Seizoen 2012-2013: Dames 1

Speelsters Via basketball.nl
Brigiet Bakker Alle wedstrijden
Wilma Beukers Stand
Marijke Bosker
Daniëlle Castricum Historie
Judith van Dijk 2011-2012
Annet Haan 2010-2011
Marijke Teunis 2009-2010
Sandra Verburg-Reijnders 2008-2009
Rona de Water 2007-2008
Jolanda Wellen 2006-2007
2005-2006
Coach 2004-2005
Job Hendriks 2003-2004

Job – Rona – Jolanda – Annet  – Judith – Sandra
Marijke B. –  Daniëlle  – Wilma – Marijke T – Brigiet

Wedstrijden

Challen
gers 1
Pro Build 2 Pro Build 3 Harlem
lakers  1
L.C.P. 1 JBC
1
U.S. 3 Apollo
3
Apollo
4
Guard. 1 Hoppers 1 Schrobb. 1 BV Amst.
1
Thuis  o  x x x x o x  o x  x x  o  o
Uit  o x x x x o  o  o x  o x  o  x

[x=winst, o=verlies]

Verslagen

20 april 2013 – Sea Devils DS1 – B.V. Amsterdam DS1

Zaterdag 20 april staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Winst of verlies betekent een eindstand variërend tussen een 5e en 8e plaats, dus er staat nog iets op het spel. Uit wonnen we van B.V. Amsterdam,  maar dat ging redelijk moeizaam. We beginnen de wedstrijd met 9 dames en coach Job, alleen Sandra is er niet, maar ook bij de tegenstanders staan 10 dames klaar.

Het 1e kwart begint Sea Devils net als vorige week met een felle man-to-man verdediging. Marijke T. weet zich achter elkaar vrij te spelen en we beginnen met een 4-0 voorsprong. Dan begint ook B.V. Amsterdam in haar spel te komen en hebben wij meer moeite om hun aanval te stoppen. Vooral de laatste minuten van het kwart worden er veel fouten gefloten bij Sea Devils, waardoor Amsterdam achter elkaar vrije worpen mag nemen. Zo krijgen ze een kleine voorsprong, na het 1e kwart staat het 13-15.

Het 2e kwart zitten beide teams er weer boven op. Er worden goede aanvallen gespeeld door Sea Devils, maar niet genoeg gescoord. Amsterdam weet handig gebruik te maken van kleine foutjes in de verdediging, scoort gemakkelijk en bouwt een behoorlijke voorsprong op. Bij rust staat het 24-33.

In het 3e kwart gaan beide teams helemaal gelijk op. Sea Devils gaat over op een zone verdediging, maar dit heeft niet het gewenste effect. Sea Devils blijft te veel ballen mis gooien en krijgt geen 2e kans. Vanwege de lange center bij Amsterdam heeft Sea Devils nauwelijks rebounds.  Na het 3e kwart staat het 39-48.

Het laatste kwart doet Sea Devils haar best om de achterstand in te lopen. In de 7e minuut is de achterstand zelfs geslonken tot 3 punten bij 49-52, maar Sea Devils kan niet doorzetten. Amsterdam weet toch weer te scoren en krijgt veel fouten mee. Ze missen nog wel 4 vrije worpen, maar dit brengt hun overwinning niet meer in gevaar. Helaas, de eindstand is 49-60.
Dit betekent een 6e of 7e plaats, afhankelijk van wat US volgende week doet. Toch een aardig resultaat in een zware competitie met 14 teams.

Iedereen kwam tot scoren: Jolanda – 9, Daniëlle, Judith en Brigiet– 2, Marijke B. – 9, Wilma – 4, Rona – 5, Annet – 11 en Marijke T. – 8.

Tot volgend seizoen!

13 april – Hoppers ds 1 – Sea Devils ds 1

Vandaag niet met de pont naar Hoorn maar via een andere weg. Job was er niet bij, Daniëlle en Marijke B. hadden ook andere verplichtingen. Daar we 2 supporters hadden werd er al gauw 1 omgetoverd tot onze reddende engel: Sandra (vriendin Jolanda) wilde wel coachen.

We gingen voortvarend van start. We hadden lengte overwicht waardoor Wilma de ballen lekker kwijt kon op Jolanda en al gauw was de voorsprong genomen: 6 – 18 1e kwart.

Het 2e kwart werd Hoppers feller en zat er letterlijk bovenop. De scheidsen vonden het wel best en wij gingen ons uitermate irriteren wat resulteerde in slechte passes en veel balverlies. Hoppers rook haar kansen: 25 – 30.

Het 3e kwart werd er weer geconcentreerder gespeeld, zeker daar we ons ook niet meer lieten afleiden door de scheidsen. Hoppers had nu het verkeerde bord en kreeg de ballen er niet echt in. Wij daarentegen zaten weer in onze flow en Jolanda en Marijke T. scoorden er lekker op los. Heerlijk centerspel deze middag: 33 – 43.

In het 4e kwart weer even de concentratie weg en Hoppers naderde tot 3 punten! Dit wilden we niet verliezen en we waren toch ook wel aan onze stand verplicht winnend af te sluiten. Gelukkig scoorden wij al gauw weer 7 punten op rij tegen Hoppers 0. Uitspelen dan maar en de zoomer ging bij 44 – 52.

Nog wel even trainen op vrije worpen: 10 uit 19 tegen Hoppers 4 uit 13.

Sandra bedankt!

Scores: Jolanda – 18, Marijke T. – 10, Annet – 7, Rona – 5, Wilma, Brigiet en Sandra – 4

6 april 2013 – Sea Devils DS1 – Apollo DS3

Met een slechte uitwedstrijd tegen de dames van Apollo in herinnering waren wij vastbesloten om het dit keer beter te doen. We waren bijna compleet, alleen Wilma was er niet, maar Apollo was ook op volle sterkte.

Het 1e kwart begon Sea Devils verrassend voor Apollo met een felle man-to-man verdediging. We zaten er goed bij en ondanks de felle verdediging van Apollo maakten we mooie aanvallen met nog mooiere scores. Job was tevreden. Na het 1e kwart stond het 16-10.

Het 2e kwart begon met een kleine dip wat scoren betreft. Er werd keihard gewerkt, maar zonder beloning in scores. Gelukkig had Apollo het ook moeilijk. Er werden nogal wat fouten gemaakt aan beide kanten, dus mochten beide teams regelmatig vrije worpen nemen. Door een score van 6 uit 10 (tegen 2 uit 6 bij Apollo) en nog een paar mooie andere scores van Jolanda behielden we toch onze voorsprong. Bij rust stond het 28-22.

In het 3e kwart probeerde Apollo met een nog fellere verdediging ons van de wijs te brengen. Dat lukte even, maar gelukkig lukte het Sea Devils de rust te bewaren en kon Apollo maar 2 punten inlopen. Het stond 39-35, wel een stand, waarbij alles nog mogelijk is.

Het laatste kwart kon Sea Devils moeizaam de basket vinden en werden er verdedigend te veel fouten gemaakt. Apollo mocht wel 12 vrije worpen nemen. In de 6e minuut kwam Apollo voor het eerst op voorsprong te staan en het lukte Sea Devils niet meer om dit in te lopen. Integendeel, de eindstand was 46-52.

Scores werden gemaakt door: Jolanda – 9, Daniëlle en Rona– 5, Judith en Marijke B. – 4, Sandra – 2, Brigiet – 3, Annet en Marijke T. – 7.

23 maart – BV Alkmaar ds 1 – Sea Devils ds 1

Zaterdagavond in de kou afgereisd naar Alkmaar. Vol goede moed want wij waren het eerste team dat Alkmaar versloeg. Kompleet met Job en 3 supporters op de bank.

Helaas een illusie armer teruggekomen:

– Alkmaar was met 11 vrouwen (moet op zich geen probleem zijn).
– Wij kregen de bal niet echt in de basket, oftewel echt niet!
– De zoneverdediging werkte niet, want
– Alkmaar gooide van alle kanten de bal erin.
– De verdediging van Alkmaar fel was en ze zaten dicht op ons.
– Wij maar over gingen op een m-t-m.
– Maar Alkmaar hier ook antwoord op had, alhoewel het wel langer duurde.
– Wij toch een redelijke m-t-m speelden, maar helaas.
– En af en toe schitterende aanvallen (die we dan niet afmaakten).
– De fluitjes van de scheidsen waren ook al niet te horen in die holle hal.
– Oh, ze floten ook niet!
– Zeker niet voor lopen.
– Of over de back.
– Of second-dribbel.
– Of gewoon verdedigende fouten.
– Ja,  alleen aan onze kant.

Kortom, verlies met 65 – 23?!? De kwartstanden: 18-8, 15-4, 18-6, 14-5.

Scores: Marijke T. – 9, Jolanda en Daniëlle – 4, Rona – 3, Judith – 2 en Marijke B. – 1

Iedereen fijne Paasdagen!

16 maart – Sea Devils ds 1 – BC Apollo ds 4

Ja, deze week valt er weinig te vertellen over de  wedstrijd. De tegenstander kon geen team op de been brengen en wij hadden geen ruimte in de agenda’s om te ruilen.

Dit betekent deze week een overwinning van 20 -0 zonder scores.

Komend weekend naar Alkmaar.

12 maart 2013 Sea Devils DS1 – JBC Noorderhaven

Na de mooie wedstrijd op zaterdag, hadden we dinsdag een invalwedstrijd gepland. JBC kon 10 dagen geleden niet genoeg dames op de been brengen en had gevraagd of we de wedstrijd wilden verzetten. Dat lukte, na wat geregel van Wilma (scheidsrechter, zaal en tafel), zodat we dinsdag weer met z’n allen klaar stonden voor de volgende wedstrijd. Alleen Rona moest verstek laten gaan, vanwege een blessure.

De wedstrijd ging direct in hoog tempo van start. JBC scoorde de eerste 3-punter (er zouden er nog vele volgen) en Sea Devils had moeite om de bal in bezit te houden. Veel balverlies en nogal wat missers zorgden er voor dat JBC het eerste kwart won met 8-14.

Het 2e kwart begon met een mooie 3-punter van Daniëlle, maar vervolgens konden we 5 minuten de basket niet vinden. Ondanks onze fanatieke zone verdediging, lukte het JBC toch om telkens te scoren. Ze speelden handig de zone uit en pas aan het eind van het kwart kregen we wat meer controle. In de aanval ging het bij ons toen ook beter, zodat we de rust in gingen met 21-28.

De 2e helft moest het dus gaan gebeuren. We speelden nu een stuk geconcentreerder en speelden mooie aanvallen met scores zowel inside als van buiten. De verdediging deed z’n uiterste best, maar kon niet vermijden, dat JBC maar liefst vier 3-punters scoorde. Het lukte dus niet om de achterstand in te lopen en na het 3e kwart stond het 35-44.

Het laatste kwart wilde het bij Sea Devils niet meer lukken. Er was weer veel balverlies, veel missers en weinig rebounds. De dames van JBC bleven gewoon doorgaan met wat ze de hele wedstrijd al deden, dus liepen ze verder uit en eindigde de wedstrijd in 42-64.  Volgende keer gaan we gewoon op zaterdag spelen.

Scores werden gemaakt door: Jolanda – 11, Daniëlle – 9, Judith – 2, Sandra, Brigiet, Wilma  Marijke T. en Marijke B. – 4.

9 maart Sea Devils ds 1 – US ds 3

US dames 3 staat op het programma. In de uitwedstrijd dik verloren met 20 punten verschil. Ze zijn aardig op volle sterkte, maar wij gelukkig ook. Alleen Rona kampt met een blessure en Job is aan het zingen. Gelukkig wilde Diederik dit keer graag coachen!

US begint fel en wij laten ons een beetje erg overrompelen. Veel balverlies en goeie intercepties door US en binnen 10 minuten staat het 3 – 17!!! Het publiek wil al bijna naar huis gaan, maar nooit doen voor de wedstrijd afgelopen is.

Dat blijkt maar weer in het 2e kwart. Marijke T. komt op stoom en ook de verdediging zit weer beter in elkaar. Dit keer van onze kant goeie acties en scores en we lopen gelukkig weer in (20 – 5). We gaan met 23 – 22 de rust in.

Het 3e kwart is het over en weer een beetje chaos. 1 Speelster van US wordt gewisseld en laat deze speelster nu alles raak schieten. Maar wij scoren ook nog. Het blijft gelijk op gaan: 32 – 33.

Met een flinke speech van de coach gaan we het 4e kwart in. We willen winnen, daar moeten we wel wat voor doen. US krijgt veel vrije worpen, maar deze worden bijna allemaal gemist door hun beste 3-puntsschietster. Zou dit te dicht bij zijn voor haar.

US krijgt een paar aanvallende fouten en wij verschijnen aan de vrije worplijn. Gelukkig gaan deze er in en we staan 4 punten voor. Diederik neemt een time-out om de tactiek te bespreken tegen de full-court-press van US. Dit pakt niet goed uit, we verliezen de bal bijna voor we hem innemen. Diederik neemt nog een time-out en gaat bijna uit zijn dak (terecht). Willen we nu wel of niet winnen? Koppie erbij en Judith scoort een onmogelijke bal. 6 punten voor en nog 2 minuten.

We houden stand, schieten nog 4 vrije worpen raak en gaan met de overwinning de zaal uit: 48 – 41.

Niet meer over praten, we hebben gewonnen.

Vrije worpen SD : 12 uit 20
Vrije worpen US : 6 uit 18

Scores: Marije T. – 17, Jolanda – 9, Judith – 6, Annet – 5, Daniëlle – 4, Brigiet, Wilma, Marijke B. – 2, Sandra – 1

23 februari – Dames 1  – BC Schrobbelaar

Vanavond staat Schrobbelaar op het programma. Alleen Marijke B. is met vakantie en Job is het vrijgezellenfeest van Bert aan het vieren. Gelukkig wilde Cees C. ons coachen.

Vorige wedstrijd dik ingemaakt door Schrobbelaar, dus wat zal het dit keer worden. Er zijn maar 6 speelster bij de tegenstander, maar dat zegt niets en inderdaad het zei ook niets.

Jonge meiden met een drive!!! Ze zijn nog steeds potentieel kandidaat om kampioen te worden dus willen geen punten laten liggen. Geconcentreerd, snel en conditioneel een zeer goed team. In het eerste kwart maken we al geen kans en scoren 6 punten. De verdediging zit niet goed in elkaar en de ballen vliegen om onze oren.

Het 2e kwart hetzelfde beeld, wederom maar 6 punten tegen 16 van Schrobbelaar. Alleen het 3e kwart vertoont beter beeld en dit kwart wordt door ons gewonnen: 15 – 12, maar we kunnen deze ingeving niet voorzetten en het 4e kwart zakt het weer helemaal in. Geen aanvalsrebounds, slechte passes en ga zo maar door.

Eindstand: 39 – 63. Gelukkig dit keer niet gedubbeld!

Scores: Jolanda – 11, Annet – 10, Marijke T. – 6, Rona en Brigiet – 4, Sandra en Daniëlle – 2.

Volgende week naar Julianadorp. Altijd lastig!

10 februari 2013 – Lake City Players – Sea Devils DS1

Op zondagmiddag heeft LCP het dames- en herenteam van Sea Devils uitgenodigd voor de 2-jaarlijkse wedstrijd.  Eerst mochten de dames aantreden. Het damesteam van Sea Devils oogt compleet, maar heeft wel wat verborgen leed op de bank zitten. Job is afwezig, dus de vraag is of de dames het zonder hem gaan redden.

Het 1e kwart wordt rustig gestart. Lake City Players speelt een zone verdediging! Dat zijn we niet van ze gewend. Wel fijn, want nu gaat het er een stuk minder ruw aan toe. Sea Devils weet al gauw de basket te vinden en LCP mist nogal veel ballen, waardoor we een mooie voorsprong kunnen opbouwen. Na  het 1e kwart staat het 6-13.

Het 2e kwart begint Lake City Players met hun gebruikelijke agressieve man-to-man verdediging. Sea Devils laat zich echter niet kennen en blijft rustig scoren, zowel inside door de centers als van buiten door de forwards. Lake City Players scoort vooral uit hun rebounds. Daar kan Sea Devils nog wel iets verbeteren. Bij rust staat een mooie voorsprong van 18-31 op het bord.

Het 3e kwart wordt door beide teams goed verdedigd en wordt aan beide kanten nogal eens balverlies geleden. De scheidsrechters zien vooral bij Sea Devils veel fouten, zodat Lake City Players regelmatig vrije worpen mag nemen. Die worden slecht benut, waardoor ze niet kunnen inlopen. De voorsprong is zelfs nog iets uitgebouwd tot 26-42.

Het laatste kwart blijft Lake City Players agressief in de verdediging, maar zonder concrete resultaten. Sea Devils houdt het hoofd koel en blijft rustig spelen én scoren. Aan beide kanten worden nu veel fouten gefloten, vloeit er nogal wat bloed en worden er veel vrije worpen genomen. De wedstrijd eindigt met  38 – 60

Scores werden gemaakt door: Jolanda en Marijke T.– 12, Annet – 11, Rona – 10, Brigiet – 3, Daniëlle – 5 en Marijke B. – 7.

2 februari – Sea Devils ds 1 – ProBuild Lions ds 2

Vandaag met 1 geblesseerde aanwezig. Eigenlijk dus voltallig.

De uitwedstrijd gewonnen, wat zal dit worden. Helaas staat er weer 1 scheidsrechter die wel zijn best doet en zit er 1 persoon achter de tafel, die het ook alleen kan.

Het eerste kwart een gelijk opgaande wedstrijd. Aan 2 kanten wordt gescoord. PB staat zone en daar weten wij mee overweg te gaan. PB heeft snelle, jonge speelsters en scoort even makkelijk als ons: 11 – 11.

Het 2e kwart is wat feller en wij vinden onze mensen beter waardoor we de score  optrekken. De centers komen los en met 32 – 23 gaan we de rust in.

Het 3e kwart komen we echt los en in no time staan we 20 punten voor. Helaas worden er veel fouten gefloten en staan we de laatste 4 minuten alleen maar aan de vrije worplijn om scores van PB te bekijken. Dit hele kwart bestaat voor PB uit vrije worpen: 9 uit 13 en inmiddels 50 – 34.

Dit kan niet meer fout gaan, alhoewel!! PB begint aan een inhaalrace, een strakke m-to-m verdediging. We weten niet meer hoe we moeten lopen, passen, blokjes zetten etc. en we zijn helemaal de weg kwijt. Iedereen loopt ergens of allemaal in de bucket, het is chaos. Het wordt zelfs 52 – 47 in de 7e minuut. Gelukkig weet Annet de bal erin te gooien en verzuimt PB verder te scoren. Wij nog een paar vrije worpen en in de buzzer staat het 56 – 47. Poeh!!! Heeft het drankje met het koekje van te voren toch nog geholpen.

Deze keer geen appeltaart.

Scores: Annet – 15, Marijke T. – 10, Brigiet en Jolanda – 8, Daniëlle – 7, Marijke B. – 6, Judith – 2.

Volgende week Lake City Players uit: altijd lastig!

26 januari – Harlemlakers – Sea Devils DS1

Met een bijna compleet (alleen zonder Daniëlle), maar wel enigszins geblesseerd team gingen we zaterdagmiddag naar Amsterdam. Eindelijk naar een hal zonder betaald parkeren, dus we hadden geen haast vanwege de parkeerautomaat. Vorige keer hadden we ruim gewonnen, maar vorig seizoen hadden we uit wel moeite met ze, dus we moesten er goed tegen aan.

Het 1e kwart was een echte wedstrijd. De stand ging gelijk op. Sea Devils kwam tot mooie scores tegen de man-to-man verdediging,  maar Harlemlakers bleef op gelijke voet door hun snelle passwerk en geslaagde afstandschoten. De scheidsrechters floten vaak, maar wel aan beide kanten, dus dat ging voorspoedig. Na het 1e kwart stond het 13-12.

Het 2e kwart ging Sea Devils iets slimmer lopen in de verdediging, waardoor Harlemlakers nogal wat balverlies leed en nauwelijks nog tot scoren kwam. Annet en Marijke T. zorgden voor een mooie voorsprong door mooie schoten en door alle vrije worpen te benutten.
Bij rust stond het 17-27.

In het 3e kwart waren er volop kansen voor Sea Devils, met name door prachtige assists van Judith, maar werd er matig gescoord. Harlemlakers kwam wel tot scoren, zodat het na 7 minuten 26-31 stond. Na een time-out van Job wist Sea Devils de voorsprong weer uit te bouwen. Harlemlakers speelde een hele strakke man-to-man verdediging en kreeg nogal wat fouten hiervoor. Het kwart eindigde in 9-10, maar de voorsprong van 10 punten bleef dus behouden. Na het 3e kwart stond het 26-37.

Het laatste kwart begon Annet weer met een 3-punter en ging daarna Rona los in de aanval. Achter elkaar werd er gescoord en werd balverlies geleden door Harlemlakers. Ze werden er moedeloos van. De laatste vier minuten mochten we alsmaar vrije worpen nemen. Daar moet nog wel wat op geoefend worden. In totaal scoorden we er 8 uit 21. Oeps. De eindstand was wel goed met 35 – 54.

Scores werden gemaakt door: Jolanda – 9, Annet – 12, Brigiet – 11, Judith – 4,  Marijke T. – 10 en Rona -8.

19 januari – Sea Devils ds 1 – ProBuild Lions ds 3

Dit keer 3 geblesseerden, alhoewel Judith wel mee ging doen. Jolanda had zelfs Huub Stapel voor de wedstrijd afgezegd!

Het beloofde een spannende pot te worden, want vorige wedstrijd werd gewonnen met 4 punten verschil. Een voltallige team bij de tegenstander.

Het eerste kwart was het kwart van Rona. Hoe, waar of wat ze ook met de bal deed, alles erin uit welke positie dan ook. Dit gaf het team vleugels, alhoewel de tegenstander ook scoorde en na 10 minuten was het 14 – 13.

Het 2e kwart kwam de rest van het team in actie, althans, die mochten gaan scoren, want Rona had even haar rust nodig. Dit lukte uiteraard en ook de verdediging zat scherp in elkaar, want PB lukte het niet meer om de basket te vinden: 29 – 19.

Het 3e kwart werd feller, de scheids deelde T’s uit en er werden meer P’s gemaakt. Discussies werd rap afgekapt en we gingen verder met dat waardoor we kwamen: winnen!

Marijke T kwam op schot en ook Rona die er weer inkwam had geen nadeel ondervonden van het zitten. Toch bleef de score in evenwicht, wij liepen niet verder uit dus PB liep niet in op ons: 48 – 36.

Het laatste kwart nog wel op onze hoede zijn, als PB een tandje hoger speelt zijn we nog niet zeker van de overwinning. Er werd goed verdedigd en het leek wel of PB het erbij liet zitten. Uiteindelijk verloren wij dit kwart met 2 punten maar de eindoverwinning was toch voor ons: 61 – 51. Wederom appeltaart van Marijke T! Wel moet gezegd dat we weer eens moeten oefenen op vrije worpen! Dit was weer matig tot triest: 8 uit 18, PB 6 uit 16.

Scores: Rona – 18, Annet – 12, Marijke T – 11, Wilma – 8, Jolanda en Brigiet – 4, Marijke B en Judith – 2

12 januari 2013 – Challengers – Sea Devils DS1

Daar gaan we dan, vol goede voornemens (winnen!) voor het nieuwe jaar naar Hoofddorp. We zijn nagenoeg compleet, al heeft Sandra last en doet alleen de warming up mee en is Judith ook nog niet helemaal hersteld van haar blessure. Maar we zijn wel met z’n tienen met coach Job.

Het 1e kwart gaan beide teams rustig van start. Er worden mooie aanvallen gespeeld en tot de 7e minuut gaat de score gelijk op. Dan stagneert het even bij Sea Devils en gaat Ria, o nee Challengers wel door met scoren. Na het 1e kwart staat het 17-11.

Het 2e kwart (of was het nog in het 1e) moet Daniëlle helaas uitstappen met een zweepslag. Wat een strop. Van schrik vergeten we te scoren. Ook doet Challengers telkens een stapje harder in de verdediging en lijden we veel balverlies. De bal opbrengen zonder goede guard gaat moeizaam. Gelukkig heeft Annet nog een paar goede acties, maar bij rust is de achterstand opgelopen tot 32-21.

Het 3e kwart wordt door Sea Devils iets bedachtzamer gespeeld en wordt er minder balverlies geleden. Ook in de verdediging wordt hard gewerkt en maken we het Challengers moeilijk om te scoren. Het 3e kwart wordt gewonnen met 9-10, maar de achterstand wordt dus niet echt ingelopen.

Het laatste kwart gaan de teams weer gelijk op. Eerst scoort Challengers een paar minuten, dan Sea Devils, dan Challengers weer en tot slot Sea Devils. Er wordt alleen geen achterstand ingelopen, dus eindigt de wedstrijd in 41-51.

Scores werden gemaakt door: Jolanda – 9, Annet – 10, Brigiet, Wilma en Judith – 4,  Marijke T. – 6, Rona en Marijke B. – 2.

15 december – BV Amsterdam ds 1 – Sea Devils ds 1

Laatste wedstrijd van dit jaar. Wederom naar Amsterdam, maar dit keer BV Amsterdam. Een tegenstander waar we nog niet eerder tegen gespeeld hebben. Wel bekende dames erin: een lange center van Schrobbelaar en Jolien Terpstra, vroeger een Sea Devil. We zijn benieuwd.

Job ligt ziek op bed, Judith heeft een slijmbeursontsteking in haar schouder, maar is er wel om het coachen op zich te nemen en Brigiet heeft een lichte hersenschudding overgehouden aan de wedstrijd van afgelopen woensdag, maar is wel mee ter ondersteuning.

Een half uur te laat begonnen (hou de parkeermeter in de gaten) aan deze wedstrijd. Scheidsrechters en tafelaars waren niet te vinden, alhoewel het krioelde van de mensen in de zaal, maar goed.

Het eerste kwart aftastend, hoe spelen ze. Nou, daar kwamen we al gauw achter: hele snelle jonge meisjes! Iets te snel voor de wat oudere garde bij ons en binnen no time stonden we 17 – 5 achter. De verdediging was strak en de scheidsen waren soepel! Zou het weer zo’n wedstrijd als woensdag worden? Dit lieten we ons toch zeker niet overkomen.

Het 2e kwart speelden we wat beter met elkaar en ook de scheidsen floten iets meer, maar over de back mocht toch aardig, wat inhield dat we regelmatig de bal niet konden ontvangen. De verdediging zat wat beter in elkaar, maar hun center was toch wel erg lang met hele lange armen. Gelukkig was ze niet trefzeker en lukte het me om haar te blokken (gna) en kwamen we iets beter in ons spel: 28 – 21 (eigenlijk 23 want de schrijver was gaan aftellen!).

Het 3e kwart was weer ons gekke kwart. Annet zat overal tussen, Marijke T. had eindelijk haar drive naar de basket gevonden en er was lekker samenspel: 40 – 42.

Dit laten we ons niet meer afnemen en we gaan door. Zo gezegd zo gedaan, het 4e kwart was ook van ons. Amsterdam wist bijna niet meer te scoren en probeerde een zone-verdediging. Dit spelletje kenden wij en de centers konden elkaar prima vinden. Marijke T. scoorde er op los. Het was misschien wat statisch maar wel functioneel. Zo speelden wij de wedstrijd uit en gingen met 47 – 62 (64) snel onder de douche want de parkeermeters waren bijna verlopen.

Scores: Marijke T. – 24, Annet – 12,  Jolanda – 11, Sandra en Marijke B. – 6, Wilma – 5 (heb ik patent op).
Kwartstanden: 18 – 7, 10 – 14 (16), 12 – 21, 7 – 20.

Indien we jullie niet meer tegenkomen, hele fijne feestdagen en een heel goed 2013 gewenst namens dames 1.

12 december – BC Schrobbelaar ds 1 – Sea Devils ds 1

Midweeks naar Amsterdam vanwege het verzetten van de wedstrijd. Bijna iedereen haastig vanuit het werk waar dan ook, of net de oppas in huis en weg. Annet had het vliegtuig gemist in Tanzania maar was nog net op tijd voor de wedstrijd.  Judith redde het niet en Job moest werken.

Een giga sportcomplex op het Science Park in Amsterdam. Vorige keer waren we al onder de indruk maar nu nog steeds. Kleedkamers op -1 en de sporthal op 3 (met de lift dus). Binnengekomen een enorm lichte zaal met veel basketballers. We mochten op veld 1. BC Schrobbelaar was compleet, had afgelopen week al 3 wedstrijden achter de rug waarvan gewonnen van Alkmaar en JBC en verloren van Challengers.

Het was er koud en dat merkten we het eerste kwart. We kwamen nog niet in ons spel en op de basket zat volgens ons ijzel want de bal  ging er niet in. Schrobbelaar kende een vliegende start en na 5 minuten stond het 14 – 1 !!!

De scheidsen zagen niets over het hoofd en floten ons helemaal gek. Zelfs de coach van de tegenstander ging vertellen dat we toch echt wel met de bal mochten dribbelen en het praten of wijzen naar de bal geen fout is. Gelukkig wist een scheids te vertellen dat hij voor de wedstrijd nog even het spelregelboekje had gelezen. Boffen!!

Toch kwamen we niet in ons spel en na 10 minuten was het 25 – 4.

Het 2e kwart kwamen we er wat in en liep het gelijk op. Er werd nog redelijk op los gefloten wat resulteerde in 4 vrije worpen voor Schrobbelaar en 12 (!) voor ons. Een center van Schrobbelaar rousde door de verdediging heen wat telkens weer fouten aan onze kant opleverde. Ja, zo kan je niets meer doen. Maar met 11 – 10 deden we weer aardig mee.

Na de rust dan maar proberen de tegenstander niet te ver te laten komen. Ook in dit kwart weer 10 vrije worpen. Steeds stil staan bevorderde ons spel niet en zweten lukte ook al niet daar het nog steeds koud was. Ook in dit kwart weer redelijk op gelijke hoogte gebleven, maar we liepen niet in en dat moest toch eigenlijk wel.

Het laatste kwart dan maar leuk uitspelen en onze spelletjes blijven lopen. Helaas liepen we veel door elkaar, tegen elkaar en soms stonden we met z’n allen gezellig aan 1 kant. Na wat balverlies kon Schrobbelaar nog wat uitlopen en met 68 – 34  sloten we de wedstrijd af.

Kortom: niet meer door de weeks na het werk.

Scores: Jolanda – 7, Rona, Daniëlle, Marijke T. – 6, Wilma – 5, Annet en Marijke B. 2
Vrije worpen: BC Schrobbelaar 16/21, Sea Devils 16/26

8 december 2012 – Sea Devils – Hoppers D1

Deze zaterdag komen de Hoornse dames van Hoppers voor een wedstrijdje naar Castricum. Zij hebben pas 2x gewonnen, maar van vorig seizoen weten we nog dat het best lastige wedstrijden kunnen zijn. Annet is lekker met vakantie, Judith is geblesseerd en Jolanda heeft andere verplichtingen, dus zijn we met 7 dames. Gelukkig heeft coach Job Ajax laten schieten om ons bij te staan.

Het 1e kwart gaat Sea Devils direct in hoog tempo van start. Na een gelukkige 3-punter van Hoppers in de 1e minuut weten ze niet wat hen over komt. De ene na de andere fast break vliegt hen om de oren met Rona in de hoofdrol. In de aanval loopt het pas geleerde spelletje tegen de man-to-man als een trein en zorgt voor veel verwarring bij Hoppers. De verdediging staat stevig en na het 1e kwart staat het 18-7.

Het 2e kwart gaat het allemaal niet meer zo makkelijk en laat ook hun nummer 8 zich gelden. Zij scoort maar liefst 11 van de 14 punten in dit kwart en Sea Devils heeft een stuk meer moeite om de puntjes bij elkaar te sprokkelen. Hoppers is een stuk feller en fysieker in de verdediging en we hebben moeite om de bal op de goede plek te krijgen. De voorsprong verdwijnt niet helemaal, bij rust staat het 27-21.

Het 3 kwart schroeft ook Sea Devils de druk op in de verdediging. Dit resulteert wel in nogal wat fouten en Hoppers mag dan ook 8 vrije worpen nemen. Gelukkig voor ons gaan er maar 5 in. In de aanval loopt het weer soepeler. Er wordt goed rond gepast en gewacht op de vrije vrouw. Die komt er ook regelmatig en in het 3e kwart weten we onze voorsprong weer uit te bouwen tot 41-30.

Het laatste kwart moeten we dus vooral deze voorsprong vasthouden en ontspannen verder basketballen. Dit lukt aardig, al blijft de nummer 8 wel erg veel scoren. Ook heeft de zone verdediging van Hoppers even z’n effect, als de forwards van Sea Devils wat ballen missen. Gelukkig weten we in de laatste minuten onze centers goed te bereiken en zorgen Wilma en Marijke T. voor de laatste puntjes. De eindstand is 53-43.

Scores waren niet zo goed op de doordruk van het sheet te lezen, maar werden hoogstwaarschijnlijk gemaakt door: Brigiet – 4, Wilma – 5, Daniëlle – 10,  Rona en Marijke T. – 11 en Marijke B. – 12.

 

1 december – BC Apollo ds 3 – Sea Devils ds 1

Met 9 dames afgereisd naar de zandbak in Amsterdam; vanavond was alles lekker schoon. Helaas 3 grieperige centers, een geblesseerde forward, een niet spelende guard en een coach die Ajax prefereerde boven zijn vrouwen (?). Zelfs de beloofde taart van vorig seizoen was ver te zoeken. Hmm, wat gaat dit worden.

Het eerste kwart ging stroef en moeizaam. We wisselden door om uitputting bij de zieken te voorkomen, maar scoren lukte niemand best. Apollo daarentegen had een scherp schietende schutter en na 10 minuten was het 12 – 6.

Het tweede kwart vertoonde eenzelfde beeld: Apollo speelde onze verdediging goed uit en wist steeds een vrije schutter te vinden: nr. 14. Met 28 – 14 gingen wij de rust in. Man-to-man was geen optie met 3 zieken.

De hele 2e helft speelde Apollo niet met het sterkste team dus grijp je kans, maar wat wij ook probeerden, het lukte allemaal niet. We liepen door elkaar, tegen elkaar, te vroege bloks, te late bloks en hun nr. 9 (18 pnt) zat dit keer op schot! Gelukkig hadden wij Jolanda nog, maar ja, in je eentje red je het ook niet tegen een scherp team. En inderdaad scherp, ze hadden nog wat recht te zetten van vorig seizoen (wij wonnen 2x van hen, maar ze werden toch kampioen).

Gedesillusioneerd verlieten wij het veld en met de 1e natte sneeuw van dit jaar reden we terug naar huis. De thuiswedstrijd dan maar winnen als we allemaal weer beter en fit zijn. Eindstand 57 – 32!

Scores: Jolanda – 10, Brigiet en Marijke B. – 6, Wilma en Daniëlle – 5

24 november 2012 – Overwinning dames 1 op koploper Alkmaar Guardians

Vanavond komt ongeslagen koploper Alkmaar Guardians naar Castricum. Marijke T. is weer terug van vakantie, maar dit keer zijn Judith en Brigiet er niet. Zo blijven er 8 dames over onder leiding van coach Job, die zin hebben in een lekker potje basketbal.

Het 1e kwart gaat direct in hoog tempo van start. Onze zone verdediging staat stevig en Alkmaar Guardians heeft er duidelijk moeite mee. Ondanks mooie aanvallen aan onze kant lukt het helaas niet erg om de basket te vinden. Alkmaar heeft gelukkig hetzelfde probleem en na het 1e kwart staat het 6-7.

Het 2e kwart wordt er keihard gewerkt door beide teams, maar zonder punten als resultaat. Even lijkt Guardians uit te lopen met een kleine voorsprong van 6-11, maar de zone verdediging van Sea Devils houdt Guardians goed tegen. Dan weten Annet en Rona de basket te vinden, zodat de schade beperkt blijft. Bij rust staat het 12–15.

Ook in het 3e kwart wil de bal maar niet door de basket. Na zes minuten heeft Guardians alleen een paar vrije worpen gescoord, maar Sea Devils helemaal niks. Aan beide kanten wordt vooral gemist of voortijdig balverlies geleden. Gelukkig vindt Jolanda in de 6e minuut eindelijk de basket weer en neemt dan Daniëlle het heft in handen met een mooie score en 3-punter achter elkaar. Na het 3e kwart hebben we de achterstand ingelopen en staat het 21-21.

Zoals vaker moet het dus in het laatste kwart gaan gebeuren. Guardians blijft hun zone-aanval spelen, waarbij wij veelvuldig de bal onderscheppen, maar ook hun verdediging maakt het ons moeilijk, dus gaat de wedstrijd nog steeds helemaal gelijk op. Tot halverwege het kwart, als Annet na een prachtige steal een mooie 3-punter scoort. Voor het eerst deze wedstrijd komen we voor te staan 26-25. Onze zone verdediging is super alert en als Daniëlle 3 vrije worpen krijgt vanwege een fout, geloven wij er allemaal in. Pas in de 8e minuut krijgen we een kleine voorsprong van 34-29 en die geven we niet meer uit handen. De eindstand is 36-31.

Scores werden gemaakt door: Jolanda – 8, Annet – 11, Daniëlle – 7, Rona – 4 en Marijke B. – 6.

17 november – BC Apollo ds 4 – Sea Devils ds 1

7 Dames op stap in Amsterdam! Marijke T. is nog met vakantie, Jolanda is naar ‘De Dijk’ en Judith zit geblesseerd thuis. Job is een weekendje op stap dus toen waren er nog 7.

In de kleedkamer lag al veel zand; zou er beachbasketball zijn? Inderdaad, ook het veld lag behoorlijk vol met zand wat toch wel gevaarlijke situaties opleverde. Er werden wat glijers gemaakt en af en toe kon je niet aanzetten. Er was een rolstoelbasketbalwedstrijd aan de gang. Boeiend om te zien, gevaarlijke manoevres en harde botsingen. Nu wij.

Apollo had een paar lange speelsters, maar wij waren met Brigiet en mijzelf natuurlijk ook niet onbemiddeld. Een aftastend begin waarin Apollo begon met scoren. Na de basket te hebben gevonden gingen wij van start. Een m-t-m tegen een zone van ons. Apollo wist niet goed wat te doen tegen onze zone en wij konden lekker in de bucket scoren. Blokjes die geoefend waren werden goed gezet, Brigiet maakte zich breed onder het bord en Annet vond de basket van wat verder: 6 – 13.

Het 2e kwart werd het kwart van Marijke B. De verdediging van Apollo had het op de anderen gemunt waardoor Marijke de kansen kreeg. Het arbitrale duo van Apollo maakte zich niet geliefd en het team van Apollo liet zich aardig beïnvloeden hierdoor. Mede daar hun coach uit zijn dak ging.

Wij lieten ons niet uit het veld slaan en na 12 punten van Marijke op rij was het rust: 20 – 32.

Het 3e kwart gingen wij los. Apollo had zich nog niet herpakt na de uitschieters van de coach, Annet rende zich rot, gaf mooie passes en het team zat in een flow. Apollo kreeg te laat door dat wij het spel maakten. Annet op de breek, mooie lange passes (goed geoefend op trainen) en de ene score nog mooier dan de andere. Ik had zelfs zelf een back-door! 24 – 49.

Het laatste kwart was er een van uitspelen. We waren aardig moe aan het worden op dat grote veld, wisselden goed door, maar Apollo had nu wat meer overwicht, mede doordat je al P’s kreeg als je de bal met 3 vrouw vast had. We legden ons bij de beslissingen neer, winst was toch al in het verschiet en na een setstand van 14 – 8 verlieten wij winnend de zandbak : 38 – 57.

Scores: Marijke B. – 14, Annet en Wilma – 12, Brigiet – 11, Daniëlle – 6, Rona – 2.

11 november – US DS3 – Sea Devils DS1

Daar gaan we dan op zondagmorgen, ja echt, al om 10 uur, naar Amsterdam voor een vroege wedstrijd tegen US. We zijn weer op volle sterkte, alleen Marijke T. is er niet, maar ook de tegenstander heeft 10 dames klaar staan.

Het eerste kwart gaat direct in hoog tempo van start. Onze zone verdediging heeft het zwaar in de verdediging. Een snelle guard van US brengt ons regelmatig op het verkeerde been en weet of zelf te scoren of assists aan haar teamgenoten te geven. US verdedigt erg close en er moet hard gewerkt worden om vrij te komen. Gelukkig zorgen bij Sea Devils Judith, Annet en Jolanda (in nieuw shirt) voor mooie scores en na het eerste kwart staat het 17-17.

Het 2e kwart gaat het hoge tempo van US gewoon door. Ondanks de verre 3-puntslijn scoort de guard eenvoudig achter elkaar. De scores van Sea Devils stagneren even en na 4 minuten kijken we ineens tegen een achterstand aan van 29-19. Daarna herpakt Sea Devils zich wel weer, maar de achterstand wordt niet echt ingelopen. Bij rust staat het 34-27.

Het 3e kwart heeft Sea Devils het zwaar. Aanvallend wordt redelijk gespeeld, maar US is erg fanatiek  in de rebound, dus we krijgen telkens maar 1 kans. Daarnaast loopt de aanval van US (te) lekker. Ondanks hard werk in de verdediging, komen ze telkens weer tot scoren. Hun voorsprong wordt langzaamaan groter; na het 3e kwart staat het 52-38.

Het 4e kwart moet het dus gaan gebeuren, maar dat denkt US ook. Job spoort de dames voldoende aan, maar de sneltrein van US is niet meer te stoppen. US kan de wedstrijd eenvoudig uitspelen en wint met 70-51.

Scores werden gemaakt door: Jolanda – 16, Annet – 14, Brigiet en Sandra – 2, Judith – 5, Wilma  en
Marijke B. – 6.

3 november – Sea Devils ds 1 – JBC Noorderhaven ds 1

Julianadorp staat op het programma. Een tegenstander waar we nogal wisselend tegen spelen. We zijn met 8: Rona is ziek en Marijke T. zit in Zuid-Afrika. Voor deze wedstrijd hebben we Herman als coach; Job zit bij Ajax – Vitesse !

We beginnen voorzichtig en aftastend. Toch niet voorzichtig genoeg, want na 22 seconden valt 1 van de speelster van Julianadorp uit met een vervelende blessure (ik weet nog niet hoe het met haar gaat). Van de schrik bekomen spelen we verder. We hadden al rekening gehouden met de 3-punt-schutters van JBC maar het was niet te belopen voor de voorspeelsters en de schoten waren wel akelig raak hoor. Het eerste kwart wordt met 10 – 16 in het voordeel van JBC beëindigd.

Het 2e kwart proberen we wat we kunnen. JBC speelt m-t-m en we kunnen toch redelijk inside komen en daar onze punten pakken. Toch blijft JBC van ver schieten en met 25 – 33 gaan we de rust in.

Wat nu te doen, misschien een 3-2 zone, maar ook dat lukt niet helemaal. De schoten worden wel minder maar nu wordt er inside gescoord. Toch gaat de wedstrijd redelijk gelijk op, maar net die éne punt steeds extra bij die 3-punters doet ons de das om: 41 – 54.

Het laatste kwart gaan we over op een m-t-m. Dit resulteerde wel op het stoppen van de 3-punters, maar nu scoren de centers van JBC en zo kan het gebeuren dat we helaas verliezen met 47 – 67.

JBC had 9 3-punters tegenover ons 2 (1x 3 vrije worpen van Annet!).
Scores: Annet – 10, Marijke B. – 8, Daniëlle – 7, Wilma, Judith en Jolanda – 6, Brigiet en Sandra – 2.

Dank aan de vrijwillige scheidsen die ons begeleiden.
En uiteraard lachend aan de bar; er zijn ergere dingen.

20 oktober – Klinkende overwinning Sea Devils – Lake City Players

Zaterdag 20 oktober staat de gevreesde derby tegen Lake City Players op het programma. Op het toernooi in Heiloo begin september waren ze nog altijd even wild en hardhandig met veel blauwe plekken tot gevolg, dus we zien er niet echt naar uit. Gelukkig zijn we wel met z’n tienen + coach Job.

Het eerste kwart gaat Sea Devils voortvarend van start. Door snel pass werk en kleine foutjes in de verdediging van LCP wordt er achter elkaar gescoord door Sea Devils. Zowel inside als van buiten. Na 5 minuten staat het 11-5. Dan stagneren de scores bij Sea Devils even en vindt Players wel de basket, met name door snelle afstandschoten. Daar moet iets aan gebeuren. Na het 1e kwart kan de wedstrijd nog alle kanten op. Het staat 18-17.

Het tweede kwart gaat Players over naar een zone verdediging. Hier weet Sea Devils wel raad mee. Er wordt erg goed en snel rond gepasst en alle schoten en vrije worpen van Daniëlle, Rona en Judith (zelfs een 3-punter) vallen. Onze verdediging zit potdicht en dankzij prachtige steals van Annet komt Players haast niet meer in de buurt van de basket. Ook hun schoten vallen niet meer en met een periode stand van 20-5, gaan we de rust in met 38 – 22.

Het derde kwart begint weer goed voor Sea Devils. Vooral Rona scoort achter elkaar. De verdediging staat nog steeds goed en de eerste 5 minuten scoort Players helemaal niet. Dan herpakken ze zich en weten zich terug te knokken in de wedstrijd. De voorsprong van het 2e kwart halen ze alleen niet meer in. Na het derde kwart staat het
50-31.

Ook het laatste kwart wordt er hard gewerkt door beide teams. Bij Sea Devils is het tempo er een beetje uit en wordt er vooral veel gemist en willen ook de vrije worpen er niet meer in. Players krijgt een opleving, als ze met 4 dames in het veld staan, omdat er 3 dames met 5 fouten aan de kant zitten. Ze scoren nog twee verre 3-punters, maar kunnen de grote achterstand niet meer inlopen. De wedstrijd eindigt in 58 – 47.

Scores werden gemaakt door Rona – 12, Daniëlle – 8, Judith – 10, Annet – 11, Marijke B. – 4, Marijke T. – 7, Sandra – 1 en Jolanda – 5.

13 oktober – ProBuild ds 2 – Sea Devils ds 1

Zaterdagmiddag: we mogen weer naar Landsmeer. We zijn op volle sterkte. Iedereen is van de partij.
We worden doorverwezen naar de achterzaal; in de grote zaal staan eredivisiewedstrijden op het programma en daar kunnen we niet terecht.

Het is 16.30 en we staan er klaar voor, maar bij de tegenstander zijn pas 5 speelsters te zien. Ze druppelen langzaam binnen.

Een voortvarende start de eerste 5 minuten. Intercepties, snel en mooi spel, goed samenspel en na 5 minuten staat het 12 – 2, mede dankzij al 2 3-punters van Annet. Dit ziet er veelbelovend uit, maar helaas stokt het even. Pas in de 10e minuut komen we weer tot scoren, 9 – 13.

Het 2e kwart gaat  beter, alhoewel het weer even duurt eer we de basket vinden. Gelukkig lukt het bij PB ook niet echt, maar dan loopt het weer. De verdediging zit goed in elkaar en in dit kwart houden we de tegenstander op 1 punt tegen ons 12.

De volgende 2 kwarten weet ik niet wat er gebeurde. De mooiste uitgespeelde aanvallen, het vinden van de vrije mensen, goed overspel maar vooral goed samenspel, maar de bal wil er uit al dit moois niet in. Het was frustrerend maar gelukkig schiet PB ook veel mis en zo houden we onze voorsprong redelijk vast.
Alleen al voor het missen van deze aanvallen hebben we een appeltaart verdiend!

PB denkt ons nog in te pakken en in 3 minuten onze voorsprong van 10 minuten ongedaan te maken, maar we laten de kaas niet van ons brood eten en we spelen de wedstrijd geconcentreerd uit: 29 – 40 (hm).

Scores: Annet – 13, Marijke T. – 6, Jolanda – 5, Marijke B. en Brigiet – 4, Rona – 3, Sandra en Wilma – 2, Daniëlle – 1.

Volgende week tegen Lake.

 6 oktober 2012 – Sea Devils  – Harlemlakers DS1

De derde wedstrijd van het seizoen stond in Castricum gepland tegen Harlemlakers. Thuis hadden we daar vorig seizoen geen problemen mee, maar uit wel. We zijn dit keer weer met 9 dames en coach Job. Wilma is er niet, maar Jolanda, ex Racing Beverwijk komt ons team dit seizoen versterken, dus zijn we toch weer op volle sterkte.

Het eerste kwart gaat Sea Devils voortvarend van start. Annet scoort achter elkaar en Harlemlakers  kan de basket amper vinden. In de aanval komt er telkens iemand vrij, de schoten vallen en alles lijkt vanzelf te gaan. De zone verdediging van Sea Devils staat stevig en de vele afstandsschoten van Harlemlakers missen hun doel. Na het 1e kwart staat het 19-6.

Het tweede kwart wordt lekker doorgewisseld en blijft Sea Devils scoren. Halverwege het kwart stagneren de scores even, maar ook Harlemlakers blijft missen. In de laatste minuten gaat het tempo weer omhoog en heeft Harlemlakers nog steeds geen antwoord op ons flitsende spel. Er wordt al gepraat over appeltaart (bij 60 punten), want bij rust staat het 35-9.

Het derde kwart wordt er bij Sea Devils geëxperimenteerd in de verdediging. Een full court press wordt gecombineerd met een man-to-man verdediging, hetgeen niet slecht gaat. Wel opvallend is, dat behalve de 3-punter van Daniëlle, er vooral inside wordt gescoord door Marijke T. en Jolanda.  Harlemlakers vindt nu wel iets vaker de basket, maar kan nog niet op tegen de 17 punten van Sea Devils. Na het 3e kwart staat het 52-17.

Het laatste kwart begint weer flitsend met score na score van Marijke T., maar dan doet Sea Devils het iets rustiger aan. Er wordt weer gevarieerd in de verdediging (met wisselend succes), maar uiteindelijk wordt het kwart gewonnen met 12-9. De wedstrijd eindigt in 64-26.

Iedereen komt tot scoren: Brigiet en Rona – 5, Marijke T.– 16,  Jolanda  – 9, Marijke B. – 6,  Daniëlle – 3, Sandra – 7, Judith – 2 en Annet – 11.

30 september 2012 – Pro Build Lions DS3 – Sea Devils DS1

Daar gaan we dan op zondagmorgen, nou ja, zo voelt het, naar Landsmeer voor onze 2e wedstrijd van het seizoen. We zijn dit keer op volle sterkte, 9 dames en coach Job, maar ook de tegenstander heeft 10 dames klaar staan.

Het eerste kwart gaat rustig van start. Beide teams spelen een zone verdediging en moeten even aan elkaar wennen. De eerste score valt pas in de 3e minuut. Door goed pass- en loopwerk komt Wilma vrij en scoort. Daarna komt ook Lions op dreef. Over en weer worden wat fouten gemaakt met vrije worpen tot gevolg. Aan het eind van het kwart valt de bal even niet bij Sea Devils en bouwt Lions een kleine voorsprong op: 11-7.

Het tweede kwart gaat het tempo omhoog. Bij Sea Devils scoren Brigiet en Daniëlle achter elkaar, terwijl bij Lions de punten met name van de vrije worp lijn moeten komen, door de p’s van Sea Devils. Halverwege het kwart staat het weer gelijk en na een 3-punter van Annet komen we zelfs op voorsprong. Daarna worden de centers goed aangespeeld en kan er meer inside worden gescoord. Bij rust staat het 23-27.

Het 3e kwart wordt het Sea Devils in de verdediging lastig gemaakt. Na vele inside dribbelacties van hun topscorer (bij rust 13 van de 23 punten) begint opeens ook een forward achter elkaar te scoren. Gelukkig hebben we in de aanval wel een antwoord met drie scores van Marijke B., maar de voorsprong is wel geslonken tot 36-37.

Het 4e kwart moet het dus gaan gebeuren. Brigiet en Marijke T. zorgen voor een paar leuke acties (Job geniet), maar ook die schietende forward van Lions blijft scoren. Halverwege het kwart komen we door belangrijke scores van Rona en Annet op 4 punten voorsprong te staan (41-45). Zowel in de aanval als verdediging wordt aan beide kanten gevochten voor de overwinning, maar er wordt vooral veel gemist. Lions mist ook 3 van de 4 vrije worpen, waardoor ze de voorsprong niet meer inlopen. De wedstrijd eindigt in 42-46.

Scores werden gemaakt door: Brigiet en Marijke T.– 6, Rona – 4, Wilma  – 8, Marijke B. – 9,  Daniëlle – 7, Sandra – 1 en Annet – 5.

22 september – Sea Devils DS 1 – Challengers DS 1

De eerste wedstrijd van het seizoen: Challengers staat op het programma. Weten jullie nog? De laatste wedstrijd van afgelopen seizoen. Een thriller tegen Challengers die werd gewonnen met 2 punten en Challengers daardoor geen kampioen werd!

Deze keer was het anders. Challengers met 6, wij met 8. We hadden in ieder geval lengte-overwicht. Maar helaas. De eerste wedstrijd; weer aan elkaar wennen; plekjes zoeken; looplijnen vinden;  in het eerste kwart was het allemaal niet zichtbaar. Mensen werden niet gevonden, de bal wilde niet in de basket en Challengers scoorde alsof het nooit anders doet: 4 – 16! Vooral de verdienste van Ria Berkhout (8).

Het volgende kwart kwamen we beter in de wedstrijd en ja, we begonnen met scoren. Maar ook Challengers bleef scoren : 13 – 27. Uitlopen lukte maar niet.

Het derde kwart begon beter. We hielden Challengers uit de bucket en pas na 6 minuten wisten zij de basket weer te vinden. Wij daarentegen gingen ook niet best dus nog steeds een achterstand: 19 – 32.

Ook het laatste kwart bleef hetzelfde waardoor wij dus met 30-42 de kleedkamer in gingen.
De wedstrijd was in het eerste kwart eigenlijk al beslist. De scores van de andere kwarten waren samen 26 – 26, in evenwicht dus. Helaas te laat en te weinig. Volgende keer beter.

Scores: Marijke T – 11, Marijke B – 6, Wilma en Annet – 3, Rona, Brigiet en Judith  – 2, Daniëlle – 1.

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de dames 1 pagina? Mail de webmaster!