Seizoen 2013-2014: Dames 1

Speelsters Via basketball.nl
Brigiet Bakker Alle wedstrijden
Wilma Beukers Stand
Marijke Bosker
Judith van Dijk Historie
Annet Haan 2012-2013
Marijke Teunis 2011-2012
Jolanda Wellen 2010-2011
2009-2010
+5 bankspeelsters dames 2 2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
Coach 2004-2005
Sandra Sinjewel 2003-2004

Sandra S – Brigiet – Wilma – Jolanda – Sandra V
Marijke T – Annet – Rona – Marijke B
(Judith niet op de foto)

Wedstrijden

Challen
gers 2
BV
Amst. 1
Apollo
3
Apollo
4
Guard.
1
Harlem
lakers 1
Schrob.
1
JBC
1
U.S.
3
Hoofd
dorp 2
Lions
2
Lions
3
L.C.P.
1
Thuis o o x x o  x o o o o x x x
Uit x x o o o  o o o o x x o

[x=winst, o=verlies]

Verslagen

12 april – Sea Devils ds 1 – Lake City Players ds 1

Altijd lastig tegen onze buren uit Uitgeest. Beide teams op volle sterkte, maar bij ons dan wel 3 geblesseerden op de bank (Marijke, Judith en ikzelf, alhoewel ik wel meedeed). Gelukkig kregen we versterking uit dames 2 in de persoon van Lisette.

Het eerste kwart goed spel, verdedigend sterk en een Brigiet wiens linkerhand niet te stoppen was: 18 – 8. Niet verkeerd, doorgaan op deze voet, maar LCP is  ‘jonger’ en ‘wat’ sneller. We lieten het hier en daar liggen en LCP kon wat terugkomen: 28 – 22.

Geen vrouw overboord, nog 20 minuten te spelen. Gelukkig kwam Jolanda dit kwart sterk uit de pauze  en met veel vrije worden aan de kant van LCP die werden gemist en schoten van ons die wel vielen bleven we voor staan: 40 – 31.

Het laatste kwart sterk spel, zat Sandra op schot (het was haar bord) en veel fouten aan de kant van LCP waardoor we 6x aan de vrijeworplijn stonden. 100% op de training, maar dit kwam niet tot uiting in het veld. Gelukkig hielden we LCP van het scoren af en liepen we 13 punten uit.

Nog 2 vrije worpen en een onmogelijk raak schot van LCP en de tijd was om, in ons voordeel: 57 – 49.

Lisette: bedankt voor het meespelen, we waren blij met je.

Wim en Cees: bedankt voor het fluiten.

Trouwe supporters bedankt voor jullie steun.

Kwartstanden: 18-8, 10-14, 12-9, 17-18
Vrije worpen: 13 uit 27 (48 in totaal in de wedstrijd).
Scores: Brigiet – 13, Annet en Marijke – 11, Sandra – 9, Jolanda – 7, Rona, Lisette en Wilma – 2

Dit was onze laatste wedstrijd. We zijn 9e geëindigd in een poule van 14. Niet onverdienstelijk als je bedenkt dat we met 9 speelster begonnen, Judith al gauw afhaakte door haar blessure en ook Marijke Bosker vanaf nov./dec. niet meer kon spelen vanwege een hernia. Dan tussentijds nog de nodige zieken, vakanties en overig blessureleed. We hebben ons er goed doorheen geslagen, maar toch ook  kansen laten liggen. Hopelijk kan iedereen de komende tijd uitrusten en genezen en kunnen we weer fris starten in september. Onze teamspirit en vriendschap heeft er in ieder geval niet onder geleden.

Iedereen vast een mooie zomer gewenst en tot wanneer en waar dan ook.

Wilma

5 april – Apollo dames 4 – Sea Devils dames 1

Terwijl na een zonnige zaterdagmiddag ieder weldenkend mens om kwart voor negen ’s avonds met de voetjes omhoog voor de buis zit, verzamelt Dames 1 zich voor de Apollohal. Dat verzamelen was snel gedaan, want door blessures en andere afwezigheden waren er nog maar 5 speelsters over. Gelukkig was coach Sandra bereid mee te spelen, zodat er toch nog wat gewisseld kon worden.

De zaal had ook van de middagzon genoten, het meegereisde publiek zat er warm bij. Dat was maar goed ook, want van het door ons geboden spel kregen ze het vast niet warm. Geen moment zijn we lekker in de wedstrijd geweest.

Het eerste kwart hadden beide teams moeite met scoren en stond er na 10 minuten een stand van 10 – 6 op het bord. Het tweede kwart begon Apollo de druk op te voeren, waardoor ze uit ons balverlies een aantal keer makkelijk konden scoren. Bij ons bleven de punten moeilijk vallen, zodat we met 24 – 13 de rust in gingen.

Het derde kwart vallen we terug in een zone en krijgt ook Apollo het weer moeilijk met scoren. Dit kwart delen we de punten en gaan we met 33 – 22 op het bord aan het laatste kwart beginnen. Het spel was er dit kwart niet gezelliger op geworden. De scheidsrechters zagen veel door de vingers en dat hebben we gevoeld. Rona wist in het derde kwart een paar keer leuk de basket te vinden en dat werd haar niet in dank afgenomen. Toen ze in een break de laatste verdedigster dreigde te passeren zette deze haar knie in Rona’s dijbeen. Hierdoor viel Rona geblesseerd uit. Omdat we ook al twee speelsters met 4 fouten hadden staan, kreeg Apollo het in de aanval wat makkelijker en wisten ze het laatste kwart weer verder uit te lopen. Met een eindstand van 49 – 30 mochten we eindelijk naar de douches.

Scores: Marijke T. – 12, Brigiet – 7, Rona – 6, Jolanda – 5.

Vrije worpen: zij: 4 uit 24; wij: 10 uit 18 (toch nog ergens beter in geweest).

29 maart – Sea Devils ds 1 – Lands Lake Lions ds 2

Vandaag, op verzoek van LLL, een vroege wedstrijd. Wel raar in zo’n lege sporthal. Gelukkig waren onze trouwe supporters er (Marga, Willem, Maaike en Hans) en ook van de tegenstander zaten wat supporters op de bank. LLL, uit met 1 punt verschil gewonnen. Wat brengt ons vandaag.

We hebben meer lengte en de aanvallen lopen zeer goed. Jolanda is gelijk hot en na het 1e kwart staat het 21 – 17.

Het 2e kwart een zelfde beeld, alhoewel wij meer scoren. De ballen gaan er lekker in. De m-t-m gaat goed (zone is zóóó 2013) en er worden veel fouten gemaakt door LLL, dus we staan veel aan de vrije worp lijn.

42 – 29 Rust. Dit moet lukken.

Het 3e kwart een heel ander beeld. Wij hadden de opdracht ons 3e kwart er van de maken maar LLL gooit er een schepje bovenop en wij laten ons voorbij lopen. We weten even niet wat te doen en we gooien vooral de bal er niet in. Binnen 7 minuten staat het gelijk! Het zal toch niet. We staan zelfs achter.

Een goeie speech van de coach, koppies erbij en gewoon de bal er weer in gooien. En dat lukt. LLL houden we 7 minuten lang van de basket af en wij scoren wel. Marijke T. is lekker in de weer met rebounden en scoren en zo lopen we weer uit.

Eind goed, al goed, alhoewel het publiek wel tandenknarsend op het puntje van de bank zat.

Eindstand 65 – 56. Appeltaart voor Marijke (vorige week had ze geen tijd en wilde dit 60epunt er niet in gooien).

Vrije worpen: 19 uit 26.
Kwartstanden: 21 – 17, 21 – 12, 8 – 20 (!) en 15 – 7
Scores: Jolanda – 20, Annet – 14, Marijke T. – 11, Brigiet – 10, Rona – 5, Sandra – 3, Wilma -2

Volgende week laat naar de Apollohal en daarna op naar de laatste wedstrijden (wat is het weer hard gegaan).

22 maart – LLL ds 3 – Sea Devils ds 1

Dit keer een voltallig team van LLL. Vorige keer misten er een paar, maar nu niet. Wij met 7 dames afgereisd, helemaal naar Landsmeer.

Ja hoor, een groot veld, hele zaal voor ons. De scheidsrechter roept de captains bijeen voor een bespreking: geen been uitsteken, geen fouten maken en niet met hem praten???!!!! Hij was best wel aardig.

LLL begint met een zone. Hier weten wij goed op te anticiperen, alleen gaat de bal er niet in. Wij beginnen wederom met een m-t-m. Bevalt ons zo goed de laatste tijd, dus waarom nu niet weer. Het loopt goed, LLL gooit veel mis of verliest de bal door goed verdedigend werk; stand 1e kwart 10 – 10.

Het 2e kwart gaat LLL over op een m-t-m, maar die weten wij goed uit te spelen. LLL is de weg kwijt en komt bijna niet tot scoren. Wij kunnen elkaar heel goed vinden en met 14 – 27 gaan we de rust in.

Het 3e kwart eenzelfde beeld. Sterk spel goeie verdediging en aanvallen en we houden stand: 28 – 45.

Het 4e kwart een ommekeer. Veel balverlies, elkaar niet kunnen vinden en LLL dat ineens 10 punten op rij scoort. Na een donderspeech weten we onszelf te herpakken en spelen de wedstrijd geconcentreerd uit, nou ja geconcentreerd, de laatste 3 minuten krijgen we 6x vrije worpen vanwege veel fouten en door LLL toch praten naar de scheids. LLL weet de laatste 5 minuten niet meer te scoren.

Eindelijk weer eens en een goeie pot en afgesloten met winst: 41 – 61 (appeltaart voor Rona).

Kwartstanden: 10-10, 4-17, 14-18, 13-16.
Vrije worpen: 14 uit 24
Totaal 20×2 vrije worpen in de gehele wedstrijd!
Scores: Jolanda – 14, Annet – 13, Rona – 10, Marijke en Brigiet – 8, Wilma – 6, Sandra – 2.

15 maart  – Sea Devils ds 1 – BV Hoofddorp ds 2

Hoofddorp, ongeslagen koploper, dus we hebben geen illusies. Gewoon lekker spelen zoals afgelopen wedstrijd tegen US. Hoofddorp heeft een aantal geblesseerden, maar een blik vol spelers. Wij missen nog steeds Marijke en Judith en aangezien dames 2 gelijk speelt, geen reserves.

We gaan voortvarend van start, dit is wel eens anders geweest het eerste kwart. We scoren en kunnen zelfs een voorsprong opbouwen: 17 – 15. Nu stoppen gaat helaas niet! Hoofddorp had de hele week op onze zoneverdediging getraind en wij gewoon man-to-man spelen. Ze waren verrast.

Het 2e kwart eenzelfde beeld, goed verdedigend werk maar toch wat slordigheden en met 23 – 29 gingen we de rust in.

Niet verkeerd, maar zie daar, een full-court press van Hoofddorp en binnen no time werden we overlopen, om de oren gegooid met 3-punters en we leden enorm balverlies. Dit kwart werd 16 – 33!

Hoe we ons best ook bleven doen en nog voor leuke aanvallen zorgden, Hoofddorp was gewoon een klasse beter. Niettemin hebben we toch nog 47 punten gescoord, helaas tegenover 81. En we speelden weer eens een goed 1e kwart.

Scores: Jolanda – 12, Marijke – 10, Sandra en Brigiet – 8, Wilma – 4, Annet – 3, Rona – 2

8 maart – Sea Devils ds 1 – US ds 3

En toen stonden er ongeveer 20 US-dames in de zaal? Met zoveel? Bleek dat dames 2 ook tegen een US-team moest. Ja, en toen was het verkeerde team op het verkeerde sheet gezet! Het kan verkeren.

Matige start door ons, de zone stond wel, maar er werd van buiten nogal vervelend raak geschoten: 2 – 13 na 6 minuten. Hmmm, toch maar wat aan gaan doen. Jolanda kreeg paar lekkere ballen en Annet gooide een 3-punter: 11 – 21.

Het 2e kwart overgeschakeld naar een m-t-m. Doen we bijna nooit. Hadden we het maar eerder opgepakt. We verdedigden goed, praatten goed in de verdediging en ook wij kwamen in ons spel: 27 – 39.

Het 3e kwart eenzelfde beeld, verdediging zeer goed en Annet en Jolanda bleven scoren. Helaas liepen we niet in, maar ook liep US niet verder uit: 41 – 53.

Deze stand is nog te overbruggen, maar steeds als we tot 6 punten kwamen zette US een tandje bij. Het laatste kwart was resultaat van goed verdedigend werk. US wist maar 5 punten te scoren. We zaten er bovenop en US scoorde pas na 6 minuten!! Helaas was wederom het leed al weer geleden in het eerste kwart en wij verloren met 50 – 58. Vorige keer met 16 punten verschil dus er zit progressie in.

We waren wel trots op onszelf dat we eindelijk weer eens naar kunnen hadden gepresteerd en een goede m-t-m hadden neergezet (Dit goede spel van ons had wel een nasmaak; kon bijna niet meer lopen zondag! Zal de leeftijd zijn……….)

Kwartstanden: 11-21, 16-18, 14-14, 9-5
Scores: Annet – 16, Jolanda – 12, Marijke – 7, Rona – 5, Brigiet en Sandra – 4, Wilma – 2.

Volgende week de koploper!

15 februari – Sea Devils ds 1 – Schrobbelaar ds 1

Vandaag is Annet weer terug uit Spanje en ikzelf ga ook proberen mee te doen. Schrobbelaar is met 5 dames, maar wel hele sterke zoals na afloop blijkt.

We gaan weer moeilijk van start en het probleem van de deksel op de basket blijft ons parten spelen. Het oogt rommelig en we beginnen gefrustreerd van onszelf te raken. Het lukt ons maar niet in het eerste kwart in ons spel te komen en na 10 minuten staat het 5 – 11. Nog niets aan de hand zou je zeggen, maar het 2e kwart worden we overlopen door Schrobbelaar. Ze schieten 99% raak en bij ons valt de bal maar niet : 13 – 34.

Het 3e kwart blijkt weer dat we het wel kunnen, mooie aanvallen en de bal gaat er zowaar in. De verdediging zit goed dicht en we winnen dit kwart met 13 – 10 !

Het 4e kwart gaat nog wat beter, maar in de laatste minuten laten we het liggen en Schrobbelaar scoort in de laatste 2 minuten nog even gauw 10 punten erbij. Gelukkig dit keer niet gedubbeld: 43 – 71.

A.s. vrijdag  onder het genot van een Griekse maaltijd en ouzo (gemaakt door Jolanda)  maar eens bespreken hoe nu verder. Gaat vast lukken want ik hoorde dat we de wijnvoorraad niet op gaan krijgen! (teambuilding).

Vrije worpen: wij 5 uit 9, zij 11 uit 24(?)
Kwartstanden zijn dit keer niet zo interessant J.
Scores: Jolanda – 12, Annet – 10, Marijke T. – 8, Wilma – 6, Sandra – 3, Brigiet en Rona – 2

9 februari – Harlemlakers ds 1 – Sea Devils ds 1

Ach ja, wat zal ik er van vertellen:

 • – Dat er 3 geblesseerden zijn!
 • – Dat er 1 met vakantie is.
 • – Dat het weer zo’n vroege zondagwedstrijd was.
 • – Dat we gelukkig de coach spelend lid hebben gemaakt en er dus toch 6 dames stonden.
 • – Dat de ene scheids nog uit zijn bed gebeld moest worden.
 • – Of dat de andere scheids het in het eerste kwart al niet meer zag zitten!
 • – Dat het weer een heel groot veld was (center court).
 • – Dat de ballen in het 2e kwart helemaal niet meer vielen.
 • – Dat 40 minuten toch wel lang is voor sommige mensen.
 • – Dat we alleen het 4e kwart gewonnen hebben.
 • – Dat het heel vervelend is vanaf de bank te moeten toekijken.
 • – Dat Ireen (W.) gelukkig wel won.

Kortom, op naar volgende week.

Eindstand: 49 – 39.

Scores: Jolanda – 12, Marijke T. – 8, Sandra en Brigiet – 6, Sandra S. – 5, Rona -2

1 februari 2014 – Sea Devils – Alkmaar Guardians

Met een betere bezetting als vorige week gaan we vandaag proberen revanche te nemen tegen Alkmaar Guardians. Uit werd verloren, maar wat zou het vandaag worden op dat grote veld in zaal 3/4.

Het 1e kwart wordt fanatiek gestart aan beide kanten. Alkmaar Guardians zit er boven op in de verdediging en het kost Sea Devils veel moeite om goed vrij te komen in de aanval. Guardians speelt snel en trefzeker en na 5 minuten staat het al 2-10. Sea Devils gaat dan beter verdedigen, maar het lukt nog niet erg om veel te scoren. Na het 1e kwart staat het 6-12.

Het 2e kwart wordt door beide teams hard gewerkt en strak verdedigd met als resultaat een schamel aantal punten aan beide kanten. Beide teams leiden veel balverlies. Er worden nogal wat fouten gemaakt door Guardians, maar Sea Devils weet maar matig te scoren uit de vrije worpen. Bij rust ligt de wedstrijd nog open en staat het 11-15.

Het 3e kwart komt Sea Devils aardig in haar spel, maar verzuimt de eerste 5 minuten te scoren, daar waar Guardians wel de basket weer weet te vinden. Ondanks een mooie driepunter van Annet, weten we bijna alleen maar scores binnen te slepen uit vrije worpen, maar dat is niet genoeg. Na het 3e kwart staat het 22-30.

Het 4e kwart vinden beide teams opeens wel goed de basket. Sea Devils speelt mooie aanvallen, maar weet Guardians in de verdediging niet te stoppen. Het kwart eindigt in 15-20, waardoor de eindstand toch nog een redelijke score laat zien, alleen te weinig voor Sea Devils. De eindstand is 37-50

Scores werden gemaakt door Brigiet en Judith – 2, Wilma – 4, Rona – 3, Marijke T. en Jolanda – 8, Sandra – 1 en Annet – 9.

25 januari – Apollo ds 3 – Sea Devils ds 1

Een gehavend dames 1 op weg naar de Apollohal. Marijke B. zit in de lappenmand, Rona nog niet hersteld van de griep en Sandra wegens omstandigheden afwezig. Maar kijken hoe we de guard-positie oplossen. Judith is ook nog niet hersteld van haar blessure, dus de druk op de centers neemt toe…… Gelukkig hebben we Annet ook nog.

Laat op de zaterdagavond, regen met bakken uit de lucht. Voorspelt niet veel goeds en inderdaad, een rommelig begin, wennen aan elkaar en aan de plekken waar we staan en wennen aan de scheidsen die voor alles fluiten, maar dan ook echt alles, aan beide kanten. Het is moeilijk spelen zo want de ene week mag je een bal blokken en de week erop word je er voor afgefloten. Wat nog te doen.

We leggen ons allemaal bij de situatie neer en proberen er een leuke wedstrijd van te maken. Inderdaad geprobeerd, maar niet helemaal goed afgelopen. Scoren gaat niet lekker en Apollo weet de basket wel te vinden : 13 – 6. Het 2e kwart gaat wat beter, verdediging zit wat beter in elkaar, maar er wordt weinig gescoord : 23 – 14.

Niet echt onoverbrugbaar, maar in deze bezetting dus wel. Het 3e kwart lukt het niet, er vallen bij ons enorme gaten en Apollo scoort er lekker op los : 22 – 38. Het laatste kwart worden we overvallen door vermoeidheid, Wilma met 5 fouten aan de kant en de puf is er uit. Zeker op zo’n groot veld waar we maar heen en weer bleven rennen.

Van te voren hadden we afgesproken er 28 – 32 van te maken! Die 32 klopte aardig, het werden er door een mooie 3-punter van Annet nog 33, maar de tegenstander had er 51. Op naar het nieuwe weekend met nieuwe kansen.

Kwartstanden: 13-6, 10-8, 15-8, 13-11.
Scores: Jolanda – 14, Annet – 7, Brigiet – 6, Wilma – 4 (zelfs een vrije worp gescoord terwijl ik aan de kant zat met 5-fouten?), Judith – 2

18 januari – Dames 1 – BV Amsterdam ds 1

Een volle tribune, ouders, opa’s en oma’s, familie, aanhang en wat al niet meer. Ook een keer leuk. BV Amsterdam, uit dik gewonnen, dus wat zou het dit keer worden. Marijke B. is flink geblesseerd en kan voorlopig niet meedoen. Amsterdam miste hun (erg) lange center.

Amsterdam gaat fel van start en het lukt ons niet zo goed om te scoren. We moeten nog warmdraaien en de juiste mensen vinden: 10 – 18.

Het 2e kwart niet anders, Amsterdam zit er fel op en onze guards en forwards kunnen de bal moeilijk kwijt aan de centers. Veel balverlies en al komen we dichterbij, dan haalt Amsterdam ons weer in: 23 – 37.

Het 3e kwart gaat wat beter. De verdediging wordt veranderd en er wordt door Amsterdam minder vanuit het midden ingelopen en gescoord. Ook wij kunnen bijblijven maar helaas niet uitlopen: 35 – 50.

Een redelijk onoverbrugbaar gat. We deden er van alles aan, Amsterdam miste veel vrije worpen en wij hadden onze mensen gevonden. Het laatste kwart werd dan ook winnend afgesloten, maar net niet genoeg om de overwinning te vieren. Amsterdam had verdiend gewonnen: 52 – 60. Volgende wedstrijd het eerste kwart (laten we het steeds liggen) maar omzetten naar een 5e kwart (dan zijn we op stoom).

Vrije worpen (44 in totaal!!): BV Amsterdam  13 uit 27 Sea Devils  13 uit 17
Kwartstanden: 10-18, 13-19, 12-13, 17-10
Scores: Annet – 14, Jolanda – 12, Wilma – 10, Rona – 7, Marijke T. – 6, Sandra – 2, Brigiet – 1

11 januari – Challengers ds 2 – Sea Devils ds 1

Na uitgerust te zijn na de kerstvakantie konden we afgelopen zaterdag weer het veld in. Na lang blessureleed was Judith weer van de partij. Het leed is nog niet geleden, maar gelukkig was ze er weer bij. Helaas loopt nu Marijke B. met een rugblessure en zal nog even moeten toekijken.

Challengers, lastige tegenstander waar door ons weinig van gewonnen wordt.

Zaterdag fel uit de blokken. Challengers begint met een m-t-m en binnen een paar minuten staat het 2 – 8. Maar ze gaan over op een zone-verdediging en schroeven deze flink in tempo op. Helaas laten wij ons daardoor uit het spel brengen en na de 4e minuut wordt er dan ook niet meer gescoord door ons : 12 – 8. Veel balverlies is hier ook het gevolg.

2e Kwart weer koppies bij elkaar en er wordt gelijk geconcentreerder gespeeld. Challengers mist veel vrije worpen en wij weten wel te scoren : 18 – 20.

Het blijft spannend.

3e kwart eenzelfde beeld. Challengers heeft een sterke vrouw in Ria de Wit en zij weet dan ook uit verschillende hoeken loepzuiver te scoren. Gelukkig blijven wij niet achter en de verdediging zit redelijk solide in elkaar. We hebben op de training goed geluisterd en geven de ballen minder weg dan in het eerste kwart. Verder geven we  elkaar geen duimbreed toe : 29 – 33.

Het 4e kwart een ommekeer in de wedstrijd. Onze verdediging zit potdicht en wij weten met wat breaks en goed aanvallend werk de score op te schroeven. Challengers komt maar aan 2 punten dit kwart en wij maken in 2 minuten 8 punten op rij.

We gaan dan ook dit keer met de verdiende winst naar huis : 31 – 44. Een echte teamoverwinning. Dat belooft wat voor 2014!

Vrije worpen: Challengers : 4 uit 11, wij 3 uit 4.
Kwartstanden: 12-8, 6-12, 11-13, 2-11.
Scores : Annet – 12 (3x 3-pnt), Jolanda – 8, Sandra – 6 (1x 3-punt) en Rona – 6, Brigiet, Marijke T.  en Wilma – 4

14 december – Lake City Players – Sea Devils

Na een serie mooie overwinningen hebben we als laatste wedstrijd voor de kerst Lake City Players op het programma staan.  Altijd een lastige wedstrijd, omdat het er niet altijd even sportief aan toe gaat en wij het bovendien dit keer zonder Jolanda en Judith moesten doen.

Het 1e kwart wordt supersnel gestart door Players, terwijl Sea Devils duidelijk nog op gang moet komen. Het snelle spel van Players, gecombineerd met twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechters zorgen er voor dat Sea Devils niet lekker in haar spel komt en Players na 5 minuten voorstaat met 13-2. Vervolgens weet Sea Devils zich enigszins te herpakken en een verdere uitloop te voorkomen, maar na  het 1e kwart staat het toch 20-9.

In het 2e kwart blijft Players het tempo hoog houden, worden veel fouten gefloten bij Sea Devils en wordt er nogal eens balverlies geleden. Ondanks mooie scores van Sea Devils loopt Players verder uit en bij rust staat het 39-23.

Het 3e kwart ontstaat een gelijke strijd. Er worden nu ook fouten van Players gefloten, waardoor Sea Devils maar liefst 6x vrije worpen mag nemen. Het kwart eindigt in 16-15, maar de achterstand blijft. Na het 3e kwart staat het 55-38.

Het laatste kwart moet het dus gebeuren bij Sea Devils. Ondanks twee 3-punters van Annet, blijft Players alert in de verdediging, waardoor Sea Devils niet echt kan inlopen. De 2e helft wordt gewonnen met 24-26, maar dit maakt niets goed uit de 1e helft. De eindstand is 63-49.

Scores werden gemaakt door Brigiet – 6, Marijke B. en Wilma – 7, Marijke T. – 4, Sandra – 3 en  Annet maar liefst 22!

7 december – Sea Devils ds 1 – BC Apollo ds 4

Wij vanavond met 8 en Apollo met 9. Een team met 2 hele lange dames.

Een rustige start waarin over en weer wat afwachtend werd gespeeld. Wij in onze bekende zone en zij in een man-to-man. Gelukkig wisten we de vrije mensen te vinden en na het 1e kwart stond het 9 – 8.

Aan beide kanten werd niet veel gescoord, hun lange centers hadden regelmatig de rebound, maar wisten gelukkig slecht te scoren. Wij bleven onze aanvallen spelen en in de rust stond het 20 – 15. Na een speech van de coach waarin wij werden aangespoord wat strakker te verdedigen lukte dit ook aardig. Apollo leed balverlies en wij bleven onze punten pakken: 34 – 23.

Het laatste kwart nog feller op de bal wat resulteerde dat Apollo maar 3 punten scoorde in dat kwart.

Een goed samenspel en sterke verdediging brachten ons niet een hoge score, maar wel verdiende winst: 43 – 26.

Scores: Jolanda – 12, Marijke B. – 9, Marijke T. – 7, Annet en Sandra – 5, Wilma – 4, Brigiet – 1.

30 november 2013 –  Landslake Lions DS2 – Sea Devils DS1

Na de mooie overwinning op dames 3 vorige week stond vandaag de wedstrijd tegen dames 2 van Landslake Lions gepland. Zij hebben dit seizoen nog niet gewonnen en de boodschap van de coach was dan ook, dat deze wedstrijd niet de eerste overwinning van hen mocht worden. We waren met z’n achten, maar tijdens de wedstrijd bleek, dat niet iedereen even fit was.
Het 1e kwart werd door beide teams gestart met een fanatieke zone verdediging. Sea Devils had moeite om de verrassende aanvallen van Lions te stoppen, maar kon in de aanval makkelijk de basket vinden. Na het 1e kwart lag de wedstrijd nog helemaal open met een stand van 10-12.

Het 2e kwart ging Lions over op een man-to-man verdediging en Sea Devils moest echt alles op alles zetten om aan te haken. Alle schoten van Lions gingen raak, ondanks dat Sea Devils fanatiek bleef verdedigen. Gelukkig lieten Brigiet en Jolanda zich niet van de wijs brengen en scoorden rustig hun balletje. Bij rust stond het 25-28.

In  het 3e kwart deed Lions nog een stapje extra. Aan beide kanten werd hard gespeeld en zagen de scheidsrechters nogal wat klappen door de vingers. Door misverstandjes bij het passen bij Sea Devils leden we regelmatig balverlies en liep Lions de kleine achterstand langzaam in en kwamen ze zelfs op voorsprong. Na het 3e kwart was het nog steeds spannend: 40-38.

Het laatste kwart moest het dus gaan gebeuren, maar dit ging niet overtuigend. Het bleef een puntje voor, puntje achter en toen Lions in de laatste minuten op een voorsprong van 52-48 kwam, zag het er slecht uit voor Sea Devils, ondanks de switch naar een man-to-man verdediging. Gelukkig gooide Jolanda er toch nog een balletje in, volgde Marijke B. in de 10e minuut en stond het weer gelijk. Lions ging als een komeet naar de basket en mocht dankzij een goede fout van Annet twee vrije worpen nemen. Oef, er ging er maar 1 in en warempel in de aanval scoorde Jolanda koelbloedig haar volgende punt. Lions ging weer als een komeet naar de basket, maar dankzij een meesterlijke steal van Annet leek het voor ons toch goed af te lopen. Lions kwam toch weer in balbezit en Annet zorgde nog een keer voor een prachtige steal, die Jolanda bijna nog wist af te ronden met een score, maar ….het was tijd. De eindstand was 53-54.

Scores werden gemaakt door Brigiet – 10, Jolanda – 19, Marijke B. – 6, Marijke T. en Sandra – 4, Annet – 8, Rona – 1 en Wilma – 2.

23 november – Sea Devils ds 1 – Probuild Lions ds 3

Vanavond met 7 speelster aanwezig, Judith geblesseerd op de bank en Brigiet was er niet. De tegenstander was met 6 dames aanwezig.

Na wat gezoek naar scheidsen en tafelaars kon eindelijk de wedstrijd beginnen. Een voorzichtig begin. Aftastend en in de wedstrijd komen. PB had 2 langere dames die in de bucket aardig hun best deden. PB speelde de hele wedstrijd een zone maar deze wisten wij goed uit te spelen en Marijke B. kon vanuit de hoek vrij schieten: 12 – 6.

Het 2e kwart liepen wij iets te veel achter de tegenstander aan, oftewel, we pasten ons aan het tempo van hen aan. Er werd wel feller gespeeld (gefloten werd er toch niet) en van 2 kanten werd gescoord. Zelfs onmogelijke schoten van ver buiten de 3-puntslijn werden door PB gescoord. We stapten even over op een m-t-m, maar dit had niet meer succes tot gevolg: 28 – 22.

In de rust hebben we met elkaar afgesproken even wat feller op de eerste pass te gaan zitten en even actie te ondernemen, want dit spel was niet ons spel en ook het publiek stond niet echt op de banken. Dit had tot gevolg dat Annet inderdaad toch wel een aantal intercepties had, we gingen in de break, PB scoorde niet meer en de tafel kon het bijna niet meer bijhouden. Inderdaad ons gekke 3e-kwart : 23 – 4, stand 51 – 26.

Het laatste kwart niet het koppie laten zakken en doorgaan waar we mee bezig waren. Helaas zakte het in de laatste minuten weer wat in waardoor PB toch het laatste kwart won: 12 – 15. Gelukkig hadden we een flinke voorsprong en eindelijk weer eens appeltaart (Annet had het 60e punt) voor de volgende keer : 63 – 41.

Volgende week naar Landsmeer voor PB 2.

Scores: Jolanda – 16, Rona – 12, Annet – 9, Marijke B. – 8, Marijke T., Sandra en Wilma – 6.

16 november – Hoofddorp DS2 – Sea Devils DS1

Na een serie moeilijke tegenstanders staat vandaag Hoofddorp op het programma. Hun recente overwinningen zijn indrukwekkend, dus verwachten we een zware wedstrijd. Met 8 dames (Judith beterschap!) en coach Sandra gaan wij toch ons beste beentje voor zetten.

Het 1e kwart begint met een mooie score van Jolanda, die direct beantwoord wordt met een 3-punter van Hoofddorp. De toon lijkt gezet, maar … onze Annet doet vrouwhaftig hetzelfde 3 – 5. Nog even staan we voor, maar dan volgt een waterval aan scores van Hoofddorp en volgen aan onze kant 6 minuten missers. De laatste minuten krabbelen we nog even op en valt de schade mee, het is 15-11.

Het 2e kwart wordt hard gewerkt in de zoneverdediging, maar weet Hoofddorp, o.a. door drie 3-punters langzaam maar zeker uit te lopen. Aanvallend doen we het niet heel slecht, maar Hoofddorp doet het veel beter. Met een kwartstand van 21-10 gaan we de rust in met 36-21.

Het 3e kwart blijft Hoofddorp druk zetten op de spelverdelers, hebben de centers moeite om de bal te krijgen en moeten wij telkens onze press breaker oefenen. Dit gaat moeizaam en Hoofddorp loopt verder uit. Na het 3e kwart staat het 59-29.

In het laatste kwart blijven wij constant spelen en behalen weer 10 punten, maar dat is in deze wedstrijd niet genoeg. We worden niet gedubbeld, maar de eindstand is 73-39.

Scores werden gemaakt door Brigiet – 8, Marijke B. en Sandra – 4, Annet – 5, Marijke T. en Wilma – 2 en Jolanda -14. Volgende week beter !

10 november – US ds 3 – Sea Devils ds 1

Zondagmorgen om 10.45 uur vertrokken naar Amsterdam. Wat een tijd. Helaas hadden we er allemaal last van, maar iedereen was er.

De coach zei dat we ons het eerste kwart niet moesten laten overlopen zodat we gelijk dit achter zouden komen, maar helaas. Het was te vroeg, de scheids begreep ons en die fluit in zijn handen niet: 16 – 4!!! Waar ikzelf last van had, had gelukkig iedereen: warmte, zware vloer alsof we aan het beachballen waren. De centers liepen de hele tijd achter de bal aan zowel in de verdediging als in de aanval. Het leek wel of we suicides aan het lopen waren.

Gelukkig ging de zoemer en konden we even bijkomen.

Het 2e kwart beter gestart. De ballen vielen eindelijk door de basket en Jolanda kwam op stoom. De verdediging ging beter en i.p.v. te rebounden renden we gelijk de verdediging in om US tegen te houden. Dit liep goed en het 2e kwart werd door ons winnend afgesloten.

Na de pauze weer eenzelfde beeld als de start. US liep niet over ons heen, maar rende. Ze verdedigden sterk en strak op de man, ballen werden verloren en het hele jubelgevoel van het 2 kwart was weg.

Het laatste kwart dan maar. US werd ook moe en wij konden nog een lans breken door het laatste kwart eveneens te winnen. Helaas was de marge te weinig om de wedstrijd winnend af te sluiten: 58 – 42.

Vrije worpen 7 uit 12.
Kwartstanden: 16 – 4, 12 – 13, 20 – 11 en 10 – 14.
Scores: Jolanda – 15, Brigiet – 10, Marijke T. –  6, Annet – 4,  Wilma, Marijke B, Rona – 2, Sandra 1.

Na afloop lekker naar het Ruiterhuys gereden om onder het genot van een high tea en -wine de 50e verjaardag van Sandra (V) te vieren. Viel er toch nog wàt te vieren die dag.

Volgende week tegen de ongeslagen koploper: Hoofddorp 2. Uit.

2 november 2013 –  Sea Devils DS1 – JBC Noorderhaven D1

Tussen het volleyballen en handballen in mochten de dames van Sea Devils de strijd opnemen tegen JBC Noorderhaven. Eerst leek het nog rustig met dames uit Julianadorp, maar uiteindelijk stonden er wel 9 dames klaar om te beginnen. Bij Sea Devils is Judith nog geblesseerd en was Sandra vakantie aan het vieren, dus moesten wij het met z’n 7-en en coach Sandra klaren.

Het 1e kwart begon direct met een mooie score van Jolanda met helaas direct als antwoord een 3-punter van nummer 14 van JBC. En dat zou niet de laatste zijn. Er werd hard gewerkt aan beide kanten en de punten werden mondjesmaat gemaakt. De zone verdediging van Sea Devils liep niet slecht, maar doordat de schoten in de aanval niet vielen, bleef de stand gelijk. Na het 1e kwart stond het 10-10.

Het 2e kwart liet een gelijk beeld zien. JBC speelde een goede aanval, waardoor nummer 14 telkens weer kon scoren, afwisselend 2 en 3-punters. Aan onze kant was Jolanda niet te stoppen. Op een gegeven moment vergat JBC haar zelfs te verdedigen en wisten de forwards Jolanda snel van de bal te voorzien, zodat zij achter elkaar scoorde. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en bij rust stond het 23-23.

Het 3e kwart ging JBC meer druk zetten in de verdediging en kreeg Sea Devils het zwaar. Vervelend balverlies, kleine foutjes in de verdediging en maar liefst vier driepunters zorgde er voor dat JBC een voorsprong kon nemen van 33-46.

In het laatste kwart probeerde Sea Devils de voorsprong nog in te lopen door te wisselen naar een man-to-man verdediging, maar JBC wist daar goed mee om te gaan. Door mooie 1 tegen 1 aanvallen van Rona leek het er even op, dat we konden inlopen, maar een paar scores van nummer 14 (in totaal maakte zij 28 punten) zorgden er voor dat de wedstrijd weer helemaal gelijk op ging. Het laatste kwart eindigde in 17-15, maar de achterstand van het 3e kwart werd dus niet meer ingelopen. De eindstand was 50-59.

Scores werden gemaakt door Brigiet – 3, Marijke B. en Rona – 6, Annet – 1, Marijke T. – 15 en Jolanda -19.

26 oktober – BC Schrobbelaar ds 1 – Sea Devils ds 1

Op een mooie zaterdagmiddag afgereisd naar een al even mooi Universitair Sportcentrum in het Science Park te Amsterdam. Wat een complex: kleedkamers op -1 en de sporthal op 3 hoog. Maar dat even terzijde.

Met 7 dames en Willem (van Rona). Jolanda en Sandra S. zitten nog in Helsinki en Judith is geblesseerd.

Een flitsende start, van Schrobbelaar wel te verstaan. We stonden erbij en keken ernaar en binnen 5 minuten stond het 11 – 0! Hier moest wat aan gedaan worden dus in de time-out maar eens elkaar toespreken. Dit had resultaat want de volgende scores waren voor ons en het eerste kwart werd afgesloten met 14 – 6. Helaas waren de scheidsen niet helemaal op onze hand: lopen mocht, second dribble ook en slaande bewegingen naar de bal al helemaal, behalve wij dan. Oh ja, en die ene zijn fluit deed het niet! Of je hoorde hem niet vanwege de akoestiek in de hal…….

Het 2e kwart eenzelfde beeld. Schrobbelaar had veel lange dames en die waren toch wel goed onder het bord. Ook werd er goed inside gespeeld en wij konden de aanvallen van hen niet stoppen: 32 – 16.

In de rust een peptalk om dan maar de 2e helft van de wedstrijd te winnen en de scheids aangesproken of hij een beetje op lopen en wat andere dingen wilde letten. Hij wilde niet overal voor fluiten anders zou hij de wedstrijd dood (!) fluiten…. En zo geschiedde. Er werd in het 3e kwart goed verdedigd en wij hadden een paar leuke breaks, gelopen door Rona. Dit kwart helaas geen winnaar: 7 – 7, maar Schrobbelaar liep niet meer over ons heen. Helaas hadden wij ook wat missers onder het bord.

Het 4e kwart een fel spel over en weer en eindelijk vielen de 3-punters van Annet. Hierdoor konden wij bijblijven en zelfs de achterstand een beetje goedmaken. Helaas was het leed al geleden in de eerste helft, maar we kunnen toch zeggen dat we de 2e helft gewonnen hebben : 21 – 23. Positief blijven.

We gingen met 53 – 39 terug naar het zonnige Castricum en hadden lekker een vrije zaterdagavond.

Kwartstanden: 14 – 6, 18 – 10, 7 – 7,  14 – 16.
Vrije worpen: 7 – 14, Schrobbelaar: 14 – 21. Dat is dus 18 maal vrije worpen!
Scores: Annet – 13, Rona – 8, Marijke B. – 6, Marijke T. – 5, Brigiet – 4, Sandra – 2, Wilma – 1.

19 oktober 2013 –  Sea Devils 1 – Harlemlakers 1

Op de herfstachtige zaterdagavond van 19 oktober stonden weer 8 dames (Judith helaas nog steeds geblesseerd) + coach klaar om het op te nemen tegen Harlemlakers. Op papier zouden wij sterker moeten zijn, want zij hadden alles nog verloren, maar ze hadden ook wel sterke tegenstanders gehad, dus we moesten er gewoon stevig tegen aan.

Het eerste kwart begon soepel voor ons met scores zowel inside als van buiten. Wel even wennen om te spelen tegen een team, dat ook een zone verdediging speelt, maar gelukkig vonden we wel de vrije vrouw. Harlemlakers kwam niet door onze zone verdediging heen en moest het hebben van snelle schoten, die vooralsnog bijna allemaal mis gingen. Na het 1e kwart stond het 12-4.

Het 2e kwart liet een iets ander beeld zien. Onze verdediging was even iets minder alert en we hadden een paar keer onhandig balverlies. Harlemlakers vond opeens ook de basket en met snelle aanvallen achter elkaar vlogen de scores je om de oren. Sea Devils wisselde van aanval, waardoor de centers nu ook achter elkaar naar het bord konden gaan. De strijd ging gelijk op; dit kwart eindigde in 19-17. Bij rust stond het dus 31-21.

Het derde kwart werd door Sea Devils weer even extra aandacht besteed aan de verdediging en met succes. Harlemlakers had het weer moeilijk. Door goed passwerk van de forwards konden de centers relatief makkelijk scoren en na het 3e kwart was Sea Devils verder uitgelopen tot 44-26.

Het vierde kwart werden de centers extra verdedigd, maar kwam Annet achter elkaar vrij bij de basket. De laatste minuten zetten Harlemlakers nog een tegenoffensief in en werden er nogal wat fouten gemaakt door Sea Devils. Het laatste kwart werd zelfs verloren met 1 punt, maar de overwinning werd niet meer uit handen gegeven: 52-33.

Scores werden gemaakt door Brigiet – 4, Wilma – 7, Marijke B. en Sandra – 2, Annet – 8, Marijke T. – 11, Rona – 5 en Jolanda -13.

12 oktober – Alkmaar Guardians 1 – Sea Devils 1

Alkmaar, altijd een lastige tegenstander, zeker als je in de verkeerde sporthal staat, maar niet onverslaanbaar. Wij waren vorig seizoen de eersten die van ze wonnen. Brigiet was een weekendje in het land van de laven en trollen (Efteling) en Judith is nog steeds geblesseerd en dit keer niet aanwezig.

Het begon aardig gelijk op. Wennen aan de hal, waarin een aantal lichten het niet deden en de houten vloer die nogal stug was. Alkmaar had gelijk al 2 goeie schutters die hen op een voorsprong zette van 6 punten. Gelukkig  konden wij ook de basket vinden. In de buzzer viel er nog een 3-punter voor Alkmaar en het stond 13 – 8.

Het 2e kwart kwamen wij goed op stoom en liepen de aanvallen beter. Jolanda scoorde lekker en dit kwart werd winnen door ons afgesloten, helaas wel 20-18 achter.

Niet onoverbrugbaar, maar bij Alkmaar kwamen de nummers 6 en 12 op schot en wij  konden daar niet veel tegenin brengen. Bij ons zat er een deksel op de basket, want de ballen wilden er niet meer in. Alle aanvallen liepen dood en Alkmaar profiteerde daar goed van 33 – 28.

In het laatste kwart over op een m-t-m, maar hier wist Alkmaar al direct tegenin te gaan en scoorde 4 punten met een vrije vrouw. Dan maar weer zone en hard werken. Hard werken lukte maar Alkmaar vond toch steeds de vrije vrouw. Om moedeloos van te worden. Gelukkig scoorde Sandra nog een paar leuke ballen, wat de schade beperkt hield tot maar 13 punten (in ons nadeel wel te verstaan).

Eindstand: 51 – 38 (als……………. nu eens die deksel van de basket was!!!)
We waren wel standvastig gezien de kwartstanden: 13 – 8, 7 – 10, 13 – 10, 18 – 10.

Scores: Jolanda 10. Marijke T. 9, Sandra 8, Marijke B. 7, Annet en Wilma 2
Vrije worpen: 8 uit 12.

3 Speelsters van Alkmaar hadden al meer punten dan wij met z’n allen: nr. 6 – 16, nr. 12 – 12 en nr. 4 – 11 (oud LCP-speelster).

Zaterdag thuis dan meer weer eens flink uithalen…….. 🙂

5 oktober 2013 –  Sea Devils D1 – Apollo D3

Zaterdag 5 oktober stonden weer 8 dames (1 geblesseerd, maar toch) + coach klaar om het op te nemen tegen het sterke Apollo dames 3. Vorig jaar werd er twee keer van deze dames verloren en we hadden ook al gezien, dat ze vorige week van de kampioen van vorig jaar, Schrobbelaar, hadden gewonnen. Dat beloofde dus een zware wedstrijd te worden. Wilma leefde thuis met ons mee en dat hebben we gemerkt.

Het eerste kwart ging snel van start. Over en weer werden snelle aanvallen gespeeld. Apollo liet ons flink lopen in onze zone verdediging en wist telkens de vrije man te laten scoren. Bij ons ging het alleen ook voorspoedig. Jolanda stond lekker te buffelen onder het bord en wist regelmatig te scoren, dan wel haar vrije worpen raak te gooien. Na het 1e kwart stond het maar liefst 19-20.

Het 2e kwart bleef spannend verlopen. Telkens dezelfde speelsters van Apollo wisten te scoren en wij liepen de benen uit ons lijf. Het lukte hen alleen niet om Jolanda te stoppen en dankzij goed passwerk van de forwards, kon zij lekker haar gang gaan. Ook de forwards gooiden hun puntjes raak, dus bij rust kon de wedstrijd nog alle kanten op: 31-32.

Na een korte rust van 5 minuten (iemand had haast) mochten we het op de andere basket proberen. Apollo bleef man-to-man spelen en wij bleven rennen in onze zone verdediging, waar Apollo eindelijk wat meer last van kreeg. Ook zij gooiden eens een bal mis en raakten balverlies, terwijl onze aanval  lekker bleef lopen. Marijke T. vond nu de basket regelmatig of gooide haar vrije worpen er in. In de 5e minuut wisten we, dankzij een 3-punter van Annet, voor het eerst een beetje uit te lopen en stond het 43-37. Na het 3e kwart stond er 45-41 op het scorebord, dus het laatste kwart moest het gebeuren.

Het 4e kwart begon voorspoedig voor Apollo, maar na een paar gemiste vrije worpen in de 3e minuut, kwam Sea Devils weer op dreef. Na een tweede driepunter van Annet en een paar scores van Marijke B. stonden we in de 8e minuut op 54-45. Het rook naar een overwinning. Dankzij koelbloedig spel wisten we de aanvallen goed uit te spelen en gaven we de voorsprong niet meer weg. In de hele wedstrijd scoorden we maar liefst 13 uit 14 vrije worpen! De eindstand was 58-47.

Scores werden gemaakt door Brigiet – 7, Marijke B. – 9, Judith (?) – 2, Annet en Marijke T. – 10, Rona – 4 en Jolanda -16.

28 september – BV Amsterdam – Sea Devils ds 1

Op een mooie nazomerdag afgereisd naar Amsterdam. Het weer lonkte om linksaf het Westerpark in te gaan, maar we moesten rechtsaf naar de van Hogendorphal. Alleen Judith deed vanmiddag niet mee, maar ze was er wel bij. Amsterdam oogde ook zeer compleet. Die hele lange center, waar ik zelfs niet bij kom, was er ook. Uitblokken dus maar.

Wij openden de score  en met goed verdedigend werk  werd het eerste kwart afgesloten met een 5 – 14 voorsprong.  Het 2e kwart ging gelijk op. Amsterdam wist met regelmaat de basket te vinden maar ook wij bleven scoren: 21 – 28.

Het 3e kwart werd feller en er werden veel fouten gefloten, zelfs aanvallende bij ons. Amsterdam kreeg veel vrije worpen maar miste er veel. Wij hadden gelukkig Annet die op cruciale momenten 3-punters scoorde: 31 – 40. Het 4e kwart volhouden en niet meer uit handen geven. Op het dooie punt in de wedstrijd scoorde Brigiet  haar vrije worpen  en Marijke T en ik nog de laatste punten : 43 – 56!

Ja, na het tellen van de punten op het sheet kom ik tot andere cijfer. Ik schijn zelfs een 3-punter gescoord te hebben. Nou, even voor de duidelijkheid, dat doe ik alleen op trainen!

Scores (volgens het sheet: Annet 17 (+1), Marijke T 10, Wilma 8 (+1), Jolanda 7, Marijke B 4 (+1), Sandra 4, Brigiet 3.

Even wachten op de juiste uitslag van de bond!

21 september 2013 –  Sea Devils DS1 – Challengers Ds2

Zaterdag de 21e mocht ook  dames 1 aantreden. Gek genoeg, net als de heren tegen dezelfde tegenstanders als de 1e wedstrijd van vorig seizoen: Challengers. Vanwege doorstroming van het U22 dames team naar dames 1 bij Challengers, mochten wij tegen dames 2, maar het waren nog steeds dezelfde dames als vorig jaar. Dat kon dus lastig worden.

Bij Sea Devils zijn dit seizoen een paar kleine wijzigingen in het team. De meest opvallende: een tweede Sandra als nieuwe coach en het gemis van Daniëlle, die haar basketbalcarrière voortijdig (voor haar 50e) heeft beëindigd. De eerste wedstrijd hadden we gelijk al last van een afwezige Wilma en twee geblesseerden, maar gelukkig ging Rona het wel gewoon proberen. En niet onverdienstelijk, want samen met Jolanda was ze topscorer.

De hele wedstrijd ging het aardig gelijk op, maar in het 2e en 4e kwart maakte Challengers net even een paar puntjes meer, waardoor de overwinning naar Challengers ging.

De eindstand was 35 – 43.

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de dames 1 pagina? Mail de webmaster!