Seizoen 2011-2012: dames 1

Speelsters     Via basketball.nl Historie
Brigiet Bakker Annet Haan   Alle wedstrijden 2010-2011
Wilma Beukers Marijke Teunis   Stand 2009-2010
Marijke Bosker Sandra Verburg-Reijnders     2008-2009
Daniëlle Castricum Rona de Water     2007-2008
Judith van Dijk       2006-2007
        2005-2006
Coach: Job Hendriks       2004-2005
        2003-2004

d1


Staand: Job - Sandra - Rona - Wilma - Gemma - Daniëlle - Marijke T
Knielend: Brigiet - Marijke B - Annet - Judith

Wedstrijden

  Apollo 3 Apollo 4 Pro Build 2 Pro Build 3 JBC
Noorderh. 1
U.S. 3 Racing 1 Schrobbelaar 1 Harlemlakers 1 L.C.P. 1 Hoppers 1

Challen
gers 1

Thuis x o x x x     o   o    
Uit   x x     x x   x   x o

[x=winst, o=verlies]

Verslagen

14 januari - SD ds 1 – ProBuild Lions ds 2
Vandaag 3 dames die niet mee konden spelen. Gelukkig was Romany bereid ons te helpen.

De tegenstander zag er professioneel uit, er werd flink door hen warm gedraaid, waar wij ons 5 minuten gunden. Uiteraard waren een aantal al warm vanwege fluiten e.d.

Het eerste kwart liep traag en stroef van onze kant. Pas in de 7e minuut kwam de eerste score van Annet. Gelukkig lukte het ProBuild ook niet echt, want na 4 punten in de 4e minuut hebben ze de rest van het kwart niet meer gescoord: stand 10 – 4.

Het 2e kwart kwamen we allebei  op stoom  en werd aan beide kanten gescoord. Vrije mensen werden gevonden en er werden mooie aanvallen gespeeld: 23 – 15. Ook onze verdediging zat goed in elkaar en er werd goed gecommuniceerd.

Het 3e kwart liep als een trein, we waren niet te stoppen, Romany zat lekker in het spel en scoorde een paar prachtige punten. ProBuild wist tot de 5e minuut niet te scoren, gingen over op een zone, maar die werd volledig weggespeeld. Er werd veel door hen gewisseld wat hun spel niet ten goede kwam. Dan maar weer terug naar man-to-man, maar wij bleven vrije mensen vinden: 40 – 26.

Dit kon ons niet meer ontgaan. Iedereen bleef geconcentreerd bezig en Annet sloot nog even af met 2 3-punters om de taart veilig te stellen.

Eindstand 60 – 37. Dat we toch vorige wedstrijd tegen hen zo’n moeite hadden en maar met 2 punten gewonnen?

Scores: Annet 17 – Marijke T 14 – Daniëlle 11 – Romany en Wilma 6 – Judith 4 – Brigiet 2

7 januari 2012 – Goede revanche voor dames 1 tegen Apollo ds4
Op een late zaterdagavond mag dames 1 in de Apollohal aantreden tegen Apollo dames 4. De allereerste wedstrijd van het seizoen werd treurig verloren met 2 punten, dus er is iets recht te zetten. In de Apollohal zijn de velden nog steeds groot en heeft de tegenstander weer 10 (jonge) dames, maar wij zijn vandaag ook met een goede delegatie: 8 spelende dames, Sandra, coach Job en een nieuwe fan.

Het eerste kwart wordt gestart met een mooie sprongbal van Wilma, die bij Annet terecht komt: 0-2. Daarna werken de centers goed samen om er 1 vrij te krijgen, die vervolgens goed wordt bereikt door de forwards. In de verdediging wordt hard gewerkt en dat werpt z’n vruchten af. Na het 1e kwart staat het 5-12.

Het 2e kwart begint Apollo direct met een 3-punter en terwijl de scores van Sea Devils stagneren, loopt Apollo langzaam in. Na 5 minuten staat het 14-14. Na een time-out van Job gaan we weer de goede kant op. Daniëlle scoort 2x op rij en bij rust staat het 19-22.

Het 3e kwart moet het gaan gebeuren, aldus Job, dus daar gaan de dames. Vooral Marijke T. en Annet komen telkens vrij onder de basket en scoren achter elkaar de meest prachtige lay-ups. Apollo heeft nog even een opleving halverwege het kwart met 4 scores op rij, maar het lukt niet om de handige ballen van Sea Devils te stoppen. Na het 3e kwart staat het 27-39.

Het laatste kwart lijkt op dezelfde manier door te gaan, maar Apollo geeft nog niet op en blijft ook scoren, wel 15 punten. Bij Sea Devils zijn Marijke T. en Annet echter niet te stoppen en worden zelfs 18 punten gescoord. Geen appeltaart, maar wel een mooie overwinning van 42-57.

Scores werden gemaakt door: Daniëlle en Wilma – 4, Marijke T. – 23, Annet – 19, Brigiet – 2, Judith – 3 en Rona – 2.

17 december - The Challengers ds 1 – SD ds 1
De laatste wedstrijd van 2011; we keken er naar uit. Niet alleen omdat een aantal speelsters rust nodig heeft vanwege blessures, maar ook omdat we vorig seizoen de laatste wedstrijd tegen hen gewonnen hadden. We waren in optimistische stemming (zijn we altijd hoor).

Met 6 dames en invalcoach Diederik reden we naar Hoofddorp, hier speelden alle seniorenteams die avond. Een invasie van geel.

Het spel begon aftastend. Challengers was ook met 6 speelsters, dus we waren gelijkwaardig. Een agressieve m-t-m en wij een zone. Het spel was snel in het begin en ondergetekende was aardig buiten adem. Challengers heeft nog steeds een oude bekende (Ria Berkhout-de Wit) en zij is het nog steeds niet verleerd. Ze scoorde veel en zuiver. Maar wij hadden Annet en na het eerste kwart stond het 20 – 13. Nog niets aan de hand.

Het 2e kwart vielen bij Challengers 2 junioren in, ze waren dus toch met 8. Een van deze speelsters was dermate sterk dat de punten en 3-punters om onze oren vlogen. Gelukkig kwamen Wilma en Brigiet op stoom en ook Marijke T wist de ballen te raken. Ruststand 41 – 31.

Het 3e kwart leek het of Challengers ging uitlopen, maar we bleven aardig bij. Goed aanvallend spel en lange aanvallen werden beloond door het vinden van vrije mensen. De arbitrage was goed en er werden veel vrije worpen genoten en benut: 18 uit 26. Einde 3e kwart 59 – 48.  Het lukte ons dan wel om te scoren maar niet om de achterstand in te halen. Het laatste kwart veranderde Challengers van verdediging waardoor we in de war raakten en een aantal maal op rij balverlies leden. Dit deed ons de das om. De achterstand was niet meer in te halen en we gingen naar huis met de stand 76 – 63. Gelukkig toch nog de taart, van Brigiet dit keer.

Wilma

Scores:  Annet 18 – Wilma 14 – Marijke T 13 – Brigiet 8 – Judith 6 – Marijke B 4

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxpnDKoE2cheal1aP-KINe5NFikNSOY__pMuCjsBf_p2gYM3HhPg
Namens de dames allen fijne kerstdagen en een goed en gezond 2012!

10 december 2011 – Spannend van het begin tot het eind: Sea Devils – B.C. Apollo D.3
Aan het eind van het 1e deel van de competitie staan alleen nummer 1 en 2 van de ranglijst nog op het programma. Sea Devils staat 3e. De vraag is: gaat daar nog iets aan veranderen? Sinds vorige week spelen we 3 weken zonder Daniëlle, maar met zoals altijd een optimistische coach Job. Voor de wedstrijd vertelt hij dat Apollo nu genoeg heeft gewonnen (ze zijn ongeslagen) en dat we dus een belangrijke klus hebben vanavond.

Het 1e kwart gaat van start met een snelle score van Wilma. Dan komt ook Apollo los met scores onder het bord en van veraf. Sea Devils moet hard werken in de verdediging, want Apollo speelt snel en goed rond. Bij vlagen heeft Sea Devils moeite om de basket te vinden. Na het 1e kwart staat het, mede dankzij een 3-punter van Annet 9-13.

Het 2e kwart wordt de zone verdediging van Sea Devils iets aangepast, zodat hun gevaarlijkste speelster minder het spel kan bepalen. Rona maakt 3 mooie scores door het midden, waar Apollo van staat te kijken. De actieve man-to-man verdediging van Apollo is strak, maar door een goede samenwerking, lukt het toch om de achterstand in te lopen. Bij rust staat het 22-21.

In het 3e kwart wordt vaak de wedstrijd beslist, dus is iedereen er op gebrand om nu niet te verslappen. Apollo heeft het moeilijk met de zone verdediging, maar weet toch telkens de vrije vrouw te vinden. Bij Sea Devils weet Annet zich achter elkaar vrij te spelen en te scoren. In de 10e minuut staat het 36-32, maar weet Apollo in de laatste seconde nog een 3-punter te scoren. Dan blijft het dus erg spannend met 36-35.

Het 4e kwart begint moeizaam voor beide teams. Veel balverlies en gemiste kansen en ook worden er meer persoonlijke fouten gemaakt met vrije worpen als gevolg. De hele periode is het puntje voor, puntje achter tot de 10e minuut. Met nog een paar seconden op de klok mag Apollo twee vrije worpen nemen bij een stand van 48-47. Oef, gelukkig, de 1e gaat mis. De 2e niet, dus volgt verlenging bij 48-48.

In de verlenging begint Sea Devils sterk met 3 scores op rij en nog meer mogelijkheden. Sea Devils probeert de wedstrijd rustig uit te spelen, maar in de laatste minuut komt Apollo nog angstig dichtbij, maar niet genoeg. De eindstand is 54-52.

Scores werden gemaakt door: Marijke T. – 14, Wilma – 2, Annet – 13, Judith – 6, Brigiet – 1, Rona – 10 en Marijke B. – 8.

3 december - De Hoppers ds 1 - Sea Devils ds 1
De Hoppers, ik ben er nog nooit geweest. Om in de sfeer van Sinterklaas te blijven gingen we met de boot (pontje Akersloot). Job had bedacht dat dit de kortste weg was. Overigens leidde Truus ons ook die richting uit. Na een prachtige tocht over het kanaal kwamen we een half uur later aan in Hoorn. Een mooie entree en iets mindere hal met houten vloer (hij viel wel heel hard).

Een zone t/o een man-to-man. De zone liep redelijk, maar er werd geen rekening gehouden met de zuivere afstandschoten van De Hoppers waardoor we dus niet konden uitlopen in het eerste kwart: 18 - 20. Het 2e kwart had hetzelfde beeld, De Hoppers schoten erg zuiver van ver. Wij hadden prachtige aanvallen maar vergaten de bal erin te gooien. Overigens was de arbitrage iets minder waardoor Marijke T steeds letterlijk op de huid werd gezeten en wij toch af en toe hiervoor zijkant kregen! Rust : 29 - 35.

Hoer verder uit te bouwen? Dit bleek de tegenstander voor ons op te lossen want er werd een zone ingezet. Hierdoor konden wij een voorsprong nemen (35 - 51) die we niet meer uit handen hebben gegeven in het 4e kwart. De Hoppers ging nog wel over op een man-to-man, maar het leed was voor hen al geschied, eindstand 55 - 63. De Hoppers had wel 8 3-punters tegenover 1 van ons.

Gelukkig wist iedereen bij ons te scoren. Judith had dit keer de eer om de appeltaart veilig te stellen. Ze stelde ons niet teleur.

Scores: Marijke T 14 - Annet 13 - Rona 12 - Judith 10, Marijke B 6 en Brigiet en Wilma 4.

Maandag 28 november - Mooie overwinning voor Sea Devils tegen Racing Beverwijk
Vanwege blessures en afwezigen was de eerder geplande wedstrijd van 5 november dankzij de medewerking van Racing verplaatst naar een maandag, de trainingsavond van Racing. Met Sandra en Job op de bank mocht Sea Devils dus na een dagje rust op 28 november weer in actie komen voor de volgende wedstrijd.

Het 1e kwart begon goed voor Racing. Zowel hun 2- als 3-punters als hun vrije worpen gingen allemaal raak, zodat we na 5 minuten tegen een achterstand van 11-0 aankeken. Dankzij gunstige wissels en beter spel kregen we toen gelukkig zowel onze aanval als verdediging beter op orde. Marijke T. scoorde 6 punten op rij en Racing werd vakkundig van scoren gehouden. Na het 1e kwart stond het 13-10.

Het 2e kwart lukte opeens bij Sea Devils alles. Door goede passes en snelle aanvallen veranderde het beeld van de wedstrijd volkomen en stond het na 5 minuten in het 2e kwart 18-30. Het tweede kwart werd vervolgens rustig uitgespeeld en bij rust stond het 22-32.

Ook in het 3e kwart werd er hard gewerkt bij Sea Devils in de zone verdediging. Racing scoorde maar 5 punten, terwijl Sea Devils langzaam verder uitliep. Iedereen kwam aan bod en iedereen kwam ook tot scoren. Na het 3e kwart stond het 27-42.

Het laatste kwart ging erg snel voorbij met weinig scores aan beide kanten. Kennelijk had iedereen zin in de door Sandra geregelde taart als bedankje voor Racing om de wedstrijd te verzetten. De eindstand was 33-50.

Iedereen kwam tot scoren: Brigiet en Marijke B.- 2, Wilma en Daniëlle– 6, Judith – 7, Annet – 13, Marijke T. – 10 en Rona - 4

26 november - SD ds 1 – LCP ds 1
Afgelopen zaterdag hadden we LCP op bezoek. Na verzoek van LCP om deze te verzetten vanwege te weinig speelsters waren er naar onze mening toch redelijk veel speelster uit het team zelf.

Marijke B was weer present en ging het proberen met haar blessure, Marijke T was een weekendje weg. We hadden hulp ingeschakeld van Romany en Louise.

Over het algemeen een lastige wedstrijd waarin we niet veel tot scoren kwamen, maar ook LCP de basket niet helemaal kon vinden. Een wedstrijd waar het wederom om de laatste score zou gaan, er lichamelijk hard werd gespeeld door LCP, veel aanvalsrebounds werden gepakt door LCP, er aan beide kanten 3 3-punters werden gescoord, maar toch resulteerde in een positieve uitslag voor LCP: eindstand 41-43.

Jammer dat het altijd zulke vervelende wedstrijden zijn, kan anders!

Scores periodes: 1e 8 – 11, 2e 12 – 6, 3e 9 – 14, 4e 12 – 12
Scores: Rona 9, Brigiet, Daniëlle, Judith en Annet ieder 8.

19 november - Harlemlakers DS 1 – Sea Devils DS 1
Zaterdagmiddag vroeg met 7 speelsters en 1 supportster (Sandra in dit geval) afgereisd naar Amsterdam. Het lijkt wel of we een abonnement hebben op middagwedstrijden. In een mooie Calandhal in Osdorp speelden we tegen Harlemlakers. Voor ons geen onbekende, maar toch, bijna allemaal jonge nieuwe meisjes.

Wederom een moeizame start op een groot veld. Even aan elkaar wennen en dit resulteerde in een stand van 4 – 9. Het 2e kwart was dramatisch. Ballen wilden er niet in en Harlemlakers kwam op stoom: 21 – 19 ruststand.

Dit zou ons toch niet weer gebeuren. Het 3e kwart begon al niet veel beter maar door een paar mooie 3e-punters van Annet liepen we een klein stukje uit: 31 – 35. Het werd tot in de 7e minuut van het 4e kwart toch nog spannend toen Harlemlakers op gelijke hoogte kwam. Met nog een beetje strak verdedigwerk scoorde de tegenstander niet meer en wij nog net wel. Bij 37 – 40 viel gelukkig het eindsignaal.

Wat is er toch aan de hand met ons. Op trainen gaat het goed, maar in de wedstrijden komt het er niet uit. Scoringspercentages van onder de 50%. Positief blijven en op naar de volgende wedstrijd!

De scores waren niet helemaal goed geschreven wat resulteert in de volgende verdeling:
Annet 11 (2x3-punter) – Marijke T 9 (1x3-punter) – Brigiet en Daniëlle 6 – Wilma 4, Rona 3, Judith 1.

12 november - Verlies voor dames Sea Devils tegen B.C. Schrobbelaar
Na een weekje rust (vanwege personele problemen) stond zaterdag 12 november dames 1 paraat om het op te nemen tegen B.C. Schrobbelaar. Hoewel dit team nog niet zo vaak gewonnen had, zagen ze er bij de warming up best groot en gevaarlijk uit. Met Sandra en Marijke B. geblesseerd op de bank en Xante als invalster mocht coach Job een goede strategie bedenken.

Het eerste kwart ging goed van start voor Sea Devils. Er werd goed gescoord tegen de man-to-man verdediging. De schoten van B.C. Schrobbelaar vielen niet en na 6 minuten stond het 7-2. Daarna zette Schrobbelaar een fel offensief in en wist punt na punt te scoren. Na het 1e kwart stond het 10-12.

Het tweede kwart bleef Schrobbelaar de druk in de verdediging opvoeren en had Sea Devils moeite om de bal rond te passen en een goede aanval op te zetten. In de verdediging werd hard gewerkt, alleen pakte Schrobbelaar veel rebounds, waardoor nogal wat fouten werden gemaakt. Van de 10 vrije worpen scoorde Schrobbelaar er maar 2, waardoor de wedstrijd gelijk op bleef gaan. Bij rust stond het 18-22.

Het 3e kwart had Sea Devils een kleine inzinking. Schrobbelaar daarentegen scoorde achter elkaar. Ondanks de verandering naar een man-to-man verdediging lukte het niet om de scores te stoppen. Schrobbelaar bouwde een voorsprong op van maar liefst 17 punten. Dankzij een paar mooie acties van Annet liep Sea Devils nog iets in en eindigde het 3e kwart met 32-44.

Het laatste kwart zat niemand echt lekker in de wedstrijd. Het lukte Sea Devils niet om een verschil te maken en de achterstand in te lopen. Helaas. Schrobbelaar deed het niet veel beter (miste 7 van de 8 vrije worpen), maar gaf de overwinning, dankzij de voorsprong van het 3e kwart niet meer uit handen. De eindstand was 39 – 52.

Scores werden gemaakt door: Brigiet – 3, Wilma en Rona – 4, Daniëlle en Judith – 5, Annet – 12 en Marijke T. – 6.

29 oktober 2011 - Mooie overwinning voor dames 1 tegen US 3
Op een vroege zaterdagmiddag reizen dames en heren 1 af naar de fameuze Apollohal in Amsterdam. Na 3 overwinningen op rij, is de vraag of de dames deze zegereeks kunnen voortzetten. Bij het inspelen zien we 11 dames aan de overkant lopen en ontdekken we dat ze grote velden hebben, daar in de Apollohal, ondanks dat er 4 naast elkaar liggen. Zonder Judith, maar met Xanthe van U20 en met Job en Sandra op de bank, gaan we enthousiast van start.

Het eerste kwart begint in hoog tempo. Sea Devils moet duidelijk wennen aan het grote veld en de fanatieke man-to-man verdediging van US en staat al snel 7-2 achter. Ondanks een paar rommelige aanvallen weten we onze centers toch te bereiken. De verdediging krijgt meer grip op US en het 1e kwart eindigt in 9-9.

Het 2e kwart gaat redelijk gelijk op. Er worden helaas een paar mooie kansen gemist, maar er wordt ook hard gewerkt in de verdediging, waardoor we toch een kleine voorsprong opbouwen. Sea Devils denkt dat het nog beter kan, dus gaan we met vertrouwen de rust in bij een stand van 16-19.

Het 3e kwart wordt inderdaad een tandje bijgezet door Sea Devils. Rommelig spel wordt afgewisseld door rustig uitgespeelde aanvallen en zo wordt er van alle kanten gescoord, zowel inside als van buitenaf. US kan de basket minder goed vinden en heeft moeite met de felle zone verdediging van Sea Devils. Na het 3e kwart staat het 21-32.

Het laatste kwart begint US met een fanatieke verdediging en lijdt Sea Devils achter elkaar balverlies. Oeps, zo komen ze snel dichterbij tot 31-34. Na een time-out van Job gaan Daniëlle en Annet volop in de aanval en weten ze Marijke T. een paar keer goed te bereiken. Ook scoort Annet twee kritieke vrije worpen, waardoor we weer wat lucht krijgen met 33-40 en nog 2 minuten op het scorebord. De aanvallen worden lang uitgespeeld en dankzij een laatste score van Wilma eindigt de wedstrijd in 37-42.

Scores werden gemaakt door: Xanthe – 5, Daniëlle – 3, Marijke T. – 10, Annet – 9, Marijke B. – 6, Brigiet – 4 en Wilma – 5.

Sea Devils DS 1 – JBC Noorderhaven DS 1
Na een jaar niet tegen JBC te hebben gespeeld zitten ze dit jaar weer in onze competitie. Voor ons een bekende en zware tegenstander. Ging het in de voorgaande wedstrijden steeds om 1 of 2 punten, vanavond was er toch duidelijk verschil.

Beide teams deden hun best om te scoren, maar op een of andere manier lukte het niet. Er werd aan onze kant vooral door elkaar gelopen, ten elkaar aan gelopen  en JBC gaf weinig ruimte weg. Dit resulteerde dan ook na 10 minuten in een 5 – 4 voorsprong voor ons. Het 2e kwart was al niet veel beter en hielden we elkaar in evenwicht. Na 18 minuten spelen was het slechts 9 – 9. Dit kon toch niet zo doorgaan tot het einde. Wat was er aan de hand? Met 15 – 17 gingen we de rust in.

Het 3e kwart stond er een geheel ander Sea Devils in het veld. Annet scoorde een aantal 3-punters en Rona liep lekker op de break er gooide er de meest vreemde ballen in. We hielden JBC nu goed tegen en de voorsprong was daar: 34 – 26. JBC bleef maar doorwisselen, maar ook dit hielp niet. De ballen wilden er niet in.

Het laatste kwart was wederom Annet nog scherp en greep Marijke (T.) alle verdedigingsrebounds. Ze was niet te stoppen. JBC werd er moedeloos van en vergaat de eerste 6 minuten te scoren. Wij gingen wel door met wat gestructureerder spel en de overwinning werd niet meer uit handen gegeven: 49 – 34.

De appeltaart voor de vorige wedstrijd smaakte extra lekker!

Scores: Annet 17 – Rona 10 – Judith 6 – Daniëlle 5 – Brigiet en Marijke 4 – Wilma 3.
Vrije worpen 50%.

8 oktober 2011 - Vette overwinning voor dames 1 tegen Pro Build Lions 3
Na de nipte overwinning tegen het 2e team van Pro Build Lions komt deze week het 3e team op bezoek in Castricum. Direct bij aankomst wordt al gesignaleerd, dat dit team niet zo jong is als het 2e, maar uit ervaring weten we: dat zegt niets. We spelen vandaag zonder Wilma en Sandra. Sandra kan vanwege een ernstige blessure in de 1e wedstrijd van het seizoen helaas voorlopig niet meedoen.

Het eerste kwart wordt rustig gestart. Het tempo ligt een stuk lager als vorige week en Job spoort ons dan ook aan om het tempo iets te verhogen. Onze aanvallen worden goed uitgespeeld tegen de man-to-man verdediging. Na 5 minuten staat het 8-0. De zone verdediging van Sea Devils zit goed dicht, maar als Lions een aantal verre 3-punters scoort komen zij toch weer dichterbij. Na het 1e kwart staat het 16-14.

Het 2e kwart wordt er, vooral door Lions, veel gemopperd op de scheidsrechter. Wij pakken veel ballen af en de ene na de andere score vliegt de tegenstander om de oren. Zowel inside als outside wordt volop gescoord. Lions krijgt nog wel een paar vrije worpen, maar gooit die grotendeels mis. Met een stand van 20-3 in het 2e kwart staat bij rust 36-17 op het scorebord.

Na rust komt Lions weer gemotiveerd uit de kleedkamer. Zij verdedigen fanatieker en Sea Devils lijdt veel balverlies. Na een paar scores van Lions wordt Sea Devils weer alert en wordt er een echte wedstrijd gespeeld. De zone verdediging van Lions werkt even, maar al gauw vindt Sea Devils, met geweldig pass werk van Judith, ook daar weer de juiste gaten om te scoren. Het 3e kwart gaat verloren met 11-12, maar dankzij de grote voorsprong van het 2e kwart staat het nog altijd 47 – 29.

Het laatste kwart zet Sea Devils nog even een tandje bij, hetgeen er bij Lions niet meer in zit. Er kan van alle kanten gescoord worden en de appeltaart bij het 60e punt komt in zicht, al in de 6e minuut! De eindstand is uiteindelijk 66-36.

Als het sheet is afgetekend komt de aanvoerster van Lions het sheet opvragen en schrijft daar Protest op. Op de achterzijde wordt iets genoteerd over te laat beginnen (het was maar een kwartiertje) en scheidsrechters, die niet konden fluiten. Niks serieus lijkt ons, maar we zullen het afwachten.

Scores werden gemaakt door: Daniëlle en Marijke T. – 13, Annet en Marijke B. – 11, Brigiet – 10, Rona – 8 en Judith – 2.

1 oktober 2011 - Nipte overwinning voor dames 1 bij Pro Build Lions
Op een zonnige zaterdagmiddag maken de dames zich klaar voor de 2e basketbalwedstrijd van het seizoen tegen Pro Build Lions dames 2. Enigszins gehavend doordat Annet bij de krakersrellen in Amsterdam moet zijn en Sandra vorige week haar kuitbeen heeft gebroken gaan we er in een warme sporthal toch tegen aan. In het Indoor Centrum van Landsmeer wordt in de ene sporthal een akelig groot center court opgebouwd, gelukkig voor de junioren, terwijl in de andere hal 10 jonge meiden zich fanatiek warm lopen. Gelukkig hebben wij Sandra, met gips in rolstoel, en coach Job bij ons.

Het eerste kwart gaat fanatiek van start. Aan beide kanten wordt veel gemist en worden nogal wat foutjes gemaakt. Pro Build Lions gooit alle (8) vrije worpen er in en wij 5 van de 8, wat zorgt voor een kleine achterstand voor Sea Devils. Na het 1e kwart staat het 12-9.

Het tweede kwart loopt Lions iets verder uit, maar gelukkig gaan zij dan ook hun vrije worpen missen (6x). Een korte full court verdediging brengt ons even in de war, maar Lions zet niet door. Judith en Brigiet komen goed tot scoren en Rona sprokkelt puntjes er bij op de vrije worp lijn. Dankzij een 3-punter in de laatste minuut komt Lions toch weer bij en staat het bij rust 21-22.

Het 3e kwart verwachten wij weer een full court verdediging van Lions, maar die blijft uit. Wij kunnen daardoor rustig ons spel spelen en vooral Brigiet is niet te stoppen. Door twee 3-punters van Lions blijft het toch spannend en kijkt Sea Devils zelfs tegen een kleine achterstand aan na het 3e kwart: 35-31.

Het 4e kwart blijkt dan dat de dames van Lions iets missen. Dankzij onze nog altijd felle verdediging leiden ze veel balverlies en kunnen ze de basket niet meer vinden. Sea Devils blijft ook veel missen, maar het lukt toch om weer een kleine voorsprong op te bouwen. Na 7 minuten staat het 35-39. De laatste minuten houdt Sea Devils het hoofd koel en komt Lions alleen in de laatste minuut nog een keer tot scoren. De wedstrijd eindigt in 37-39.

Scores werden gemaakt door: Brigiet – 13, Rona – 8, Wilma en Judith – 5, Marijke T. – 4, Marijke en Daniëlle – 2.

24 september - Valse start dames 1
Vandaag weer begonnen aan het nieuwe seizoen. Het schema van de dames is door de bond helemaal door elkaar gegooid, wat betekent dat er dit seizoen onbekende tegenstanders zijn. De beste teams van regio Haarlem zijn samengevoegd met de beste teams van regio Amsterdam.

Vanavond stond de eerste nieuwe tegenstander in het veld: Apollo dames 4. Een groep jonge dames tegen ons alom bekende team.

Er werd stroef en aftastend begonnen, een man-to-man tegen ons waarin nog niet alle plekken duidelijk waren en een zone-verdediging door ons gespeeld, waarin het rommelig verliep. De hele wedstrijd verliep overigens rommelig. Mensen werden niet gevonden, passes kwamen niet goed aan, verdedigingsrebounds waren voor de tegenstander en de ballen wilden niet vallen. Ook de tegenstander had moeite met score  en zo hielden we met elkaar de wedstrijd tot het einde spannend. Begonnen we met 0 – 0, in de rust was het 17 – 17 en uiteindelijk ging Apollo er met de winst vandoor: 34 – 36.

Van de 8 vrije worpen aan onze kant werden er 3 geraakt. Van de 26 vrije worpen van de tegenstander (!) werden er 4 geraakt. Apollo kreeg 7 fouten, wij hadden er 22. Kortom, veel trainingswerk te doen.

Scores: Marijke T en Brigiet 8, Wilma 6, Annet 5, Judith 3 en Sandra en Marijke B 2.

 

--
Commentaar, suggesties, tekst of foto's voor de dames 1 pagina? Mail de webmaster!