Seizoen 2011-2012: U18 Jongens

Spelers Via basketball.nl
Jeroen Aris Alle wedstrijden
Mats Diepenhorst Stand
Tim Koper
Michiel List
Kayran Molog
Lothar Veldhuis
Trainer/coach
Fu’ad Rirash

Foto van 2010-2011 (u16j)

Staand vlnr. Lothar Veldhuis, Michiel List, Jeroen Aris, Kayran Molog, Fu’ad Rirash (t/c)
Geknield vlnr. Awaale Rirash, Calvin Hu, Mats Diepenhorst, Martijn van Klaveren (is inmiddels gestopt).
Op de foto ontbreekt Tim Koper.

Verslagen

17 maart 2012 – Sea Devils U18J1 moet diep buigen voor de kampioen.

Zaterdag 17 maart uit tegen The Challengers bleek voor onze mannen een zware  opgave te zijn.  Niet alleen qua basketball maar ook  hadden we te maken met een zieke spelverdeler en een aantal spelers die de avond ervoor veel plezier hadden gemaakt. Dit was duidelijk te zien aan hun nivo.

The Challengers kon tevens kampioen worden en op de volle tribune hingen de vlaggen al te wapperen.  Ook dit kon jongens niet motiveren en al gauw keken we in het 1e kwart tegen een 12 -5 achterstand aan. Het 2e kwart verliep desastreus. Veel onnodige turnovers  zorgde ervoor dat de Hoofddorpers op hun gemak met een 39 – 9  voorsprong thee konden gaan drinken.

Na een hartig woordje van de coach bleken onze jongens toch nog te kunnen ballen. Het 3e en 4e kwart ging wel verloren maar met een gering verschil.  Uitslag 77 – 36 en Challengers een terechte kampioen.

Volgende week thuis tegen Flashing. Heren we hebben nog wat goed te maken!!!!!!

5 november 2011 – Verslag basketball jongens U18

We vertrokken met een gezonde spanning naar Hillegom. Even denken we terug aan het verlies van de eerste wedstrijd in U18 het blijft een beetje jammer maar ook een goede motivatie om te vechten, we weten dat we winnen in U18!

Onze jongens zoeken elkaar nog wat in de eerste 10 minuten, ze beginnen aarzelend. Allengs vinden ze elkaar met overtuiging. Het wordt steeds mooier om naar te kijken, de ouders aan de kant worden ruim beloond. We zien de wedstrijd van de week. Prachtige acties en subliem samenspel. Alle jongens geven hun beste combinaties. Onhaalbare lijkende piepkleine kansen worden prachtig uitgebuit. Onze harten zwellen van trots, Sea Devils wint met ruimte overtuiging 57 punten tegen een luttele 17.

Het geeft helemaal niets dat de basketballers van de NBA staken, wij hebben hier het prachtigste basketball van de wereld!

Petra (ouder)

15 oktober – U18J1 slaat toe in 4e kwart.

Met slechts 4 spelers van U18 J1, Tim, Mats, Kayran en Lothar aangevuld met Yulan van U14J1 moest de strijd aangebonden worden tegen HOC uit Heemstede. Volgens de spelers waren wedstrijden tegen HOC altijd spannend maar zo spannend als afgelopen zaterdag wordt het zelden.

Het team van HOC was op volle oorlogssterkte en kon veel wisselen en zich ook fouten veroorloven. Sea Devils kan alleen maar hopen dat ze niet aan een foutenlast ten onder zou gaan. Onze spelers speelden een sterke zoneverdediging maar we konden niet beletten dat HOC een kleine voorsprong nam. In het 2e kwart werden we langzaam sterker en door enkele goede drives kregen we 4 vrije worpen. Allen werden gemist anders hadden we redelijk in het spoor van HOC kunnen blijven. Rust 16-8.

Het 3e kwart werd er nog beter verdedigd door Sea Devils en kon HOC slecht 2 punten weglopen. Mede door een onwaarschijnlijke 3-punter van Mats (NBA afstand). Het vierde kwart werd ingegaan met 10 punten achterstand.

Na de openingstreffer van Tim begon bij Sea Devils alles te lopen de rebounds werden gepakt, de zone stond als een huis en HOC wist het niet meer. Mats gooide opnieuw een driepunter van NBA kwaliteit erin en ook Yulan, Kayran, Lothar en Tim wisten te scoren. In de 9e minuut stond Sea Devils 1 punt voor en
de toeschouwers konden hun ogen niet geloven.

Dankzij een lucky shot wist HOC in de 10e minuut toch nog voor te komen. Sea Devils bleef er echter in geloven en wist in de laatste seconden toch nog te scoren en nam geheel verdiend de overwinning mee naar huis. Een groot compliment namens de coach(en).

29-30 voor onze jongens.

——

Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de u18 jongens pagina? Mail de webmaster!