Seizoen 2012-2013: Heren 2

Spelers Via basketball.nl
Boudewijn Betz Alle wedstrijden
Daan Boske Stand
Geert Boske
Emilian Brandon Historie
Tim Brugman 2011-2012
Bert de Geest 2010-2011
Robbert Heerland 2009-2010
Stefan Heine 2008-2009
Job Hendriks 2007-2008
Koen Veldman 2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004

Verslagen

24 november – H3lden vs Akrides 5

Bazen, Bazen, Bazen… Hoe is het mogelijk! Gaan we ons zelf nu verloederen mét opapower én spandoeken op de tribune? Sterker nog een spandoek met als pakkende tekst POEP! Laten wij H3lden ons zo te kijk zetten? Is ons niveau zo gezakt? Kunnen wij in een “zogenaamde” thuiswedstrijd mét publiek niet meer dan 40 punten scoren? Waar is onze heroïsme? Waar zijn onze strijdende krijgers die vanuit het niets een snelle score maken? Waar is onze passie, jaa passie, een wedstrijd met maar 40 punten is passieloos te noemen, is niet heroïsch..is niet hét spel! Hét spel is creatief, snel, vermoeiend, zwaar, te gek, verdedigend, met humor, met power, met wilskracht maar vooral passievol!!

Dus ik wil al onze H3lden aansporen om aanstaande vrijdagavond 30 november om 19.00u alles te geven! Je pijn, je geluk, je verdriet, je lach, je energie, je spieren, je hart en je ziel! Allemaal om onze Harde K3rn de wedstrijd én het seizoen te geven wat ze verdienen! We zijn het aan onze kleuren verschuldigd, de kleuren die ons hart bloed, BLACK &YELLOW, BLACK & YELLOW!!!!

17 november – Opa Powerlessness

B.V. Hoofddorp vs Jonge H3lden (verslag zonder sheet, helaas)
Met een zwaar verjongd team, omdat de Opa’s Heerland & Jobse niet aanwezig waren lag de gemiddelde leeftijd op ongeveer 25 jaar, werd dit rit naar Hoofddorp ingezet.

Het eerste kwart werd voor beide teams een aardig kwart, Hoofddorp dat een aardige men-to-men defense hanteerde tegenover de vertrouwde zone verdediging van de H3lden. Het spelbeeld werd voornamelijk bepaald door de schoten van zowel buiten de driepunterslijn als daarbinnen. Uiteindelijk konden de jonge H3lden het eerste kwart naar zich toetrekken.

In het tweede kwart veranderde er weinig aan het spelbeeld, al vielen er wat meer driepunters van Hoofddorp en konden de H3lden wat meer op de break spelen, hierdoor werd de voorsprong vanuit het eerste kwart aardig uitgebouwd. Helaas begon het tijdens dit kwart wel steeds duidelijker te worden dat de wedstrijd in Hoofddorp werd gespeeld, de H3lden kregen steeds meer ballen tegen en fouten werden alleen nog maar door spelers gemaakt in Black & Yellow.

Het derde kwart trokken de scheidsrechters de ingezette lijn uit het tweede kwart aardig door, het spel van de spelers van Hoofddorp werd hierdoor ook steeds fysieker, omdat ze er toch mee weg kwamen. Gelukkig konden onze H3lden door bij vlagen goed basketbal, de voorsprong vast houden en uitbouwen, al werd de stemming in de koppies van de jonge H3lden wel steeds minder.

In het vierde kwart begonnen de H3lden met een voorsprong van 14 punten, een geweldig uitgangspunt om terug te keren en de biertjes aan de mond te zetten. Halverwege het vierde kwart waren van deze 14 punten nog 8 punten over, nog steeds een prima uitgangspositie omdat er geen shotclock geldt. Het idee was dan ook om met het hoofd en de tijd de wedstrijd te controleren, maar de Opa Powerlessness werd pijnlijk zichtbaar, er werden opportunistische lange ballen, snelle aanvallen en onnodige turnovers ingezet om het de tegenstander zo simpel mogelijk te maken.

Hoofddorp kwam met een 3 punter uiteindelijk terug tot 1 punt, met nog een minuut op de klok kon er nog steeds niet verstandig worden gespeeld en werden er geen uitgespeelde aanvallen neergezet. Uiteindelijk kregen de jonge H3lden nog een 3 punter te verwerken. Mede door het deprimerende optreden van de thuisfluitende scheidsrechters en de mentale tik van de 14 punten voorsprong die werd verspeeld naar een achterstand van 2 punten, konden de jonge H3lden niets meer forceren om nog een poging tot een aanval te doen en ging de wedstrijd verloren…

Opa’s we hebben jullie gemist, wij jonge H3lden hebben guidance nodig, jullie ervaring, jullie rust, jullie kracht, jullie tempo, wij zijn als Achilles neergehaald onze zwakke plek is pijnlijk blootgelegd, jullie ervaring zowel in het veld als vanaf de bank had ons de overwinning gebracht. We hebben jullie gemist.

10 november – Black & Yellow H3lden vs Hillegom

Wedstrijd van de jarige Opa’s Heerland & Jobse en de next-gen kleinzoon en neefje Dean!

Een wedstrijd die op voorhand niet interessant kon zijn aangezien Hillegom nog geen wedstrijd had gewonnen dit seizoen, aan de andere kant is Hillegom in voor gaande jaren altijd een lastig wedstrijd geweest en verloren zij de afgelopen aantal wedstrijden steeds nipt. Met de informatie op zak dat Hillegom nog geen wedstrijd had gewonnen ging zelfs de “Harde k3rn” er vanuit dat deze wedstrijd voor hun H3lden “appeltje eitje” zou worden. Helaas mocht dit niet zo zijn, mede doordat 3 van H3lden zich niet al te best voelde konden de bazen wel steun gebruiken van het publiek.

Gelukkig begonnen de H3lden de wedstrijd goed, met onze Stefan Heine die fantastisch uit de startblokken kwam en waarschijnlijk door het geluk van de aanstaande verjaardag van zijn Zoon in de eerste 7 minuten de gehele score van de H3lden opzich nam. Ook kwam Koen Veldman al snel op het sheet, helaas wel in negatief opzicht door in de eerste 4 minuten al 3 persoonlijke fouten achter zijn naam te schrijven.

Hillegom kwam met hun gebruikelijke recept, 3 punters door de 2 broers wel nog op voorsprong, maar dat liet Daan Boske niet op zich zitten, want waar Stefan in de eerste 7 minuten voor 9 punten zorgden, reageerde Daan de laatste 3 minuten door evenveel punten als Stefan te produeren. Eindstand 1e kwart Sea Devils 18- Hillegom 14

Het tweede kwart begon Hillegom scherper dan onze H3lden, pas in de derde minuut wisten onze H3lden hun eerste score te maken. Uiteindelijk werd dit kwart door beide teams als “niet fantastisch” beschouwd, maar verloren onze H3lden dit kwart wel. Sea Devils 10- Hillegom 12

Na een lange rust omdat Hillegom maar met 5 spelers waren, leek het er even op dat de H3lden erg ver op achterstand kwamen, gelukkig bleek dat de tafel niet zo scherp was en de punten verkeerd hadden opgeschreven. Desondanks liep Hillegom toch uit naar een voorsprong van 7 punten door vier 3 punters op rij, gelukkig kon Bert de Geest vlak voor tijd met twee 3 punters ervoor zorgen dat de voorsprong van Hillegom werd verkleind tot 1 punt. Toch grossierde dit kwart van beide kanten in verdedigende fouten waardoor het kwart eindigde in: Sea Devils 22- Hillegom 25

Gelukkig konden de H3lden in het laatste kwart orde op zaken stellen, met twee scores op rij van Daan kon de voorsprong terug komen in de handen van de H3lden. Hierdoor kwam er rust in de ploeg en konden de laatste 3 minuten voor tijd rustig worden uitgespeeld, in deze periode werd er volwassen op balbezit gespeeld, konden de H3lden steeds de vrije man vinden waardoor de voorsprong door weer twee fijne 3 punters van Bert werd uitgebreid naar 5 punten. Uiteindelijk moest Hillegom gaan forceren waardoor er nog meer ruimte kwam voor de H3lden en ze de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe konden trekken. Sea Devils 22- Hillegom 12

Eindstand wedstrijd Sea Devils 72- Hillegom 63.

Tijdens de after die in het teken stond van de jarigen Opa’s en aanstaande jarige Dean, vloeide de shotjes Dutchies rijkelijk door de keeltjes van de H3lden, ook al moeten we er nog wel even bij stil staan dat niet al onze H3lden dit heugelijke moment konden meemaken, voor de toch al niet zo fitte Bert was het game over na de wedstrijd en gingen de luikjes toe. Maar gelukkig maakte opper Opa Job Hendriks het helemaal goed door al als een tientje naar huis te gaan en daar toch nog verder kon drinken met een aantal pubers die op zijn bank zaten te slobberen.

Daarnaast mochten we nog een aantal ex-H3lden aan de bar begroeten, Harold Kolkman & Robert Overpelt bedankt voor jullie steun en support aan het verkeerde team ( wij zijn nog steeds H3 en geen H1).

Puntenverdeling Daan 25, Stefan 17. Bert 16, Geert 12, Tim 2

Volgende week 17 -11 uitwedstrijd tegen BV Hoofddorp om 20.30

20 oktober – Seadevils H2 vs Akrides H4

De thuiswedstrijd tegen de nieuwe tegenstander uit IJmuiden begon al geweldig omdat er een record aantal toeschouwers aanwezig was, hierdoor was het voor de toeschouwers dringen voor een plekje om hun helden aan te moedigen!

Deze algehele situatie zorgde ervoor dat de spelers van H3 (ja inderdaad H3, want in de harte van onze fans kunnen we het niet maken om onze naam te wijzigen) toch wat onwennig begonnen aan de wedstrijd tegen deze nieuwe tegenstander. Dit resulteerde dan ook een 2 drie punters van Akrides en nog schot van net buiten de bucket waardoor de H3lden op achterstand kwamen. Gelukkig kon H3 zich herpakken door een tactische omzetting in verdedigend opzicht van Bert de Geest en zeker niet onbelangrijk de 9 punten van Daan Boske in dit eerste kwart. Helaas was dit niet genoeg om de achterstand om te buigen en werd het eerste kwart nipt verloren.
Eindstand na eerste kwart 11-12.

Het tweede kwart daarintegen kwamen de mannen van het derde velen malen beter uit de startblokken, vanuit een solide verdediging met aardig wat steals en veel Rebounds van onze eigen Robbert “Rodman” Heerland (dat ervoor zorgde dat Akrides de eerste 5 minuten niet wist te scoren), konden onze H3lden hun eigen spel spelen. Zo werden er elke aanval steeds mooiere fast breaks gelopen, met als hoogtepunt de alley-oop van Stefan “het-maakt-mij-niet-uit-ik-vlieg-toch-wel-overal-door heen” Heine. Uiteindelijk werd het tweede kwart dan ook ruim gewonnen en had onze Daan al 20 punten op het sheet staan.

Los van het fantastische basketbal wat onze H3lden dit kwart ten tonele legden, was er ook nog ruimte om het publiek te ontroeren, vlak voor de “harde kern” supporters kon Geert Boske zijn geluk niet op met zijn “kleine” broeder Daan Boske toen hij hem innig omhelsde nadat Daan de fast break ( 2 tegen 1 situatie) van Akrides wist af te stoppen met een subtiele verdedigende actie.

Eindstand na tweede kwart 28-18.

Na een korte pauze, omdat we al later waren begonnen met de wedstrijd, werd de wedstrijd hervat met het derde kwart! Voor een aantal van onze supporters was dit niet helemaal duidelijk waardoor ze een deel van het derde kwart hebben gemist. Dit was erg jammer want ook het derde kwart vlogen de H3lden weer over Akrides heen. De tegenstander kon het ook steeds slechter hebben, waardoor de scheidsrechter ( die overigens erg sterk floot) het doelwit werd van “spreekkoren” betreffende zijn dan wel niet gekregen of gekochte t-shirt. Hierdoor werd de wedstrijd ook wat fysieker, maar dit is was voor Stefan op het lijf geschreven waardoor hij vanuit alle onmogelijke hoeken aan de lopende band wist te scoren.

Eindstand na het derde kwart 52-32

Het laatste kwart werd het niet echt spannend meer omdat Akrides bij man en macht probeerde te forceren en de H3lden van het Derde het wel geloofde met de voorsprong die er in de twee voorgaande kwarten was opgebouwd. Wel kon onze jarige Emilian Brandon nog een mooie 1-tegen-1 actie bekronen met een score. Wat dan wel weer typerend was voor de manier waarop H3 speelden was dat Stefan Heine & Geert Boske in de laatste 30 seconden van de wedstrijd, vanuit de zone verdediging tot de middenlijn opjaagden en nog steeds probeerde de bal te veroveren, en in alle ijverigheid werd er nog een verdigende fout gemaakt ten hoogte van de middenlijn wat de coach van Akrides helemaal woest maakte, omdat hij niet kon begrijpen dat H3 met zo een voorsprong nog zo fanatiek waren in de laatste luttele seconden van de wedstrijd. Of eigenlijk… hij kon het gewoon niet hebben dat er gelachen werd door het feit dat wij er zelf van stonden te kijken dat we in laatste seconden met een ruime voorsprong toch nog koste wat kost de bal moesten hebben dat we toch nog een fout maakten. SUPER H3LDEN!!

Eindstand 69- 47

Deze machtige overwinning op een tegenstander dat vorig jaar een poule hoger nog als derde eindigden, werd uiteraard uitbundig gevierd! Bier onder de douche en daarna tijd voor alle fans om met hun, tot SUPERH3LDEN bekroonde spelers te drinken en te feesten tot de bar dicht ging en de Jeugd van Tegenwoordig was uit geapplaudiseerd.

Daan Boske 31 pnt
Stefan Heine 25 pnt
Geert Boske 6 pnt
Boudewijn Betz 4 pnt
Emilian Brandon 2 pnt
Bert de Geest 2 pnt

Robbert Heerland 40000000000 rebounds
Tim Brugman  meeste gelopen kilometers

Scheids bedankt!
Tafel bedankt!

Supporters bedankt!

 

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de heren 2 pagina? Mail de webmaster!