Seizoen 2013-2014: U16 Jongens

Spelers Via basketball.nl
Roberto Beentjes Alle wedstrijden
Arnold Boukes Stand
Stefan Klut
Andries Min Historie
Yulan van Mullem 2012-2013
Toon Scrocca 2011-2012
Jon Pall Valk 2010-2011
Jim Versteeg 2009-2010
Adam Zeeman 2008-2009
2007-2008
Trainer/coach 2006-2007
Dennis Van Gelder i.s.m. H3 2005-2006 (mini mix 1)
2004-2005 (mini mix 1)

Verslagen

5 en 12 april – Nog twee wedstrijden….

….en dan zit dit wedstrijdseizoen er alweer op! Uit in Hoofddorp speelden onze jongens van U16-J1 een echte wedstrijd: de verdediging was bij beide partijen zo goed dat er met name in het eerste kwart vrijwel niet gescoord werd: 4-9 in ons voordeel. Ook in het het 2e kwart deden de SEA DEVILS het fantastisch. Er werd vanuit een waterdichte defense een voorsprong behouden, mede omdat Hoofddorp zich gedwongen zag van ver op de basket te schieten. Pas in de tweede helft ging het langzaam maar zeker bergafwaarts omdat onze defensieve aandacht wat verslapte en de Hoofddorpers steeds makkelijker door de verdediging braken en rebounds pakten: 34-23 (3e kwart) en de eindstand 42-34 voor Hoofddorp.

Wie scoorden? Arnold en Jon Pall elk 2 punten, Andries 3 punten, Adam 7, Stefan 8, en Yulan was de man van de wedstrijd met 13 punten.

Den Helder…..

….bleek al in een vroeg stadium van de competitie de gedoodverfde kampioen! En dat is niet vreemd als je weet dat club, ouders en scholen in Den Helder op bijna Amerikaanse wijze de basketballers met talent steunen en trainen. En als dit U16-team kampioen zou worden zouden ze zeer waarschijnlijk in de jeugd-eredivisie mogen spelen. Dat was waarschijnlijk ook het gestelde doel van de Helderse coaches en team, want ze oogden als een geoliede vechtmachine van kleinere en jongere jongens.

Ze sprongen naar bijna elke bal, ook als die werd vastgehouden door onze langere jongens, en ze onderschepten heel wat zwakkere passes van de SEA DEVILS. Ze hadden zo te zien ook als doel gesteld de score boven de 100 punten te brengen en dat lukte ze met glans tegen een Castricums team dat toch al verzwakt was door incomplete (qua verschijning van teamleden) trainingen, ook al omdat coach Dennis een maand lang behoorlijk ziek was.

Dit alles wil natuurlijk NIET zeggen dat Castricum bij voorbaat kansloos was! In het eerste kwart lieten zij zien dat een goede defense het begin van de overwinning kan zijn! De kleinere Heldenaren waren gedwongen afstandsschoten af te vuren waarvan zij de meeste misten! Maar al gauw bleek dat ook een goede conditie van vitaal belang is, want Den Helder bleef het tempo opvoeren terwijl onze jongens wat vermoeid raakten en passes gingen missen. Dat was olie op het Helderse vuur, want ze gingen steeds meer passes onderscheppen en steeds meer rebounds pakken, met vuur en -heel opvallend: relatief weinig fouten! Den Helder won echter verdiend met 105-38.

Wie scoorden de punten? Roberto, Jim (die sterk speelde en zichzelf beloonde met een prachtige treffer!) en Stefan elk 2, Arnold wist zich af en toe goed vrij te lopen en had meteen de DE score van zijn seizoen: 6 punten. En centers Adam en Yulan scoorden allebei 13 punten.

Het seizoen wordt afgesloten met trainingen tot in mei en daarna wordt het spannend te zien wie er definitief gaat afhaken en wie er doorgaat, wellicht in een nieuw te vormen U-18. Dat laatste heeft de voorkeur van de spelers (en hun ouders) die definitief doorgaan. We bedanken de coaches en alle spelers en hopen dat er voldoende gemotiveerde spelers overblijven om een sterk U-18 te gaan bouwen in september!

Tot ziens in september!
Dirk Zeeman

22 maart –  Winnen….

….Is leuk, maar helemaal als je loon naar werken krijgt, dus als je het verdient. Afgelopen zaterdag in De Bloemen tegen Hillegom verdiende U16-J1 de zege van 55-32 door geconcentreerd spel, de hele wedstrijd lang. En gelukkig was coach Dennis weer hersteld na ziekte!

Ook was het mooi meegenomen dat voorzitter Herman weer aanwezig was. Door een misverstand waren er namelijk geen scheidsrechters en tafelaars. Nu ging Herman fluiten en enkele ouders gingen tafelen, onder wie uw reporter, ondergetekende.

Wat volgde was een mooie wedstrijd waarbij opviel dat het deze keer Stefan was die de wedstrijd naar zich toe trok door veel te scoren: 12 keer! …Stel je voor dat we 5 april in Hoofddorp ook zo spelen!

Ga zo door mannen!

Dirk Zeeman

15 maart – Spetterend……

Na een paar mindere wedstrijden vonden zowel het NBA-kampioensteam MIAMI-HEAT als onze U16-J1 jongens van de kleine Hollandse vereniging SEA DEVILS de tijd rijp voor een spetterende wedstrijd en een OVERWINNING!

MIAMI had 4x op rij verloren, mede doordat superster Lebron James lijkt te worstelen met een periode van mindere vorm. In hun meest recente wedstrijd afgelopen zondag werd James’ mindere vorm echter ruimschoots gecompenseerd door de rest van zijn team, met name de consistente veteraan Ray Allen en de andere superster Dwyane Wade, gesteund door ….de rest van het team…

Intussen gebeurde een dag eerder in de Castricumse Bloemen iets soortgelijks: Na enkele wedstrijden waar veel mis ging. (O.a. uiteraard door de ziekte van coach Dennis, die wij vanaf deze plek veel sterkte wensen) vonden onze jongens het deze keer welletjes: Er moest weer eens gewonnen worden!

Het eerste kwart tegen de West-Amsterdamse gasten begon zoals gewoonlijk slapjes en eindigde met een achterstand van 8-13. Maar coach Geert wist met wat hulp van onze onvolprezen en immer enthousiaste voorzitter Herman, het aanwezige talent aan te sporen tot mooie prestaties! En als center Adam scherp verdedigd wordt door een nóg langere Amsterdammer, nou dan gaat de bal er gewoon wat vaker in door toedoen van center Yulan en guard Andries, die deze keer beiden in topvorm waren!

En vroeg in het 2e kwart ontstond een prachtige omslag (na genoemde achterstand) waarbij Amsterdam circa 6 minuten lang op score 13 werd gehouden terwijl onze mannen maar bleven scoren!! Ieders inzet leidde tot een spannende wedstrijd waarin jammer genoeg een van de betere Amsterdammers geblesseerd uitviel met een zweepslag. Kwarten 2 en 3 eindigden respectievelijk in 24-16 en 33-30.

De Sea Devils bleven gelukkig scherp en bouwden de voorsprong uit tot een comfortabele 50-41. Toen volgden nog een paar luie passes maar die konden absoluut geen vat meer krijgen op de voorsprong.

Dit was misschien wel de mooiste wedstijd van dit seizoen doordat iedereen gefocussed leek op een overwinning! (En dat komt toch als een verrassing omdat er de laatste tijd maar weinig spelers altijd op de training verschijnen!) Wat een inzet jongens! Weer een teamprestatie van niveau! EN een vette pluim voor de dames scheidsrechters!

Wie scoorden? Stefan 2 punten, Roberto en Adam 9, Yulan 14 en uitblinker Andries 16 punten.

Dirk Zeeman

1 maart – Pass…

Afgelopen zaterdag speelde U16-J1 in De Bloemen tegen Hoofddorp, ook deze keer zonder coach Dennis, die ziek is. We doen hem vanaf deze plek de hartelijke groeten!

Het zal best invloed hebben gehad dat Dennis er niet was, want onze mannen kregen het zwaar te verduren. Vooral na het 1e kwart (19-17). Er werd vooral op onze helft weer stevig druk uitgeoefend en gestoord en daar hadden de Seadevils vanaf het 2e kwart niet een afdoend antwoord op. Veel passes werden onderschept en uit de lucht geplukt, ook door de kleinere Hoofddorpers. Hulpcoach Steve Zeeman had wat goede tips, maar vanaf het 3e kwart (het 2e eindigde in 28-32) ging het bergafwaarts, ondanks pogingen het tij te keren. Er ging gewoon teveel mis. Het 3e kwart eindigde in 36-43 en daarna was het hek van de dam en werd het tenslotte 41-55.

Maar de wedstrijd was verre van saai! En wie scoorden? Andries 1 punt, Jon Pall 2 punten, Roberto en Stefan elk 7 punten, Yulan 10-, en Adam 14 punten.

Dirk Zeeman

15 februari –   Met één punt verschil…..

Met 1 punt verschil verliezen is erger dan met afstand verliezen, want je was er BIJNA!! Afgelopen zaterdag in De Bloemen waren de teams ook even sterk. Voor de gelegenheid was voorzitter Herman onze coach wegens ziekte van coach Dennis.

Onze jongens van U16-J1 stonden na het matige eerste kwart achter met 8-11 tegen Amstelveen, maar haalden die geringe achterstand in tijdens het tweede kwart: 26-20. Ook in het 3e kwart waren ze sterker: 37-41. Het samenspel was goed  en Stefan en Adam wisten de basket goed te raken, terwijl ook Andries en Roberto zich niet onbetuigd lieten met snelle uitbraken. Ook Jon Pall wist een paar keer te scoren.

In het 4e kwart liep Amstelveen de achterstand in, mede doordat ze meer gingen storen op onze helft. Zodoende werd de wedstrijd wel weer heel erg spannend, maar het leidde er ook toe dat we wat meer shots gingen missen. Zo ook in de allerlaatste seconden, toen Arnold de kans kreeg zich onsterfelijk te maken door de achterstand van 49-50 om te zetten in een overwinning, middels een shot vanaf de zijkant bij de basket…. Helaas viel die bal niet in het net. Zo waren we een aantrekkelijke wedstrijd en een nipt verlies rijker.

Wie scoorden de punten? Jon Pall 4, Roberto 7, Andries 9. Adam 13 en Stefan 14 punten. Eindstand 49-50.

Dirk Zeeman

1 februari – Defence!!

De zus van Roberto had voor de zekerheid een boek meegenomen, maar ze heeft er tijdens de wedstrijd van U16-J1, uit tegen Hillegom zaterdag 1 februari, geen letter in gelezen. Het (de wedstrijd) was namelijk te spannend. En dat terwijl er niet eens veel gescoord werd! Dat kon gewoon niet omdat er door beide partijen tamelijk fel en effectief verdedigd werd, zozeer zelfs dat Yulan deze keer amper aan scoren toe kwam. Hij compenseerde dat door zijn directe tegenstander ook weinig kans te geven te scoren en met hem deed ons hele team dat: scherp verdedigen, goede bloks, fraaie onderscheppingen van onder anderen natuurlijk “Diving” Stefan, die weer overal opdook, springend en vallend en VECHTEND om de bal! En zeer waarschijnlijk was onze score veel hoger uitgevallen als we meer kansen benut hadden, zoals die ene mooie ontsnapping van Andries waarna hij op volle snelheid had kunnen scoren, maar onderhands werpend de basket miste.

Erg leuk is ook om weer te zien dat teamleden elkaar aanvullen en opvangen: Als Yulan wat minder scoort dan gooit die andere center “Snake” Adam er gewoon wat meer in! Heerlijk om te zien dat door die stevige defence heen toch af en toe op een slimme manier gescoord werd met souplesse en inzicht. … Maar het allerleukste was de constatering dat U16-J1 gegroeid is in VEERKRACHT en zelfvertrouwen: Ze stonden 3 kwarten lang achter (12-8, 16-11 en 20-17…. Jammer trouwens dat de scores nog steeds door het publiek zelf moeten worden bijgehouden in Hillegom door ontbreken van electronische apparaten… Zo duur zijn die dingen toch niet meer?) maar wonnen uiteindelijk met 17-23!! Dat voorspelt wat over een tijdje tegen de huidige koploper Den Helder! Met de FOCUS en de inzet van de afgelopen 2 wedstrijden moet dat gewoon KUNNEN!

Wie scoorden? Arnold en de constant heldere Roberto elk 2 punten, Yulan en Andries beiden 3, Stefan 4 en Adam 13 punten. Eindstand 17-23.
Tot 15 februari in De Bloemen. (Toegevoegde wedstrijd)

Dirk Zeeman

25 januari – Topwedstrijd

Afgelopen zaterdag in Amsterdam-West waren we getuige van een topwedstrijd:  U16 J1 speelde tegen een team waar we eerder dik van hadden verloren. Nu leken verdediging en aanval helemaal te kloppen en in elkaar over te lopen. Er werd door de tegenpartij flink druk gezet, maar dat bracht deze keer onze jongens niet uit balans. In het eerste kwart stonden ze weliswaar achter, maar dat liepen ze in het tweede kwart al weer in.

Over en weer werden veel ballen onderschept en met name Stefan dook links en rechts plotseling op om ballen weg te tikken. Daarbij viel hij geregeld, maar hij weet hoe hij moet vallen: oefening baart kunst! Andries was weer flink op snelheid, maar verloor door die snelheid vaak de controle over de bal, waardoor de bal niet in het net kwam. In de tweede helft lukt het gelukkig wel, dus ook hier geldt: oefening baart kunst!

Toon was ook sterk aanwezig, met maar liefst 5 scores. Adam was weer in vorm, hij maakte mooie slangenbewegingen onder de basket, met het gewenste effect. Yulan werd, evenals de andere center Adam, constant goed bereikt, en hij scoorde aan de lopende band. Hij speelde geïnspireerd en heeft zijn vorm in 2014 weer helemaal terug.

In het laatste kwart moest coach Dennis weg om zelf een wedstrijd te spelen en werd Andries weer even de reserve-coach. In de laatste time-out, ca. 10 seconden voor eindtijd, moest het team een belangrijke strategische beslissing nemen bij een stand van 52-51 voor de thuisclub. Wat ze ook samen beslisten, het lukte! We wonnen met 1 punt verschil! EINDSTAND 52-53.

Wie scoorden: Jon Pall 2 punten, Roberto 3 punten, Andries en Stefan beiden 6 punten, Toon 10 punten, Adam 12 punten en Yulan weer topscorer met 14 punten. Dennis kan trots zijn op zijn team!

Hella en Dirk Zeeman

18 januari – Het verschil

Zou de architect van de gloednieuwe basketbal/sporthal aan de Sportlaan in Amstelveen gedacht hebben: “Basketbal…Daar komt niet veel publiek op af!”? Vanuit de kantine heb je goed zicht op één veld, maar door de afsluiting hoor je niks van de zaal en op andere plaatsen is ook slecht zicht op beide baskets.

Verder was Amstelveen goed voorbereid op onze komst, want ze hadden iets goed te maken na het verlies in het najaar van 2013. Toen hadden we gewonnen op team-spirit, lengte-voordeel en tomeloze inzet. En misschien wilden de jongens ook wel indruk maken op coach Dennis, die toen afwezig was omdat hij zelf moest spelen!

Nu liep het anders. Misschien hadden we wel iets te makkelijk verwacht dat we deze wedstrijd ook wel zouden winnen. Feit is wel dat het publiek een SPANNENDE wedstrijd kreeg voorgeschoteld, waarbij de scores tamelijk gelijk opgingen. We zaten op de puntjes van de stoelen en niet alleen vanwege het slechte zicht! Eerste kwart: 8-12. Tweede kwart: 28-32. Derde kwart: 43-43.

In het laatste kwart werd het echt spannend: Amstelveen ging er vol tegenaan want ze voelden dat ze konden winnen. Onze verdediging zakte wat in onder de stijgende druk en we gingen wat passes missen door onderscheppingen door de kleinere tegenstanders. We gingen ook teveel met ze meerennen, waardoor ons voordeel van lengte-verschil verminderde en hun voordeel van snelheid groter werd. Ook misten wij meer shots en raakten zij er meer. (Misschien hadden ze wel GEOEFEND, met zijn allen op de training!!)

En misschien is ons probleem ook wel dat we nog niet zo goed met grote druk kunnen omgaan en ligt daar nog steeds  een mooie uitdaging voor coach EN spelers: SAMEN een oplossing bedenken -op een positieve manier-  en op de training vaker met zijn ALLEN verschijnen en de doelstellingen proberen te verwezenlijken. Want de volgende keer willen toch gewoon weer winnen van Amstelveen en Den Helder….? De premier zou zeggen:”We kunnen SAMEN het verschil maken als alle neuzen dezelfde kant op gaan!” Maar ja, premiers en reporters hebben makkelijk praten, de spelers en coach moeten het samen DOEN. Wij als supporters kunnen onze jongens alleen maar steunen door te schreeuwen “HUP SEADEVILS!”;-)

Wie scoorden er deze spannende wedstrijd? Andries 2 punten, Roberto 5 punten, Adam 10, Stefan 11 en Yulan kreeg ook loon naar werken met 19 punten. Eindstand: 53-47. Tot volgende keer in Amsterdam!

Dirk Zeeman

11 januari – Vreemdste wedstrijd ooit

De eerste wedstrijd in 2014 van U16 J1 in De Bloemen was meteen de vreemdste wedstrijd die we ooit hebben gezien, met jammer genoeg een hoofdrol voor de scheidsrechter die zijn stempel te zwaar op de wedstrijd drukte.

De wedstrijd begon normaal en sportief met een voorin fel storend en blokkend Den Helder. Hun jongens waren kleiner en compenseerden dat in ruime mate met veel steals en snel samenspel.
De Sea Devils leden veel balverlies en iedereen leek wat last te hebben van een soort vermoeidheid en slapte.

Toch waren we in het eerste kwart het betere team: 17-13. In het tweede kwart kantelde de wedstrijd al: U16 liet het hoofd een beetje hangen waardoor er nog meer fouten gemaakt werden.

Vervolgens werd in het derde kwart op elke technische-, of veronderstelde technische fout heel veel zout gelegd door de dominant fluitende scheidsrechter. In het vierde kwart bleven de protesten van de spelers en coach dan ook niet lang uit en ontaardde de wedstrijd in een vrije worpen-festival, waarbij coach Dennis de zaal uit werd gestuurd, evenals Toon, terwijl ontelbare vrije worpen werden toegekend aan Den Helder.

De negatieve sfeer was nu compleet, waarbij de scheidsrechter de schuld ook bij het publiek legde: “jullie verpesten de wedstrijd”. Ook werd coach Dennis publiekelijk uitgemaakt voor “slecht voorbeeld voor de jongens en slecht voor de club”.

Ik stop ermee, want teveel aandacht voor negativiteit helpt de club of de sport ook niet verder: Een dieptepunt, en dat nog wel thuis.

Dirk Zeeman

1 en 7 december: Samenwerking in Excelsis Deo

Het zou bijna een kerstboodschap kunnen zijn, de omgang in het VELD tussen de jongens van U16! De onderlinge sfeer is dan erg goed, en dat is ALTIJD een belangrijke voorwaarde voor een goede wedstrijd (ook voor het publiek, omdat iedereen liever blije gezichten ziet EN een goedlopende wedstrijd) en voor GROEI!

Zondag 1 december speelden we in Amstelveen en omdat coach Dennis zelf een wedstrijd moest spelen, had hij Andries aangesteld als eenmalige coach. Dat ging erg goed, want hij kreeg steun en optimale medewerking van ALLE teamleden!   Van dichtbij kon uw reporter vervolgens zien hoe iedereen meedacht en Andries’ korte aanwijzingen over wissels ed. opvolgde met soms grappige toevoegingen en yells.

En o ja! Gescoord werd er ook nog: In het eerste-, en tweede kwart werd er door zeer goede defence bij beide teams weinig gescoord: 6-6 en 13-14! Daarna kregen de Sea Devils de smaak te pakken van de snelle uitbraken en de samenwerking en werd het 18-27 in het 3e kwart, de eindstand:  32-42.

Wie scoorden de punten? Stefan 2, Andries 5, Yulan 7, Roberto 13 (!) en Adam 16 punten.

Een week later, zaterdag 7 december speelde U16-J1 in De Bloemen tegen Hoorn. De zaal zag blauw van alle Hoornse teams en geel van de Zeeduivels. Iedereen had er zin in en de Hoornse jongens lieten dat horen met een harde yell: “Hoppers!” Ze zetten, net als Amstelveen vorige week meteen druk, juist ook op onze helft. Maar door een ijzersterke DEFENCE van onze kant, kregen we toch snel het overwicht, want vanuit die goed geoliede verdediging werd nu goed gescoord door 3 goal-getters: “Snake”Adam, “Lightning” Andries en “Tiger” Yulan. En voor Yulan met name ben ik erg blij omdat nu alles wat hij in zijn hoofd had WEL leek te lukken, waardoor hij samen met Adam en Andries de score en het niveau omhoog tilde. Dat is weer een opsteker voor het team, dat wel wat extra scores kan gebruiken.

Wie scoorden deze 7e december, in de laatste wedstrijd van 2013? Jon Pall 2 punten (de openingstreffer), Arnold 1 (vrije worp), Toon 2, Stefan 3, Roberto 4 (wat een guard!), Yulan 13 (hij was  in topvorm!), Adam 14 (yo!) en Andries 15 punten (yahoo!)  Eindstand 56-41. Dat betekent volgens mij dat U-16 J1 waarschijnlijk gaat eindigen als nummer 2 in deze poule, maar dat is uiteraard nog niet officieel.  COMPLIMENTEN JONGENS EN COACH DENNIS!!

Alvast gezellige feestdagen en een goed begin van een sportief 2014,

Dirk Zeeman

23 november – Scoren!

Gelukkig waren Roberto en Toon er weer bij, afgelopen zaterdag in De Bloemen! Natuurlijk ontbrak het hun aan wedstrijdritme en mislukten wat acties, maar dat is niet zo gek als je weinig getraind hebt na een blessure. Hun terugkeer was toevallig goed getimed, want de tegenstander, het 2e U-16 team van het Amsterdamse Apollo was duidelijk minder ervaren en minder sterk.

Dat gaf iedereen van de Sea Devils de gelegenheid om het doelsaldo wat op te krikken en om het scoren te oefenen! Die score was trouwens nog veel hoger uitgevallen als we meer rebounds gepakt hadden. Maar ja, als je geen tegenstander van formaat hebt is de noodzaak ook niet groot om fel de strijd aan te gaan.

Voor het Castricumse publiek was er in elk geval veel te genieten, want alle teamleden scoorden! Toon en Jon Pall 2 punten (die van Jon vanuit een fraaie steal), Stefan 5 punten,  Roberto en Arnold 6 punten, Adam 14 punten. En het was heerlijk om Yulan en Andries beiden 15 punten te zien scoren! Zo was het ook heerlijk om te zien dat teamleden elkaar de scores gunden!

Eindstand: 71-25

Dirk Zeeman

16 november – “GOOI-WAT-IN-MIJN-BASKET” (of liever: in HUN basket!) 😉

Een dag voordat sinterklaas in Amsterdam kwam checken of zijn zwarte pieten nog welkom waren in Amsterdam, gingen De Seadevils op bezoek in de basketbal-tempel van de Apollohal, om te checken of daar de baskets nog stevig genoeg hingen om kadootjes (lees: ballen) door te gooien. En het is elke keer weer heerlijk om te zien dat er altijd minstens 6 teams tegelijk op hetzelfde idee komen; lekker basketballen in een ruime hal. Gelukkig maar, want even leek het erop dat we te laat in Amsterdam zouden aankomen door wat misverstandjes rond E-mails.

De mannen van U-16 gingen heerlijk fanatiek van start! En dan is het natuurlijk afwachten geblazen hoe lang ze dat volhouden! Ze hielden door uitstekende defence in elk geval wel het hele eerst kwart de nul: 0-16! Amsterdam kreeg wel kansen, maar miste die allemaal!

Dat bleef natuurlijk niet zo, want in het 2e kwart werd het 19-27! Andries deed heel erg zijn best met snelle acties, maar miste wat mooie kansen, misschien wel DOOR zijn hoge snelheid! Hetzelfde gold enigszins voor Stefan: Wat een snelheid! Jammer dat hij echter net even te licht is om niet af en toe omver gelopen te worden. Maar alle lof, want hij wist er wel 7 in te gooien!

Aan de ene kant is het jammer dat de wedstrijd vanaf het 3e kwart praktisch weggegeven werd -daar zal coach Dennis niet tevreden mee zijn geweest- maar je kan dat voor het publiek nog positief zien, omdat het heel erg SPANNEND werd na deze kanteling van de wedstrijd: Amsterdam ging steeds feller spelen en verdedigen en ze grepen veel meer kansen en sommige  Seadevils LIETEN toen BALLEN SCHIETEN en VALLEN (zo wordt het nog een sinterklaas-rijmpje!)

Ook werd er af en toe slordig gepasst. Bovendien leek in het 4e kwart Stefan nog geblesseerd te raken, terwijl we toen juist wat extra PIT en scores konden gebruiken. Dat werd gelukkig in de laatste minuten nog recht gezet door tijdig herstel van de focus van het TEAM: Nadat Amsterdam was genaderd tot 2 punten achterstand, werd toch nog het bewijs geleverd dat deze Seadevils echt wel het betere team waren! Eindstand: 40-44. Joepie!

Wie scoorden er deze keer? Jon Pall 1 punt, Yulan en Andries beiden 5 punten, Stefan 12 en Adam 21 punten.
Tot komende zaterdag in zaal 3 van de vertrouwde Bloemen! (Sint en pieten ook welkom, als ze tijd hebben!

Dirk Zeeman

19 oktober – De Onderburen

Afgelopen zaterdag speelde U16 J1 in De Bloemen tegen de buren uit IJmuiden. De IJmuidenaren gingen fel van start en leken in het begin pittige tegenstand te gaan leveren. Maar na een snel opgelopen achterstand verdween die felheid al spoedig.

Opvallend was dat de “onderburen” vooral voorin druk probeerden te zetten, maar bij de goed georganiseerde “defence” van de Sea Devils vaak niet durfden door te drukken. En dat durfden onze jongens nou juist wel, geholpen door de snelle Andries en de lange centers, die zowel voorin als achterin de meeste rebounds wisten te pakken.
Opvallend was ook dat Stefan zijn aantal scores leek op te willen krikken met snelle acties.

Aardig was ook dat Rory voor het eerst mee deed als bankspeler en dat onze voormalige coach Fuad bij de wedstrijd kwam kijken.

Wie scoorden: Jon Pall en Arnold 2 punten, Jim 4 punten (ga zo door Jim), Yulan 6 punten, Andries 8 punten, Stefan 18 punten en Adam 24 punten.

EINDSTAND: 61-27.

Dirk Zeeman

12 oktober – Score-festival

Daags nadat het Nederlands (voetbal)elftal Hongarije versloeg met 8-1 in de WK-kwalificatie, flikten onze jongens van U-16 een soortgelijk kunstje! In Overveen speelden zij zonder de geblesseerde Toon en Roberto en zonder de zieke Jim. Met maar één wisselspeler betekende dit, dat ze scherp moesten beginnen en tegelijk hun energie moesten sparen, want Overveen stond wel met 10 man aan de start.   Maar gelukkig gooide Adam de 1e bal al na enkele seconden door de basket en speelde het team minstens zo goed samen als vorige week in De Bloemen tegen Haarlem: met een rustige opbouw door guard Andries, die weer goed de vrijgelopen centers wist te vinden EN geregeld zelf scoorde! Want niet alleen de centers scoorden! Arnold en Jon Pall wisten ook geregeld het net te vinden en het is jammer dat 2 treffers van Jon Pall afgekeurd werden – waarschijnlijk wegens lopen.

Het allerbelangrijkste van deze wedstrijd was dat deze keer relatief heel weinig kansen gemist werden. Er werd zelfs zo makkelijk gescoord, dat coach Dennis zich een keer liet ontvallen: “Op deze manier mag je dus NIET scoren!” ( waarschijnlijk na een mooie onderhandse treffer van Stefan , nadat hij daarvoor eigenlijk had moeten passen) ….IEDEREEN speelde geïnspireerd en er werd door ALLE spelers goed meeverdedigd, opgelet,  gepassed, geblokt en ….gescoord:

Jon Pall en Arnold elk 2x (4 punten), Stefan en Andries elk 7x (14 punten), Yulan 11x (22 punten), en Adam vond het wéér nodig meer te scoren dan het hele Overveense team bij elkaar: 17x ! (34 punten) Eindstand: 31-95. Weer een klinkende overwinning voor de Sea Devils.

Tot volgende week in De Bloemen,
Dirk Zeeman.

28 september en 5 oktober – TEAMPRESTATIE!

Wat een mooi contrast: vorige week zaterdag 28 september leek heel veel mis te gaan en verloor U-16 met 65-36 in de Amsterdamse Hogendorphal van een beter TEAM. (Vraag: kan het een rol gepeeld hebben dat er de donderdag ervoor door een misverstand geen coach op de training aanwezig was?)

Afgelopen zaterdag in De Bloemen daarentegen stond er weer een TEAM Sea Devils dat fanatiek van start ging en duidelijk maakte wie het betere team was, spelend tegen de Haarlemmer Onze Gezellen. Het begint altijd bij de verdediging en in dat opzicht vielen vooral Stefan en Jim op door goed druk te zetten. Stefan deed het vorig seizoen erg goed als forward, maar toont zijn veelzijdigheid door defensief ook heel waardevol te zijn!

Nieuweling Roberto is een snelle dribbelaar met overzicht en lijkt zich goed thuis te voelen als guard, net als die andere snelle guard Andries. De forwards en centers werden dit keer goed gevónden (én bereikt, wat niet altijd hetzelfde is!) en zij maakten de acties meestal goed af, ook door veel rebounds te pakken, hetgeen in Amsterdam te vaak mis ging. Ook draaide Adam zich keer op keer rustig weg van 2 of 3 blocks, om in totaal meer te scoren dan alle Haarlemmers bij elkaar! Zijn mooiste actie was een lay-up met korte slalom en een spiraal-draai omhoog richting basket!

Wie waren de afmakers in dit groeiende team? Jon Pall, Arnold en Roberto scoorden elk 1x, Andries 2x, Yulan 3x, Toon 6x en Adam 17x! Eindstand : 56-30……

En complimenteer je als supporter na afloop de gelukkige scorers, dan krijg je te horen: “Het was een TEAM-prestatie!” …En zo is dat. Tot volgende week.

Dirk Zeeman

21 september – Frisse start

Het wedstrijdseizoen begon voor het enigszins vernieuwde U-16 afgelopen zaterdag in De Bloemen tegen Den Helder. Coach Fuad, Awaale en Renzo hebben ons verlaten en wij doen ze bij deze nogmaals de hartelijke groeten!! We hebben nu 3 nieuwe coaches: Dennis, Vincent en Wouter. Dennis doet voornamelijk de wedstijden en de trainingen op dinsdag, terwijl Vincent en Wouter voornamelijk de trainingen op donderdag verzorgen. Dennis speelt zelf in heren 1, de twee anderen in heren 3.

In de wedstrijd tegen Den Helder deed voor het eerst Toon Scrocca mee, op de positie van center en hij toonde zich meteen een meer dan welkome aanwinst: Hij deed volop mee, werd vaak aangespeeld en scoorde de meeste punten! .. Compleet volgens de U-16 traditie begonnen onze jongens echter zwak, met veel balverlies. Er waren veel steals door de felle Heldenaren en we stonden al rap achter. We moesten gewoon nog even op gang komen. Pas in het 2e kwart gebeurde dat en het was ook boffen dat Den Helder zoveel kansen, die ze vooral op onze helft bleven creëren na slimme steals, (maar vooral door slordigheid van onze kant!) misten.

In het 3e kwart liepen we door wat snelle counters en vooral door goed samenspel, een betere opbouw en door goed KIJKEN verder uit. In het 4e kwart zakten we weer wat in en namen de Helderse steals weer in aantal toe, in tegenstelling tot het aantal door hun verzilverde kansen. Eindstand: 48-42 voor de Sea-Devils.  Scores: Arnold, Yulan, Jon Pall en Andries: 2x.  Stefan 3x, Adam 6x en Toon 8x! Een echte teamprestatie!….. Bedankt voor de lekkere wedstrijd mannen. Het was een genoegen jullie weer bezig te zien!

Tot slot een huishoudelijke mededeling: Omdat Dennis aangaf niet handig te zijn met de computer hebben moeders Hella en Ilse zich opgeworpen de “chauffeurs”-lijst te maken voor de uitwedstrijden. Die lijst hebben de ouders inmiddels in hun mail-box.

Tot volgende keer, Dirk Zeeman.

 

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de u16 jongens 1 pagina? Mail de webmaster!