Seizoen 2013-2014: U14 Mix

Spelers Via basketball.nl
Caitlin Boersen Alle wedstrijden
Gijs Boukes Stand
Pieter Brouwer
Emiel Glorie Historie
Thomas de Jager 2012-2013 (u14 mix 2)
Lucas Min
Sjoerd van der Plaat
Alexander de Reus
Daan Ruijter
Nygel Schoonhoff
Nigel Tak
Steven Vlekke
Luna van Wonderen
Trainer/coach:
Herman Hollanders

 

Wedstrijdverslagen

8 maart – U14 slaat toe in het laatste kwart!

Onze uitwedstrijd tegen Mapleleaves werd verloren dus onze spelers hadden iets recht te zetten. Het 1e kwart was qua kansen gelijk maar net als vorige week kregen wij de bal er niet in en Mapleleaves wel. Ook de verdediging liep niet op rolletjes. Stand 6-10.

In het 2e kwart bleef het scorend vermogen van Sea Devils opnieuw onder de maat en de het team uit Heemskerk profiteerde daar optimaal van. Rust 9 -20.

Altijd nog een stand die overbrugbaar is dus in het 3e kwart ging de turbo erop. De nrs. 30 en 72, de gevaarlijkste spelers van Mapleleaves, werden nog closer gedekt en eindelijk begonnen de punten ook bij Sea Devils te vallen. De inhaalrace begon en bij aanvang van het 4e kwart was de stand 21 -24.

De inzet in het 4e kwart was weer formidabel en dat begon z’n vruchten af te werpen. We pakten de rebounds, steals en de passing liep een stuk beter. Door de full press kwamen we steeds vaker snel in balbezit en wisten dit ook te verzilveren. Sea Devils schreef dit 4e kwart 14 punten op het sheet en Mapleleaves slechts 2 en de overwinning zat in de knip.

Eindstand: 35-26

Scores voor de liefhebbers: CB 2, NT 6, SV 4, SvdP 17, GB 2,Ade R 4

1 februari – U14 net niet!!!

Lisse altijd moeilijk en ook deze keer zou het een titanenstrijd worden. Het 1e kwart was de inzet prima veel kansen maar het vizier van Sea Devils stond niet op scherp. Simpele lay-ups werden gemist. Rebound zowel aanvallend en verdedigend prima. Alleen gingen we bij de aanvallende niet omhoog of miste steeds opnieuw. Slechts 4 punten dit kwart.

Het 2e kwart was voor onze ploeg. Toch kon Lisse redelijk bijblijven 12-10. Ruststand 16-18 dus nog volop op kansen voor ons team.

Het 3e kwart ging de inzet nog een tandje hoger en de scores vielen nu wel. We kwamen naast en er overheen bij Lisse en we stonden aan het begin van het 4e kwart 26-24 voor. Dit laatste kwart kreeg iedereen op de banken. In de 3e minuut stond het weer gelijk en mede door enkele verdedigende foutjes en geluk aan de zijde van Lisse stond het in de 7e minuut 28-32 voor Lisse. Nygel S. wist met een mooie drive de stond naar 30 -32 te tillen. 9e minuut 2 vrij worpen voor Lisse waarvan er 1 benut werd 30-33. 10e minuut wist Sjoerd te scoren en werd het 32-33. Iedereen op de banken.

Met nog 20 seconden te gaan wist Lisse toch te scoren en ondanks een laaste ultieme poging van Sea Devils bleef de stand 32 -35.

Scores voor de liefhebbers: CB 2, NT 6, PB 6, DR 2, SV 2, SvdP 8, NS 6.

26 januari – U14 mix wint opnieuw.

Vorig jaar hadden we in dezelfde hal nog net met 1 punt verloren en het was zaak om dit ongedaan te maken. Sea Devils stond al snel met 4 punten op het scorebord maar de nummer 14 van Landslake wist al gauw de stand gelijk te trekken. Met een eindsprint kon Sea Devils uiteindelijk de winst in dit 1e kwart naar zich toe trekken 6-8.

Doel was duidelijk nr. 14 en 7 geen kans geven. Dit lukte in het 2e kwart niet echt en de scores gingen gelijk op 10-10 doordat de nr 14 nog steeds teveel ruimte kreeg.

Na de rust ging het tempo omhoog en werd de dekking strakker. Break werd mooi uitgevoerd en ook mooie passing van de Sea Devils op het juiste moment. Sea Devils liep langzaam weg en sloot het 3e kwart af met 4 -10. 8 punten voor is echter nog geen garantie dat je de winst mee naar huis neemt dus nog 10 minuten vol aan de bak.

We speelde het goed uit en scoorde 10 punten. Helaas verslapte we nog even in de laatste 2 minuten waardoor de tegenstander toch nog dichterbij kon komen. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar en zat in de “ pocket ”. Eindstand 31-38.

Scores voor de liefhebbers: CB 4, NT 2, PB 6, EG 6, DR 4, SV 4, LM 2, SvdP 10

11 januari – U14 mix wint eerste wedstrijd in 2014.

De eerste 2 kwarten waren niet best. Open ( makkelijke ) lay ups werden  veelvuldig gemist en daarom stonden we met de rust  13- 17 achter tegen Alkmaar. Met name hun lange center werd niet goed gedekt.

Na de  rust en peptalk van de coach kwamen we goed uit de startblokken. We speelden fanatieker in de verdediging en ook  de break liep lekker. De jongens uit Alkmaar hadden het moeilijk tegen onze full court press. Sea Devils scoorde zelf 12 punten het 3e kwart en de tegenstander slechts 4.

Het 4e kwart gaf eenzelfde beeld en met nog 1 minuut op de klok was de stand 35-23.  Deze laatste minuut was echter een beetje slap en Sea Devils gunde de tegenstander nog 4 punten.

Eindstand 35 – 27.
Scores voor de liefhebbers: CB 2, NT 2, LvW 1, , GB 4, PB 6, EG 6,  DR 2, SV 2, LM 6, SvdP 4

14 december – Akrides prooi voor Sea Devils U14 mix -1

Gemakkelijk ging het niet in IJmuiden. De meeste spelers hadden zoiets van ach deze ploeg staat laatste dus makkie. Nu was het inderdaad geen geweldige tegenstander maar dat betekent niet dat je alleen maar aan scoren moet denken. Alles begint met defense en dat is soms ons probleem.

Het aantal missers van close range was enorm aan onze zijde. Het vizier stond duidelijk niet op scherp. Toch wist Sea Devils mede vanwege de inzet deze wedstrijd te winnen met uiteindelijk wel duidelijke cijfers alleen hadden die verdubbeld moeten worden.

Hard blijven trainen en in de vakantie niet verslappen.  Regent het dat maar basketball spelen op de playstation, xbox etc.

Eindstand 27 – 48 voor Sea Devils.
Scores voor de liefhebbers: CB 6, NT 12, NS 2, AR 6, GB 2, PB 6, EG 6,  DR 2, SV 2, LM 4

Eindstand 1e helft van de competitie 7e van de 14 ploegen.
Winpercentage 53,8 % en doelsaldo 590 – 457 dus 133 plus.

30 november – Sea Devils U14 mix duidelijk niet bij de les.

Zaterdagochtend om 11.00 uur in Amsterdam spelen leek voor veel spelers van de U14 niet echt het beste tijdstip. De coach vroeg zich af of de spelers vrijdag allemaal naar de schooldisco geweest waren want het vizier stond niet op scherp en we speelden slap.

De inzet, normaal ons sterkste wapen, was onder de maat en ook de egootjes waren bij sommige spelers teveel aanwezig. De makkelijkste ballen werden gemist en passes kwamen niet aan. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten maar eigenlijk ook om te leren ( op de training dinsdag). De uitslag was enigszins geflatteerd 56 -18.

Thuis gaan we uit een ander vaatje tappen!
De coach.

17 november – Sea Devils U14 mix verplettert Windmills

Met een vertraging van 45 minuten begon Sea Devils aan de wedstrijd en het strijdplan luidde: full court press en gebruik onze lengte (rebounden dus) en een strakke m-to-m verdediging. Aldus geschiedde en al snel stonden  de eerste scores op het bord. De tegenstander wist geen raad met onze press. Passes kwamen goed aan en we sloten het kwart af met een 4 – 24 voorsprong. Het tweede kwart ging iets minder geconcentreerd maar ja wat wil je met zo een voorsprong. Windmills kon iets meer terug doen maar kon ook niet voorkomen dat het met de rust 14 -42 was.

Het 3e kwart gunde we onze tegenstander 6 punten en zelf maakten we er 20.  Er waren al spelers die graag de 100 wilde halen. Zover kwam het niet.  Het 4e kwart gunde Sea Devils de tegenstander een half court maar ook toen kwam Windmills niet meer aan de bak. Sea Devils maakte 22 punten en de Zaandammers slechts 4.
Eindstand 24 – 84 voor Sea Devils.

Scores voor de liefhebbers:
CB 12, NT 16, NS 2, AR 6,GB 4, PB 14, EG 6,  DR 6, SV 6, SP 12.

9 november – Sea Devils maatje te groot voor Amsterdam

Met “ slechts” 8 spelers  waren we present in Amsterdam.  Op het oog geen moeilijke tegenstander maar de positie op de ranglijst zegt niet zoveel.  Full court press,  goed op de man verdedigen en gebruik onze lengte was het devies van de coach.

Deze opdracht werd het 1e kwart redelijk uitgevoerd. Wel veel foute passes en missers maar toch een 8-4 voorsprong.  Het 2e kwart gaf eenzelfde beeld alleen onze verdediging stond beter waardoor Sea Devils wegliep naar een 22-9 voorsprong met de rust.

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar zoals zo vaak is gebleken de laatste wedstrijden, Sea Devils kwam weer wat dromerig uit de kleedkamer. De verdediging was slap, geen oog voor onze directe tegenstander en te veel ego. Gevolg dat het even toch nog spannend werd want in de 7e minuut van dit kwart stond het 17- 22.

Een time out doet soms wonderen en de poppetjes werden weer even goed op de plaats gezet. Gevolg het verdedigen werd feller en ballen vielen weer. In het 4e kwart kreeg de beste (en kleinste)  speler van Amsterdam zijn 5e fout in de 1e minuut. Dat scheelde toch even en bij Sea Devils ging de turbo aan. Maar liefst 22 punten werden er in dit laatste kwart gemaakt en de overwinning zat in de zak.

Eindstand  23 – 52 voor de Castricumse ballers.

3 november – Hoofddorp 1 helft te sterk voor onze U14

Met een volle tribune moest onze U14 het opnemen tegen de koploper Hoofddorp. Insteek was om goed te verdedigen want dan komen de kansen vanzelf. We gingen dan ook furieus van start en onze spelers waren totaal niet onder de indruk van de grote sterke ballers uit Hoofddorp.  We stonden zelf enige tijd voor. Helaas konden we niet verhinderen dat ons team op een 14-8 achterstand kwam.

Het 2e kwart was echter duidelijk voor ons.  We gingen nog een tandje feller verdedigen en de coach van Hoofddorp moest naar een time out grijpen om onze flow te stoppen. Toch wist Daan met een NBA 3-punter de stand op 21 -24 te brengen alvorens de rust in te gaan.  Onze fans op de tribune genoten met volle teugen.

Normaal doet een pauze je goed maar onze spelers waren even de weg kwijt. De verdediging liep niet meer en ook de passen kwamen niet meer aan.  De nrs 20 en 21 van Hoofddorp wisten wel raad met de situatie en Hoofddorp scoorde 20 punten dit kwart.
Pas in de 7e minuut kon Sea Devils wat terug doen. Het 4e kwart was de accu leeg en kon Hoofddorp het karwei afmaken. De eindscore werd uiteindelijk 32 -64.

Toch is de coach trots op het bereikte resultaat. De vechtlust die we elke keer laten zien is een genot om naar te kijken. De skills komen vanzelf!!!!!

De coach.

5 oktober – U14 verliest nipt in de laatste seconden van Blue Stars

Zonder Mark en Merel moesten we lengte en snelheid inleveren en dit compenseren met vecht ( werk)lust. Ook moest de coach opnieuw 2 nieuwe ballers inpassen te weten Gijs en Lucas. Hun eerste echte wedstrijd.

Het 1e kwart  was slordig basketbal aan beide kanten en dat leverde magere scores op. 2 – 6 voor de ballers uit Diemen. Het 2e kwart  verliep duidelijk beter. We waren feller en ook de scores begonnen te vallen.  Veel steals van onze nieuwe jongens Lucas en Gijs.  Sjoerd, Caitlin, Pieter , Nigel T en Daan wisten allen te scoren. Verdedigend goed werk van Steven, Alexander, Emiel en  Nygel.  Rust  16-14 in ons voordeel.

Het 3e kwart begon uitstekend. We gingen gewoon door waar we in het 2e kwart mee geeindigd  waren zijnde scoren en goed verdedigen 10-2 in punten. De tegenstander had de beschikking over 1 sterke center en 1 goede dribbelaar.

Met 10 punten voorsprong het laatste kwart ingaan moet genoeg zijn maar helaas pakte het anders uit. We begonnen te veel te dribbelen, veel fouten te maken en ook de rebounds pakte we niet meer. De tegenstander wist met hun center (nr. 20) en spelverdeler (22) het ons steeds lastiger te maken. We stonden al snel op 5 teamfouten en dat betekende elke fout 2  vrije worpen. Blue Stars kreeg dit 4e kwart 15 vrije worpen waarvan er 8 raak waren. Weg voorsprong!!

De laatste minuut was dan ook bijzonder spannend. De vele ouders keken ademloos toe. We keken plots tegen een 30 -31 achterstand aan. Lucas pakte echter de steal en wist deze ook te verzilveren met een mooie score. 32-31 voor The Sea Devils.  Nog 20 seconden te spelen en het thuispubliek dacht we zijn er. Maar helaas uit een onmogelijk hoek werd er een noodbal richting basket gegooid en jawel, het leuk wel een youtube-filmpje, raak.  Vol ongeloof keken we naar het scorebord 32-33 voor de bezoekers. Leuk is het zeker niet maar het hoort erbij.

Complimenten toch aan het hele team, met een beetje meer geluk in de afwerking en iets minder fouten hadden we zeker aan het langste eind getrokken.  Jammer. Uit winnen we van ze.

28 september – Akrides U14 meisjes 1 – U14 mix1

Akrides, altijd lastig voor menig team van Sea Devils maar onze duivels hadden daar afgelopen zaterdag minder moeite mee.  Het ging niet zo makkelijk als de week ervoor. De tegenstander bleek redelijk goed te dribbelen en te passen en in het begin
waren we even zoekende. Pas in de 6e minuut kwamen we op stoom gebruik makend van de lengte van Mark en de snelheid van Merel. Ook Pieter en Alex deden een duit in het zakje.

Het 2e kwart gunde wij door rommelig spel te tegenstander kansen. We bleven zelf wel lekker scoren maar het verdedigen was minder. De teller bleef met de rust op  19-28 in ons voordeel. Het 3e kwart namen we ruim afstand. Het 4e kwart was niet goed  en we lieten de meisjes te veel scoren door niet goed te rebounden en te verdedigen.

Uiteindelijk was de overwinning wel een feit 40 -58.  Nieuw in ons team waren Steven en Alexander .

21 september – U14 mix overtuigend naar overwinning.

De eerste wedstrijd van het seizoen en helemaal compleet. Lisse was de tegenstander en slechts met 5 man present. Dit hoeft natuurlijk niet veel te betekenen maar je kunt er wel gebruik van maken.

De start van ons team was fantastisch. We schoten letterlijk uit de startblokken en de tegenstander keek al snel tegen een flinke achterstand  aan. Na 5 minuten van het al 12 -0. Het kwart eindigde in 18-2 in ons voordeel. We gingen om het gezellig te houden,  half court verdedigen,  want anders zou het voor de tegenstander helemaal moeilijk worden om over de middellijn te komen en de wedstrijd zou tevens te eenzijdig worden.

Toch bleven onze ballers lekker doorgaan met scoren en uiteindelijk stond het met de rust 33 – 6. Opdracht was in het 3e kwart om goed te passen en de ballen dus lekker te laten rondgaan. Deze opdracht werd redelijk uitgevoerd. De tegenstander mocht slechts 2 punten maken en wij maar liefst 27. Het laatste kwart werd iets te rommelig gespeeld maar dat kwam mede ook door  tegenstander. De teller stopte uiteindelijk op 75 – 12.

Al onze spelers kwamen tot score wat een goed teken is. De volgende wedstrijd dit nivo proberen vast te houden.

De Coach

 

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de u14 mix 2 pagina? Mail de webmaster!