Seizoen 2011-2012: U20 Dames

Speelsters Via basketball.nl
Anouschka Hilferink Alle wedstrijden
Romany Hilferink Stand
Rosa Knebel
Malou Maartens (bs D1) Oude site
Judith Oreel 2010-2011
Louise Pierneef 2009-2010
Samana Rezai 2008-2009 (u18m)
Sara Spil
Xanthe Veldhuis
Trainer/coach: Cees Castricum

Foto van 2010-2011:

u20mRosa, Judith, Laura, Romany, Louise, Anouschka, Xanthe, Sara, Xafiera, Malou

Verslagen

22 april – Apollo meisjes U18- The Sea Devils dames U20

Eindstand 23-25!! Gestaakt of slecht gespeeld.

Je zou haast denken dat de wedstrijd in het tweede kwart gestaakt is, gezien de stand. Maar laten we het er maar op houden dat twee wedstrijden in een weekeind iets teveel is voor de dames. Afgesproken om met een strakke man-to-man te beginnen. Dat is gelukt, de tegenstander scoorde in de hele wedstrijd maar 23 punten en kregen maar twee vrije worpen toegekend. Dan heb je dus goed verdedigd. Hun gevaarlijkste vrouw werd vakkundig door Romany en Rosa uitgeschakeld. De rest kon niet zoveel meer doen omdat wij veel overplay speelden en de tegenstander naar buiten drongen.

Maar dan de aanval. De tegenstander speelde de hele wedstrijd zone. Die moet je kapot schieten. Daar hebben wij ook 5 speelsters voor die dat kunnen. Maar alle 5 niet hun dag hebben, dat heb ik ook nog nooit meegemaakt. Pas in het vierde kwart werd door 1 tweepunter  en twee driepunters de winst veiliggesteld. Op het nippertje dus, voor het hart van de coach is het toch echt beter als we wat eerder die ballen er in gooien.

Standen per kwart: 6-8, 7-3, 6-6 en 4-8. V.w. 2 uit 6= 33,3%
Scores: Sara 2, Louise 1, Judith 2, Xanthe 3( 1 driepunter), Rosa 2, Romany 3, Anouschka 12 (2 driepunters).

21 april – Duitse winst!!

In de competitie van de U20 dames moesten nog 3 wedstrijden worden gespeeld. Twee daarvan op het conto van The Sea Devils dames U20. Zondag tegen Apollo en zaterdag tegen Onze Gezellen. De wedstrijd tegen Onze Gezellen was er een van “No guts, no glory”. De twee voorgaande wedstrijden tegen dit team, uit, hadden wij zeer goed gespeeld, maar toch verloren. Deze keer wilden wij winnen, maar dat wilde Onze Gezellen ook omdat zij nog kans zouden hebben op het kampioenschap.

De wedstrijd werd gestart met een zone. Wij wisten dat zij daar moeite mee hebben en wij konden op die manier onze break gebruiken. Beide teams waren nerveus en er werd dan ook weinig gescoord. Tot de zesde minuut was de stand 1-3, daarna ging het los en konden wij afstand nemen. stand na eerste kwart 14-12.

In het tweede kwart begon bij de tegenstander de nr. 12 eventjes raak te schieten en in no time stonden wij achter met zes punten. Wij schakelden over naar een man-to-man en de zes punten achterstand bleven tot aan de rust. 21-27.

Afgesproken om in het derde kwart direkt er bovenop te zitten. Dat lukte goed, in de vijfde minuut kwamen wij op gelijke hoogte en vanaf dat moment werd het een echte “vechtwedstrijd”. Stand na derde kwart 31-32.

In het vierde kwart werd er hard verdedigd waardoor de tegenstander vrijwel geen enkele goede scoringspoging kreeg. Aanvallende echter waren wij te gehaast en gooiden de ballen ook weg. Tot de achtste minuut scoorden beide teams maar een keer. Na een time-out met de vraag wanneer wij de ballen er weer in zouden gaan schieten, ging het los. Hard, maar sportief, verdedigen leverde twee breaks op en twee vrije worpen die er allemaal ingingen. Daartegenover kon de tegenstander slechts een score en een vrije worp, van de vier, stellen.

In de laatste minuut de zege veiliggesteld, op z’n Duits dus.

Scores: Sara 4, Louise 5, Judith 4, Xanthe 7, Rosa 4, Romany 6, Anouschka 9. Vrije worpen 7 uit 16 =  44%
Eindstand 39-37.

14 april – U20 dames hervinden zichzelf. Spaarndam het slachtoffer.

Na een aantal slechte resultaten was de afspraak om de laatste drie wedstrijden van het seizoen volle bak te gaan. Tegen Spaarndam bleek dat al na het eerste kwart. De man to man stond er heel strak op en we gaven weinig kansen weg. Stand 15-1.

Omdat Spaarndam de hele wedstrijd zone bleef spelen waren wij genoodzaakt om continu een overtal te creeren en van daaruit een schot te produceren. Het overtal kwam er wel, het raak schieten bleef grotendeels achterwege. Via de break konden wij toch uitlopen zodat met rust de stand 32-7 was.

Na de rust afgesproken om nog strakker te gaan verdedigen en de tegenstander de fouten te laten maken. Zelf brachten wij onze centers meer in een positie onder de ring en konden wij van kortere afstand proberen te scoren. Stand na derde kwart 46-10.

Het vierde kwart lieten wij de teugels iets vieren. De centers scoorden nog een aantal punten en verder liep de break nog steeds goed. Eindstand 63-21.

Goed verdedigd, vrije worpen heel goed. 9 uit 12 is 75%. Minpuntje, teveel gemist onder bord en prachtige breaks met soms wel vier passes en geen enkele dribble daarna missen onder het bord. Zo beloon je jezelf niet!!

Scores: Sara 12, Louise 4, Judith 2, Xanthe 10 (v.w. 4-4 =100%), Rosa 16 (v.w. 6-4 =67%), Romany 2, Anouschka 17 (v.w. 2-1 =50%)

31 maart – U20 Dames in vrije val.

Op de laatste dag in maart traden wij aan tegen de kelderbewoners in onze klasse, Apollo U18. Tot nu toe hadden zij nog geen wedstrijd gewonnen, dus een fikse overwinning moest er toch wel inzitten. Wij begonnen met een man to man die nogal wat tijd nodig had om goed te gaan functioneren. Teveel persoonlijke verdedigingsfouten en te laat anticiperen op loopbewegingen van de tegenstander zorgden ervoor dat de stand aan het eind van het eerste kwart 10-14 was in ons nadeel.

In het tweede kwart begon de verdediging beter te lopen en dat zorgde ervoor dat wij aanvallend meer onze stempel konden drukken. In een ruk bogen wij een achterstand van 4 punten om in een voorsprong van 6 punten. Toch lieten wij de tegenstander weer terugkomen tot 3 punten halverwege de wedstrijd. Stand bij rust 29-26

In het derde kwart werd er weer te slap verdedigd waardoor met name twee speelsters van de tegenpartij zich konden uitleven. Wij lieten het behoorlijk liggen en scoorden slechts zes punten in dit kwart. Stand 35-42.

In het vierde kwart starten wij met een zone die enig succes bracht. Binnen twee minuten brachten wij de achterstand terug tot 3 punten. Daarna begon de tegenstander lange aanvallen te spelen en werden wij gedwongen om te wachten totdat we weer in balbezit konden komen. In de aanval gingen wij daarna forceren wat veel balverlies tot gevolg had. Terug dus naar de man to man. Langzaam kropen wij dichterbij en met nog 1 minuut te spelen stonden wij nog twee punten achter. De broodnodige score wilde echter niet vallen. Met nog 1 seconde op de klok een laatste time-out en een goed uitgevoerde actie. De bal stuiterde nog wel op de ring maar viel niet. Eindstand 47-49 en een eerste overwinning voor Apollo.

Als wij de vrije val willen stoppen, zullen alle speelsters hun valscherm open moeten trekken en gezamelijk de laatste drie wedstrijden alles geven om nog tot goede resultaten te komen.

Scores: Sara 7, Louise 4, Judith 4, Xanthe 4, Rosa 11, Romany 7, Anouschka 10.
Vrije worpen: 3 uit 8 = 37,5%

25 maart – Early Bird wederom te sterk.

Na het verlies van Early Bird tegen Onze Gezellen kregen de dames U20 van the Devils toch weer uitzicht op een eventueel kampioenschap. Daarvoor dienden dan wel alle nog te spelen wedstrijden gewonnen te worden. Zondag om 13.00 uur gelijk maar tegen de titelfavoriet Early Bird. We begonnen sterk met een tactische zone die goed uitpakte. Vooral Anouschka leefde zich uit en scoorde de ene na de andere break. Stand na eerste kwart 16-3 voor The Devils.
In het tweede kwart ging de tegenstander wat harder en scherper verdedigen. Wij raakten daardoor van slag en konden nog maar moeilijk de bal kwijt. Tot de achtste minuut hadden wij nog voorsprong, daarna scoorde Early Bird 10 punten op rij. Stand bij rust 28-21 voor Early Bird.

Na de rust liep Early Bird weg naar een voorsprong van 18 punten. Wij schakelden over naar een man tot man en liepen weer in tot op 8 punten. Stand na derde kwart 47-39.

In het vierde kwart doorgezet met de man to man. Enkele speelsters zaten er echter doorheen en wij moesten toestaan dat Early Bird weer van ons wegliep. Eindstand 76-47.

Scores: Sara 3, Louise 9, Xanthe 2, Rosa 4, Romany 9, Anouschka 20. V.w. 20-10= 50%

10 maart – Kampioenschap ver weg!

In wat een op voorhand eenvoudige overwinning zou moeten worden tegen Flashing Heiloo, vonden de dames U20 van The Sea Devils hun Waterloo. Bij winst zou een kampioenschap nog mogelijk zijn, maar Flashing speelde veel beter dan de vorige keer en wij lieten het er bij vlagen bij liggen.

In het eerste kwart moesten wij nog even warm worden. Na de vijfde minuut liepen wij bij Flashing vandaan. Stand na eerste kwart 14-9 voor onze dames.
In het tweede kwart waren wij de weg volledig kwijt. Flashing kon naar hartelust scoren terwijl aan onze kant vele malen balverlies werd geleden door onnodige en geforceerde acties. Ruststand 29-22 voor Flashing.

Na de rust ging Flashing vrolijk door zodat er na de derde minuut een verschil van 13 punten op het scorebord stond. Toen vonden enkele speelsters van ons het wel genoeg en onder aanvoering van Romany en Sara werd het gat bijna gedicht. Stand na derde kwart 41-39 voor Flashing. In de veronderstelling dat Flashing nu rijp voor de sloop zou zijn, gingen wij het vierde kwart in. Het tegenovergestelde bleek waar. Binnen twee minuten bouwde Flashing de voorsprong weer uit  naar 10 punten. Wij vochten nog wel terug maar dichterbij dan 7 punten kwamen wij niet. Eindstand 58-50 voor Flashing.

Flashing Heiloo was een terechte winnaar. Wij speelden niet goed, teveel balverlies, teveel onzinnige acties en geen geloof in eigen kunnen. Bovendien waren wij met 6 speelsters, waarvan 1 niet fit, en zij met 10.

Scores: Sara 21, Louise 2, Judith 2, Xanthe 6, Romany 9, Anouschka 10.

18 februari – Een kwart goed verdedigen.

De wedstrijd tegen Mapleleaves zou geen probeem moeten opleveren. Toch brachten wij onszelf in moeilijkheden door geen afstand te nemen in de eerste twee kwarten. Beginnende met een man to man verdediging lukte het ons niet om met onze snelle overschakeling het verschil te maken. Gelukkig wist de tegenstander het netje ook niet te vinden ondanks de vele vrije worpen die zij kregen. Stand na eerste kwart 4-6 voor The Devils.

In het tweede kwart over op de zone defense, wat goed uitpakte. Na 8 minuten hadden wij een klein gaatje van 7 punten bij elkaar gerommeld. In de laatste twee minuten gaven wij die voorsprong weer even vrolijk weg. Stand met rust 15-17.
Na de rust weer met de man to man en het spel ging gelijk op de wagen. Over en weer werd er flink op los gescoord. Er werd iets beter verdedigd, maar we konden niet voorkomen dat de tegenstander ons tot de zevende minuut nog kon bijhouden. Daarna was het bal en scoorden wij in hoog tempo de ene na de andere break. Stand na het derde kwart 29-40.

In het vierde kwart bouwden wij onze voorsprong uit tot 15 punten en werd het een gelopen race. De tegenstander kon er nog een paar ballen ingooien en wij eindigden de wedstrijd met 41-51.

Scores: Sara 10, Louise 4, Xanthe 6, Rosa 12, Romany 2, Anouschka 17.


11 februari – Early Bird U20 dames iets te sterk.

Of waren er bij ons teveel dames niet in de wedstrijd. Het begin was goed. Na 7 minuten stonden wij met 17-4 voor en leek het een walk-over te worden. Drie minuten later was de stand 17-15. Early Bird ging wat harder verdedigen terwijl wij het juist in de verdediging af lieten afweten. Evenals in het eerste kwart scoorden wij in de laatste drie minuten van het tweede kwart geen enkele keer. De ruststand was 24-27.

Na de rust gingen beidde ploegen over op een zone-defense. Dat ging iets beter, aanvallend was het echter nogal chaotisch omdat sommigen niet meer wisten hoe het systeem werkte. Stand na derde kwart 36-37.

Alle kansen waren dus nog aanwezig. Bij The Sea Devils moest het teveel van een dame komen en we scoorden nog maar 5 punten. De eindstand derhalve 40-44 in het voordeel van Early Birds die nu de koppositie overneemt. Wijzelf staan nu derde en als wij nog kans willen maken op de titel zal er toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Vrije worpen The Sea Devils 4 uit 10. Vrije worpen Early Birds 7 uit 8.
Scores: Sara 10, Louise 1, Xanthe 6, Rosa 1, Romany 2, Anouschka 20.

4 februari – Spaarndam door defecte radio bijna onbereikbaar.

Afgelopen zaterdag uit naar het pittoreske Spaarndam dat je op verschillende manieren kan bereiken. Met twee auto’s op pad, twee begeleiders en 7 speelsters. Bij de keuze Velsertunnel/Wijkertunnel ging het mis. Door een defecte radio, wat moet je met zo’n ding als je een auto vol hebt met taterende meiden die de meest bizarre anekdotes zitten te vertellen, nam een van de auto’s de verkeerde tunnel. Zouden die nog wel op tijd zijn? De andere drie waren al omgekleed toen ook de verdwaalde wagen aan kwam rijden. Gelukkig begon de wedstrijd iets later vanwege wat commotie bij de wedstrijd ervoor, vechtende jochies en veel geschreeuw van ouders.

De warming up was weer beter en dat bleek ook in het eerste kwart. We hadden afgesproken om weer fel te starten. Dat lukte ook al kwam dat niet direct door in de scores. We misten veel open scoringskansen en konden onze man to man niet goed neerzetten. Na wat wijzigingen begon onze verdediging goed te lopen en de break dus ook. In de laatste drie minuten brachten we het verschil op het scorebord. 17-4 voor The Devils.

In het tweede kwart bouwden wij die voorsprong uit, al zakte het niveau van de wedstrijd wel. Dat kwam mede omdat Spaarndam de gehele wedstrijd in de zone stond. Voor ons wel een mooie gelegenheid om ons spelletje tegen zone te oefenen. Een paar mooie uitgespeelde aanvallen met dito schot bepaalden de ruststand op 28-11.

Het derde kwart begonnen wij weer goed. In de eerste twee minuten scoorden wij driemaal op rij en de voorsprong werd verder uitgebreid naar 21 punten. In de overige 8 minuten werd alleen in de negende minuut nog een score gemaakt. We lieten de tegenstander terugkomen zodat de stand na het derde kwart 36-21 was.

In het vierde kwart gingen wij ook zone spelen, wat de wedstrijd geen goed deed. Het tempo zakte en iedereen werd een beetje slooom, behalve Anouschka die weer eens de nodige steals pakte en de scores aaneenreeg. De laatste minuten weer naar een man to man en Spaarndam raakte toen de weg helemaal kwijt. Zij scoorden niet meer en The Devils bracht de eindstand op 54-33.

We zullen tegen een zone toch strakker moeten spelen. Veel meer de passlijnen volgen en de open kans zoeken. Kijk maar naar de scores per kwart: 17-11-8-18. Een dalende lijn terwijl de tegenstander een stijgende lijn vertoonde 4-7-10-12. We moeten dus meer geduld opbrengen in het spel tegen de zone. De break liep weer aardig ondanks dat de breedte van het veld niet altijd werd gebruikt.
Scores: Sara 10, Judith 9, Xanthe 7, Rosa 6, Romany 2, Anouschka 20.

28 januari – Slecht spelen en toch winnen

De dames van U 20 waren niet in goede doen tegen het altijd gevaarlijke Mapleleaves uit Heemskerk. Er werd niet scherp begonnen en dat kwam in de hele wedstrijd tot uiting. Het was meer worstelen om boven te komen dan dat er vanuit de eigen mogelijkheden op eenvoudige wijze een winstpartij werd binnengesleept.

Het vele balverlies maakte de wedstrijd rommelig en we lieten de tegenstander daardoor in het spel komen. Dat we de wedstrijd uiteindelijk toch winnend konden afsluiten hadden we te danken aan een aantal individuele akties. Volgende keer maar beter.

Kwarten: 10-8, 14-6, 6-11, 14-5.
Scores: Sara 13, Louise 2, Xanthe 4, Rosa 6, Romany 4, Anouschka 15.

14 januari – Wat willen wij nu? Winnen, verliezen of toch maar winnen?

Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd in de grote hal, en wel tegen Heiloo U 22 dames. Veel lengte en genoeg speelsters bij de tegenpartij terwijl wij het met 6 vrouw moesten doen. Noodgedwongen weer in de floating zone om niet te snel in foutenlast te geraken. Gelukkig speelde Heiloo ons in de kaart door direct door te hebben dat wij zone speelden en gingen zij dus van afstand schieten. Resultaat veel missers, vanwege de druk van de floating, en rebounds voor ons met de daaropvolgende break. Stand na 7 minuten in het tweede kwart 26-6 in ons voordeel.

Het snelle spel eiste echter ook zijn tol. Rosa moest eruit vanwege luchttekort en de verdediging draaide niet meer zoals het hoort. Gevolg was dat Heiloo in de resterende drie minuten terug kon komen tot 26-16.
In het derde kwart waren we de weg volledig kwijt op het verdedigende vlak. Sommige speelsters wisten niet waar ze moesten staan en welke taken ze moesten uitvoeren. Heiloo greep zijn kans en dichtte het gat razendsnel. In 6 minuten tijd bogen zij een achterstand van 10 punten om in een voorsprong van twee punten.

Na een time-out waarin harde woorden werden gesproken hervond het team zich en haakte aan bij de tegenstander. Stand na derde kwart 35-35.

In het vierde kwart moest het gebeuren. Alles moest uit de kast. Er werd weer strakker verdedigd en de break begon weer te lopen. Na vijf minuten hadden we weer een voorsprong van 10 punten te pakken. Geroutineerd speelden wij de laatste minuten uit. We konden ons nog wat fouten permitteren en Heiloo profiteerde daar niet van. Van de 6 vrije worpen die ze kregen ging er maar 1 in. Eindstand 56-45.

Scores: Louise 13 punten (v.w. 6-1) 5 p´tjes en gevochten als een leeuwin, Judith 2 pnt, Xanthe 10 pnt (v.w. 10-6), Rosa 6 pnt, Romany 5 pnt (v.w. 4-1), Anouschka 18 pnt (v.w. 2-0), Malou 2 pnt.

7 januari – De beste zijn en toch verliezen.

In de nieuwe poule stuitte het U20 damesteam gelijk weer op een oude bekende, Onze Gezellen uit Haarlem. Met 5 vrouw sterk, 1 zieke en 2 met andere verplichtingen, moest de strijd aangegaan worden. Toch zag de coach wel kansen omdat de laatste wedstrijd tegen dit team met klein verschil verloren was met ook slechts 5 speelsters. In de wetenschap dat U20 een behoorlijke progressie maakt en steeds beter een wedstrijd onder controle kan houden, zou een overwinning niet onmogelijk zijn.

Dat bleek ook wel. Met een voorzichtige floating zone en de daaruit volgende breaks werd na 10 minuten een stand bereikt van 15-13 voor The Devils. In het tweede kwart liepen wij snel weg naar een voorsprong van 10 punten. Toen vond de scheidsrechter het nodig om onze lange center, Xanthe, twee onnodige P’tjes te geven zodat zij al op 4 stond. In de laatste minuten kwam de tegenstander daardoor weer dichterbij. Stand met rust 35-31 voor ons.

In het derde kwart starten wij weer sterk en liepen gelijk bij Onze Gezellen vandaan. De scheids greep in toen Xanthe een zuiver blok pakte. Hij vond dat een P en Xanthe kon naar de bank. Het team in een ruitvormige zone neergezet met een zakkende punt. De tegenstander wist hier niet goed mee om te gaan. Wij konden onze voorsprong vasthouden. Stand na derde kwart 50-46.

In het vierde kwart sloeg de vermoeidheid toe. Toch wisten wij de voorsprong vast te houden tot drie minuten voor tijd. Ook Rosa kreeg haar vijfde fout en dat was net iets teveel. Met drie man in het veld was het niet meer te belopen. Wel kregen wij veel vrije worpen, 12 stuks, maar wisten er maar drie te verzilveren. eindstand 75-61 voor Onze Gezellen.

De coach was zeer tevreden omdat het team zich aan de opdrachten hield, er zeer clever gespeeld werd en de dames het kopje niet lieten hangen. Helaas deden de geringe opkomst en een strenge scheids ons de das om. Maar we waren zeker het betere team.

Scores: Louise 8 (v.w.4 uit 10), Xanthe 10, Rosa 15 (v.w. 3 uit 8), Romany 11 (v.w. 3 uit 6), Anouschka 17 (v.w. 4 uit 7).

17 december – Laatste wedstrijd en dan herindeling.

Met een compleet team moesten wij zaterdag nog een inhaalwedstrijd spelen tegen KTC. Algemeen bekend was dat KTC een jong team had en nog geen wedstrijd gewonnen. Dat had geen goede uitwerking op de motivatie van the Sea Devils. Het eerste kwart werd nog voortvarend van start gegaan met een m-t-m defense en in de tiende minuut een stand van 20-0 voor ons. In de laatste seconden kon de tegenpartij nog een driepunter scoren. Stand 20-3.

In het tweede kwart ging het helemaal mis. Vijf minuten lang werden de lay-ups, schoten en weet ik niet wat meer volledig gemist. Na een time out en een overschakeling naar een andere verdediging begon de trein weer te lopen en scoorden we in de laatste 4 minuten nog wat punten. Stand met rust 31-7. In de rust de dames aan het werk gezet met wat inlopen en tempo. Dat had direct zijn weerslag in het derde kwart waarin gelijk goed werd begonnen en de ene break na de andere zijn eind in het netje vond. Elke minuut werd er gemiddeld drie punten gescoord. Stand na derde kwart 58-16. In het vierde kwart veel balwinst door de verdediging waarna met name Sara in de break het goede verdedigingswerk kon afmaken. Eindstand 81-19. Gelukkig worden wij nu heringedeeld zodat we tegen zwaardere tegenstanders kunnen spelen. Scores: Sara 16, Louise 3, Judith 2, Xanthe 14, Rosa 16, Malou 4, Anouschka 26 en ongeveer 10 steals.

11 december – The Sea Devils U 20 dames tegen Lisse.

Inpakken, strik er om en terugsturen. Gevraagd of de dames scherp wilden beginnen, nou dat deden zij. In de 7e minuut scoorde Lisse voor de eerste maal. Maar toen hadden wij er 16 inliggen. Vooral Louise en Rosa hadden er zin in en scoorden de ene break na de andere. Stand na 10 minuten 20-2. In het tweede kwart scoorde Lisse weer pas in de 7e minuut, maar toen stonden wij al op 36. Het maakte niet uit wie er in het veld stonden, iedereen ging er voor 100% in. Stand met rust 45-11. Het derde kwart gaf een ander beeld. We werden iets gretiger in de m-t-m en daardoor kon Lisse wat meer terugdoen. Het verschil in vechtlust en persoonlijke skills was echter te groot. Ook in dit kwart liepen wij verder uit. 65-24. Het laatste kwart de zone-defense geoefend. Lisse kon daardoor bijna niet meer tot scoren komen. Bij ons kon Anouschka zich uitleven, wat een paar prachtige steals opleverde. Eindstand 84-32 Scores: Sara 9, Louise 14, Judith 8, Xanthe 10, Rosa 21, Romany 9, Anouschka 13.

4 december Apollo uit – De Sint hield zijn cadeau lang in de zak.

Op 4 december om 16.30 een wedstrijd spelen in de Apollohal is niet bepaald ideaal. Twee speelsters moesten verstek laten gaan in verband met aktiviteiten rondom de goedheiligman. En om te voorkomen dat ze de rest van het seizoen ook niet aanwezig zouden zijn, de zak naar Madrid bestaat nog steeds, met goedkeuring van de coach. Dus met 6 vrouw en 3 man afgereisd. Apollo U 20 stond gelijk met ons dus een overwinning was gewenst. In het eerste kwart starten wij met een m-t-m waarbij wijzelf niet teveel persoonlijke fouten mochten oplopen. Het pakte redelijk uit, 10-9 in ons voordeel. In het tweede kwart naar de floating zone met breakkansen. Dat liep beter dan tegen Akrides. Binnen 3 minuten stonden wij 7 punten voor. Daarna wist de tegenstander zich te hervinden met als gevolg dat beidde teams nog maar weinig scoorden totdat in de 8ste minuut de vlam in de pan vloog. Eerst scoorde Apollo driemaal op rij en daarna wij nog driemaal. Ruststand 19-26 voor The Devils. In het derde kwart werd goed gestart. Maar van de derde minuut tot de tiende minuut geen enkele score, slechts 2 rake vrije worpen uit 4. We waren weer terug bij af, stand 30-32. Er zat niets anders op dan in het vierde kwart volop in de man-to-man te gaan en met onze laatste krachten te proberen om de wedstrijd te kantelen. Dat lukte aardig, we namen 4 punten voorsprong maar gaven die vlak voor tijd weer weg. Na een donder-time-out de laatste krachten eruit geperst en in de negende minuut weer 4 punten voorsprong. De tegenstander scoorde nog eenmaal, maar dat was niet genoeg. We speelden de wedstrijd uit en dankten Sint Nicolaas. Leermoment: Heb je veel bankspelers dan kunnen spelers een off-day hebben. Heb je weinig bankspelers is optimale concentratie gewenst. Punten: Sara 14, Louise 2,Judith 6, Rosa 9, Romany 5, Anouschka 8. Vrije worpen 33,3%.

19 november – Uit in IJmuiden altijd lastig.

Van de dames had ik begrepen dat zij vorig seizoen nipt verloren hadden van de dames U20 uit de visserijhoofdstad van ons land. Dat zou nu anders worden. Vooraf de dames goed ingeprent om zo scherp mogelijk te beginnen. En dat deden zij, de man to man was uitstekend en voor Akrides was er geen doorkomen aan. Na het eerste kwart was de stand 16-9, maar dat hadden zeker 10 punten meer voor The Devils moeten zijn als er niet zoveel gemist was onder het bord. In het 2e kwart gingen wij goed door en vergroten onze voorsprong. Na een aantal wissels liep de boel vast. Sommige speelsters waren de weg even kwijt en voerden hun taak niet meer goed uit. Akrides kwam goed terug. Een time-out bracht onze dames weer terug in de wedstrijd zodat wij de rust in konden gaan met een voorsprong van 8 punten, 24-32. In het derde kwart dacht de coach met de truc van de floating zone en de breaks het gat te slaan. Het pakte niet goed uit. Akrides vond zijn schot en kwam tot 6 punten. Dat vonden wij wel genoeg en in de laatste minuut scoorden wij nog 4 maal zodat het scorebord na het 3e kwart in ons voordeel stond, 40-51. Het vierde kwart terug naar de man-to-man en dat had succes. We hielden het tempo hoog en speelden Akrides naar de rand van de afgrond, waar zij even later dan ook in vielen. Veel druk en snelle breaks zorgden voor een eindstand van 45-71. Scores: Sara 10, Louise 5, Judith 4, Xanthe 6, Rosa 10, Romany 6, Anouschka 14, Malou 16. V.W: 37,5%?? P.S. Als we alle ballen onder het bord er gewoon hadden ingegooid, was de 100 haalbaar geweest. Andere keer dan maar.

—— Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de u20d pagina? Mail de webmaster!