Seizoen 2011-2012: Recreanten

De recreanten van onze vereniging zijn niet-spelende leden met een eigen trainingsuurtje op maandag.

Foto uit seizoen 2009-2010

Recreanten

Staand:
Rob: Skyhook specialist and great rebouder
Zoran: Energytic guard with the flattest shot in town.
Dan: Big english rebounder with very, very long arms.
Guus: The ultimate distance shooter
Robert: Great center and always teaching on the field.
Harry: Very calm defender with great shot
Willem: Break specialist with remarkable scores
Jacob: Oldest member with still great moves

Zittend:
Gerard: Quickest player on the court
Harry: Best mid range shooter we have.
Herman: Ceo with best condition of all and great defender.
Kees: Best blocker we have and with sneaky scores
Theo: Best one handed shooter in the universe

Niet op foto: 
Ruud: Quickest player to the board with lot of energy.

6 april 2012 – Recreantentoernooi in Leeuwarden.

Cees Kaandorp 65 years and still going strong to the basket!!

22 januari 2012 – Recreantentoernooi te Wijk bij Duurstede

Opnieuw was het weer zover. Onze oudjes(?) konden zich weer meten met hun leeftijdsgenoten uit andere delen van Nederland en natuurlijk niet te vergeten het afsluitende chineesje. Ook dit jaar  kregen we weer sterk de indruk dat we veruit het oudste team waren en ook weer waren ingedeeld in de sterkste poule (zegt wel iets over onze kwaliteiten)!

Met 6 man met een totaal van 304 jaar op de teller en een totaal van 80 minuten speeltijd moesten de oldies flink aan de bak. Veel fouten konden we ons ook niet permitteren.  De eerste wedstrijd tegen natuurlijk weer een lang team stonden we met nog 2,5 minuten te spelen 4  punten voor. Advies rondspelen. Maar door 3 turnovers wist onze tegenstander  met miniem verschil toch nog te winnen. De tweede wedstrijd begonnen we niet geconcentreerd. We liepen al gauw tegen een achterstand aan en hadden veel fouten. Helaas dus.

De derde wedstrijd trokken we gelukkig naar ons toe. Er werd sterk verdedigd en ook de break liep naar wens. Ruim gewonnen. De laatste wedstrijd was natuurlijk weer tegen het beste team.  Deze hadden alles met ruim verschil gewonnen en met  een grote bank  en een nog grotere (echte)  center (2,13 minstens). Afspraak: als hij de bal krijgt gelijk dubbelteamen.  Dit ging eigenlijk best goed en hij werd al snel gewisseld. Helaas konden we het toch niet bolwerken mede dankzij een uitstekende scheidsrechter die  schijnbaar bij de tegenstander mocht aanschuiven aan het eind van de avond want de foutenlast aan Sea Devils stond in schril contrast met die van de tegenstanders.  Het verschil was uiteindelijk maar 10 punten dus we verlieten met een goed gevoel de sporthal om  ons eindelijk  aan de reeds gereserveerde chinees tegoed te doen.

Moet mij wel van het hart dat de gespreksstof veelal over fietsen ging.  Wij hebben in ons midden een echte Berlusconi op het 2e-hands wielergebied.  Marktplaats is voor hem het mekka van fietsland en hij schijnt deze dan met weinig (???) marge door te verkopen met of zonder fietstas aan vrienden en familie.  Toch eindigde de avond buitengewoon gezellig en zonder uitzondering met de woorden toch morgenavond!!

Ja basketballiefhebbers na een dergelijk zwaar toernooi  en staan deze mannen binnen 24 uur gewoon weer op maandagavond te basketballen. Old but still going strong!!!!


Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de recreanten pagina? Mail de webmaster!