Seizoen 2014-2015: Dames 1

Speelsters Via basketball.nl Historie
Brigiet Bakker Programma 2013-2014
Marike Balster Uitslagen 2012-2013
Wilma Beukers Stand 2011-2012
Marijke Bosker 2010-2011
Annet Haan 2009-2010
Sandra Sinjewel 2008-2009
Marijke Teunis 2007-2008
Sandra Verburg 2006-2007
2005-2006
Coach 2004-2005
Sandra Sinjewel 2003-2004

Sandra S, Annet, Marike, Wilma, Brigiet
Sandra V, Marijke T, Marijke B, Jolanda, Rona

Wedstrijden

Schrob.
1
Waterl.
1
Lions
2
US
3
JBC
N. 1
Apollo
2
Apollo
3
Alkm.
1
Harlem
Lak. 1
BV
A’dam 1
LCP
1
Chall.
2
Hoofdd.
2
Thuis x x x o x x x  o x o x o o
Uit o x o o o o x  o o x o x o

[x=winst, o=verlies]

Verslagen

18 april 2015 – Dames 1 – Hoofddorp ds 2

Memorabele dag, memorabele wedstrijd. Hoorddorp, ongeslagen kampioen, hoge uitslagen. Uit hadden we nog verloren met 90-23!

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd, iedereen was present. En zie daar, Hoofddorp nog niet helemaal in de wedstrijd en wij volgden het spel toch wel aardig. Jolanda en Marijke waren de scorende dames. Vrije mensen werden gevonden en het stond 14 – 19. Het 2e kwart hetzelfde beeld. Wederom een m-t-m. want in het 1e kwart werkte die ook goed. Er werd goed verdedigd, wij bleven volgen en wederom konden we Marijke en Jolanda goed vinden. De scheidsen hadden hun handen vol aan klagende dames. Er werden aardig wat fouten gemaakt en Jolanda stond met regelmaat aan de vrije worp lijn. Met 37 – 45 gingen we de rust in.

Na de rust was onze organisatie weg, gingen over op een zone, maar werden lek geschoten en waren wij al bezig met het 5e kwart. Hoofddorp voerde het tempo nog wat op, scoorde makkelijk vanuit alle hoeken en plekken, hoe zuiver kan het, en in no-time stonden we achter: 41 – 81. Hier hebben we het toch wel laten liggen alhoewel we toch wel een goede wedstrijd speelden.

Het laatste kwart werd weer een beetje gecoordineerd m-t-m gespeeld en mocht ik mijn laatste minuten pakken, bijna scoren en onder luid applaus en met bloemen heb ik het spel vaarwel gezwaaid. De wedstrijd werd nog even voortgezet en met 55 – 100 ging de bieper en stond Hans klaar met de bubbels.

Een flinke overwinning van Hoofddorp maar ook wij hebben voor ons doen goed gespeeld en veel gescoord, zeker tegen deze tegenstander.

Tevreden hebben we het jaar uitgedronken en na afloop nog even gezellig nagepraat met elkaar en onze trouwe supporters.

Dank voor de gezellige jaren. Succes de komende jaren en uiteraard ook met de vereniging.

Kwartstanden: 14 – 19, 23 – 26 , 4 – 36 , 14 – 19
Vrije worpen: 18 uit 29
Scores: Jolanda en Marijke T. – 20, Annet – 4, Sandra – 3, Rona, Brigiet, Marike en Marijke B. – 2

Wilma

11 april 2015 – Challengers D2 – Sea Devils D1

Bijna aan het eind van het seizoen staan er alleen nog Hoofddorpse teams op het programma. Vandaag reizen wij af naar Hoofddorp om het op te nemen tegen de matige middenmoter (net als wij) Challengers. Thuis werd verloren, maar niet kansloos, dus we gaan de strijd gewoon weer aan.

Aan het begin van de wedstrijd zijn we er nog even niet bij en scoort Challengers twee keer achter elkaar, wat later een schaarse actie blijkt te zijn. In de 4e minuut opent Brigiet met haar eerste score, wat zeker niet de laatste is. Al gauw pikken we de wedstrijd goed op, zetten de puntjes op de i in de verdediging en staat het na 10 minuten 6-10.

In het tweede kwart wordt weer goed samen gespeeld in de aanval, wat scores oplevert van zowel de centers als de forwards. Challengers weet niet wie ze nou moeten verdedigen en spelen zelf erg slordig. Hun balverlies komt niet alleen door onze briljante verdediging, ook al is daar natuurlijk niet veel op aan te merken. Bij rust staat het 8-22.

Het derde kwart begint nog slechter voor Challengers. Passes komen niet aan, er wordt amper aangevallen, ze kunnen elkaar niet vinden en we vragen ons allemaal af wat er met de dames aan de hand is. Sea Devils houdt gelukkig wel de focus en scoort dit kwart net zoveel punten als in de eerste helft. Na het derde kwart staat het 10-44.

Het laatste kwart heeft Challengers niets meer te verliezen en zien we af en toe weer een glimpje van de oude basketbalvaardigheden terug. Sandra V. heeft daar wel een antwoord op en scoort achter elkaar. In de verdediging moet Sea Devils nu weer iets meer opletten, maar een echte bedreiging vormt Challengers niet. Volgende week zijn de rollen waarschijnlijk omgedraaid tegen B.V. Hoofddorp, maar voor nu is Sea Devils blij met een eindstand van 16-56.

Scores werden gemaakt door: Brigiet -12, Marijke T.- 8, Annet en Marijke B. – 6, Sandra V. – 9, Jolanda – 11 en Rona en Sandra S.(?) -2.

28 maart 2015 – Sea Devils – Lake City Players

Hoewel de trainingsopkomst dinsdag wat mager was, stonden er zaterdag weer 7 dames + coach paraat om de strijd aan te gaan met Lake City Players, altijd een lastige tegenstander. Uit werd verloren, maar na twee overwinningen afgelopen weken, zijn we in de ‘winning mood’, toch ? Rona en Wilma zijn er helaas niet, maar wel in gedachten bij ons :-).

Vanaf het begin gaat het er direct hard aan toe met twee teams in de man-to-man verdediging. Voor elke bal en punt wordt gevochten en het eerste kwart duurt lang met nogal wat vrije worpen links en rechts. De stand gaat gelijk op, maar door een prachtige 3-punter van Annet in de laatste seconde sluiten we het kwart af met een kleine voorsprong 21-16.

In het tweede kwart wordt wat geëxperimenteerd met een andere verdediging, want het blijft lastig om de dames van Lake af te stoppen. Vooral in de rebound zijn zij erg sterk en hebben wij het nakijken. Gelukkig gooien we wel onze vrije worpen, die we af en toe krijgen, raak, waardoor we aangehaakt blijven. Bij rust staan we wel achter met 29-30.

In het derde kwart gaan alle ballen, die het 1e kwart moeiteloos in de basket vielen, allemaal mis. Opvallend is, dat beide teams er last van hebben en het kwart wordt afgesloten met 3-4, weinig over te zeggen, dus en het staat 32-34.

Het laatste kwart moet het nu weer gaan gebeuren. De verdediging staat als een huis en in de aanval worden Jolanda en Marijke T. goed aangepast, zodat zij kunnen scoren. Na 9 minuten staat het 43-43 en scoren beide Marijkes allebei hun vrije worpen. Dat komt heel goed uit. Als in de slotfase Annet nog een prachtige steal maakt met score tot gevolg, is de overwinning een feit. De eindstand is 49-43.

Scores werden gemaakt door: Brigiet en Marijke T.- 5, Annet – 9, Sandra – 4, Marijke B. – 10 en Jolanda – 16.

21 maart – B.V. Amsterdam Ds1 – Sea Devils Ds1

Op de eerste dag van de lente ging dames 1 op pad naar Amsterdam voor de tweede wedstrijd tegen B.V. Amsterdam. Helaas zonder Wilma en Marike, maar wel met 7 andere gemotiveerde speelsters en coach, die graag wilden winnen. Thuis werd verloren van B.V. Amsterdam, dus wellicht kon er iets recht gezet worden.

Het eerste kwart ging B.V. Amsterdam voortvarend van start en al snel stond het 6-0. Drie scores van dezelfde speelster. Tijd om maatregelen te treffen. Gelukkig scoorde Sandra toen en konden wij de basket nu ook beter vinden. In de 7e minuut kwam Rona er in en dankzij een lekker blokje op de kop, kon zij 3x achter elkaar een echte Rona-bal scoren. De wisseling van verdediging hielp ook en na het 1e kwart stond het daardoor 10-15.

Het tweede kwart bleef het rennen en vliegen en gingen de scores redelijk gelijk op. Er werden nogal wat fouten gemaakt, die matig werden afgefloten, dus het ging er hard aan toe. B.V. Amsterdam scoorde een paar 3-punters, waarop Annet uiteraard antwoord gaf. Verder scoorden Jolanda en Marijke T. er flink op los, ondanks de boomlange center bij B.V. Amsterdam, die heel wat blocks veroorzaakte. We konden de voorsprong iets groter maken en bij rust stond het 25-33.

In het derde kwart moesten we onze rust bewaren ondanks de harde klappen in de press, die continu werden uitgedeeld en niet afgefloten. En dat ging erg goed. Er werd goed samengespeeld om de vrije vrouw te bereiken, die kon scoren. Ook in het derde kwart kwamen de meeste scores van Jolanda en Marijke T. Na het derde kwart was de voorsprong weer een puntje gegroeid en stond het 35-45.

Het laatste kwart gooide B.V. Amsterdam al hun power in de strijd om de achterstand weg te werken, maar het mocht niet baten. In de aanval was Jolanda onvermoeibaar onder het bord en scoorde, ook dankzij de blokjes van de anderen maar liefst 10 punten op rij. De veel geschoten 3-punters van B.V. Amsterdam wilden niet vallen en wij stonden ons vrouwtje in de rebound, dus een tweede kans kregen ze niet. Zelfs het laatste kwart werd gewonnen (al was het maar met 1 punt) en de wedstrijd eindigde in 46-57.

Scores werden gemaakt door Annet en Rona – 7, Marijke B. – 6, Sandra – 5, Marijke T. – 12 en Jolanda – 20.

14 maart 2015 – Sea Devils – Harlemlakers

Zaterdagavond laat in actie, als dat maar goed gaat. Dit keer zijn we wel aardig compleet, al is het met Wilma op de bank (of stoel) en met Rona en Jolanda met een wedstrijd bij dames 2 in de benen. Vorige keer hebben we verloren van Harlemlakers, maar dat was een wedstrijd om gauw te vergeten, dus we zijn vol goede moed, dat het dit keer beter gaat.

Het eerste kwart gaan wij voortvarend van start met twee scores achter elkaar. Harlemlakers komt echter ook op dreef en de scores gaan gelijk op. Na een prachtige 3-punter van Annet in de 6e minuut hebben we even moeite met scoren en loopt Harlemlakers iets uit naar 10-14.

Het tweede kwart gaat weer gelijk op, maar als we halverwege het kwart van verdediging wisselen (goed idee !), krijgen wij meer rust in ons spel en heeft Harlemlakers het een stuk moeilijker. Ze herpakken zich wel en we kunnen geen grote voorsprong opbouwen, maar toch… bij rust staat het 24-23.

Het derde kwart heeft iedereen bij Sea Devils er veel zin om de ballen van Harlemlakers af te pakken en dat werpt zijn vruchten af. Annet en Rona krijgen de smaak in de aanval te pakken en scoren even 10 punten. De centers doen dan ook een duit in het zakje, terwijl de ballen van Harlemlakers niet meer door de ring gaan. Het kwart eindigt in 18-2 (top gedaan !) en dus staat het na het 3e kwart 40-25.

Het vierde kwart gaan we verder in het zelfde ritme, alleen lukt het Harlemlakers nu wel om te scoren. Het hele team blijft hard werken en de overwinning kan ons dan ook niet meer ontgaan. De eindstand is 50-34.

Scores werden gemaakt door: Brigiet en Marike – 2, Annet – 11, Sandra – 5, Marijke T. – 4, Rona – 10 en Jolanda – 16.

7 maart 2015 – Alkmaar Guardians – Sea Devils

Na de prettige overwinning van vorige week gingen we enthousiast naar Alkmaar deze week. Helaas zonder coach Sandra, die elders de bloemetjes buiten zette. Gelukkig hadden wij Wilma als vervangende coach, nu zij is uitgeschakeld door een vervelende vinger. Alkmaar zag er compleet uit, dus dat kon een stevig potje basketbal worden.

Het eerste kwart ging Alkmaar Guardians fanatiek van start. Onze verdediging liep de benen uit haar lijf en dankzij mooie scores van onze centers konden we Guardians goed bij houden. Na het 1e kwart stond het 8-10.

Het tweede kwart schroefde Alkmaar het tempo verder op. Screen na screen zorgde er voor dat er telkens toch iemand vrij kwam, die nu ook scoorde. In de aanval bleven we gewoon onze ballen raak gooien, maar bij Alkmaar waren het er net even wat meer. Bij rust stond het 27-20.

Het derde kwart ging helemaal gelijk op. Om de beurt werd er gescoord, al moesten wij het met name van de vrije worpen hebben. Het lukte alleen niet om onze achterstand in te lopen. Het kwart eindigde met 15-15, maar dat betekende dus een totaalstand van 42-35.

Het vierde kwart wilde de bal niet meer vallen bij Sea Devils, ondanks verwoede pogingen, terwijl Alkmaar wel het balletje bleef scoren. De wedstrijd eindigde in 51-37.

Scores werden gemaakt door: Brigiet, Annet en Sandra – 2, Marike en Marijke T. – 6, Rona – 4 en Jolanda – 15.

28 februari – SD ds 1 – BC Apollo ds 3

Vandaag Apollo ds 3. Ze zijn met 7, 1 van de lange dames is er niet bij. Wij zijn er alleen zonder Marike. In Amsterdam werd het nog zeer spannend, we wonnen met 2 punten. Laten we het deze keer daar maar niet op aankomen.

Even wennen aan elkaar en Apollo komt goed uit de startblokken. Onze m-t-m gaat aardig maar hun lange center komt aardig onder het bord uit de voeten: 13 – 17.

Het 2e kwart gaat het al beter, zitten er bovenop en in de aanval tegen hun zone weet Rona uit alle hoeken raak te schieten. We vinden onze vrije kansen en benutten deze ook: 33 – 28.

Na te zijn overgegaan in een zone weet Apollo niet meer zo goed de weg. Wij verdedigen goed en vangen elkaar op. Brigiet is hot en scoort erop los: 50 – 37.

Zou die appeltaart er dan toch in zitten? De verdediging blijft strak en Apollo weet niet goed meer hoe en waar te scoren. Apollo is wederom weer over gegaan in een zone en een soort press na de scores, maar wij weten dit goed uit te spelen. Met wat theater probeert Apollo de scheidsen op de hand te krijgen, maar daar trappen ze niet in. Apollo geeft het op en met 63 – 41 verlaten we blij en voldaan het veld. Vanavond weet ook iedereen te scoren.

Kwartstanden: 13 – 17, 20 – 11, 17 – 9, 13 – 4
Scores: Brigiet – 15, Rona – 12, Jolanda – 11, Sandra – 9, Annet en Marijke T. – 6, Marijke B. en Wilma – 2

14 februari – Apollo ds 2 – SD dames 1

Vol goede moed naar de Apollohal gereisd. Rona en Marike waren er niet, ikzelf zien hoe lang het zou lukken. Achilles werkt weer niet mee. De hal was leeg, wat een raar gezicht. Meestal is het er bomvol maar de wedstrijden begonnen pas om 19.30 uur. Wel hing er vast de mededeling dat er geen warm water was. Dan maar koud douchen na afloop, maar uiteindelijk toen we onder de douche stonden kwam er helemaal geen water uit.

Stroeve start, aftasten, juiste stelling vinden en goed verdedigend werk: 8 – 8. Vorige wedstrijd was er al één met weinig verschil (in ons voordeel) . Wat gaat dit brengen.

Tweede kwart eenzelfde beeld, veel missers aan beide kanten en met marginaal voordeel gingen we de rust in: 15 – 16.

Het derde kwart over in een zone, ging goed, maar we kregen m-t-m tegen en de aanvallen liepen wat minder: 26 – 28.

Gezien de setstanden zou je toch zeggen dat het goed zou aflopen, maar Apollo deed er een tandje bovenop, zowel verdedigend als aanvallend. En waar de ballen van Apollo de hele wedstrijd niet vielen, was er nu geen houden aan.

En wij hadden geen grip meer op de wedstrijd : 44 – 32. Wel een pluim voor de scheidsen. Zo mogen er meer zijn.

Kwartstanden: 8 – 8, 7 – 8, 11 – 12, 18 – 4
V.W.: 8 uit 12
Scores: Jolanda – 12, Marijke T. – 10, Sandra en Marijke B. – 4, Annet – 2

7 februari – Sea Devils D1 – Noorderhaven D1

Zaterdagavond stonden twee damesteams keurig op tijd klaar om een potje te basketballen, maar waren de scheidsrechters opgehouden bij hun eigen wedstrijd. Gelukkig zorgden onze voorzitter Herman en secretaris Wilma voor een oplossing en konden we toch beginnen. Veel dank allebei !

De wedstrijd kon wel eens spannend worden. Vorige keer verloren we nipt met 1 punt, maar wel in Julianadorp. Dit keer speelden we dus thuis, lag Rona helaas in de lappenmand, maar was Marike wel present, dus konden we er tegen aan.

Het eerste kwart begon voor ons productief. Noorderhaven gaf ons veel ruimte in de aanval, waar we dankbaar gebruik van maakten en al snel stond het 8-0. Daarna herpakte Noorderhaven zich en wist, vooral door hard tegen de verdediging aan te denderen, te scoren. Wel effectief, na het 1e kwart stond het 11-12.

Het tweede kwart begon moeizaam aan beide kanten. Noorderhaven ging wat harder spelen, waardoor Sea Devils nogal wat balverlies leed in de aanval. Aan de andere kant zat de verdediging potdicht en lukte het Noorderhaven nu ook niet meer om te scoren. Wij moesten het echt hebben van goede blocks met daardoor hele kleine gaatjes in de verdediging van Noorderhaven. Door goed samenspel wisten we toch te scoren en bij rust stond een mooie 20-15 op het scorebord.

Het derde kwart raakte Marijke T. op stoom en wist achter elkaar te scoren. Ook Jolanda deed vrolijk mee en toen ook Sandra twee lay-ups achter elkaar wist te scoren, waren wij blij. Aan de andere kant hadden we het wel zwaar met de dames van Noorderhaven en werden er nogal wat fouten gemaakt. Wat een power zat er in een paar van die dames, maar gelukkig scoorden ze maar 3 van hun 9 vrije worpen. Na het 3e kwart stond het 36-28.

Het laatste kwart werd er weer om elke bal geknokt. Even leek Sea Devils een goede voorsprong te houden, maar in de 7e minuut kwam Noorderhaven door zeer agressief spel gevaarlijk dichtbij en stond het even 45-43. Gelukkig hielden we toen ons hoofd koel en knepen extra hard in de bal om deze maar niet kwijt te raken. Noorderhaven sloeg er op los en kreeg fout na fout, waardoor wij het op de vrije worplijn konden afmaken. De eindstand werd 50-45.

Scores werden gemaakt door: Brigiet – 4, Sandra en Marijke B.– 6, Marijke T. – 15, Annet – 3 en Jolanda – 16.

31 januari – SD ds 1 – US ds 3

Vorige wedstrijd met 2 punten nipt verloren, dus wat zal deze wedstrijd brengen. We zijn compleet, iedereen is er weer.

Grote zaal en we beginnen een beetje stroef. Ook US heeft nog even moeite met het vinden van de basket, maar na 3 minuten lukt het toch. US is rap en na het eerste kwart staat het 9 – 13. Nog niets aan de hand zou je zeggen, maar US zette een tandje bij in het 2e kwart en we werden weggespeeld. Breaks, agressief verdedigen en wat nog meer : 17 – 36.

Het 3e kwart overgegaan op een zoneverdediging wat meer rust gaf. Deze verdediging ging beter en wij konden het tempo van US wat beletten. Helaas bleef US ons verdedigend op de huid zitten en wij kwamen niet verder dan 4 punten in dit kwart. US bleef ook nog redelijk scoren.

Het 4e kwart was de onze. Goeie zoneverdediging en langere aanvallen waarin wij de bal hielden. Het lukte ons zelfs dit kwart winnend af te sluiten (6 – 5), maar niet de wedstrijd: 24 – 53.

Laten we die appeltaart maar op 40 zetten komende weken, misschien kan ik er dan nog 1 bakken. Vanavond blauwe plekken tellen.

Kwartstanden: 9 – 13, 5 – 23, 4 – 12, 6 – 5.
Scores: Jolanda – 9, Marijke B. en Annet – 4, Brigiet en Sandra – 3 en Rona – 1.

Volgende week JBC thuis, vorige keer met 1 punt verloren!

25 januari  – Landslake Lions D2 – Sea Devils D1

Zondag vroeg (nou ja, zo voelde het, het was 13.00 uur) mochten we aantreden tegen Landslake Lions. Hadden zij bij ons thuis nog problemen met de bezetting, nu stond er een completer team klaar. Wij waren qua spelers compleet, maar zonder coach. Dat kon wel eens een spannend potje worden.

Direct vanaf het eerste kwart waren we er goed bij. Jolanda was niet te stoppen en ook Annet droeg goed bij aan de scores met twee 3-punters. We verdedigden strak en pakten de meeste rebounds. Fouten werden afgefloten en vrije worpen benut. Na het 1e kwart stond het 12-21.

Het tweede kwart gingen we gelijk op. Het scoren ging nu iets moeizamer en ook in de verdediging was af en toe een foutje zichtbaar. Bij rust was de voorsprong geslonken tot 5 punten en stond het 24-29.

In de tweede helft besloot Landslake Lions een stuk aggressiever te spelen en vonden de scheidsrechters dat prima. Passes kwamen moeizaam aan en er werd nogal wat balverlies geleden. Door al die goed geplaatste klappen liepen we nu alleen blauwe plekken op in plaats van scores, terwijl bij Landslake Lions de remmen los gingen. Na het 3e kwart stond het 41-35.

Ondanks wisselende verdedigingen konden we het tij niet keren in het 4e kwart en lukte het niet meer om de achterstand in te lopen. Het laatste kwart werd 12-7 en de eindstand 53-42.
Helaas, volgende week beter?

Iedereen kwam wel tot scoren, al was het niet genoeg: Brigiet en Wilma – 2, Sandra en Marijke T. – 1, Rona -6, Annet – 11, Jolanda – 16 en Marijke B.– 3.

17 januari – Waterland Basketbal ds 1 thuis

Vandaag weer eens in zaal 3; conditie op de proef stellen. We zijn voltallig en Marike hoeft niet in te vallen. Waterland ziet er iets anders uit dan de eerste wedstrijd in De Rijp. Afspraak is allemaal 10 punten, maar of dat gaat lukken?

Een gelijk opgaande start waarin Marijke B. de score opent. Geen van beide teams blinkt nog uit en het kwart wordt afgesloten met 9 – 10.

Het 2e kwart wordt feller gespeeld. Waterland heeft een sterke center, maar Brigiet weet haar goed te bedwingen. Er vallen gaten waar Sandra goed gebruik van weet te maken. Als guard snijdt ze in en krijgt de bal lekker mee : 26 – 25.

Het 3e kwart wederom sterk verdedigd en lekker scorend vermogen door Jolanda en Brigiet. Ik als center spelend op de forward positie kan Jo lekker aanpassen en de lichte voorsprong is daar: 41 – 37. In dit kwart weten alleen de 2 centers van Waterland te scoren, maar niet genoeg. De m-t-m van ons is sterk en ook de helpsite van ons is weergaloos.

Waterland wordt er moedeloos van; zelfs zo erg dat hun center vraagt niet meer de bal op haar te passen??? En inderdaad, het laatste kwart scoren ze maar 2 punten en hebben het koppie er bij neergelegd. Onze verdediging is sterk en speelt de wedstrijd uit. Wij hebben ook nog wat over met Jo op de breek en met 53 – 39 verlaten wij het veld.

Toch goed die conditie-training van afgelopen week. Laten we zo doorgaan.

Kwartstanden: 9 – 10, 17 – 15, 15 – 12 en 12 – 2
Scores: Jo – 16, Sandra en Marijke B. – 10, Brigiet – 9, Annet – 7 en Marijke T. – 1 (volgens het sheet)

10 januari – Schrobbelaar D1 – Sea Devils D1

In het nieuwe jaar komen alle tegenstanders nog een keer aan de beurt, dus vandaag staat Schrobbelaar weer op het programma. Thuis werd zowaar gewonnen, omdat zij verre van compleet waren, maar eenmaal in Amsterdam zien we een compleet damesteam klaar staan. Wij zijn ook compleet, maar wel met enige mankementen en verkoudheden.

Het eerste kwart gaan wij voortvarend van start met snelle scores van de centers en moet Schrobbelaar nog in de wedstrijd komen. Om de snelle dames te stoppen worden door ons wel wat fouten gemaakt met vrije worpen tot gevolg, maar het belemmert de dames van Schrobbelaar wel om te scoren. Na het 1e kwart staan we zelfs op voorsprong met 7-10.

Het tweede kwart gaat het tempo verder omhoog en hebben we veel moeite om goed rond te passen en tot scoren te komen. De lange centers van Schrobbelaar weten steeds de basket te vinden en door hun rebounds zijn ze haast niet te stoppen. Bij rust staat het 21-16.

In het derde kwart proberen we nog met een wisseling van de verdediging het tij te keren. De verdediging gaat eigenlijk best aardig, maar het probleem is, dat we helemaal niet meer tot scoren komen en ook weinig tot geen aanvalsrebounds pakken. Schrobbelaar heeft daar duidelijk minder last van en hun voorsprong loopt verder uit naar 33-18.

Het laatste kwart komen we weer iets beter bij de basket, maar worden er te veel fouten gemaakt in de verdediging. Schrobbelaar mag wel 11 vrije worpen nemen en scoort de meeste, dus ook daar hebben we weinig voordeel van. De eindstand is 50-28. Volgende week beter.

Scores worden gemaakt door: Marijke T. – 11, Rona -3, Jolanda – 10 en Marijke B.– 4.

14 december – Hoofddorp ds 2 – Sea Devils ds 1

Hoofddorp, schitterend nieuwe sportcomplex. Alleen waait het er wel binnen en is de sfeer kil te noemen. Er zo werd de wedstrijd ook. Hoofddorp staat ongeslagen bovenaan, evenals vorig seizoen en het jaar daarvoor en …….. Niet leuk dus om tegen te spelen en voor hen ook niet leuk lijkt mij.

Ik nog steeds geblesseerd en de rest wel zo goed als fit. Het mocht niet baten, we werden gewoon weggespeeld, alhoewel de zone beter ging dan de m-t-m. Eindstand 90 – 23.

Ook weer gauw vergeten, nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Kwartstanden: 20 – 4, 20 – 7, 24 – 6, 26 – 6.
Scores: Jolanda – 8, Marike – 5, Marijke T. – 4, Rona en Brigiet – 2 en Sandra en Marijke B – 1.

Allemaal fijne Kerstdagen gewenst en een goed nieuw begin in 2015.

6 december – Dames 1 – Challengers ds 2

Een oude bekende, wie eigenlijk niet in deze competitie. Challengers met 7 vrouwen, ook geplaagd door blessureleed en wij met 9, waarvan 3 niet fit (Jolanda, Marijke B. en ik).

Een stroeve start in de grote zaal van de sporthal. We hebben wat vrije worpen nodig om op gang te komen en Marijke B. scoort een paar mooie vrije punten. Ook laat Challengers zien wie de scorende dames zijn: nr 14 en 99 (99 had 21 punten). Eigenlijk wisten we dat al maar ze zijn niet af te stoppen: 12 – 12.

Het 2e kwart wat meer concentratie, maar misschien overgeconcentreerd want de bal wil er niet in. Ja, wel bij de tegenstander en het kwart wordt afgesloten met een 16 – 26 ruststand.

Niet onoverbrugbaar en het 3e kwart komen we dan ook akelig dichtbij (24 – 27), maar Challengers zet een goeie press neer waarin wij de bal met regelmaat verliezen en binnen 5 minuten staat het 24 – 39.

Een goeie eindsprint in het laatste kwart maar helaas te laat. Dit kwart winnen we wel maar niet het spel : 37 – 42.

Teleurgesteld verlaten we het veld. Positief is wel dat dit keer iedereen heeft gescoord.
Kwartstanden: 12 – 12, 4 – 14, 8 – 13, 13 – 3
Scores: Marijke B. en Marike B. – 6, Annet en Jolanda – 5, Brigiet – 4, Wilma, Marijke T. en Rona – 3, Sandra – 2.

29 november – LCP ds 1 – SD ds 1

Uitgeest, altijd lastig. Harde, felle, nietsontziende dames die ook echt niets en niemand uit de weg gaan. Wat zou het dit keer worden. IJskoude hal met een volledig dames 1, althans, ik mag niet meedoen wegens een blessure, Marijke B. is nog niet geheel hersteld en mag niet te lang meedoen en Brigiet was erg verkouden en niet helemaal fit. Een voorspoedig begin door Jolanda die in de bucket de eerste 6 punten voor haar rekening nam. Ook daar bleef het bij want ze viel vervelend geblesseerd uit. Het verhaal van de 10 kleine donkere mensjes (weet niet hoe ik het anders moet noemen in deze tijd!).

De scheidsen floten aardig, maar in de eerste helft alleen tegen ons en LCP stond dan ook 6x aan de vrijeworplijn: 12 – 8. Gelukkig wisten wij de basket te vinden in het 2e kwart en kwamen wij terug tot een voorsprong in de pauze: 20 – 21.

Het 3e kwart eenzelfde beeld. Marijke Teunis kreeg mooie kansen en de scheidsen floten nu ook goed aan onze aanvallende kant, dus vrije worpen voor ons dit kwart.: 29 – 32.

Helaas ontaarde het laatste kwart in een soort battle of the meanist en die verloren wij, want zo zijn wij niet. We houden wel van fairplay en LCP denderde door onze verdediging heen waardoor zelfs de scheidsen het overzicht verloren en zich lieten verleiden tot arbitrale dwalingen ten nadele van ons: 49 – 42. Morgen de lichamelijk schades van iedereen maar weer eens aanschouwen……


Na afloop zijn we lekker met z’n allen gaan eten en hebben we toch nog een happy end gehad.

Kwartstanden: 12 – 8, 8 – 13, 9 – 11, 20 – 10
Scores: Annet – 13, Marijke T. – 8, Jolanda – 6, Marike – 5 (voetfout!!!!), Sandra – 4 (op de fastbreak) en Marijke B. ook 4,, Rona – 2.

22 november 2014 – Sea Devils DS1 – B.V. Amsterdam DS1

Na een week met kleine, maar lastige blessures, staan zaterdag toch weer alle dames redelijk paraat voor de wedstrijd tegen B.V. Amsterdam, die met slechts 6 dames op zijn komen dagen. Zij hebben tot nu toe 4 x gewonnen en wij 5, dus het kan spannend worden.

Het eerste kwart gaat B.V. Amsterdam enthousiast van start met een 3-punter en twee snelle scores. Dat was nou net niet de bedoeling, dus wisselen we van verdediging. Ook in de aanval wordt een tandje bij gezet en komt Sea Devils beter op gang. Na het eerste kwart zijn we weer bijna bij met een stand van 11-13.

Het tweede kwart stagneren de scores van Sea Devils, terwijl B.V. Amsterdam meer succes heeft. De centers hebben moeite met de lange vrouw van Amsterdam, maar ook de snelle schoten van de forwards zijn moeilijk te stoppen. Bij rust is hun voorsprong uitgelopen tot 18-28.

Het derde kwart begint sterk met twee scores van Wilma, maar ook Amsterdam haakt weer aan en blijft op voorsprong staan. Sea Devils heeft moeite met de fanatieke verdediging van de forwards en het lukt helemaal niet om van buiten af te scoren. Gelukkig doen onze centers het goed en na het 3e kwart zijn we iets in gelopen tot 32-38.

Het laatste kwart begint moeizaam aan beide kanten. Halverwege het kwart komt Sea Devils even dichterbij tot 36-40, maar weet dit niet door te zetten. Amsterdam pikt in de laatste minuten de draad weer op en gaat uiteindelijk met de overwinning naar huis: 38-46.

Scores worden gemaakt door Brigiet en Wilma – 4, Sandra – 3, Marijke B. – 2, Marijke T. – 5, Jolanda -14 en Annet-6.

15 november – Harlemlakers ds 1 – Sea Devils ds 1

Dit is weer zo’n wedstrijd geweest om gauw te vergeten. Hadden we vorig jaar al een keer van ze verloren omdat wij maar met 5 fitte speelsters waren? Nu waren we met 8, maar dat zei ook helemaal niets.

Harlemlakers draait niet lekker en staat onderaan in onze poule en wij staan gedeeld 4e.

Onze m-t-m lukte niet echt, Harlemlakers schoot verrassend rake ballen, bij ons wilden zelfs vrije lay-ups en mooi uitgespeelde inworpen onder de basket er niet in. Lag het aan de ring? De koude zaal? Het grote veld en de grote zaal? Zeg het maar! Marijke T. had gelukkig wel een goeie middag en was de uitblinker in onze strijd.

Redelijk gedesillusioneerd hebben we Amsterdam in de grijze regenachtige namiddag verlaten. En zo voelde hij ook: 48 – 37.

Kwartstanden: 13 – 8, 14 – 8, 10 – 11, 11 – 10.
Scores: Marijke T. – 18, Annet – 7, Rona en Loes – 4, Brigiet – 2, Sandra en Jolanda – 1

8 november – Sea Devils ds 1 – Alkmaar Guardians ds 1

Beide teams zijn met 8 vrouwen. Helaas is Marijke B. geblesseerd en mijn achillespees doet het ook niet goed. Gelukkig doet Lisette mee en kunnen we van start.

Alkmaar, een jonge groep snelle meiden die het spel goed uitspeelt en de vrije kansen pakt. Ze schieten akelig raak en of wij nu m-t-m spelen of zone, ze blijven raak schieten: 11 – 20 na het eerste kwart.

Ook wij scoren redelijk, aanvallen lopen wel goed en de verdediging lukt ook best, maar toch kunnen we niet inlopen op Alkmaar: 22 – 31.

Het 3e kwart verloopt moeizamer en Alkmaar loopt zachtjesaan uit. We scoren niet echt meer : 32 – 48.

Het laatste kwart nog een opleving. De verdediging gaat goed en wij weten Alkmaar lang van scoren af te houden. Dit blijkt ook wel uit de cijfers want het laatste kwart winnen wij met 8 – 6!

Toch is de wedstrijd al gespeeld en het eindigt in 40 – 54.

Scores: Jolanda – 14, Marijke T. en Rona – 8, Sandra en Brigiet – 4, Annet – 2.
Vrije worpen: 10 uit 12, Alkmaar 5 uit 8
Kwartstanden: 11-20, 11-11, 10-17, 8-6

1 november – Apollo ds 3 – Sea Devils ds 1

Weer eens naar de Apollohal. Op de warmste 1 november sinds ………. En ja hoor, de eerste file begint al net buiten het dorp en de volgende op de A9 en laat de ring A10 nou ook vast staan. Gelukkig gaan de pijltjes net op groen en kunnen we gauw de rechterbaan nemen en afslaan richting Rai. 10 Minuten voor aanvang binnen. Gelukkig is bij Apollo ook nog niet alles gereed en kunnen we lekker warmlopen.

Apollo is met veel dames (12). Wij missen Sandra V, Marijke B en Rona kan maar 1 helft spelen. Jolanda heeft een lichte zweepslag opgelopen dus het loopt weer lekker in het team. Annet is weer terug van vakantie, Marike op tijd terug uit Friesland en Loes doet gelukkig ook mee.

We beginnen stroef en traag en de bal wil niet in de basket. Wennen aan het veld, de tegenstander (3 zeeeeer lange dames die gelukkig ook vaak missen) en zie daar 6 – 4 in het eerste kwart. Dit moet toch anders en ja, Marijke T gooit gelukkig de ballen erin. Van de scheids mocht toch wel weer het nodige en een hoop fouten verder staat het 14 – 18 bij rust.

Het derde kwart werd er na aandringen van onze coach wat meer gefloten tegen Apollo en stonden wij vaak aan de vrije worplijn. Dit resulteerde in een 20 – 33 voorsprong. Niet meer uit handen geven en lange aanvallen, maar ja, dan moeten we de bal wel binnen het team houden. Dit lukte niet helemaal en Apollo pakte de kansen. Ook nu weer veel fouten, maar dan weer aan onze kant en met nog 7 seconden op de klok gooide Apollo een noodschot en nog raak ook. Wij de bal en 2 punten voor. Gelukkig ging de buzzer en konden wij onze blijdschap niet meer op……. 38 – 40 !!!

Weer om de laatste punt. Gebeurt erg veel in onze competitie.

Scores: Marijke en Jolanda – 11, Wilma – 6, Brigiet – 5, Marike – 4 en Annet – 3
Kwartstanden: 6 – 4, 8 – 14, 6 – 15, 18 – 7 !!
Vrije worpen: Apollo 9 uit 26 en wij 15 uit 20.

Tot volgende week
Wilma

25 oktober 2014 – Sea Devils DS1 – Apollo DS2

Afgelopen twee weken werd telkens maar net verloren, dus we zitten toch wel in de goede competitie. Wat zal de wedstrijd vandaag brengen ? We hebben in ieder geval versterking van Marike, terwijl Annet nog steeds van vakantie geniet.

Het eerste kwart gaan we beginnen, zoals we vorige week geëindigd zijn, is de afspraak. De wedstrijd start met een hoge snelheid. Wat kunnen die dames van Apollo hard rennen en wij er achter aan natuurlijk. Onze aanvallen verlopen moeizaam (buiten adem misschien?), maar gelukkig houdt Rona het hoofd koel en gooit gewoon een paar ballen raak. Ook Apollo heeft na de 6e minuut meer moeite met onze verdediging en na het 1e kwart staat het 12-12.

Het tweede kwart proberen we iets meer rust te bewaren en onze aanvallen goed op te zetten. Dat lukt met wisselend succes. De verdediging van Apollo zit er boven op, maar gelukkig kunnen we Jolanda goed onder het bord vinden en blijft Rona ook gewoon haar ballen scoren. We lopen uit naar 23-16. Aan het eind van het kwart zet Apollo weer een tandje bij en gaan we de rust in met 25-22.

Na de rust heeft Apollo afgesproken nog iets harder te verdedigen en moeten we alles op alles zetten om de bal veilig rond te passen. We leiden nogal wat balverlies en even lijkt Apollo ons voorbij te lopen, maar dan krijgen we de verdediging en aanval toch weer op orde en haken we weer aan. Het kwart eindigt in 10-16 en in totaal staat het dus 35-38.

Het laatste kwart moeten we nu doorpakken en het spel slim blijven spelen. In eerste instantie lukt dit niet erg en na 5 minuten staan we nog altijd achter, nu met 37-42. Dan houden we onze verdediging potdicht en krijgen we in de aanval maar liefst 5 fouten mee met vrije worpen tot gevolg. De Marijkes zijn samen op dreef en scoren maar liefst 6 van de 7 vrije worpen en scoren ook allebei nog even tussendoor. Apollo maakt een paar pechfoutjes door buiten de lijn te staan en een loopfout te maken, waardoor Sea Devils uiteindelijk de wedstrijd met een mooie overwinning afsluit. Het wordt 47-42.

Scores worden gemaakt door Marike – 4, Brigiet – 6 Rona en Marijke B. – 8, Marijke T. – 10, Sandra – 2 en Jolanda -9

19 oktober – JBC ds 1 – SD ds 1

Afgereisd naar Julianadorp, zondagmiddag, rare dag. We zijn wederom met 7 speelster en de coach. We beginnen met een zone verdediging en dit blijkt na afloop van de wedstrijd de bottelnek geweest te zijn.

De zone staat wel, maar JBC schiet wel erg raak. Ook maken wij veel fouten (dat vonden de scheidsen zowiezo van ons, we konden niets) en JBC stond regelmatig aan de vrije worplijn : 18 – 6.

Overgegaan in een m-t-m en dit pakte beter uit. Alhoewel Jolanda flink in haar nek werd gezeten (mocht wel) kwam ze toch nog tot wat mooie scores en de stand liep gelijk op: 12 – 13 dit kwart. Helaas waren we nog niet veel ingelopen.

Na de rust wederom m-t-m  en ook nu wisten we JBC tot scoren te stoppen. Helaas scoorden wij ook niet zo veel en dit kwart werd het 11 – 11.

Wilden we nog winnen dan moest het nu toch echt wel gebeuren, en het gebeurde. JBC scoorde niet meer en wij wisten de basket wel te vinden: 6 – 16.

Helaas was deze aanval te laat ingezet want met nog een rare arbitrale dwaling hield JBC stand en verloren wij de wedstrijd met 1 punt!!! 47 – 46. Ervaring rijker, illusie armer. Op naar de volgende wedstrijd.

Scores (volgens de schrijvers): Jolanda – 16, Wilma – 10, Marijke B. – 7,  Rona – 5, Sandra en Marijke T. – 4

12 oktober – US ds 3 – Sea Devils ds 1

Zondagmiddag afgereisd naar Amsterdam, de Amstelcampus. Een mooie sporthal in een net zo mooie wijk van Amsterdam, maar daar kwamen we niet voor. Alleen Annet is nog met vakantie, de overige dames waren aanwezig.

We gingen fanatiek uit de startblokken. We weten nog dat het een trage vloer is waarvan je lood in de benen krijgt. Een kwart waarin we elkaar aanvoelden en de score gelijk op ging: 14 – 14. Jolanda en Rona waren hier debet aan.

Het tweede kwart hetzelfde beeld. US zat bovenop ons en gaf weinig ruimte. Passen was moeilijk en al helemaal de bal ontvangen. De tegenstander zat letterlijk in de nek. Gelukkig mocht dit allemaal van de scheidsen. Er mocht wel meer, maar ze waren niet echt tegen ons en zeker niet partijdig. Het 2e kwart werd wederom met een gelijkspel afgesloten: 24 – 24.

Het 3e kwart precies hetzelfde, maar de bal wilde er van beide kanten niet echt in. Er werd door ons solide en goed verdedigd. De man to man die we eerst in hadden gezet werd omgezet in een zone en er was goed samenspel. Helaas scoorde US 2 punten meer dan ons en dit hebben we gezien de hele wedstrijd niet meer in kunnen lopen. Er werden wat ballen weggegooid en gemist. Het 4e kwart was wederom gelijkspel: 9 – 9 , maar die 2 punten uit het 3e kwart waren de boosdoeners.

Al met al een leuke goeie pot waar US aan het langste end trok : 46 – 44.

Scores: Jolanda – 20, Rona – 11, Brigiet – 8, Sandra en Marijke B. – 2, Marijke T. – 1

Volgende week op naar Julianadorp!

4 oktober 2014 – Sea Devils DS1 – Landslake Lions DS2

Na twee overwinningen staat dames 1 nu weer klaar voor een thuiswedstrijd tegen Landslake Lions. Annet is inmiddels met vakantie, maar de andere 7 dames zijn er klaar voor. Net als Schrobbelaar had Landslake Lions gevraagd of de wedstrijd verzet kon worden (wat helaas niet lukte), dus waarschijnlijk zijn zij ook niet compleet. We zijn benieuwd.

Het 1e kwart begint Sea Devils voortvarend met achter elkaar mooie en snelle scores. Na 3 minuten staat het al 8-2. Maar dan komt ook Landslake Lions meer in haar spel en weet de basket te vinden. Hun verdediging staat iets te stevig en achter elkaar worden er fouten gemaakt, waardoor Sea Devils telkens vrije worpen mag nemen (7 uit 12 raak). Na het 1e kwart staat het 15-8.

Het 2e kwart gaat zeer moeizaam. De scores van Sea Devils stagneren en Landslake Lions kan alleen nog met fouten worden tegen gehouden, waardoor zij nu de vrije worpen mogen nemen. Langzaamaan komen ze dichter bij de score van Sea Devils. Gelukkig herpakt Sea Devils zich in de laatste minuten en weet Marijke T. de basket weer te vinden, waardoor we toch de rust in gaan met een kleine voorsprong 21-15.

Het 3e kwart wisselen beide teams van verdediging met wisselend resultaat. Rona vindt achter elkaar de weg naar de basket, maar verdedigend zijn we er nog niet helemaal bij. De scheidsrechter heeft het druk met fout na fout. Landslake mag weer 8 vrije worpen nemen, maar scoort er maar 2, dus loopt Sea Devils verder uit.
Het laatste kwart spelen de sluimerende blessures van Landslake Lions te veel op en kunnen zij geen goedgekeurde vuist meer maken. Sea Devils speelt goed rond en weet de vrije vrouw te vinden of scoort gewoon die vrije worpen (weer 8 uit 10). Het 4e kwart eindigt zelfs in 20-8 en aan het eind van de wedstrijd staat er een mooie 51-27 op het scorebord.

Scores worden gemaakt door Wilma – 4, Marijke B. – 10, Marijke T. – 17, Sandra – 6, Rona – 13 en Jolanda -1

27 september 2014 – Waterland DS1 – Sea Devils DS1

Na een eerste verrassende overwinning, vertrekt dames 1 vol vertrouwen naar de tweede wedstrijd in de Rijp. De Rijp ? Daar zijn de meesten nog nooit geweest. We mogen het daar opnemen tegen een nieuw team in de competitie, dat zich Waterland noemt. Bij aankomst blijkt het team erg te lijken op een van de teams van Landslake Lions van vorig jaar. We zien 10 jonge dames met een indrukwekkende warming up, dus wij doen vrolijk mee. De twee Sandra’s alleen met de warming up, maar dat weten die anderen nog niet.

Het eerste kwart beginnen we voortvarend met bijna in elke minuut wel een punt. Annet en Jolanda zijn niet te stoppen en met slim passwerk kunnen we redelijk eenvoudig scoren. Bij Waterland is met name 1 dame productief, dus daar moeten we iets op verzinnen. Na het 1e kwart staat het 8-17.

Het tweede kwart gaan we helemaal los. Onze zone verdediging staat als een huis en Waterland lijdt nogal wat balverlies, terwijl wij achter elkaar scoren, van buiten, inside, het maakt niet uit. Bij rust staat het 10-32.

Opdracht voor de 2e helft is natuurlijk om de concentratie vast te houden en dat lukt prima. Waterland probeert nog te variëren met hun verdediging; dat geeft wel wat verwarring, maar weerhoudt ons niet van het scoren. Alweer een kwart met meer dan 15 punten, dat gaat lekker. Na het 3e kwart staat het 16-48.

Het laatste kwart begint rommelig aan beide kanten. Er wordt vooral veel mis gegooid, want kansen zijn er genoeg. Toch sluiten we ook het laatste kwart met winst af, hoewel Waterland nu wel iets dichterbij komt. De eindstand is 24 – 59, net geen appeltaart.

Scores zijn gemaakt door Brigiet – 5, Marijke B. en Rona – 6, Annet – 17, Marijke T. – 10, Jolanda – 15.

20 september – Sea Devils ds 1 – Schrobbelaar ds 1

We zijn weer van start gegaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wel weer even wennen zo’n groot veld. Marijke Teunis zit lekker in de Griekse zon en de rest van het team mag lekker het veld op.

We starten redelijk fanatiek en Rona begint gelijk met scores! Schrobbelaar is maar met 5 vrouwen, maar de vorige wedstrijd van het seizoen waren ze dat ook en werden wij overlopen.vGelukkig doet Marijke B. weer mee na haar rugblessure en niet onverdienstelijk. Ze scoort incl. vrije worpen. Het staat 12 – 7.

Het 2e kwart gaat wat stroever, we lopen lekker door elkaar, maar weten wel te scoren. Onze m-t-m (ja, je leest het goed) loopt redelijk en Schrobbelaar mist wat ballen die wij weer goed weten te rebounden. We gaan gelijk op en met 26 – 20 gaan we de rust in.

Na de rust chaos. Het scoren lukt niet en Schrobbelaar weet de basket wel te vinden: 33 – 31. Maar we staan nog steeds voor.

Het laatste kwart hard werk, terug in een zone, we worden weggeschoten, weer m-t-m en met nog ruim 3 minuten te gaan staan we 1 punt voor.

We houden in de aanval balbezit en weten dit uit te spelen tot 2 vrije worpen 10 seconden voor tijd. Annet blijft cool en we staan 3 punten voor. Schrobbelaar doet nog een poging, maar helaas (voor hen). De bal valt niet en met 44 – 41 winst gaan we de avond in. Zo, de kop is er weer af. Tot de volgende wedstrijd.

Scores: Rona 10, Annet 9, Jolanda 8, Marijke B. 7, Brigiet 6, Sandra 4 (Wilma en Sandra S. deden ook niet onverdienstelijk mee hoor J)

 

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de dames 1 pagina? Mail de webmaster!