Seizoen 2011-2012: U14 Mix

Spelers Via basketball.nl
Caitlin Boersen Alle wedstrijden
Lisanne Bos Stand
Dave Cretier
Rick Limmen (bs U16)
Mark Reurts
Daan Ruijter
Quinten Twisk (bs U16)
Merel Vingerhoeds
Luuk Voebel (bs U16)
Louis Westland
Trainer: Herman Hollanders
Coach: Darina Castricum

Verslagen

Zondag 25 maart Windmills Jongens U14 – Sea Devils Mix U14.

Op deze mooie zonnige dag gingen wij met 8 spelers richting Zaandam voor de wedstrijd tegen de nummer 1. Via de sprongbal kreeg Merel de bal en zette dit meteen om in een mooi score. Er werd meteen goed verdedigd en goed overgespeeld en scoorde Rick zelfs een driepunter. Stand 4-15.

Het tweede kwart begon rommelig en de tegenstander begon te scoren. Er werden aan beide kanten veel fouten gemaakt maar uit de vrije worpen werd er weinig gescoord. Daan scoorde twee mooie ballen achter elkaar en de voorsprong werd wel behouden. We gingen de rust in met 17-25.

Het derde kwart begonnen wij weer scherp met een mooie score van Louis en werd er hard gewerkt in de verdediging. Lisanne maakte een aantal mooie rebounds. De tegenstander speelde alleen iets feller en agressiever waardoor wij toch een aantal keer goed balverlies leden. De foutenlast ging omhoog en de tegenstander kwam dichterbij. Stand 29-35.

Het laatste kwart moest het erop aankomen. Luuk en Mark begonnen sterk en vonden een aantal keer mooi de basket. Helaas was de scheidrechter ons niet gezind en stuurde beide heren met vijf fout naar de bank. De coach nam een time-out en met 1 minuut te gaan en 3 punten voorsprong was het advies de wedstrijd rustig uitspelen. Als coach kun je veel zeggen maar de spelers waren dit advies in het veld meteen weer vergeten. De bal werd verspeeld, er werd een fout gemaakt, een vrije worp geraakt, bal werd weer verspeeld en in de laatste seconden scoort Windmills. Eindstand 47-47. Het werd verlenging.

De meeste spelers hadden al aardig wat minuten gespeeld en in verband met de foutenlast kon er ook niet doorgewisseld worden. Ondanks de vermoeidheid begonnen ze vol goede moed aan de extra vijf minuten. We kregen meteen in de eerste twee minuten drie scores om onze oren maar gelukkig herpakte het team zich snel. Er werd goed verdedigd maar dat mocht niet baten. Rick werd er tevens uitgestuurd met vijf fout waardoor de hele bank vol zat met spelers met vijf fout. Merel maakte nog een mooie laatste score maar helaas. Eindstand 54-51.

Ondanks het nipte verlies heeft het team heel goed gespeeld. Alle spelers hebben heel hard gewerkt deze wedstrijd. Aan het begin van het seizoen verloren we alles en nu, na een aantal malen winst, verliezen we nipt van de nummer 1. Er wordt elke wedstrijd beter samengespeeld en daar kwamen een aantal keer hele mooie acties uit. Nu nog twee wedstrijden te gaan en we gaan er gewoon voor om de 2e positie in deze competitie te behouden.

Zaterdag 3 maart

In verband met de vakantie waren er veel spelers afwezig en stond de tegenpartij er maar met 4 spelers. De wedstrijd kon dus helaas niet gespeeld worden. In overleg besloten om de teams lekker door elkaar te mixen en dan maar een oefenpartijtje te spelen.

Voor alle spelers was dit een leuke oplossing en zo kon er toch nog lekker gebasketbald worden!

Zaterdag 21 januari Sea Devils U14 – MBCA U 14

Vandaag wederom in zaal ¾ de wedstrijd dus een lekker groot veld. Helaas één geblesseerde speler maar gelukkig hebben we er dan nog 10. MBCA hadden we vorig jaar al een keer tegen gespeeld en toen van verloren dus ondanks dat ze er met zes man stonden moesten wij wel aan de bak. Dit zag je meteen in het 1e kwart want na de eerste vijf minuten snapten we het niet meer, er werden ballen weggegooid en praktisch aan de tegenstander gegeven die de bal daarna snel in het netje gooide. 1e kwart 5-8.

Het 2e kwart begon wederom rommelig en we liepen de eerste paar minuten weer achter de bal aan. Gelukkig keerde Daan in de 4e minuut het tij met een mooi hoekschot maat dat kon niet verhinderen dat we de rust ingingen met een kleine achterstand 13-16.

Het 3e kwart begon tevens rommelig, de coach nam meteen ene time-out waarbij de spelers een stevige peptalk kregen. Deze wierp zijn vruchten af want de felheid kwam weer in het spel terug. Er werd goed verdedigd en de ballen werden via mooie passes zo het netje in gedirigeerd. De tegenstander kwam vanaf de 5e minuut niet meer tot scoren en door mooie scores van  Rory, Dave, Mark en Quinten kwamen we tot een stand van 23-24.

De weken hiervoor stonden we altijd de eerste 3 kwarten achter dus zou het nu ook weer mogelijk zijn om deze achterstand in het laatste kwart om te buigen naar een voorsprong? We begonnen het 4e kwart meteen goed met een score van Rick en Merel. Er werd goed verdedigd en door goede rebounds van Caitlin, Lisanne en Louis kon de tegenstander weinig in balbezit komen. Daan gooide er nog een mooie vrije worp in en Lisanne scoorde het laatste punt van de wedstrijd via een rebound. Eindstand 37-30, wederom gewonnen. Vandaag geen chips voor de winnaars maar wel een voldaan gevoel, alle drie de competitiewedstrijden gewonnen en elke week met net iets meer punten dan de week ervoor!

Zondag 15 januari Derba – Sea Devils U14 oefenwedstrijd

Vandaag een oefenwedstrijd in De Rijp. Een aantal spelers waren afwezig en de meeste spelers leken nog vermoeid van de wedstrijd van zaterdag. Erg leuke wedstrijd om te spelen maar de felheid ontbrak en die had de tegenstander wel. Uiteindelijk met veel punten verloren. Gelukkig was dat niet erg want we kregen hier toch geen punten voor, was het oordeel van één van de spelers…..Tja zo kun je er ook over denken.

Zaterdag 14 januari  Alkmaar – Sea Devils U14

Na de winst van vorige week gingen we vol goede moed met 10 spelers naar Alkmaar toe.  We begonnen de eerste helft met een achterstand van 2 punten die na het 3e kwart was uitgelopen na 3 punten.  Er was veel balverlies en er werd wat rommelig gespeeld maar in het 4e kwart werd het spel gesnapt. Er werd overgespeeld, goed verdedigd en maar liefst 13 keer gescoord! De laatste score was een mooie bal van Quinten in het fluitsignaal en we wonnen met 5 punten verschil, eindstand 34-29.

7 januari Sea Devils U14  tegen Beverwijk  U14 J2

Na  het afgelopen jaar geen winst gehaald te hebben en elke keer net aan  verliezen, is ons doel in 2012,
wedstrijden winnen. Zo aan het einde  van de kerstvakantie en de eerste wedstrijd in de nieuwe poule mocht  het er wel eens van komen. We moesten tegen Beverwijk waar we vorige  keer met 5 punten tegen hadden verloren.               

Vandaag  met 9 man sterk stonden we om 13.00 uur klaar om op het grote veld de  wedstrijd te spelen. Luuk, Dave,
Quinten, Mark en Caitlin begonnen de  wedstrijd. In de eerste vijf minuten pakten wij door onder andere een  zeer mooie score van Caitlin al 6 punten en toen kwam Beverwijk op  schot. Bij ons in het team werd het wat rommeliger en we eindigde het  eerste kwart met 8-11.

Het  tweede kwart werd er alleen door Mark en Merel raak geschoten en de  overige ballen vlogen over de basket heen
maar niet erin. De  verdediging was op sommige punten wat rommelig en we gingen de rust  in met 14-21.

Omdat  de chips (dat was de prijs bij winst) toch stond te lonken begon het  team in het derde kwart goed op dreef te
komen. Quinten pakte een  aantal mooie steals waaruit meteen een mooie score kwam. Dave bracht  de bal goed op en Luuk kon daar mooi uit scoren. Daan zorgde ervoor  dat de tegenstander niet goed de bal kon afpassen zodat wij weer  balbezit kregen. We liepen langzaam in en eindigde met 28-27.

Het  laatste kwart begon moeizaam met een aantal goede scores van  Beverwijk waardoor zij weer 3 punten voor
stonden. Gelukkig kon  Beverwijk vanaf de 4e minuut het netje niet meer vinden en werden deze ballen gerebound  door Louis en Rory waardoor de bal in ons bezit kwam. Door een mooie  pass kwamen bij ons Luuk en Mark nog tot scoren zodat we in de 7e minuut met 1 punt voor kwamen te staan.

Nu was het belangrijk om goed  te blijven verdedigen en Beverwijk niet de kans te geven om nog een  keer te scoren. Wij kregen nog een aantal scoringskansen maar die  gingen helaas mis maar… bij Beverwijk ook. Het fluitsignaal klonk  en we hadden GEWONNEN met 34-33!!!!! Alle spelers (en de trainer,  coaches en het publiek) waren erg blij met deze mooie winst. Zeer  hard voor gewerkt en zeer hard verdiend!                    

Op  naar de volgende wedstrijd en deze winst smaakt naar meer.             

Ps.  We gaan de komende tijd goed oefenen met schieten want van de 74 keer  schieten zijn er maar 17 raak geschoten en de lay-ups horen er voor  90% in te gaan

30 oktober – Mark Reurts (U14-2) verslaat in z’n eentje heel Alkmaar Guardians!

Zondag 30 oktober was er een clinic bij Alkmaar Guardians onder leiding van Henk Pieterse. Van de U14-2 gingen er 4 heen; Merel, Luuk, Dave en Mark. Samen met zo’n 60 anderen, waarvan het merendeel Alkmaar Guardians,  stonden ze klaar in de sporthal.De middag begon, nadat iedereen had ingespeeld, met de roep van Henk dat iedereen binnen 10 tellen rondom hem klaar zou zitten. En dat duurde nog geen 2 seconden of iedereen zat klaar. Zo graag wilden ze aan de slag.Na een uitleg dat pesten vandaag uit den boze was werd gestart met een warming-up. Daarna werd er uiteraard geoefend met dribbelen en passen. De middag werd afgesloten met een wedstrijd vrije worpen.

Bij de U12 (want hij is nog 11) was Mark de finalist. In de finale moest hij het opnemen tegen de finalist van de U14 en ook die wedstrijd won hij.

Uit handen van Henk, meer dan 100 keer voor het Nederlands team gespeeld, kreeg hij de prijs: een prachtige gesigneerde wedstrijdbal.

Gefeliciteerd!

 

1  oktober BV Hoofddorp 3-  Sea Devils U14-2 mix

Op  deze zonnige oktoberdag gingen we met 9 spelers en 4 toeschouwers  naar Hoofddorp toe.  In Hoofddorp aangekomen stonden daar een paar  flinke jongens op ons te wachten. Dat zou een pittige wedstrijd  worden.  Het eerste kwart begonnen we met goed samenspel, er werd  gepasst, goed naar elkaar gekeken en goed verdedigt. Luuk en Mark  scoorden de punten en Louis en Daan zorgden voor de verdediging en  Quinten was goed bezig met zijn passes en breaks. 1e kwart 9-11.

Het  2e kwart begonnen we wederom met een felle verdediging maar helaas ging  de bal er bij ons niet in en bij de tegenpartij wel. Lisanne stond  lekker te rebounden en had eens spelers van haar eigen lengte  tegenover zich. Dat was hard werken onder het bord. Merel, Quinten en  Rick zorgden nog voor een score waarbij we de rust met 15-28  ingingen.

Het  3e kwart begon voor Hoofddorp met de eerste 5 minuten scoren waarna wij  ze stopten en zelf tot de 10e minuut begonnen met scoren. Er werd fel gespeeld, goed verdedigt en  we liepen langzaamaan de achterstand in. 26-35.

Het  laatste kwart begon Hoofddorp wederom met punten waar wij ze net  lieten liggen. Caitlin zat fel op de bal waarbij de tegenstand het  toch met ons moeilijk had. Eindstand uiteindelijk 33-53 waarbij moet  worden gezegd dat alle spelers vanaf het begin tot het eind goed fel  gespeeld hebben. Iedereen bleef gemotiveerd en goed spelen ondanks  dat de tegenstander een maatje te groot voor ons was.

Als wij op deze  manier de volgende wedstrijden ook gaan spelen gaan wij zeker nog een  paar keer de winst pakken.

24 september  Sea Devils  U14-2 mix tegen HBC U14 J2

Zaterdagmiddag  12.30 uur was het weer zover, de eerste wedstrijd van het seizoen.  Een team van 10 spelers in een nieuwe categorie de U14-2. Tot januari  zal er een halve competitie worden gespeeld waarbij we tegen elk team  een keer spelen. Vandaag beginnen we tegen HBC.

Na  een goede start van het eerste kwart en een niet zo een goede start  van HBC gingen we de rust in met 24-18. Helaas begon in het derde  kwart HBC beter te spelen en snapten wij niet meer wat passen en  vrijlopen was. Einde 4e kwart 46-46 wat resulteerde in een extra 5 minuten spelen. Wij konden  ons hoofd er niet bijhouden waar de tegenstander dat wel deed,  eindstand 48-52.

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de u14 mix 2 pagina? Mail de webmaster!