U20 Dames jubileert in Frankrijk

Al vijf jaar spelen wij samen en wilden dit heugelijke feit graag vieren door iets bijzonders te ondernemen. Een tripje naar het huis van de sponsor stond al enige tijd op ons verlanglijstje, alleen dit ‘huisje’ is gevestigd in Frankrijk.

Voor de dames van U20 geen probleem, want nóg meer teambuilding in de vorm van gezelligheid, wijn, zwemmen, zonnen, eten en nog een
beetje basketbal vonden wij wel een goed plan!

Xanthe werd tot penningmeester aangesteld en met twee auto’s en zes meiden (Louise en Malou konden helaas niet mee vanwege andere verplichtingen) gingen we richting Frankrijk door middel van een zes uur durende rit! De reis erheen was  al dolle pret! Eenmaal aangekomen om half 10 ’s avonds hebben we de wijn gepakt en zijn we tot half 2 ’s nachts buiten blijven zitten met dikke truien aan. Uiteindelijk sliepen we pas om half 4!

De volgende ochtend zijn we met zijn allen ‘croissants’ en ‘baguettes’ gaan halen bij de plaatselijke boulangerie. Na 11 uur begon de zon heerlijk te schijnen en zijn we de Maas ingesprongen en hebben we een aardige tocht gekanood. Met vier hengels hebben we helaas geen enkele vis kunnen vangen. Na het eten van wat heerlijke pizza’s hebben we marshmallows gemaakt en zijn we op tijd naar bed vertrokken waar onze verbrande schouders konden rusten!

De tweede dag was het alweer tijd om naar huis te gaan, en ook tijdens de terugweg hebben we erg goed genoten, door een aantal keer te stoppen om wat lekkers te eten en af en toe even een plaspauze.

Een geweldig weekend wat zeker voor herhaling vatbaar is, maar dan wel met z’n 8en  (september/oktober?)!

Hierbij willen wij nog even dank uitspreken naar:
* Mevrouw Veldhuis, voor het lenen van de auto;
* Meneer Knebel, voor het vertier dat we hebben beleefd aan de speeltjes;
* Meneer en mevrouw Spil, voor het lenen van de auto en het verblijven in het huis!

Sara Spil