Seizoen 2012-2013: U18/20 Jongens

Spelers Via basketball.nl
Jeroen Aris Alle wedstrijden
Mats Diepenhorst Stand
Tim Koper
Michiel List Historie
Joris van der Meer 2011-2012
Awaale Rirash
Lothar Veldhuis
Mats Wickenhagen
Steve Zeeman
Chase Zwart
Trainer/coach
Erik Diepenhorst


Staand: Erik Diepenhorst (trainer), Mats Diepenhorst, Lothar Veldhuis, Joris van der Meer, Tim Koper, Jeroen Aris
Hurkend: Steve Zeeman, Mats Wickenhagen, Michiel List, Herman Hollanders (trainer/coach)

12 januari – Radioverslag van de laatste seconden wedstrijd HBC  U20 – The Sea Devils U20

Met nog slechts 1,7 seconden op de klok en een 50 – 49 achterstand heeft Tim Koper met het nemen van 2 vrije worpen de mogelijkheid om The Sea Devils aan de overwinning te helpen of een over-time af te dwingen. Zelfs de basketballers op het naastgelegen veld houden hun adem in.  Schot , bord,  ring en mis!!!  De spanning is te snijden en de zenuwen zullen Tim ongetwijfeld door het lijf gieren. Concentratie en doodse stilte. Schot, bord, ring, maar een geweldige rebound van Joris van de Sea Devils en een score.

Schreeuwend en dol van blijdschap vallen de Castricummers elkaar in de armen. Coach HBC roept, bal heeft de ring niet geraakt!!!
Dan volgt fluitsignaal van de scheidsrechter.  Overleg scheidsen. Eén had het niet gezien en volgens de ander had de bal inderdaad de ring niet geraakt.

Score afgekeurd en HBC wint de wedstrijd.

Spelers van The Sea Devils zijn aangeslagen want volgens hun had de bal wel degelijk de zijkant van de ring geraakt en ze voelen zich bekocht.

Terug naar de studio.

16 december – Jongens U20 wint opnieuw.

Hoop planning vooraf want spelen op Texel doe je niet elke dag.  Zondag 16.30 uur wat een tijd!  Helaas moest Chase afhaken vanwege een blessure. 2 uur weg en de boot om 15.30 uur. De reis ging voorspoedig (helaas bultrug Johannes niet gezien) en om 16.00 uur stonden we  keurig in ons “nieuwe” kloffie” op het veld. De scheids vroeg of we om 16.15 uur wilden beginnen (en 5 minuten pauze) zodat we met z’n allen wellicht de boot van 18.00 uur konden halen, want een uur extra op dit eiland is in de winter aan niemand besteed.

Zodoende een beetje een koude start in een sporthal annex theater waar geen kantine (lees koffie) was. We speelden tegen een zone-verdediging en dat vinden onze jongens niet echt fijn. We kregen in het begin dan ook geen vat op de wedstrijd en de lijnen liepen niet zoals we geoefend hadden. Gelukkig stond het vizier van de tegenstander ook niet op scherp dus konden mooi bijblijven al waren de scores niet geweldig.  De tegenstander had een sterk wapen en dit was hun center. Een sterke vent die goed en hard naar de basket ging.

In de rust stonden we slechts 4 punten achter (28-24).  We gingen een tandje hoger spelen. Double team op hun center, strakker en fanatieker in de verdediging met als resultaat dat we met het ingaan van het 4e kwart 1 punt voor stonden. We waren nog niet in veilige haven (!!) maar we begonnen langzaan te ruiken aan een overwinning.

Het gas ging erop en de center nr. 14 had het steeds moeilijker. Meer steals en ook de breaks werden redelijk gelopen. Ook de zone-aanval begon zowaar te lopen zoals het moest. De eilanders gooide de handdoek in de ring en Castricum nam de overwinning 48-60 mee naar het vaste land. Snel douchen (anders kwam je de auto niet in) en ja hoor daar lag ons bootje te wachten op de overwinnaars.  Aan boord namen we  lekker een biertje, broodje en erwtensoep en als ras waren we weer in de bewoonde wereld.

19.15 uur weer thuis voor de buis. Vader van Steve (Willem) bedankt voor het rijden!

Scores: Mats W 16, Steve 10, Michiel 8, Joris 8, Jeroen 7, Tim 4, Lothar 4 en Mats D 3.

1 december – Sea Devils U20 verslaan Hoofddorp

Dat Hoofddorp op de ranglijst onder Sea Devils stond betekende niet automatisch dat een  overwinning van te voren al in de knip zit.
Het 1e kwart liep voorspoedig  met name Tim, Steve en onze lange man Jeroen wisten mooie punten te maken. Toch is een voorsprong van slechts 6 punten nog geen garantie op succes. Het 2e kwart was rommelig aan onze zijde en men nam met name niet goed over . Tevens gooide Hoofddorp er een aantal circusballen in die niet te verdedigen waren. Gelukkig konden Mats W. en Jeroen het netje nog vinden  en werd er met een kleine achterstand van 1 punt gerust.

Na een kleine peptalk werd de verdediging op scherp gezet en ook de break liep weer als vanouds. Mooie scores van Lothar, Joris en Steve zorgde dat we met een voorsprong van 2 punten het laatste kwart in gingen. Nog niet geweldig maar we hadden vertrouwen op een positief einde.  Onze tegenstander Hoofddorp had in het 4e kwart handen en voeten nodig om ons af te stoppen. 2 van hun spelers kregen hun 5e fout. Dit resulteerde in maar liefst  14 vrije worpen voor de Sea Devils dit kwart.  Er werden er  slechts 4 benut  ( 28%)!!!!!!

Bijna iedereen pakte ze punten dit kwart ( Chase, Michiel, Joris, Mats W, Jeroen en Steve)
en werd de overwinning veilig gesteld. 55 -63 voor de Sea Devils.

Scores: JA (19), MW(11) , SZ(11), JM(10), TK (4), LV (4), ML (2), CZ(2)

10 november – Jongens U20 winnen in Lisse

Door een uitstekende instelling en goed verdedigen wonnen onze jongens U20 de zware uitwedstrijd tegen het hogergeplaatste Lisse.

Lisse moest het vooral hebben van hun 2 grote centers maar door hard te verdedigen op de guards kregen ze weinig goede ballen. Sea Devils sloot het 1e kwart dan ook af met een kleine voorsprong. Het 2e kwart  verliep niet anders  en  met een aantal mooie breaks liep Sea Devils langzaam weg bij Lisse.

De rust bleek ons ritme echter verstoort te hebben want in het 3e kwart liepen we achter de feiten aan. Ook de andere spelers van Lisse vonden het net en ook hun vrije worpen waren 100%. Bij het ingaan van het 4e kwart stond Sea Devils 2 punten achter. De verdediging werd echter weer aangescherpt en in de 4e minuut stond Sea Devils weer 4 punten voor. In de volgende 3 minuten wist Sea Devils niet te scoren maar Lisse wel. Met  ingang van de 7e minuut stonden onze jongens weer 1 punt achter. Stuivertje wisselen dus. Gelukkig kreeg een van hun centers de vijfde fout en dat was te merken. Sea Devils scoorde gelijk 5 punten op rij en het verschil van 4 punten konden we gelukkig vasthouden.

Winst: 62-58 en de complimenten voor een goede wedstrijd.

6 oktober – Jongens U20 boekt knappe thuisoverwinning.

Met 6 spelers en 2 U16 jongens ( vanaf 2e kwart) werd de strijd aangegaan met DWV. DWV is geen lang team maar heeft wel een zeer snelle en behendige  guard.

Het 1e kwart werd door Sea Devils nipt gewonnen met 17-15 maar aan het einde bleek al dat DWV in een opgaande lijn zat.  Vanaf het begin 2e kwart zat DWV goed in de wedstrijd en vanaf de 3e minuut in een scoringsflow. Bij Sea Devils ging het juist even wat minder, wat resulteerde in een 26- 38 achterstand.  Nou is 12 punten niet echt veel in basketball dus er moest wat gebeuren.  Toch wist Sea Devils de achterstand niet te verkleinen. Deze werd zelfs met 2 punten iets groter. Begin 4e kwart keek Sea Devils dan ook tegen een achterstand aan van 38 tegen 52.  Toch had de coach er vertrouwen in daar de nr. 4 van DWV 4 fouten had en zich niet veel meer kon veroorloven.

Opeens  ging het lopen  bij Sea Devils. We werden agressiever, pakten rebounds en brachten de tegenstander met een niet helemaal goed uitgevoerde full press in verwarring. In de 4e minuut was de stand 48 –  56 dus alles was nog mogelijk.

In de 6e minuut kreeg de nr. 4 zijn 5e fout.  DWV’s aanval had een probleem terwijl Sea Devils juist nu wist te scoren. In de 8e minuut was de stand  59 -59. Door een fout kreeg DWV 2 vrije worpen waarvan er 1 benut werd.  In de 10e minuut kreeg ook Sea Devils vrije worpen ook hier werd er een benut. Stand weer gelijk 60-60. In de laatste 20 seconden was er echter de bevrijdende steal en score van Jeroen en een vrije worp van Michiel maakte het succes compleet.  Eindtand 63-60.

Mijn complimenten voor alle spelers met een extra complimentje voor Jeroen.
Ook de U16 bankspelers bedankt.

——

Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de u18 jongens pagina? Mail de webmaster!