Seizoen 2009-2010: dames 1

Speelsters     Via basketball.nl Historie
Wilma Beukers Jildou Sytema   Alle wedstrijden 2008-2009
Irene Weber Annet Haan   Stand 2007-2008
Rona de Water Judith van Dijk     2006-2007
Sandra Verburg-Reijnders Marijke Bosker     2005-2006
Marijke Teunis (Gemma Borst)     2004-2005
        2003-2004
         
         
Coach? Selfsupporting!      


Staand: Gemma - Marijke T - Wilma - Judith - Annet - Rona
Zittend: Irene - Sandra - Jildou - Marijke B


Lachend: Gemma - Marijke T - Wilma - Judith - Annet - Rona
Vallend: Irene - Sandra - Jildou - Marijke B

Wedstrijden

  Challengers 1 L.C. Players 1 Lisse 1 Racing 1 Hoofddorp 2
Thuis o o o x x x x x o o
Uit o o x x x x x o o o

[x=winst, o=verlies]

Verslagen

24 april - Sea Devils DS 1 – Hoofddorp DS 2
Laatste wedstrijd tegen Hoofddorp. Lastige tegenstander en vandaag de eer om kampioen te worden. Dat wilden wij natuurlijk beletten vandaar dat we in voltallige bezetting aanwezig waren. Zelfs het aantal toeschouwers van onze kant was verdubbeld, ik zeg verdriedubbeld! Helaas konden ze niet op tegen het aantal meegereisde Hoofddorpers.

Een felle start waarin we het kaas niet van ons brood lieten eten. Een strakke zone-verdediging tegen een heftige man-to-man. Helaas waren we in het begin niet opgewassen tegen de driepunters van Hoofddorp en tegen het einde van het eerste kwart stond het 15 – 19. Niet onverdienstelijk. Het 2e kwart weer fel er tegen aan en liep Hoofddorp uit, dan liepen wij weer in. Het werd stil aan de overkant (op de tribune). De meegebrachte toeters werden onaangetast neergelegd; we liepen weer in en met een lang en hoog schot in de laatste seconde van het 2e kwart stond het 27-29 (mooiste en langste 3-punter van Annet). Zouden we het dan toch kunnen: WINNEN?

Het 3e kwart liep even voorspoedig als het 2e, waarin Rona haar gekke 10 minuten had en uit alle hoeken en van alle (on-) mogelijke posities de bal in de basket gooide. Ze was hot! Toch werden er weer te veel 3-punters door Hoofddorp gescoord en met 41 – 46 was het 3e kwart ten einde.

Een felle start van Hoofddorp en even ons koppie er niet bij en ze stonden 10 punten voor. Konden we dit hiervoor nog inlopen, het laatste kwart lukte dat niet meer en de toeschouwers met toeters werden luidruchtiger en zagen het kampioenschap dichterbij  komen. Zelfs de preases van de bond was nog even benauwd dat hij met al die bloemen bleef zitten. Het hoefde niet: hij kon ze rustig aan Hoofddorp uitdelen: 49 – 60. Maar het was wel even zweten.

Na afloop taart en het bleef nog lang onrustig in de kantine (met al die vrouwen en nog 3 verdwaalde heren 2-ers na hun wedstrijd in het altijd gezellige Hoofddorp!).

Scores: Marijke T – 16, Rona – 14, Annet – 9, Irene – 4, Judith, Wilma en Marijke B – 2.

Allen een goede zomer, lekker de blessures laten rusten en weer vol goede moed aan het nieuwe seizoen beginnen.

Fijne vakanties allemaal!

14 april - Spannende wedstrijd voor dames 1 tegen Challengers
Aan het eind van de competitie staan er nog twee thuiswedstrijden op het programma van dames 1 tegen twee teams uit Hoofddorp. Op zaterdag 10 april stond het 4e treffen met Challengers gepland. Ondanks de eerdere nederlagen stond er een enigszins gehavend, maar enthousiast team klaar met coach Herman aan het roer. Alleen Marijke T. moest verstek laten gaan voor een ander leuk uitje.

Het 1e kwart ging redelijk gelijk op, maar door te veel balverlies van Sea Devils wist Challengers toch een kleine voorsprong te nemen. Na het 1e kwart stond het 8 - 13.

Het 2e kwart werd door Sea Devils beter samengespeeld en veiliger gepast. Van buiten werd gescoord, maar ook inside lagen er volop kansen. Helaas werden die niet verzilverd en werden er te veel vrije worpen gemist. Bij rust was de achterstand nog iets gegroeid en stond het 15 - 22.

Ook in het 3e kwart wisselde Challengers de press verdediging af met een man-to-man en zoneverdediging. Sea Devils kon hier redelijk mee omgaan, scoorde uit mooie combinaties, maar het lukte niet om echt op voorsprong te komen. Na het 3e kwart stond het 25 - 30.

In de eerste 3 minuten van het laatste kwart kreeg Sea Devils even vleugels en werd de achterstand, mede namens een (2e) driepunter van Annet, helemaal weggewerkt. De rest van het kwart werd er keurig om en om gescoord. Het leek wel afgesproken. Na 9 minuten stond het 41 - 41. Challengers speelde de laatste minuut uit en ging een paar seconden voor het einde naar de basket met een fout en vrije worpen als gevolg. De topscoorster van Challengers, die 20 van de 43 punten voor haar rekening nam, wist er 1 te verzilveren en bovendien hield Challengers balbezit. Door een fout in de laatste seconde, volgden nog meer vrije worpen en was de eindstand uiteindelijk 41 - 43.

Bij Sea Devils werden maar liefst 11 vrije worpen gemist, maar ook Challengers had er moeite mee en miste er 13. Wat staat er op het programma van a.s. training?

Scores werden gemaakt door: Annet - 16, Marijke B. - 13, Judith - 4, , Rona - 4. Wilma - 2 en Sandra - 2.

20 maart - Verlies voor dames 1 op zaterdagmiddag bij Racing Beverwijk
Na 2 moeizame en 1 overtuigende overwinning op Beverwijk, kon het deze laatste wedstrijd weer alle kanten opgaan.  In ieder geval compleet reisde dames 1 af naar Beverwijk; de wedstrijd begon al om 13.00 uur.

Het 1e kwart begon moeizaam. Na 7 minuten stond het nog steeds 2 - 2. Beide teams konden de basket niet vinden, al werd er hard gelopen en deed iedereen zijn best. De laatste paar minuten gingen er nog een paar ballen in. Racing scoorde een 3-punter in de laatste seconden (grrr). Na het 1e kwart stond het 7 - 6.

Het 2e kwart werd weer hard gelopen, maar veel gemist. Het leek wel een kopie van de wedstrijd van een maand geleden. Sea Devils stond 4 keer op de vrije worp lijn, maar wist maar 3 van de 8 punten te verzilveren.  De ruststand was 15 - 11.

Na rust wilde Sea Devils de achterstand graag omzetten in een voorsprong en dat lukte in de 8e minuut. Racing kon echter, vooral dankzij snelle scores van een van de bankspeelsters (totaal 13 punten), een kleine voorsprong houden. Het 3e kwart werd gewonnen met 9 - 12, maar Sea Devils stond nog steeds achter met 24 - 23.

Het laatste kwart moest het dus gaan gebeuren. Dat lukte niet erg. Beide teams gingen gelijk op. Na 9 minuten stond het 30 - 30. De wedstrijd werd dan ook in de laatste minuut beslist. Dankzij een gelukkige 3-punter van een speelster van Racing, die we nog niet hadden zien scoren ging de overwinning naar Racing Beverwijk. De wedstrijd eindigde in 33 - 31.

Gauw vergeten maar.

Scores werden gemaakt door: Annet - 11, , Marijke T. - 8, Rona - 5, Judith - 4, Wilma  - 2 en Marijke B. - 1.

13 maart - Dames 1 – Racing Beverwijk DS 1 (wedstrijd 3)
Vanavond weer tegen Beverwijk. Dit keer zonder Sandra want die lag grieperig te bed. De vorige 2 wedstrijden hadden we gewonnen met een minimale marge (allebei 39 – 33), vanavond wilden we proberen dat eens niet te doen. Beverwijk speelde wederom zone, hier hebben we nogal wat moeite mee gehad de laatste keer. Dit keer ging het redelijk tot goed. Annet was schotvaardig en schoot binnen een minuut 5 punten raak. De toon was gezet, alle ballen op Annet. En kwam de verdediging dan naar haar toe dan stond Marijke B.  lekker vrij op de kop om te schieten: 16 – 8 na 10 minuten.

Het tweede kwart ging wat moeizamer, slordiger en Beverwijk ging over op een man-to-man. Het duurde even eer we weer in ons spel kwamen, maar hierdoor werden door Beverwijk meer fouten gemaakt en stonden wij regelmatig aan de vrije worp lijn. Dit lukte niet best: 2 uit 8 en met 24 – 16 gingen we de rust in.

Na de rust bleef Beverwijk man-to-man spelen en wij hadden ons goed aangepast. Er werd goed verdedigd en we zaten bovenop de beste schutter van Beverwijk. Hierdoor kwam wel het talent van een andere speelster van Beverwijk naar boven want zij scoorde in totaal  14 punten (nr. 10). Gelukkig bleven Judith en Annet bij ons 3-punters schieten en na 3 kwarten stond het: 41 – 28.

Niet meer uit handen geven en lekker uitspelen. We bleven geconcentreerd verdedigen en lange aanvallen maken om de vrije vrouw te vinden. Beverwijk kwam maar tot 4 punten uit 4 vrije worpen. Eindstand: 54 – 32. Volgende week de laatste keer, maar dan in Beverwijk.

Scores: Annet – 19 (3x 3-p), Marijke B. – 11, Judith – 7 (1x 3-p), Rona – 6, Wilma – 5, Irene – 4, Marijke T. en Jildou - 1

27 februari - Nipte overwinning op Racing Beverwijk voor Dames 1
Na de spetterende overwinning op Lisse van vorige week stond dames 1 klaar voor de volgende strijd tegen Racing Beverwijk. Doordat de wedstrijd verzet is, volgen er komende weken 3 wedstrijden achter elkaar tegen Racing. De vraag was of we gelijk bij de 1e wedstrijd ons visitekaartje konden afgeven.

Zonder de vakantievierende Jildou, maar met coach Wim op de bank, bleek al in het 1e kwart, dat het een moeizame strijd zou worden. De eerste 7 minuten kwam Sea Devils goed uit de startblokken en leek met een mooi 1e kwart te beginnen. Het stond 8 - 2. Door kleine foutjes in de verdediging kwam toen ook Racing tot scoren. Na het 1e kwart stond het 8 - 7.

Het 2e kwart werd weer hard gelopen, maar veel gemist. In de aanval hadden we veel moeite met de zone verdediging van Racing. Ook Racing kwam moeizaam tot scoren. Gelukkig kon Annet nog wel af en toe de basket vinden (o.a. 3-punter), zodat het kwart geëindigd werd met 7 - 4; een ruststand van 15 - 11.

Na een korte rust werd Sea Devils verrast door 5 snelle scores van Racing. De achterstand was een feit. Dankzij goede en snelle passes van de anderen konden Rona en Marijke B. dit kwart toch nog voor 9 punten zorgen, zodat de voorsprong van Racing beperkt bleef. Na het 3e kwart stond het 24 - 25.

Het laatste kwart moest het dus gaan gebeuren. In eerste instantie gingen beide teams gelijk op. Na 5 minuten stond het 28 - 29 en kon het nog alle kanten op. Na een moeilijke score van Judith ging ook Marijke T. eens lekker naar de basket. Dankzij vele vrije worpen, o.a. door een technische fout van de coach van Racing, kon Sea Devils de voorsprong verder uitbouwen. Dankzij twee succesvolle vrije worpen van Sandra in de laatste minuut eindigde de wedstrijd in 39 - 33.

Scores werden gemaakt door: Annet - 11, Marijke B. - 10, Marijke T. - 6, Rona - 6, Wilma  - 2, Judith - 2 en Sandra - 2.

20 februari - Dames 1 – Lisse dames 1
Met de vorige wedstrijd nog in ons achterhoofd, waarin we maar nipt met 3 punten wonnen, wilden we het deze keer niet opnieuw zo spannend maken. Zonder de geblesseerde Jildou en Marijke B. die met vakantie was traden we kompleet het veld op. Lisse had een iets andere teamsamenstelling dan de week ervoor, maar je weet het niet.

De opening staat op naam van Sandra en al gauw bleek dat alle dames vandaag wilden scoren. Lisse begon met een zone (de man-to-man van vorige week werd weggespeeld), maar daar hadden wij geen boodschap aan. Goed samenspel tussen hoge post en lage post deed de eindstand 1e kwart eindigen in 18 – 8. Er werd gelijk om appeltaart gezeurd (60 punten, taart van Wilma).

Eerst maar eens de wedstrijd uitspelen. Het 2e kwart ging even goed, de verdediging zat prima in elkaar, de guard van Lisse bleef maar mis schieten en wij grepen onze kansen: 33 – 14 ruststand.

Het derde kwart werd door ons gestart met Wilma en Annet op de bank. Wat er gebeurde weet ik nog niet, maar volgens mij had iedereen paardenvlees gegeten in de rust. Irene gaf de mooiste passes, Sandra zat op scoren en blokte de langste vrouw van Lisse goed uit (alleen iets hoger springen!), Judith dribbelde overal tussendoor en Rona speelde de vrije mensen aan: 57 – 28. Het kon nu niet meer fout gaan. De man-to-man van Lisse werd weer weggespeeld.  

Het laatste kwart zaten Sandra en Wilma op score en met een schitterende break met feek van Wilma werd de eindstand bepaald op 71 – 36. Heerlijke wedstrijd waarin iedereen lekker heeft gespeeld, ook als team zat het lekker in elkaar en iedereen kwam tot scoren. Volgende week taart!

Sandra – 14, Wilma – 13, Marijke T – 12, Rona – 11, Judith – 10, Annet – 9, Irene – 2.

13 februari - Moeizame overwinning voor dames 1 in Lisse
Na twee prachtige overwinningen op het beduchte Lake City Players reisde Sea Devils vol goede moed af naar Lisse, dat slechts één overwinning heeft behaald deze competitie. Op Judith na was Sea Devils compleet. Bij het inspelen besloot Jildou toch op de bank te blijven, terwijl Rona, na een vervelende polsblessure, het juist wel weer ging proberen

De scheidsrechters lieten even op zich wachten en met enige vertraging ging de wedstrijd van start. Lisse opende in de 1e minuut met een 3-punter, maar vervolgens werd er 5 minuten niet gescoord. Er werd aan beide kanten hard gerend en vooral door Sea Devils veel fast breaks gelopen, maar zonder resultaat. Na 5 minuten viel eindelijk de openingsscore van Sea Devils en al gauw volgden er meer. Na het 1e kwart stond er een mooie 3 - 11 op het scorebord.

Het 2e kwart wilden de ballen bij Sea Devils er niet meer in. Het leek wel of er een deksel op de basket zat. Ondanks een fanatieke verdediging lukte het Lisse wel om regelmatig te scoren en liepen ze snel in. Het publiek van Lisse (zo'n minitribune vol) was tevreden. Bij rust stond het 16 - 16.

Na een korte pauze probeerde Sea Devils het tij te keren en door goed en snel te passen betere scoringskansen te creëren. Marijke T. en Sandra raakten op dreef en scoorden samen in het 3e kwart 14 punten. Lisse kwam iets minder tot scoren, maar van een ruime voorsprong was nog steeds geen sprake. Na het 3e kwart stond het 24 - 30.

Het laatste kwart verliep rommelig bij Sea Devils. Er werd veel balverlies geleden en na 6 minuten kwam Lisse zelfs voor het eerst op voorsprong te staan. Gelukkig gooide Wilma er toen twee belangrijke ballen in en ondanks de pogingen van Lisse om balbezit te forceren, werd er nipt gewonnen door Sea Devils. De eindstand was 37 - 40.

Iedereen kwam tot scoren, al was het, met uitzondering van Marijke T. niet veel: Marijke T. - 18, Sandra - 5, Wilma - 5, Rona - 4, Annet - 3, Marijke B. - 3 en Irene - 2.

6 februari - Sea Devils dames 1 – Lake City Players dames  1
Deze week wederom tegen LCP.  Lieten we ons in Uitgeest in het eerste kwart nog verrassen, dit keer namen wij het initiatief en gingen voortvarend van start. Vanaf het begin werd er goed gespeeld en de aanvallen tegen de zone van Uitgeest goed uitgespeeld wat resulteerde in een 11-4 voorsprong het 1e kwart.

Verdedigend ging het goed, maar in het 2e kwart lieten we LCP wat meer in de bucket komen, waardoor LCP de nodige rebounds pakte en hieruit wist te scoren. Gelukkig bleven wij ook in de aanval scoren waardoor LCP niet kon inlopen. Was het vorige week Annet die van alle kanten scoorde, dit keer was Marijke T. hot!

Na de rust werd de verdediging van LCP aardig omzeilt door 3-punters van Sandra (4). Ze kreeg de kansen en die greep ze ook (dit kwam vast doordat achter het bord haar moeder en schoonmoeder zaten).  Verdedigend ging we beter spelen waar door we in het 3e kwart 10 punten voor stonden.

Het laatste kwart werd LCP feller waardoor meer fouten werden gemaakt en wij regelmatig aan de vrije worp lijn stonden. Helaas moesten bij LCP 2 dames het veld uit met 5 fouten, waardoor er nog maar 4 speelsters in het veld stonden. Onze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met een 45 – 35 eindstand gingen we tevreden de kleedkamer in.

Scores:  Marijke T.  - 18, Sandra – 14, Annet – 7, Wilma – 4, Marijke B – 2.

30 januari - Mooie overwinning voor dames 1 in Uitgeest
Met de vorige twee wedstrijden tegen Lake City Players in gedachten, had niet iedereen zin in een wedstrijd in Uitgeest. Toch stonden er 8 dames plus coach Wim paraat om de strijd tegen Lake City Players aan te gaan.

Players begon sterk met een paar 3-punters en snelle scores. Na 8 minuten stond er 11-2 op het scorebord. Gelukkig kwam toen ook Sea Devils op dreef. De Marijkes gooiden er een paar ballen in, zodat er na het 1e kwart 11 - 8 op het scorebord stond.

Het 2e kwart stond de verdediging van Sea Devils een stuk steviger, werden er meer rebounds gepakt en ging het ook aanvallend beter draaien. Wel werden er in de verdediging een aantal fouten gemaakt, maar Players scoorde maar 1 van de 6 vrije worpen. Bij rust stond er dan ook een kleine voorsprong voor Sea Devils op het scorebord: 18 - 24.

De 2e helft kon het nog alle kanten opgaan. Vooral het 3e kwart is vaak kritiek. Dankzij een 3-punter van Annet en weer 5 gemiste vrije worpen van Players bleef Sea Devils in een goede afloop geloven. Sea Devils verspilde geen energie aan de dubieuze beslissingen van het scheidsrechtersduo en kon zo de voorsprong behouden. Na het 3e kwart stond het 26 - 32.

Ook het laatste kwart werd er goed verdedigd en werden er lange aanvallen gespeeld. Players probeerde nog met agressieve aanvallen en een harde verdediging het tij te keren, maar bleef te veel missen. Ook bij ons werd er niet veel gescoord, maar mede dankzij een 2e 3-punter van Annet bleef de marge groot genoeg en werd het gelukkig niet meer spannend. De eindstand van 29 - 39.

Scores werden gemaakt door: Annet - 17, Marijke T. - 10, Marijke B. - 6, Sandra - 5 en Irene - 1.

16 januari - Challengers DS 1 – Sea Devils DS 1
Deze week getroffen door een grote ziekenboeg: Marijke T. en Judith hadden de griep en Rona en Marijke B. zijn nog steeds geblesseerd. Gelukkig was Daniëlle terug uit Azië en bereid mee te spelen. Zelfs hadden we voor deze wedstrijd een coach: Wim Verburg had de eer. Challengers kwam met 10 vrouw aan de start. Konden ze nu al kampioen worden dan? Nee, ze waren toevallig allemaal vrij en aanwezig.

De start was matig. We moesten erg in ons spel komen in deze kille hal, maar gelukkig had Challengers hier ook last van. Vooral van de vele speelsters die ze hadden  Om de 5 minuten werd de gehele ploeg gewisseld wat hun spel niet ten goede kwam: 7 – 6  was de kwartstand. Het 2e kwart ging beter. Wij kwamen in ons spel en Challengers lukte het niet te scoren. Toch door een paar keer balverlies aan het eind van het 2e kwart liep Challengers ineens uit naar een ruststand van 24 – 16. Niet onverdienstelijk met de speelsters die wij hadden.

Het 3e kwart ging goed. We kregen mooie kansen, konden de bal goed opbrengen en de press van Challengers omzeilen, lange aanvallen maken en de juiste vrouw op de juiste plek vinden. Helaas werd de achterstand van het tweede kwart niet ingelopen, maar de tegenstander liep ook niet verder uit: 34 – 24.

Het laatste kwart hebben we goed uitgespeeld en Challengers belet te scoren. We hadden goede verdedigingsrebounds en wisten nog wat vrije worpen uit de strijd te halen. Helaas hebben we te weinig gescoord om te winnen, maar het laatste kwart werd wel winnend afgesloten: 8 – 9!

Niet gewonnen (42 – 33), maar wel tevreden over de wedstrijd en de mogelijkheden die we hebben gecreeerd. Volgende week Beverwijk thuis.

Scores: Annet 12 – Sandra en Irene 6 – Wilma 5 – Jildou en Daniëlle 2

8 januari - BV Hoofddorp DS 2 – Sea Devils DS 1
Enigszins met een gehavende ploeg (6 vrouwen) vrijdagavond sneeuw, gladheid en kou getrotseerd om naar Hoofddorp af te reizen. Er gold nog geen negatief reisadvies en sneeuwduinen lagen er nog niet.  Toch vroegen we onszelf af waarom we in hemelsnaam afreisden naar Hoofddorp. Het zullen de kerstkilo’s geweest zijn.

In de sporthal aangekomen werden we welkom geheten door onze scheids van de avond (wanneer niet): Seiko!!!! Tevens kregen we nog een nieuwjaarsspeech en nadat de badmintonners de zaal hadden leeggeruimd konden we aan de wedstrijd beginnen. Inlopen was er niet bij; daar was geen tijd en ruimte voor.

Koud aan de wedstrijd beginnen dan maar en dat merkten we. De binnentemperatuur was niet veel hoger dat buiten en het duurde lang eer we warm waren en draaiden. Je kon zien dat de jongere meiden van Hoofddorp er minder moeite mee hadden, want de 3-punters vlogen om onze oren. Tussenstand 1e kwart 27 – 4 !!!

Het 2e kwart ging van onze kant al niet veel beter. Ondanks onze zoneverdediging en de man-to-man en full-court press van Hoofddorp, kregen wij de meeste fouten. Je mocht niet naar de bal wijzen, maar wel aan armen trekken en duwen. Gedesillusioneerd gingen we de rust in alhoewel we 200% meer hadden gescoord : 46 – 12.

Na een korte pauze (we werden te koud) trachtten we weer in het ritme te komen wat redelijk lukte, maar Hoofddorp bleef beter.  We werden redelijk weggespeeld. Opdracht was om Hoofddorp niet de 100 te laten halen. Irene kreeg inmiddels een technische fout (voor het eerst in haar carrière) en ook de rest kreeg veel fouten aangesmeerd waardoor oppassen genoodzaakt was. Eindstand 3e kwart 69 – 25.

Het laatste kwart maar proberen uit te spelen: Judith met een hamstringblessure, Marijke B die nog even door de enkel ging, Irene met 5 fouten aan de kant en ik al een tijdje 4 fouten.

Wat er toen gebeurde verbaasde ons allen: Hoofddorp kreeg ineens allemaal fouten waardoor we veel vrije worpen kregen, maar de wedstrijd nog langer duurde en we nog kouder werden. Gauw uitspelen en een lekkere warme (!) douche en naar huis aan de erwtensoep en glühwijn. Eindstand: 89 – 35.

Scores: Marijke B en Sandra 8 – Annet, Wilma, Judith 5 – Irene 4

12 december - Koploper Challengers ook te sterk voor dames 1
Na een weekje sinterklaaspauze stond dames 1 zaterdag klaar voor de volgende wedstrijd. We waren bijna compleet, zonder Rona (polsblessure), maar met Jolien als supporter. Bij het warmlopen zagen we al dat Challengers met 9 vrouw de strijd in zou gaan; dat kon nog lastig worden.

Het 1e kwart ging snel van start. Al na een paar minuten viel Wilma hard op de grond en moest gewisseld worden. Na een aantal scores van Challengers werden bij hen 4 vrouw gewisseld en kwam ook ons scoringsvermogen (de 2 Marijkes) op gang. Na het 1e kwart stond het 12 - 12.

Het 2e kwart ging het in 1e instantie gelijk op, maar na weer zo'n teamwissel en een driepunter lukte het Challengers een kleine voorsprong te nemen. Sea Devils  kwam moeizaam tot scoren en na het 2e kwart stond het 23 - 18.

Ook na rust werd er redelijk gespeeld door Sea Devils, maar bleven scores uit. Challengers bleef wel gewoon scoren en kon zo verder uitlopen naar 36 - 24.

Het laatste kwart zette Challengers nog een tandje bij en sloeg de vermoeidheid (?) toe bij Sea Devils. Er werd nog meer balverlies geleden als eerder in de wedstrijd en Challengers kon vooral de 1e 5 minuten van het laatste kwart achter elkaar scoren. Challengers stond nu voor met 59 - 26. Vanaf de 6e minuut vond Challengers het genoeg en kon Sea Devils ook weer tot scoren komen. Een score van Annet werd als vrije worp opgeschreven, maar samen met Jildou en Irene lukte het toch nog om het laatste kwart 10 punten te maken. De eindstand was evengoed droevig: 61-34.

Scores werden gemaakt door: Marijke T. - 10,  Annet - 6 (7), Marijke B. - 6, Jildou - 4, , Irene - 4 en Sandra - 4.

20 november - Verlies voor dames 1 op vrijdagavond
Na de wedstrijd op zondag in het vorige weekend, was dames 1 nu op vrijdag al weer aan de beurt voor de volgende wedstrijd. En dat nog wel om 20.30 uur in Hoofddorp. Wilma moest helaas verstek laten gaan voor een lang geleden gepland uitje (vrijdag is meestal geen probleem) en Jildou kwam rechtstreeks uit Maastricht, na een week vol van cursussen. Rona had nog veel last van haar pols, Sandra haar achillespees speelde op.  Kortom, we gingen met een enigszins gehavend team op pad.

De eerste minuten nam Hoofddorp direct het voortouw door snel, hard en goed te spelen. Na 5 minuten keken we al tegen een achterstand aan van 11 - 2.  Wij moesten duidelijk nog op gang komen. Vanwege de agressieve verdediging van Hoofddorp lukte het ons niet om een gewone score te maken. Na het 1e kwart bleken 8 van de 10 punten gemaakt te zijn uit vrije worpen. Gelukkig gingen die er wel in. Hoofddorp ging echter ook gewoon door met scoren en na het 1e kwart stond het 20-10.

Het 2e kwart bleef Hoofddorp sterk spelen en hadden wij geen weerwoord op de vele scores (waaronder drie 3-punters) van de fysiek spelende dames. Bij rust was de achterstand dan ook erg groot: 41-19.

Het 3e kwart zakte Hoofddorp even in met de verdediging en hadden we eindelijk iets meer ruimte om een puntje te maken. De verdediging liep best goed, we pakten meer rebounds en het lukte ons zowaar om het 3e kwart gelijk te spelen met 12-12. De achterstand bleef helaas staan: 53- 31.

Het laatste kwart sloeg de vermoeidheid toe bij Sea Devils en vielen alle schoten van Hoofddorp weer precies bij hun 1e poging in de basket. Helaas, hier konden we vandaag niet tegen op, maar er komen nog 3 wedstrijden tegen Hoofddorp. De eindstand was 75-41.

Iedereen kwam tot scoren: Marijke B. - 12, nr 11 - 9, Marijke T. - 7, Sandra - 5, Judith - 4, Irene - 2 en Jildou - 2.

15 november - Sea Devils DS 1 – Racing Beverwijk DS 1
Zondagmiddag spelen in de Walvis! Eigenlijk een dag en tijd om lekker achter de open haard te liggen met een wijntje, maar goed, dat hadden we verschoven naar zaterdagavond. Marijke B liep nog met de naweeën van de Mexicaanse en Rona had een polsblessure opgelopen. Gelukkig was Gemma er met kind en ook Annet (na een ziekenhuisopname) was er om ons mentaal bij te staan.

We kregen dit keer een warm welkom; de verwarming in de kleedkamer stond voor de verandering eens aan. Dit was van korte duur want in de zaal gekomen sloeg de kou weer op je lichaam. Dan maar proberen warm te worden in de wedstrijd. Dit duurde toch wel even, want de ballen werden van alle uithoeken van het veld om onze oren geschoten en aanvullend lukte het ons nog niet punten te scoren. Met een 12 – 8 stand werd het eerste kwart afgesloten.

Nadat we te horen hadden gekregen van Judith dat we er dichter op moesten zitten werd dit ook gelijk gedaan en Racing lukte het niet meer te scoren. Wij kwamen beter in ons spel en wisten de kansen te benutten 14 – 19 ruststand.

Het derde kwart waren we aan elkaar gewaagd. Racing verdedigde goed waardoor wij niet konden scoren, maar ook zij grepen niet al hun kansen. Zou het dan toch aan dat bord gelegen hebben? De voorsprong van de rust werd gehandhaafd en met 23 – 30 gingen we het laatste kwart in.

Het laatste kwart duurde wel langer dan de rest (voor mijn gevoel), maar we bleven aan elkaar gewaagd. Racing naderde ons tot 3 punten, maar door een paar lekkere scores liepen we weer uit met 6 punten en hebben de winst niet meer uit handen gegeven: 33 – 39 !! Ook dit keer heeft iedereen weer gescoord.

Scores: Wilma 9 – Marijke T 7 – Sandra 5 – Judith, Rona, Jildou en Marijke B allen 4 – Irene 2

31 oktober - Eenvoudige overwinning voor dames 1 in Lisse 
Het is niet de droom van elk basketbalteam om op zaterdagavond om 21.00 uur in Lisse te mogen spelen, maar desondanks had Sea Devils dames 1 een leuke avond. Alleen Jildou en Annet moesten de pret missen. Na de overwinning van vorige week tegen Lisse, waarbij vooral veel werd gemist, waren we positief over de uitslag van de komende wedstrijd. Maar het moest nog wel gebeuren. Om 21.00 uur bleek dat het team nog maar 6 dames op de been had kunnen brengen, waarvan twee meisjes van U18, die er voor een wedstrijd hadden gespeeld.

De wedstrijd werd sterk begonnen met een tikkie van Wilma naar Marijke T. en een pass naar Sandra voor een score. De toon was gezet. Het 1e kwart werd lekker gescoord. Onder het bord, van buitenaf of vrije worpen. Het maakte niet uit. Na het 1e kwart stond het 8-18.

Het 2e kwart probeerde Lisse nog of een zone verdediging beter werkte dan de man to man verdediging, maar het maakte niet uit. Vooral Marijke T. was op dreef en scoorde achter elkaar. Ook de 3-punter van Judith viel goed, dus bij rust keek Lisse tegen een forse achterstand aan. Het stond 12-39.

Na een korte pauze ging Sea Devils gewoon in hetzelfde tempo verder. Vooral Sandra en Rona waren op dreef en konden, dankzij lekkere passes van de rest, goed scoren in de fast break. Sea Devils scoorde maar liefst 22 punten dit kwart en de stand werd 19 - 61.

Het laatste kwart verloor Sea Devils duidelijk aan scherpte en snelheid en lukte het Lisse zelfs 1 punt meer te maken. Even goed werd er door Sea Devils regelmatig gescoord en dankzij een prachtige 3-punter van Marijke T. in de laatste seconde werd het 32 - 73.

Iedereen kwam tot scoren: Sandra - 16, Marijke T. - 14, Rona - 13, Marijke B. - 12, Wilma - 9, Judith - 5 en Irene - 4.

24 oktober - Dames 1 - Lisse dames 1
Een beetje laat vanwege diverse files kwamen de dames van Lisse aan in de sporthal. Het gaf ons de gelegenheid om goed warm te lopen en voortvarend van start te gaan. Dit gebeurde inderdaad, alleen de ballen wilden niet vallen. Je hebt soms van die dagen. Ik kwam toch uitgerust terug van vakantie, maar de basket kon ik niet vinden. Gelukkig was ik niet de enige, want ook Lisse verzuimde te scoren met het eerste kwart werd afgesloten met 9 - 5! Waar hebben we het over.

Het 2e kwart ging beter, let wel, beter, maar nog niet goed. Er werd wel gescoord maar ook Lisse kwam op stoom. Er werd agressief verdedigd, maar in de aanval konden we elkaar niet helemaal vinden. Toch gingen we met 22 - 16 de rust in.

Dan maar in het 3e kwart er overheen. Nou, dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Marijke B. wist gelukkig de basket te vinden en de tegenstander helemaal niet. Er werd natuurlijk weer goed verdedigd wat resulteerde in 2 punten voor de tegenstander in 10 minuten. Wij deden het al niet veel beter: 11 punten. Toch 1 per minuut.

Het laatste kwart werd er veel heen en weer gelopen en de conditie op peil gebracht en Lisse wist met wat handige ballen wel te scoren, maar onze voorsprong was te groot!!!! Eindstand 41 - 30. Nou ja, het is winst.
Volgende week gaan we proberen bij Lisse de basket te vinden en te scoren!

Scores: Wilma 12 - Marijke B. 8 - Marijke T. en Sandra 6 - Rona 5 (met een prachtige 3-punter) - Judith en Irene 2.

11 oktober - Dames 1 komt te kort in 2e wedstrijd tegen Lake City Players
Vorige week werd er, na verlenging en dus met moeite, gewonnen tegen Lake City Players in Uitgeest.  Deze week kwamen ze al naar Castricum voor revanche. Het beloofde weer een lastige wedstrijd te worden.

Dames 1 was op Annet na compleet en startte enthousiast aan een doorgaans harde wedstrijd. Aan beide kanten werd er alleen maar gemist. Gelukkig ging er af en toe nog een vrije worp in en na het 1e kwart stond het 6 - 4.

Het 2e kwart werd er hard gelopen door Sea Devils, maar kon er niet worden voorkomen, dat Lake City Players een voorsprong nam, door o.a. 3 driepunters te scoren en door 9 gemiste vrije worpen aan de kant van Sea Devils. Bij rust was de stand 16 - 22.

Dit leek nog een overkomelijk verschil, maar in het 3e kwart werd de voorsprong alleen maar groter. Door de harde verdediging van Players, kwamen de dames van Sea Devils niet in hun spel. Players bleef wel scoren en na het 3e kwart stond het 25 - 38.

Het laatste kwart wilde Sea Devils vooral heel blijven en werd er een stuk rustiger gespeeld. Ook Players deed het rustig aan, maar kwam daardoor nauwelijks tot scoren, terwijl Sea Devils langzaam aan dichterbij kwam. De coach van Players had het er moeilijk mee en liet zich enorm verbaal gelden, maar uiteindelijk kwam Sea Devils toch te kort. Ondanks een resultaat in het 4e kwart van 12 - 4, was de achterstand te groot en eindigde de wedstrijd in 37 - 42.

Scores werden gemaakt door: Marijke B. - 17, Marijke T. - 9, Wilma en nummer 6 (Judith ?) - 4, Rona - 2 en Irene - 1

--
Commentaar, suggesties, tekst of foto's voor de dames 1 pagina? Mail de webmaster!