Seizoen 2011-2012: U16 Jongens

Spelers Via basketball.nl
Arnold Boukes (bs U18) Alle wedstrijden
Stefan Klut Stand
Andries Min
Yulan van Mullem (bs U18) Oude site
Awaale Rirash (bs U18) 2010-2011
Renzo Schram 2009-2010
Jon Pall Valk 2008-2009
Jim Versteeg 2007-2008
Adam Zeeman 2006-2007
2005-2006 (mini mix 1)
Trainer/coach 2004-2005 (mini mix 1)
Fuad Rirash

u14mix1
Staand: Renzo, Awaale, Adam, Yulan, Arnold, Fuad
Zittend: Jon Pall, Andries, Stefan

Verslagen

14 april – KAMPIOENEN!

Wat jammer dat afgelopen zaterdag alweer de laatste wedstrijd was van de U16. Maar dat was dan de enige “domper”, want verder was het een feestdag! Alwéér kampioen. En ONGESLAGEN!! In Amsterdam-West, bij de thuisclub van onze vroegere coach Tim, maakten de tegenstanders weinig kans.

Onze defensie klopte weer als een bus en Andries en Awaale waren weer in topvorm als guards/spelverdelers. Forward-speler Arnold scoorde 6 mooie punten, center  Yulan 8 en centers Stefan en Renzo elk 10 punten (Renzo krijgt steeds meer de smaak van scoren te pakken!). Center Adam scoorde 11 punten en guard Andries 2.

Een pluim voor het samenspel en met name de beide guards Andries en Awaale, omdat ze niet voor eigen eer gingen, maar voor TEAMWERK.  Eindstand 47-20.

De feestelijke huldiging in de Bloemen, met medailles, vaantjes en een beker (en foto-taart en drankjes) was zeer terecht en gelukkig waren er heel veel ouders getuigen van. Met zoveel trotse ouders en talentvolle spelers én een SUPERCOACH kan dit team met opgeheven hoofden een hogere poule in. Ik kan bijna niet wachten!

Iedereen van harte gefeliciteerd!

Dirk

17-24-31 maart – Kampioenschap nadert!

Wat een luxe om zoveel goede spelers in het team te hebben! En wat een luxe dat iedereen steeds langer scherp blijft (waarschijnlijk door een betere conditie). De afgelopen drie wedstrijden is duidelijk geworden wie het beste team is in deze poule van U16: onze jongens!

17 maart speelden ze uit tegen een sterk team uit Diemen, de Blue Stars. De Sea Devils wonnen ruim met 41-26. Yulan scoorde 12 punten, Adam 10, Andries 9, Stefan 8 en Awaale 2 punten.

24 maart speelden ze thuis tegen het team uit Wieringerwerf en wonnen met 52-44. Grote verrassing hier was Renzo. Hij was topscoorder met Yulan, beide 12 punten.
Andries 9 punten, Awaale 9, Stefan 8 en Arnold 2 punten. De zone-verdediging pakte na een matige start (we kwamen op achterstand!) steeds beter uit. Jammer genoeg waren er ook wat slordigheidjes, zoals bij een aanval een bal naar achter gooien zonder te kijken. Het leuke van dit team is wel dat gemaakte slordigheidjes recht gezet worden met sterke acties met prachtige schijnbewegingen en goede passes en mooie lay-ups!

Het summum aan goede zoneverdediging vond afgelopen zaterdag, 31 maart, plaats tegen het team uit Volendam. Dit sterke team dat 2 maanden geleden nog bijna won in de laatste seconden, kwam nu niet door de defence heen. Hierdoor kwamen ze snel op stevige achterstand en gingen steeds meer kansen en shoots missen!
Beginnen onze jongens hun wedstrijden vaak matig en een beetje onzeker, nu was vanaf de eerste seconden duidelijk dat ze wilden winnen. En de enige zwakke momenten waren dit keer in de eerste helft van het derde kwart. Volendam liep gevaarlijk in en kwam vaak tot scoren. Na een nuttige time-out keerde het tij weer en stelde ons team de overwinning veilig: 50-28. Fantastisch.

Scores: Awaale 12 punten, waaronder twee 3-punters,  Yulan 12 punten, Andries 8, Stefan en Adam elk 6 punten, Renzo 4 en Jon Pall met een prachtshot 2 punten.

De coach kan trots zijn op zijn team!

Dirk

3 maart – Ongeslagen!

De vorige week kwamen de tegenstanders uit Amsterdam niet opdagen.  Misschien waren ze aan het schaatsen. 20-0. Afgelopen zaterdag, 3 maart, was er gelukkig weer een echte wedstrijd: de return tegen Julianadorp. Wij waren in het voordeel, omdat zij met slechts 5 spelers kwamen, die conditioneel ook iets tekort kwamen.

Of kwam dat door de voorjaarsvakantie? Hoe dan ook, er werd weer goed verdedigd, hoewel een enkeling dat soms probeerde te doen met één arm!

Gescoord werd er ook: Yulan en Adam scoorden elk 12 punten, Andries 11 , Awaale 7, Stefan 4, Arnold en Renzo elk 2 punten.

Eindstand 52-36. We blijven ongeslagen!

Dirk

28 januari – 1,2,3…TEAM

Afgelopen zaterdag, 28-01, speelde U16 de op één na belangrijkste wedstrijd (de belangrijkste wordt de return in Castricum) van hun prille seizoen. Tegen koploper Volendam. Het was de spannendste wedstrijd ooit, want ze waren tegen elkaar opgewassen en scoorden om beurten.

Van beide teams klopte de verdediging als een bus en beide teams hadden lange aanvallers. Maar juist door die goede defensie (waar de lange aanvallers ook altijd een grote rol spelen!) was het scoren voor beide teams extra moeilijk, en om dezelfde reden misten aanvallers ook veel shots. Veel jongens raakten daardoor gefrustreerd, maar het leidde wel tot een zinderende spanning!

Tot de allerlaatste seconde was niet duidelijk wie ging winnen. Maar door het hoofd goed koel te houden wonnen…. de SEA DEVILS, met 2 punten verschil: 24-26.

Punten: Awaale 8 (2 3-punters), Yulan 6, Andries 3, Stefan 2 en Adam 7.
Dirk

21 januari – Olé U16!

Wie had dit durven voorspellen? De U14 jongens van 2011 worden U16 en winnen meteen de eerste drie wedstrijden! Een vliegende start. De jongens zelf hadden dit ook nooit durven voorspellen, maar de derde  gewonnen wedstrijd op rij moet ze toch genoeg zelfvertrouwen geven om  aanstaande zaterdag tegen het sterke Volendam te spelen!

Maar eerst de wedstrijd van afgelopen zaterdagavond in Wieringerwerf: het is een lieve lust te zien hoe onze jongens o.l.v. Fu’ad hun defensie organiseren en hoe andere teamgenoten het scoren overnemen als Yulan een keer wat minder in vorm is. Hij werd trouwens goed bewaakt/gedekt door de tegenstanders.

Spelverdeler Awaale verdient een pluim voor het doortastend opdraven! Hij doet dat zo handig dat hij pas gehinderd wordt bij de frontlijn. Wie scoorden er deze keer? Awaale 2x, Renzo 3x, Jon Pall 2x waaronder een driepunter, Yulan 3x, Andries 2x, Stefan 4x, Arnold 1x en Adam 7x. Wat een team!En het is fijn om onze “pitbull” Jim weer terug te hebben. EINDSTAND 47-38.

Decemberupdate U14 mix 1: Bob en Tim legden basis!

De zeeduivels van U14 gaan als een trein. Coach Fu’ad heeft de afgelopen wedstrijden zelfs bijna kunnen gebruiken om nieuwe technieken met aanvalslijnen uit te proberen. En je kunt niet zeggen dat daardoor nou zoveel minder werd gescoord: Tegen de altijd felle (Noord-) Amsterdammers wonnen ze ook weer, met 78-46. Het is al zeker dat ze als eerste gaan eindigen!

En dan…? Dan worden ze bevorderd tot U16 en wordt Fu’ad hun vaste coach, aangezien ook Bob het te druk met zijn studie heeft. Bob, we gaan je erg missen!

Dat gold eerder ook al voor Tim. Die kwam afgelopen zondag nog bij de wedstrijd kijken. Hij wilde met eigen ogen zien hoe goed “zijn” team is geworden.

Tot slot nog even een compliment voor de scheidsrechter, die op vernuftige wijze wat negatieve supporters terecht wees; hij legde het spel heel kort stil en legde heel rustig en kort aan de brallers uit hoe de 3-seconden-regel werkt. Daarna waren ze stil! Klasse!

13 november – Monnickendam uit

Zondag 13 nov. speelde de U14 in Monnickendam tegen “the Monks”.  Deze jongens en één meisje waren wel veel sneller dan de gemiddelde mnnik, maar niet snel of sterk genoeg om het onze jongens moeilijk te maken. De “monniken” hielden de bal laag en onze jongens hielden hem hoog…

Stefan scoorde 5x, Adam 8x, Jim 1x, Renzo 4x, Yulan 14x en Awaale 10x, waarvan één driepunter.

De coach was deze keer Fuad en hij was dik tevreden over het samenspel van het team dat maar door blijft groeien! Eindstand 82-14 voor de Sea Devils.

16 en 22  oktober – HERFSTVAKANTIE-PRET

De 1e zondag van de herfstvakantie speelde U14 J1 in Zaandam en zo zonnig als het buiten was, zo zonnig speelden de jongens.                            Gelukkig was Arnold er weer bij en hij liet meteen zien hoeveel beter hij is gaan spelen!
Dat geldt natuurlijk voor iedereen, maar ik had Arnold nog nooit 20   punten zien scoren en ik had hem nog nooit zo goed zien verdedigen.

We waren maar met 6 man, maar de inzet was optimaal en het samenspel om te smullen. Niemand ging voor eigen eer en iedereen scoorde: Awaale 7x, Yulan 15x, Adam 11x, Arnold 10x, Jon Pall 2x en Jim 1x. Omdat Bob aan het studeren was, hadden we Herman als coach. Hij was tevreden, maar vond dat er meer gepasst moest worden.

Eindstand: 92-4.

De 2e zaterdag van de herfstvakantie was ik er niet bij, maar ik   hoorde van enthousiaste getuigen dat Heemskerk onze jongens alleen de   eerste 5 minuten weerstand konden bieden.

Iedereen scoorde weer: Awaale 14x, Yulan 15x, Stefan 6x, Arnold 4x, Renzo 2x, Jim 1x, Jon Pall 3x. Eindstand 86-23.

Dirk.

9 oktober  U14 J1 – OVER DE 100!

Ik had het wel gehoord maar niet met eigen ogen gezien: U14-1 is vooruitgegaan! In alle opzichten. De jongens zijn langer en steviger geworden, met een betere motoriek.  ommigen hebben blijkbaar óók in de vakantie balletjes geworpen en op andere manieren geoefend. Ook hebben ze duidelijk meer inzicht in waar ze moeten staan om het spel vlot te houden.

Het is te gemakkelijk om te zeggen: “de tegenstanders zijn jonger en kleiner”. Nee, er werd nu echt samengespeeld. Iedereen deed volop mee en dekte goed en scoorde: Yulan 29, Awaale 25, Adam 22, Stefan 14, Renzo 12, Jim 5 en Jon Pall 2 punten.

Ook met het zelfvertrouwen zit het nu wel goed, waardoor straks ook de meer gelijkwaardige tegenstanders spannende wedstrijden gaan opleveren.  Ga zo door jongens en laat dit ritme niet verslappen!

Eindstand 109-18.

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de u14 mix   1 pagina? Mail de webmaster!