Seizoen 2008-2009: dames 1

Speelsters     Via dunk.nl
Irene Weber Wilma Beukers   Alle wedstrijden
Nancy Zwiers Sandra Verburg-Reijnders   Stand
Marijke Bosker Jildou Sytema   Historie
Judith van Dijk Darina Castricum   2007-2008
Marijke Teunis Rona de Water   2006-2007
Gemma Borst     2005-2006
      2004-2005
Coach? Selfsupporting!   2003-2004

d1

d1

Wedstrijden

  Racing 1 Lisse 1 Challengers 1 Lions  2 Racing 1 L.C. Players 1 Noorderhaven 1 Hoofddorp 2
Thuis x o x x x o o o o x o
Uit o x o x x x o x x o

[x=winst, o=verlies]

Verslagen

18 april - Dames 1 zakt langzaam op de ranglijst
Door een nieuwe verliespartij afgelopen zaterdag zakt dames 1 langzaam op de ranglijst. Wellicht is het tijd voor vakantie bij de dames, die wel zo compleet mogelijk met 9 vrouw op het veld verschenen. Bij de uitwedstrijd wist dames 1 nog te verrassen tegen Lake City Players uit Uitgeest, maar in Castricum lukte het niet om de Players voor te blijven.

Het 1e kwart ging Sea Devils goed van start met een 4-0 voorsprong, maar dat bleek later bijna de enige voorsprong van de wedstrijd. Players kwam snel langszij en wist zowel inside als van afstand te scoren. Sea Devils scoorde wel regelmatig, maar met name in de rebound was Players sterker en daardoor effectiever. Na het 1e kwart stond het 11-16.

Het 2e kwart bleef het lastig spelen tegen de felle man-to-man verdediging van Players. Er werd hard gewerkt, zowel in de aanval als verdediging, maar het lukte niet om de achterstand van het 1e kwart in te lopen. Door fouten van Players en alerte scheidsrechters stond Sea Devils regelmatig op de vrije worplijn, maar wist hier maar 4 van de 10 punten te verzilveren. Bij rust stond het 24 - 30.

In het 3e kwart werd bij Sea Devils onvoldoende samengewerkt en lukte het gedurende 6 minuten niet om te scoren. Players had het ook moeilijk, maar wist toch telkens een paar puntjes meer te scoren dan Sea Devils, o.a. door elk kwart wel een driepunter te scoren. Na het 3e kwart stond het 32 - 41.

Het laatste kwart probeerden Sea Devils met Wilma en Sandra nog de scores van Sea Devils op te krikken. Players had daarop alleen voldoende antwoord. Door maar liefst drie 3-punters van Players bleef hun voorsprong veilig. De eindstand was 46 - 60. 

Scores werden gemaakt door Wilma - 10, Annet -10, Sandra - 9, Marijke - 9, Rona - 4, Darina - 2 en
Nancy - 2.

4 april - Sea Devils DS 1 – Hoofddorp DS 1
Vorige week nog veel dames afwezig, deze week weer aangevuld met 2, dus 8 fitte speelsters.

Een rommelig begin waar eerst 2 en toen ineens 1 scheidsrechter op het veld stond. Gelukkig wilde Marcel ons met alle plezier fluiten, dus we konden aan de wedstrijd beginnen.

Het eerste kwart werd er flink afgetast naar de spelmogelijkheden en de spelwijze van de tegenstander. Dit resulteerde in veel geloop en weinig scores 9 – 7.

Het tweede kwart was al niet veel beter maar toch werd de rust ingegaan met een voorsprong van 3 punten (20 – 17).  Zou het weer zo’n close finish worden als de week daarvoor en daarvoor en daarvoor. We zijn het gewend maar willen het eigenlijk niet.

Het 3e en 4e kwart was al niet veel beter, we speelden meer tegen elkaar dan met elkaar, ballen vlogen om onze oren het veld uit, vangen ging niet meer en scoren al helemaal niet; 3 punten in 10 minuten!!! De tegenstander daarentegen scoorde 12 punten en liep uit naar 23 – 29.

Ook het laatste kwart was al niet veel beter, alhoewel onze man-to-man wel even liep, maar helaas werd ook het laatste kwart verliezend afgesloten (11 – 13) en ging Hoofddorp met opgeheven hoofd naar huis: 42 – 34. De douche na afloop was lekker en de wrange smaak is daarna weggespoeld met een heerlijk drankje en vietnamese loempia met pittige saus!!!!

Scores: Wilma 12 – Annet 10 – Rona 6 – Irene 3 – Judith 2 – Darina 1

28 maart - Nipt verlies voor gehavend dames 1 in Hoofddorp
Met slechts 6 spelende dames reist dames 1 zaterdag 28 maart af naar Hoofddorp. Een weekendje weg, verjaardag, zwangerschap, blessures en nog meer blessures zorgen er voor dat de selectie steeds kleiner wordt. Desalniettemin hebben de aanwezige dames er zin in.

Het 1e kwart begint goed voor Sea Devils. De scheidsrechters lijken er boven op te zitten en fluiten aan beide kanten voor de fouten, die gemaakt worden. Scores komen zowel van binnen als van buiten en iedereen is lekker op dreef. Helaas is Hoofddorp succesvol met driepunters en scoren zo maar liefst 9 punten in het eerste kwart. De stand is 10-8.

Het 2e kwart gaat gelijk op. In de aanval wordt goed samengespeeld en komt bijna iedereen wel tot scoren. In de verdediging worden de 3-punters goed afgestopt (o.a. door het loopwerk van Irene), maar krijgt Hoofddorp te veel kansen in de rebound, waardoor ze toch telkens een puntje voor blijven. Bij rust staat het 25 - 23.

Het 3e kwart blijft Sea Devils geconcentreerd spelen, meer rebounds worden gepakt en dankzij drie scores van Annet in 1 minuut lukt het om een kleine voorsprong te nemen. Na het 3e kwart staat het 32 - 36.

Het 4e kwart besluit het scheidsrechtersduo zich meer met de wedstrijd te gaan bemoeien. Hoofddorp maakt verschillende (loop)fouten, die ineens niet meer worden afgefloten. Maar liefst 6 minuten lukt het Sea Devils niet te scoren, terwijl Hoofddorp de achterstand in loopt. De wedstrijd blijft spannend tot het eind. Pas in de 10e minuut maakt Hoofddorp het winnende punt. De eindstand is 44 - 42.

De scores waren als volgt verdeeld: Annet - 13, Darina - 12, Rona - 10, Judith - 4 en Sandra 3. 

21 maart - JBC weer te sterk voor dames 1
Na een verrassende overwinning in november en de nipte verliespartij van 2 weken geleden, waar in de laatste seconde werd verloren, stond op 21 maart de 3e wedstrijd tegen JBC Noorderhaven gepland. Tijd voor revanche dus. Met onze geblesseerde/zwangere teamgenoten en coach Herman op de bank moest dat toch gaan lukken.

Het 1e kwart werd door Sea Devils goed van start gegaan. Snelle passes en goede scores werden afgewisseld door rake vrije worpen. JBC had nog even moeite met het vinden van de basket, maar bleef door twee 3-punters toch in de buurt. Na het 1e kwart stond het 24 - 17.

Het 2e kwart lag het tempo nog steeds hoog. Sea Devils speelde slordiger en kwam nauwelijks tot scoren. Ook de andere Marijke ging door haar enkel (Marijke T. overkwam dit eind januari). JBC bleef doorgaan en scoorde weer drie 3-punters, zodat het bij rust bijna gelijk stond: 30 - 32.

Het 3e kwart bleven beide teams aan elkaar gewaagd. JBC maakte veel fouten, zodat Sea Devils het 6x op de vrije worplijn mocht proberen. Dat lukte aardig. De verdediging zat goed dicht, maar toch lukte het JBC om maar liefst vier 3-punters te scoren. Jammer van het harde werk in de verdediging. Na het 3e kwart stond het gelijk: 50 - 50.

Het laatste kwart ging weer gelijk op. Er werden aan beide kanten fouten gemaakt en met name bij Sea Devils werd er vooral gescoord van de vrije worplijn. In de 8e minuut kon JBC na twee 3-punters toch uitlopen. De laatste minuten lukte het Sea Devils niet om de achterstand in te lopen. Daarentegen liep de voorsprong van JBC verder uit naar 5 punten en werd de eindstand 61-66.

Scores werden gemaakt door: Annet - 14, Wilma - 11, Sandra - 10, Rona, Darina en Marijke B. - 7 en Irene - 5.

7 maart - Dames 1 - JBC Noorderhaven dames 1
Zaterdag stond ons de wedstrijd tegen de koploper te wachten. JBC wil graag kampioen worden, maar voelt onze adem in de nek. Wij zijn de enige die van ze gewonnen hebben; een wedstrijd met 1 punt in ons voordeel. Een zware pot stond ons dus te wachten.

We gingen goed van start in het 1e kwart, redelijk agressief, de vrije mensen zoekend, wat resulteerde in een 9-12 ruststand. Nog niet om ongerust te worden. Het 2e kwart ging beter. Darina was uitgerust terug uit Cuba en kreeg onder het bord veel ruimte. Helaas wilde de bal er niet alle keren in. Rona daarentegen scoorde wel een paar mooie ballen en met 21-19 was het rust. Nou niet echt een lekkere voorsprong.
Het derde kwart liep weer goed, alleen werd er verdedigend niet goed gerebound, werden veel vrije worpen genomen en kwam Sandra scorend op stoom 36-26. Op deze manier het 4e kwart dan maar uitspelen, maar het lukte niet. De tegenstander werd erg agressief en wilde winnen. Hierdoor werden veel fouten gemaakt en vrije worpen genomen, maar de ballen gingen er niet in. Ook JBC kreeg veel vrije worpen en scoorde wel. In de laatste minuut sond het 46-46 en met nog 10 seconden te gaan werden 2 vrije worpen door JBC gemist, maar ze hadden de bal. Na een blok van onze kant en een loopbal werd er in de laatste seconde toch gescoord. Helaas werd er niet voor dit lopen gefloten en won JBC met 2 punten verschil 46-48 (waar hebben we die stand eerder gezien!).
Uiteraard lag het aan ons zelf; 31 vrije worpen en maar 12 raak! Het laatste kwart maar 10 punten gecoord en JBC 22.
In de kleedkamer heb ik de akoestiek van de douches uitgeprobeerd en de frustraties van me af gegooid. Op naar de volgende wedstrijd tegen ............................ JBC!!!!!!

Scores: Sandra 15 - Annet 7 - Darna en Marijke B 6 - Rona, Irene en Wilma 4

21 februari - Mooie overwinning voor dames 1 op Racing Beverwijk
Na een weekje vakantie zonder training stonden zaterdag 21 februari zeven fitte en drie niet- spelende dames klaar (van het potentieel van 12) om dit keer van Racing Beverwijk te winnen. Ging de vorige keer in Beverwijk nog van alles mis, nu was iedereen gemotiveerd om een goede wedstrijd te spelen.

Met de boodschap van spelende coach Judith in gedachten om vooral snel te spelen, begon het 1e kwart met.... snelheid. Sea Devils passte snel rond en wist met snelle acties van Annet en fast breaks snel uit te lopen. Toen Racing in de 6e minuut een time out nam, werd er door de dames op de bank een scorebord gehaald en werd op het sheet gekeken hoeveel het nou precies stond. Mmme, foutje, er stond 4-4, terwijl Racing nog niet had gescoord. Gelukkig konden de scheidsrechters zich dat ook nog herinneren en werd de stand gecorrigeerd naar 8 - 0. Maar of dat nou klopte ??
Na de time-out kwam Beverwijk ook tot scoren en na het 1e kwart stond er 15 - 6 op het sheet.

Het 2e kwart bleef Sea Devils de snelheid er in houden. Snelle passes en Rona, die na een week ziek te zijn geweest, nog steeds lekker in de fast break ging. Een driepunter van Judith er bij. Alles leek te lukken. In de verdediging werd hard gewerkt en door Racing veel gemist zonder herkansing door goede rebounds van Sea Devils. Een ruime voorsprong was het gevolg. De ruststand was 32 - 12.

Het 3e kwart leek Sea Devils enigszins vermoeid en werd minder nauwkeurig gespeeld. Misverstanden in de aanval, onmogelijke passes en een minder alerte verdediging zorgden voor een matig kwart met een stand van 10-7. Na 3 kwarten dus 42-19.

Het laatste kwart werd lekker uitgespeeld, maar werd niet meer het snelle spel van de eerste helft gehaald. Racing maakte meer fouten, zodat Sea Devils telkens op de vrije worplijn mocht staan. De overwinning bleef veilig en de eindstand werd 53 - 25.

Alle spelende dames kwamen tot scoren: Wilma - 11, Marijke B. - 11,  Sandra - 9, Rona - 7, Annet - 7, Judith - 6 en Irene - 2.
  

7 februari - Lions 2 uit (2)
Eindelijk weer eens een goeie wedstrijd van de dames. Met 10 vrouwen naar Zandvoort waarvan er 2 niet meededen vanwege blessure en zwangerschap, maar ons graag wilden ondersteunen. Darina zat net in Cuba en Jildou was ook niet aanwezig.

We gingen voortvarend van start. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Precies zoals het moet volgens het boekje. Maar wat wil je; Zandvoort had ook te kampen met geblesseerden en had junioren ingezet. Deze moeten nog veel leren want er zaten gaten in hun verdediging waar wij vrij gebruik van konden maken.

De passes via hoge post naar lage post en andersom lukten voortreffelijk, er werd goed gerebound, zeker ook verdedigend en met de stand van 14 - 32 gingen we de rust in.

De 2e helft verliep al niet veel anders, alhoewel we slordiger om gingen met de kansen en verdedigend het even lieten liggen. Het laatste kwart werd weer geconcentreerd gespeeld en met diverse breaks van Annet en Rona liepen we uit naar een eindstand van 37 - 67.

Helaas was het voor de guards een wat mindere wedstrijd want veel liep over de centers/forwards. Zij werden natuurlijk wel aangepast door de guards! En ook een aantal 3-punters werd door de guards gescoord (4x). Verder kwam iedereen tot scoren.

Scores: Wilma 17 - Annet 15 - Marijke B 10 - Rona 8 - Judith 7 - Sandra 5 - Nancy 3 - Irene 2

31 januari - Sea Devils dames 1 – Challangers dames 1
Een dramatische wedstrijd voor dames 1 afgelopen zaterdag. Allereerst al 3 afwezige geblesseerden en 1 dame op de skies. Gelukkig hadden we Annet Haan weten te strikken zich bij ons team aan te melden. Dit vanwege personeelsproblemen. Helaas, ook in deze combinatie wilde het niet lukken.

Een zeer slechte start, niet verdedigen, al helemaal niet rebounden, kortom als kippen zonder kop de eerste 10 minuten in het veld doorgebracht; stand 6 – 13. Het tweede kwart ging al niet beter. Challengers bleef scoren en wij wisten 4 punten te halen! Met een stand van 11 – 27 gingen we rusten!

Het derde kwart zijn we overgestapt op een man-to-man. Dit had beter resultaat. Annet zat boven op de schutter van Challengers en het aanvalsspelletje van hen wilde niet lukken. Judith wist met 2 kanonskogels van heel ver de stand enigszins bij te trekken: 22 – 39.

Het laatste kwart zaten we eindelijk goed in het spel, maar helaas, het was te laat. Dit kwart kwamen wij wel als winnaar uit de strijd, maar de uiteindelijke overwinning ging naar Challengers : 35 – 43. Pluspunten uit deze wedstrijd: een 100% score in de vrije worpen : 2 uit 2!. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Op naar Zandvoort!

Scores: Judith 8 – Wilma, Gemma en Annet 6 – Sandra 5 – Rona 4

24 januari - Dramatisch verlies voor dames 1 in Lisse
Na een nipt verlies en een spetterende overwinning eerder dit seizoen tegen BV Lisse stond op 24 januari de 3e wedstrijd tegen deze club gepland. Hoewel het dames team 11 leden kent, lukte het deze zaterdag om slechts 5 fitte en 1 geblesseerde dame op de been te brengen. Even goed werd de wedstrijd vol goede moed begonnen.

Het 1e kwart ging BV Lisse voortvarend van start. Ondanks de fanatieke verdediging van Sea Devils lukte het BV Lisse om uit te lopen tot 12-4. Alle schoten gingen raak, terwijl Sea Devils maar mondjesmaat de basket kon vinden. Na het 1e kwart stond het 19-11.

Het 2e kwart werd door Sea Devils goed rondgespeeld en lukte het vooral de Marijkes om tot scoren te komen. Na 7 minuten stond het 24 - 21 en moest Sea Devils dus even doorzetten. Helaas, BV Lisse had een opleving en liep o.a. door een driepunter weer uit naar een voorsprong van 10 punten. De ruststand was 31 - 21.

Het 3e kwart bleef Sea Devils proberen om weer dichterbij te komen. De schoten van alle speelsters van BV Lisse bleven echter vallen; dat was lastig verdedigen. Toen bovendien Marijke T. in de 6e minuut ernstig door haar enkel ging, had Sea Devils nog weinig in te brengen. Na het 3e kwart stond het 51-34.

Het 4e kwart was meer een kwestie van uitspelen en de schade beperken. Ondanks haar blessure viel Jildou verdienstelijk in, maar van een echte wedstrijd was geen sprake meer. In de 8e minuut maakte Wilma haar 5e fout en mocht Sea Devils de partij met 4 vrouwen uitspelen. De wedstrijd eindigde in 69 - 40.

De scores waren als volgt verdeeld: Marijke T. - 16, , Rona - 8, Marijke B. - 7, Wilma - 6 en Sandra - 3.

11 januari - Lions 2 uit
Nieuw jaar, 2e helft seizoen, dus weer ballen, zondagmiddag, prachtig schaatsweer, stonden wij in een ijzige sporthal te Zandvoort. Met 8 spelende vrouwen aan de wedstrijd begonnen. Het eerste kwart ging voortvarend. Er werd goed gecombineerd, mooie verrichtingen hier en daar alleen in de verdedigingsrebounds waren we niet goed. Lions staat bekend om zijn afstandschoten (die er niet allemaal in gingen), maar die gemist werden vingen we ook niet af en Lions bleek goed te scoren onder het bord waardoor het eerste kwart werd afgesloten met 15 - 21.

Het 2e kwart was al niet beter, passes kwamen niet aan, wederom slecht reboundwerk, maar gelukkig bleef Marijke T scoren en hield ons in de race. Met de rust waren we daar waar we ook begonnen: gelijkspel 31 – 31.

Het 3e kwart bleek niet om aan te zien (volgens de bank), maar we hielden Lions van het scoren af. Eindelijk had ik door dat ik die linkshandige aan de linkerkant moest verdedigen waardoor ze niet meer kon scoren. Gelukkig deed Rona dit voor ons middels een 3-punter en stond het 36 – 42 eind 3e kwart. Voor ons gevoel waren we voortreffelijk aan het ballen en mocht de winst ons niet meer ontgaan.

Laatste kwart ging gelijk op, alhoewel Lions ineens terugkwam met ook 3-punters. Gelukkig kwamen ze niet dichterbij dan 6 punten, want ook wij bleven aanvallend scoren en uiteindelijk gingen we met de winst naar huis 51 – 59. Pfffff. Had de sauna ons die avond tevoren dus toch goed gedaan!

Scores : Marijke T 20 – Sandra 11 – Wilma 10 – Marijke B 8 – Rona 6 – Judith 4

20 december - Overtuigende revanche voor dames 1 in Uitgeest
Na een verliespartij in november tegen Lake City Players uit Uitgeest met slechts 1 punt was dames 1 gebrand op een overwinning op zaterdag 20 december. Qua aanwezigheid was het team compleet met 11 vrouw, maar slechts 8 dames waren in staat om het veld te betreden, waarvan 1 met een stevige migraine en 1 met een gekneusde hand. Mmme, dat kon dus wel weer eens lastig worden.

Het 1e kwart ging fanatiek van start. Voor aanvang van de wedstrijd werd aangegeven dat het scheidsrechtersduo niet optimaal zou kunnen functioneren, daar het een meisje van U18 betrof en een geblesseerde seniorscheids, die eigenlijk niet mocht rennen. Rennen, dat deden de Lake City Players des te meer. Sea Devils moest duidelijk wennen aan die watervlugge meisjes, die met verschillende 3-punters en een enorm aantal aanvallende rebounds al gauw uitliepen naar 13 - 6. Gelukkig liet Judith zich niet gek maken en scoorde zij in de 10e minuut twee keer, zodat de achterstand beperkt bleef tot 19 - 12.

Het 2e kwart bleef het tempo hoog. In de aanval lukte het vooral Marijke T. en Judith om redelijk makkelijk te blijven scoren, terwijl Players de basket amper kon vinden. Wel raakte met name Marijke B. behoorlijk geïrriteerd door de scheidsrechters, die bij elke uitbal standaard Players de bal gaven en geen fout floten van Players, die in de verdediging toch stevig aanwezig waren. Bij rust bleek alle opwinding van beide partijen om niet. Het stond 25 - 25.

Het 3e kwart ging Sea Devils vol vertrouwen door met het spel van het 2e kwart. Marijke T. pakte veel nuttige rebounds of was alsmaar vrij aanspeelbaar, waardoor zij het leeuwendeel van de scores voor haar rekening nam. De verdediging, met name op de kop, werkte keihard, zodat Lake City Players maar 3 punten maakte in het 3e kwart. Overwinning in zich: het stond 28 - 41.

Het 4e kwart probeerde Players met een zone verdediging het tij nog te keren en wisten zij de eerste 5 minuten nog 10 punten te scoren. Marijke T. bleef echter productief en na een 3-punter van Nancy leek Players de strijd op te geven. De wedstrijd eindigde in 38 - 56.

Alle spelende dames kwamen tot scoren: Marijke T. - 26, , Judith - 13, Gemma - 6, Nancy - 3, Rona, Wilma, Irene en Marijke B. - 2.  

6 december - Sea Devils DS 1 - BV Hoofddorp DS 2
Hoofddorp, 2e in de competitie, gedegradeerd uit het Rayon, was vanavond onze tegenstander. Nog denkend aan 2 nederlagen van 1 punt in het laatste seizoen dat we tegen ze speelden stond er een geheel ander team in het veld.

We gingen snel van start. Na eerst de tegenstander te laten scoren ging bij ons de bal er in. Mooie aanvallen en goed verdediging leveren een resultaat van 19-12 op in het eerste kwart. Vooral Sandra en Marijke T waren zeer scorevol. Het 2e kwart was moeilijker, een paar keer onnodig balverlies en de ballen vielen aan onze kant niet in de ring, maar met 28-22 gingen we de rust in.

Het begin van het 3e kwart verliep moeizaam, maar ondanks onze uitstekende verdediging kwam ook Hoofddorp niet aan scoren toe. Helaas was ons reboundwerk niet goed en daaruit wist Hoofddorp wel te scoren, maar ook het 3e kwart liep Hoofddorp niet echt in 42-32. Nadat we waren uitgemaakt voor "ouwe vrouwen" (Ze zijn wel 10 jaar ouder dan ons!) lieten we ons helemaal niet meer kisten. De full-court-press van Hoofddorp werd goed door ons uitgespeeld, de verdediging bleef goed, de ballen gingen er van beide kanten spaarzaam, we wisten aan het eind lange aanvallen te spelen waardoor onze voorsprong bleef en met 52-41 gingen we winnend van het veld.

Niet iederen kwam tot veel punten, maar iedereen was zeer nuttig in de verdediging, er waren mooie aanvallen, steels, intercepties, assists, kortom totale beloning voor hard werken.

Scores: Marijke T. 20 - Sandra 11 - Gemma 7 - Marijke B 5 - Rona 4 - Wilma 3 - Judith 2.

29 november - Verrassende overwinning voor dames 1 in Julianadorp
Zaterdagavond 29 november was dames 1 aan de beurt om af te reizen naar het verre Julianadorp. Van de 11 potentiële speelsters waren er 3 geblesseerd en 1 verhinderd. Daarnaast stond JBC ongeslagen eerste van de competitie, dus dat kon wel eens een lastige wedstrijd worden. Jildou en Darina, geblesseerd, maar wel aanwezig, namen het coachen voor hun rekening. Het inlopen gebeurde onder keiharde swingende muziek, want op het andere veld werd door JBC een rolstoelbasketbalwedstrijd gespeeld in de toernooidivisie van de NBB inclusief speaker, time-out/pauze entertainment, en alle toeters en bellen.

Bij de tegenstanders druppelden de speelsters verrassend langzaam binnen, maar de wedstrijd begon gewoon op tijd. Sea Devils ging geconcentreerd van start en door goed samenspel kon relatief makkelijk gescoord worden. JBC miste hun centers en probeerde met name van grote afstand te schieten zonder al te veel succes. Na het 1e kwart stond het 6 - 12.

Het tweede kwart bleven de centers van Sea Devils goed de basket vinden en moest het 'kleine' JBC het nog steeds van hun afstandschoten hebben. De kop van de verdediging van Sea Devils rende de benen uit het lijf en wist het JBC erg moeilijk te maken. Ondanks dat er af en toe een 3-punter in ging, werden er ook minsten zoveel schoten vreselijk geblokt door de lange centers van Sea Devils (mmm, lekker). Bij rust stond het 15 - 26.

Het 3e kwart was ook JBC compleet en werd er een versnelling hoger gespeeld. Sea Devils leed een paar keer onnodig balverlies, terwijl de scores van JBC er nu wel ingingen. Na 4 minuten was JBC ingelopen tot 27 -28. Sea Devils zette weer orde op zaken, maar kon geen voorsprong meer opbouwen. Na het 3e kwart stond het 33 - 35.

Het laatste kwart verliep enorm spannend. Vreemd genoeg kreeg Rona plotseling haar stem weer terug. Bij beide teams werd regelmatig gescoord, waardoor het verschil alsmaar 1 punt voor, 1 punt achter bleef. In de 9e minuut stond Sea Devils voor met 45 - 49, maar dankzij een driepunter en twee rake vrije worpen in de 10e minuut stond er met 22 seconden spelen toch weer een achterstand van 1 punt op het scorebord voor Sea Devils. Sandra ging naar de basket en pats, een fout: 2 vrije worpen met nog 8 seconden op de klok. Ondanks de keiharde muziek van het andere veld, rare capriolen van mensen, die onder de basket zaten, wist Sandra koelbloedig twee vrije worpen te scoren en kon Sea Devils met de overwinning naar huis. Het laatste kwart werd het 17 - 16 met als eindstand 50 - 51.

Scores werden gemaakt door Marijke B. - 16, Gemma - 11, Sandra - 8, Wilma - 8, Marijke T. - 6 en Irene - 2.  

22 november - Lisse, altijd lastig uit!
Weer en wind getrotseerd om in Lisse te komen. In de kleedkamers was het net zo koud als buiten. Lekkere start.

We zagen een gehavend Lisse (zwanger, net bevallen en wat al niet). Er werd jeugd ingezet en deze jeugd deed het niet onverdienstelijk. Van ver werden rake schoten gegooid. Wij hadden een wat moeizame start en met 9 - 9 werd het eerste kwart afgesloten.

Maar zie daar, de gekke 10 minuten van het derde kwart werden verlegd naar het 2e en iedereen begon zijn draai te vinden. Van alle kanten werden ballen erin geschoten; vooral Marijke B. was zeer productief in de aanval, de rest zeer goed in de verdediging en met 32-15 voorsprong gingen we opgelucht de rust in.

Lisse begon fel aan het derde kwart, Jildou kreeg een linkse op haar oog en even daarna Gemma een rechtse. Wij lieten ons niet uit het veld slaan en gingen door met scoren, dit keer in de persoon van Marijke T. Zij was fit terug uit Cuba; 48-22 voordeel. De opdracht voor het laatste kwart was eens door de magische grens van 50 te gaan en dat lukte. Rona scoorde het 60e punt en met 60-32 gingen we het veld af.

Vandaag kwamen de scores bijna van iedereen. Er werd actief verdedigd, goed aangevallen en samengespeeld, kortom een wedstrijd zoals het hoort. Heerlijk.

Scores: de Marijkes ieder 12 - Gemma 10 - Wilma 9 - Rona 8 - Sandra 7 - Irene 2.

Wilma

8 november - Voor 2e week achter elkaar nipt verlies dames 1
Na de vervelende verliespartij van vorige week stonden 9 dames klaar om het op te nemen tegen nieuwkomer Players uit Uitgeest. Zij hadden van Lisse gewonnen, waar wij van verloren hadden, dus het kon wel eens een lastige wedstrijd worden. En dat werd het.

Het 1e kwart werd er direct hard van start gegaan. Het tempo lag hoog en ondanks de fanatieke verdediging van Sea Devils lukte het Players toch telkens tot scoren te komen. Sea Devils was minder gelukkig. Ondanks goede aanvallen werden te veel makkelijke scores gemist. Daarentegen wist Players maar liefst 4 driepunters te maken en stond er na het 1e kwart 15 - 23 op het scorebord.

Het 2e kwart lag het tempo nog steeds hoog. Er werd van beide kanten behoorlijk hard gespeeld, wat niet altijd door de scheidsrechter werd gezien. Sea Devils veranderde naar een 3-2 verdediging, waardoor Players een stuk minder makkelijk tot scoren kwam. Bij Sea Devils lukte het alleen Gemma en Marijke B. te scoren en werd het slechts 8 - 6, een heel verschil na het 1e kwart. Bij rust stond het dus 23 - 29.

Aan het begin van het 3e kwart lukte het Players direct verder uit te lopen naar 10 punten voorsprong. Er werden aan beide kanten veel fouten gemaakt, zodat we regelmatig rond de vrije worplijn te vinden waren. Sea Devils bleef wel goed samenspelen, maar de achterstand werd niet ingelopen. Na het 3e kwart stond het 36 - 47.

Het laatste kwart werd er door Sea Devils extra hard gewerkt in de verdediging. Doordat Players bijna al hun vrije worpen misten (14 van de 16) lukte het Sea Devils langzaamaan in te lopen. Helaas had Sea Devils het zelfde vrije worp probleem en werden er het laatste kwart maar liefst 11 gemist (totaal 20 van de 27). Ondanks scores van Wilma en Marijke B.  in de laatste minuut wist Players op het laatste moment toch nog 1 vrije worp raak te gooien, waardoor zij met de winst naar huis konden: 48 - 49.

Scores werden gemaakt door: Marijke B. - 12, Wilma - 11, Rona - 8, Gemma - 7, Sandra en Nancy - 3, Darina en Jildou - 2.

1 november - Dramatische wedstrijd dames 1
Afgelopen zaterdag speelde dames 1 in en tegen Beverwijk. Met goede moed gingen we met 9 vrouwen naar de hal, immers de vorige wedstrijd was dik gewonnen. Wat zou ons kunnen overkomen.
We kregen de opdracht van Judith om gelijk fel van start te gaan. Dit schort er de laatste wedstrijden nog al eens aan. We zijn een diesel. Het lukte ons redelijk de zone-verdediging van Beverwijk te doordringen, maar niet goed genoeg. De centers kwamen er niet aan te pas en het scoren moest van de guards en forwards komen. Met 7-8 voordeel begonnen we aan het tweede kwart. Inmiddels was Marijke B. met een rechtse directe uitgeschakeld en zat dizzy aan de kant. Darina mocht haar vrije worpen nemen! Ook nu was het een zwaar kwart waarin het scoren niet echt lukte en ook de vrije worpen naast de ring werden gegooid. Met 19-19 was het rust.

Wat er in het derde kwart gebeurde is niet te beschrijven, maar de ballen gingen er wel in, er werden een paar breaks gelopen en het stond ineens 27-33. Vol goede moed aan het vierde kwart, maar de malaise was daar en we kwamen maar tot 4 punten, gescoord door de forwards. Eindstand 39-37. Een rare wedstrijd, die we vorig jaar ook een keer hadden toen we van Beverwijk verloren. Een domper op de zaterdagmiddag en toen we buiten kwamen regende het ook nog. Het zal aan de tijd en het weer gelegen hebben. We speelden immers om 14.30 uur! We kunnen gelukkig nog een keer revanche nemen.

Scores: Sandra 10 - Rona 8 - Irene 6 - Wilma, Judith, Marijke B. 4 - Jildou 1.
Afwezig waren Marijke T. en Gemma.

25 oktober - Mooie overwinning voor compleet dames 1
Op 25 oktober stonden maar liefst 11 dames van Sea Devils klaar voor de wedstrijd tegen Lions uit Zandvoort. Jildou besloot dan toch maar niet in actie te komen, dus met 10 enthousiaste dames ging de wedstrijd van start.

Het 1e kwart moesten de dames even wennen aan de 1-3-1 verdediging van Lions en de ongelooflijke worpen van Lions, die tot scoren leidden, maar dankzij snelle passes en goed kijken stond er na het 1e kwart een kleine voorsprong op het scorebord van 11 - 8.

Het 2e kwart werd met een verse ploeg gestart, die wel direct in de wedstrijd zat. In de verdediging werd hard gewerkt met goede intercepties tot gevolg. Aan de andere kant zagen we mooie scores van Darina en Marijke. Een gelukkige driepunter van Lions zorgde er voor dat de schade voor Lions enigszins beperkt werd, maar bij rust stond het 24 - 17. Wat Sea Devils betreft mooi op schema ... op naar de 2e helft.

Het 3e kwart kwam de eerste ploeg weer in het veld en was met name Wilma zeer succesvol in de aanval. De dames van Lions bleven overigens de verdediging van Sea Devils verrassen met bijzondere scores en af en toe een driepunter. Dankzij 10 punten van Wilma werd de voorsprong toch iets vergroot naar 12 punten en het stond 44 - 32.

Het laatste kwart verliep erg rommelig met nogal wat fouten, die niet altijd werden afgefloten. Sea Devils kwam maar mondjesmaat tot scoren, terwijl Lions probeerde een eindspurt te maken met hard spel in de verdediging en driepunters in de aanval. De voorsprong was echter te groot, dus Sea Devils won met 54 - 48.

Opvallend was dat door alle dames werd gescoord met de volgende verdeling: Wilma - 14, Marijke T. - 9, Darina - 8, Marijke B. - 5, Sandra, Rona en Gemma - 4, Judith, Nancy en Irene - 2.

18 oktober - Challengers DS 1 – Sea Devils DS 1
Zaterdag met 9 vrouw naar de kampioen van vorig jaar. De laatste wedstrijd van het seizoen tegen hen gewonnen dus nu wilden we ook wat laten zien.

Het eerste kwart ging moeizaam, de bal wilde niet in de basket en verdedigend liep het ook nog niet helemaal. Met 12-9 gingen we de eerste rust in. In het 2e kwart kwam Wilma een beetje op stoom en wist de basket te vinden door 8 punten op rij te scoren waaronder 4 uit 4 vrije worpen. De verdediging werd beter en met 3 punten voorsprong werd de rust bereikt (18-21).

Uiteraard was dit niet voldoende maar met keihard werken, wat niet altijd tot goede resultaten leidde, werd de voorsprong dankzij Gemma uitgebouwd naar 23-30. In het laatste kwart wist Marijke Teunis weer waar de basket was en dankzij ook een reeks van 8 punten op rij van haar werden de laatste slopende minuten winnend afgesloten met 28-43.

Mede dankzij het uitputten van de tegenstander (dankzij onze conditionele trainingen van Herman) wisten we de winst te behalen (en uiteraard door het supporteren van heren 1 die inmiddels waren binnengekomen).

Scores: Marijke T. 14 – Wilma 11 – Marijke B. 8 – Gemma 4 – Irene, Jildou en Rona ieder 2.

4 oktober - Verlies voor dames 1 op dierendag
Het was een moeizame wedstrijd voor dames 1 op dierendag. Had het er iets mee te maken? Nee, waarschijnlijk niet, maar zonder Nancy, Wilma en Marijke T. lukte het niet om de verjaardag van Darina met een overwinning te beginnen. Te gast was dit keer B.V. Lisse, dat slechts met 6 dames was afgereisd naar Castricum.

Het 1e kwart ging Sea Devils goed van start. Dankzij o.a. 3 scores van Rona stond het na 7 minuten 8 -2. Daarna kwam B.V. Lisse beter in zijn spel en na het 1e kwart stond het 10-8. Het 2e kwart schoot B.V. Lisse uit alle hoeken raak en lukte het Sea Devils niet om hier een adequate verdediging tegen over te zetten. Daarnaast stokten de scores van Sea Devils, ondanks mooie aanvallen en (bijna) vrije doelpogingen. Bij rust was de achterstand van 17 - 22 nog niet schrikbarend, maar er moest wel iets gebeuren.

Het 3e kwart besloot Sandra meer het heft in eigen hand te nemen en zorgde voor mooie scores (8), gewoon lekker door het midden. B.V. Lisse scoorde er alleen ook rustig op los, zodat het kwart werd afgesloten met 15-13. De achterstand was dus verkleind tot 3 punten, 32 - 35.

Konden de dames nog een eindspurt maken ? Er werd hard gewerkt, maar onverwachte scores (8) van een speelster van BV Lisse, die zich daarvoor nog nauwelijks had laten zien, zorgden er voor dat ook het laatste kwart met 8 - 11 door BV Lisse werd gewonnen en dat de wedstrijd eindigde in een nederlaag voor Sea Devils van 40 - 46.

Scores werden gemaakt door Sandra - 14, Darina - 8, Rona - 6, Judith - 4, Gemma - 4, Irene - 2 en Marijke B.- 2.

20 september - Winst voor verjongd dames 1 in eerste wedstrijd van het seizoen
Op 20 september mocht dames 1 na vier trainingen voor het eerst de krachten meten met een ander team uit de competitie. Racing Beverwijk was te gast in Castricum. Op Darina en Jildou na was het team compleet en stonden 9 dames te trappelen om de wedstrijd te beginnen. Judith nam het coachen voor haar rekening.
Het 1e kwart leek het even een echte wedstrijd te worden. Na een mooie openingsscore van Gemma stond er na 3 minuten 2 - 4 op het scorebord. Vervolgens had Racing Beverwijk maar liefst 25 speelminuten nodig om tot een 3e score te komen. Sea Devils moest er duidelijk even in komen, miste de vrije worpen, maar sloot het 1e kwart af met een redelijke voorsprong van 11-4.
Het 2e kwart werd de voorsprong direct uitgebouwd door twee 3-punters van Nancy. Er werd fanatiek verdedigd en met name alle rebounds waren voor Sea Devils. Racing kon de basket helemaal niet vinden en na het tweede kwart (12-0) stond het bij rust 23 - 4.
Het 3e kwart werd het tempo bij Sea Devils iets opgeschroefd. Er werd nog wel veel gemist en na 8 minuten lukte het Racing ook weer eens te scoren. Na het 3e kwart (10-4) stond er nog steeds een ruime voorsprong op het scorebord van 33 - 8.
Het laatste kwart werd nog meer fast break gelopen en waren er mooie combinaties te bewonderen. De eindstand werd 49 - 14.
Scores werden gemaakt door Marijke B - 12, Sandra - 11, Nancy - 6, Gemma - 6, Rona - 5, Marijke T. - 5, Irene - 2 en Wilma - 2.

--
Commentaar, suggesties, tekst of foto's voor de dames 1 pagina? Mail de webmaster!