3 en Irene - 2. Opvallend was dat 11 van de 12 vrije worpen werden gescoord.


1 maart - JBC Noorderhaven DS 1 - Sea Devils DS 1
Zaterdagavond met frisse tegenwind naar Julianadorp afgereisd. Rekenend op de afstand Den Helder waren we ruim een uur te vroeg aanwezig. Tijd om de nieuwe sporthal te bezichtigen en de mooie kantine in te drinken. Op het veld aangekomen bleken de tegenstanders met 12 vrouwen en een coach tegen ons 8-ten. Dit imponeerde ons het eerste kwart van de wedstrijd. Ballen werden gemist, er werd wel goed gerebound, maar toch liep de tegenstander uit naar 21-13. Na een goed gesprek in de rust gingen wij er tegenaan wat resulteerde in scores en een zeer goede verdediging, een resultaat van 2-13. Wij gingen dus met voorsprong de rust in.

Na rust werd dit spel voortgezet, alhoewel er nog wel veel foute passes waren, maar de scores over en weer bleven gelijk, nog steeds voorsprong van 3 punten. Na een bloedstollend 4e kwart, frustraties onderling bij de tegenstander, frustraties op de eigen arbitrage en frustraties richting ons hielden wij de voorsprong vast en kwamen als winnaar over de finish 55 - 58. Toch niet voor niets een uur te vroeg aanwezig. Goed voor de teambuilding.

We hebben een leuke pot gespeeld, zeker na het debacle van vorige week tegen Beverwijk waar wij gefrustreerd het onderspit moesten delven. Even lekker revanche genomen.

Scores: Marike 17 - Marijke T. 15 - Wilma 11 - Marijke B. 10 - Sandra 4 - Irene 1


23 februari - Onverwacht verlies voor dames 1
Op 23 februari stond een thuiswedstrijd tegen Racing Beverwijk op het programma. Niet de sterkste tegenstander, dus zonder Sandra en met gelegenheidscoach Herman zouden we dat toch moeten kunnen winnen? Het tegendeel bleek waar. Racing Beverwijk begon fanatiek en kwam direct door twee 3-punters op een voorsprong van 0-6. Hoezeer de dames (aan beide kanten overigens) zich ook inspanden, het lukte maar zeer moeizaam om tot scoren te komen. Na het 1e kwart stond het 7 - 8.

Ook het 2e kwart waren er weinig flitsende momenten. Racing Beverwijk maakte het Sea Devils erg moeilijk en het lukte nauwelijks om een goede aanval op te zetten. Daarnaast kon een speelster van Racing Beverwijk telkens weer de basket vinden en stond het bij rust 12 - 16. Nog niks aan de hand. Dames 1 beloofde beterschap voor de 2e helft.

Na de rust bleek de verdediging van Racing nog altijd ondoorgrondelijk en bleek hun sterspeelster haar teamgenoten te inspireren tot scoren. Na het 3e kwart stond dames 1 serieus achter met 19 - 29.
Het laatste kwart werd nog van alles geprobeerd. Nancy scoorde maar liefst drie 3-punters, maar helaas konden we hun sterspeelster, die meer dan de helft van de punten voor haar rekening nam, niet succesvol stoppen. Helaas, de wedstrijd eindigde in 33 - 41.

Geen van de dames kwam in de dubbele cijfers met de volgende verdeling: Nancy - 9, Marike - 7, Marijke B. - 7, Wilma - 4, Judith - 3 en Marijke T. - 3.

en/of

Dames 1 met een duidelijke off-day
Was het vrijdag laat geworden? Teveel wijn? Geen goed warming-up? Vakantieperikelen? Wie zal het zeggen. Zelfs Freud had hier geen oplossing voor gehad! Een wedstrijd tegen Beverwijk moet normaal geen probleem zijn maar juist nu hadden zij wel hetgeen wat bij ons ontbrak.

Een scoreverloop van 7-8 in het eerste kwart geeft te denken. Maar ach het komt nog wel. Het 2e kwart nog iets slechter 5-8 dan wordt het een heel ander verhaal. Rust 12 -16 achter. Normaal ook nog geen vrouw overboord maar als je zag hoe moeilijk die 12 punten op het bord kwamen dan moest er nog heel wat gebeuren om te winnen.

Het was niet dat Beverwijk groots speelde maar zij hadden net dat ietsje meer fanatisme en geluk wat bij ons ontbrak. Het 3e kwart begon iets beter maar daarna lukte er werkelijk niets meer 7-13. Het kon natuurlijk nog steeds. Het 4e kwart sloten we wel winnend af en dat is dan ook werkelijk het enige pluspuntje van deze wedstrijd. 33-41 verloren.


26 januari - Dames 2 houdt dames 1 scherp
Na een eerdere confrontatie tussen de beide damesteams vorig jaar, was dames 2 vastbesloten om het dit keer in ieder geval beter te doen. En dat lukte!

Beide teams waren nagenoeg compleet. Bij ds1 was alleen Judith niet van de partij. Bij ds2 kon Jildou helaas nog niet in actie komen en stond coach Esteban op het andere veld te spelen. Met de inmiddels vertrouwde coach Gerard op de bank ging ds1 direct fanatiek van start en stond het al snel 0-8, dankzij snelle scores van Sandra. Ds2 kwam toen ook op dreef en door supersnel pass werk en tactisch spel (waarvan Ds1 best onder de indruk was) stond het 12 - 14 na het 1e kwart.

De 2e periode bleef Ds1 het tempo hoog houden en bleef scoren, terwijl Ds2 de basket minder goed vinden kon. Door scores van zowel inside als van buiten als door fast breaks liep Ds1 uit naar een mooie voorsprong van 18 - 29 bij rust.

Na rust kon Ds1 haar voorsprong verder uitbouwen. Met name van buitenaf en via fast breaks konden Irene, Marijke en Sandra hun gang gaan. Ds2 had nog steeds moeite met het vinden van de basket, ook doordat de verdediging behoorlijk dicht zat en na het 3e kwart stond het 24 - 42.

Het laatste kwart kwamen de scores moeizaam op gang. Na 5 minuten stond het 2 - 2. De laatste 5 minuten lukte het dames 1 toch nog een eindspurt te maken en in ieder geval meer dan 50 punten te scoren. De eindstand was 30 - 54.

Alle 7 aanwezige dames kwamen tot scoren. In de dubbele cijfers kwamen Sandra - 16, Marijke B. -12, Irene - 10 en Marijke T. - 10.


19 januari - Eerste overwinning voor Sea Devils DS1 in 2008
Na de verliespartij van vorige week stond dames 1 te trappelen om een eerste overwinning in 2008 te behalen. Met een complete bezetting, coach Wim op de bank en een vorige overwinning op OG van 19-48 in gedachten, moest dat toch goed gaan.

Sea Devils begon sterk aan de wedstrijd en na 5 minuten stond het 11- 0. OG veranderde toen haar zone verdediging in een man-to-man verdediging en begon opeens drie 3-punters raak te schieten. Ook door het vele balverlies van Sea Devils stond er na het 1e kwart een schamele 14 - 13 op het scorebord.

Het 2e kwart bleef Sea Devils slordig spelen.  Er werden mooie aanvallen gespeeld, maar te vaak zonder score. Ook de verdediging was niet optimaal en OG kon gewoon mee blijven doen. Bij rust stond het 26 - 23.

Het 3e kwart moest het dus gaan gebeuren. En dat gebeurde ook. OG leek langzaamaan vermoeid te raken en de verdediging van Sea Devils zat potdicht. In de aanval lukte het vooral goed om de centers vrij te spelen en ook de vrije worpen werden goed benut: 4 uit 4 voor Marijke T. en 4 uit 5 voor Wilma. Met een uitslag in het 3e kwart van 17 - 5 stond Sea Devils "opeens" op een ruimte voorsprong van 43 - 28.

Het 4e kwart waren de forwards aan de beurt om te scoren en dat deden ze volop. Goede en snelle passes vlogen door het veld en fast breaks konden niet gestopt worden. De verdediging bleef alert, zodat OG maar nauwelijks tot scoren kwam. De eindstand werd 53 - 34.

Scores werden gemaakt door Marijke B. - 15, Marijke T. - 10, Sandra -8, Marike - 7, Wilma - 6, Judith - 5 en Irene - 2.


12 januari - Minder goed begin van 2008 voor dames 1
Na een mooie reeks overwinningen stond na de kerstvakantie op 12 januari de wedstrijd tegen nummer 1 van de competitie op het programma. Aangezien de 1e wedstrijd met slechts 3 punten verloren was, kon het wel eens spannend gaan worden. Met een complete bezetting reisde dames 1 met coach Gerard en assistent coach Wim (ja echt waar) af naar Hoofddorp.

Challengers begon meteen fanatiek en stond na 3 minuten voor met 8 - 2. Toen kwam ook Sea Devils beter in haar spel en met goede passes werd de full court press een aantal keer mooi weggespeeld. Helaas werd er ook nog veel gemist en stond het na het 1e kwart 14 - 10.

Het 2e kwart bleek Sea Devils, ondanks de goede voornemens, minder bestand tegen het fanatieke spel van Challengers. Er werd veel balverlies geleden doordat met name guard en forwards erg onder druk werden gezet. Daarnaast waren er te veel individuele acties zonder scores, die er voor zorgden dat Challengers kon uitlopen naar een ruststand van 25 - 13. 

Het 3e kwart zat de verdediging van Sea Devils goed dicht, maar lukte het niet om de achterstand in te lopen. Scores kwamen met name van de centers, terwijl de forwards nog steeds weinig ruimte kregen. Een klapje meer of minder werd niet afgefloten, dus het fanatieke Challengers behield haar voorsprong van 12 punten: 37 - 25.

Ondanks verwoede pogingen lukte het ook het 4e kwart niet om de achterstand nog goed te maken. Challengers bleef er boven op zitten en won uiteindelijk met 46 - 30.

Slechts 5 van de 8 dames kwamen tot scoren: Wilma - 10 punten, Sandra - 9 punten, Marijke T. - 5 punten, Marike - 4 punten en Marijke B. - 2 punten.


22 december - Nipte (kerst)overwinning voor dames 1 in Lisse
Op 22 december ging dames 1 op pad naar Lisse voor de laatste wedstrijd van 2007. Al eerder werd zowel door Ds1 als Ds2 van Lisse gewonnen, dus zonder Nancy, maar met coach Gerard maakten we ons niet al te veel zorgen.

De wedstrijd werd rommelig gestart met veel balverlies en 3 scores van Lisse op rij. Oeps, even er bij blijven, dames. Door goed en snel rond te passen, kwamen er wel kansen om te scoren, maar helemaal vlekkeloos ging het niet. Na het 1e kwart stond het 11-7. Het 2e kwart verliep nog rommeliger dan het 1e kwart. Frustratie over de beslissingen van de scheidsrechters en fouten van de scorer, die kostbare scores van Sea Devils vergat op te schrijven hielpen niet. Gelukkig werd het kwart in ons voordeel afgesloten met 11-14, maar bij rust keken we nog steeds tegen een achterstand aan van 22-21.

Het 3e kwart beloofden we beterschap aan Gerard, die ons veel balverlies zag lijden en te veel ballen mis zag gooien. Het spel werd harder, want de scheidsrechters floten toch niet, maar gelukkig werd het niet al te onsportief. In de 7e minuut lukte het eindelijk om voor te komen en na het 3e kwart stond het 33-35. Het laatste kwart moest het dus gebeuren, maar ook daar ging het moeizaam. Sea Devils bleef er wel in geloven en knokte voor de overwinning. Met belangrijke scores van Sandra en een geruststellende vrije worp van Marike werd de wedstrijd beëindigd met 40-43.

Alle aanwezige dames kwamen tot scoren. Marijke T. werd topscorer met 11 punten, gevolgd door Wilma met 10 punten.


1 december - DS1 behoudt 2e plaats na winst op Alkmaar Guardians
Voor DS1 stond zaterdagavond 1 december een spannende wedstrijd op het programma. Alkmaar Guardians, die net als DS1 alleen een verliespartij tegen Challengers had geleden, startte de wedstrijd fanatiek. De 7 aanwezige dames van DS1 en coach Gerard waren echter vanaf het begin alert en hadden geen enkele moeite met het hoge tempo van de wedstrijd. Aanvallend werd door goede blocks eerst volop door de centers gescoord. Na een time-out veranderde Alkmaar Guardians van man-to-man naar een zone verdediging. De forwards van Sea Devils kregen hierbij meer ruimte en profiteerden volop met goede afstandsschoten. Bij Guardians kwam met name één speelster tot scoren (11 van de 15 punten). Na het 1e kwart stond het 19-15.

In het 2e kwart werd in beide teams met name hard in de verdediging gewerkt. De topscoorster van Guardians kwam niet tot scoren, terwijl bij Sea Devils de scores overal vandaan kwamen. Bij rust stond het 29-23. Het 3e kwart bepaalde Sea Devils het tempo. In de aanval werd goed samengespeeld, waardoor prachtige combinaties (pick and roll, give and go) konden worden gelopen. Er werden maar liefst 22 punten gescoord en na het 3e kwart stond het 51-36.

In het laatste kwart probeerde Guardians nog met een full court man-to-man een inzinking van DS1 te bewerkstelligen, maar die hielden het hoofd koel en sloten ook het laatste kwart met een 13-12 overwinning af. Dankzij het sterke 3e kwart werd de eindstand 64-48.

Scores kwamen van Marijke T. - 22, Marijke B - 18, Wilma - 12, Marike - 7, Irene - 3 en Sandra - 2.


25 november - Dames 1 succesvol in nieuwe hal van Nieuw-Vennep
Twee achtereenvolgende weken mocht Ds1 op zondag aan de bal. Op zondagmiddag 25 november stond iedereen dus klaar om op pad te gaan naar B.V. DIOS. Dankzij de voorbereiding van Wilma en de Tomtom van Gerard reden we zonder problemen naar een nieuwe hal in Nieuw Vennep. De hal was prachtig, mooi design, leuke tegeltjes en net een maand in gebruik. Eenmaal binnen bleek het even wennen aan het licht in de hal, de vloer, waar de bal niet erg op stuiterde en de baskets, ja.... je kent het wel.

Bij de sprongbal werd wel gelijk de toon voor de wedstrijd gezet. Tikje terug en na 3 seconden was daar al een eerste score van Sandra. Vervolgens werd er 5 minuten uitsluitend gemist; gelukkig is daar (bijna) niets van terug te vinden op het scoresheet. DIOS had er ook last van, dus het stond nog steeds 0-2. Na wat wissels en een time-out van coach Gerard ging het de goede kant op. De verdediging zat nog steeds potdicht, er werden veel steals gepakt en ja, daar kwamen ook wat scores uit. Na het 1e kwart was het 2 - 13. Het 2e kwart waren de scores beter verdeeld. Inside, van buiten, ondanks een omschakeling van man-to-man naar zone had DIOS er weinig tegen in te brengen. Vooral als er snel rond gepasst werd, kwamen er prachtige scores uit.

Na een korte rust ging de wedstrijd in hetzelfde tempo verder. De scores kwamen in het 3e kwart alleen van de centers, uiteraard dankzij de fantastische passing van de guard en forwards. Na 3 perioden stond het 13-40. Het 4e kwart kon er niks meer mis gaan en bleven we gewoon scoren. In de verdediging af en toe iets slordiger, zodat ook DIOS nog een paar punten bij elkaar kon sprokkelen. De eindstand werd 22-55.

Scores kwamen van Wilma - 17, Marijke B. - 12, Sandra - 9, Marijke T. - 8, Marike - 5 en Judith - 4.


18 november - Ook op zondagavond winst voor dames 1
Op 18 november mocht dames 1 het opnemen tegen Racing Beverwijk. Dames 1 was nagenoeg compleet (alleen Nancy was er niet) en met coach Gerard en Wim op de bank kon er weinig mis gaan, toch?

Er werd fanatiek gestart met als gevolg een paar mooie fast breaks met scores van Irene. Ook kon er het 1e kwart lekker worden aangevallen via de centers. Racing was enigszins verrast door de snelheid, kwam moeizaam ten aanval en nog moeizamer tot scoren. Na het 1e kwart stond het 4 - 13. Het 2e kwart verliep rommelig aan beide kanten. Er werden veel ballen onnodig weggegooid en door de verdediging van Racing werden veel fouten gemaakt. De scores kwamen dan ook met name uit vrije worpen. Bij rust was het 9-22.

Na rust besloot Sea Devils de snelheid op te voeren en hier was Racing niet tegen bestand. Het schot van Sandra was niet te stoppen. Er was geen aanvallende rebound meer nodig. Ook Wilma kon de basket makkelijk vinden en na het 3e kwart stond het 18 - 41. Het doel van het laatste kwart was om de 50 te halen en dat lukte. Verder verliep het spel rommelig en lukte het Racing zelfs om het laatste kwart met 1 punt te winnen. Voor de einduitslag had dat geen gevolgen, want het werd 30-52.

Alle aanwezige dames kwamen tot scoren. Sandra en Wilma hadden zaterdag met DS2 ook al gewonnen en waren duidelijk goed warm gedraaid. Sandra werd topscorer met 16 punten, gevolgd door Wilma met 13 punten.


10 november - Nieuwe overwinning voor DS1 op JBC Noorderhaven
Zaterdagmiddag speelde DS1 een goede wedstrijd tegen JBC Noorderhaven uit Julianadorp. Ondanks dat de tegenstander de wedstrijd had willen verzetten in verband met te weinig speelsters, stonden er toch 8 dames op het veld. Sommigen waren bekend van (rayon)teams uit Den Helder en het beloofde een pittige wedstrijd te worden.

Het 1e kwart ging DS1 er gelijk hard tegen aan en dankzij goede passes, fast breaks en vooral veel rebounds stond na 10 minuten de stand 22-8 op het sheet. Met Wilma in het midden van de zone, zat de verdediging potdicht en moest JBC het van de 3-punters hebben. Het tweede kwart ging gelijk op. JBC kwam beter tot scoren, maar in de verdediging waren ze kansloos tegen de snelle fast breaks van DS1, waarbij Irene maar liefst 4 lay-ups op rij liep. Net voor rust stond DS1 even niet op te letten en maakte JBC 3 scores op rij. Het 2e kwart werd daardoor gewonnen door JBC met 17-19 en bij rust was het 39-27.

Het 3e kwart gingen beide teams er weer stevig tegen aan. Er werd hard gespeeld en de scores gingen gelijk op (13-12). JBC probeerde de druk op te voeren, maar DS1 hield het hoofd koel. Het laatste kwart bleef het een echte wedstrijd (13-11) en kwamen de punten bij Sea Devils van Samira en Marijke T. DS1 behield echter de ruime voorsprong van het 1e kwart en won overtuigend met 65-50.

Scores kwamen van Marijke B. - 15, Sandra - 14, Irene - 14, Marijke T. - 10, Samira - 7, Wilma - 3 en Judith - 2.


6 oktober - Overtuigende overwinning voor DS1 op DS2
Door de promotie van DS2 en de degradatie van DS1 spelen beide teams dit seizoen in dezelfde competitie. Voor DS2 een stapje harder lopen en voor DS1 gaat het dus iets makkelijker. Bij de warming-up raakte Jildou helaas geblesseerd en beschikte Esteban nog maar over 6 dames. Ondanks de slechte trainingsopkomst van DS1 afgelopen dinsdag leek DS2 wel erg onder de indruk van de trainingsmaatjes van het 1e.

Het 1e kwart lukte het DS2 niet om te scoren, terwijl DS1 voortvarend aan de slag ging. Na 10 minuten stond het 21- 0! In de 2e periode kwam DS2 wel tot scoren. Het is niet bekend wat er precies gegeten werd bij DS1, maar de scores kwamen uit alle hoeken en gaten. Er werd slim gespeeld, snel en goed rond gepasst (zo vindt Kees het wel leuk om te coachen), zodat er mooie scores konden worden gemaakt. De dames waren niet te stoppen en bij rust was het dan ook 35 - 9.
De 2e helft liet eigenlijk geen ander beeld zien. DS2 kwam iets vaker tot scoren, maar het was duidelijk dat DS1 deze wedstrijd met gemak ging winnen. De eindstand was 76-29.

Alle 8 aanwezige dames kwamen tot scoren. In de dubbele cijfers kwamen Judith - 13,  Sandra -12, Wilma - 12, Marijke B. - 12 en Marijke T. - 11.


29 september - Lang verwachte overwinning voor Sea Devils DS1
Na een lange reeks van verliespartijen slaagde Ds1 er op 29 september met gemak in om een overwinning te behalen op Onze Gezellen Ds3 in Haarlem. De wedstrijd startte met een half uur vertraging, waardoor gelegenheidscoach Gerard alleen de 1e helft kon coachen. Het team was verder compleet met 9 vrouw inclusief Samira, overgestapt van US en voor het eerst actief voor Sea Devils.

De wedstrijd werd fanatiek gestart en door met name scores van de centers stond het 2-11 na het 1e kwart. Het 2e kwart werd lekker doorgewisseld en ging de wedstrijd door in hetzelfde tempo. OG kon iets beter de basket vinden, maar Sea Devils pakte de meeste rebounds en maakte de meeste scores, waardoor het in de rust 7 - 21 stond.

Ook in de 2e helft verliep de aanval enigszins rommelig, maar bleven de centers domineren onder de borden. OG varieerde hun verdediging met man-to-man en zone, maar dit mocht niet baten. Door de verdediging van Sea Devils werd de kop extra onder druk gezet. Judith pakte een paar mooie steals en kon fast-breaks lopen. Het laatste kwart kon Sea Devils vrijwel vanaf alle posities scoren en behalve een kleine botsing tussen twee speelsters verliep de wedstrijd rustig. De helft van de 16 vrije worpen werd benut, alleen Marijke T. was hierin succesvol met 5 op 5. De eindstand was 19-48.

Scores werden gemaakt door Marijke T. - 17, Marijke B. - 12, Judith - 6, Wilma - 5, Irene - 4, Sarina en Sandra - 2

--
Commentaar, suggesties, tekst of foto's voor de dames 1 pagina? Mail de webmaster!