Seizoen 2014-2015: Heren 1

Spelers Via basketball.nl   Historie
Boudewijn Betz Programma 2013-2014
Daan Boske Uitslagen 2012-2013
Geert Boske Stand 2011-2012
Dennis van Gelder 2010-2011
Jeroen Hoffman 2009-2010
Rick Hoogervorst 2008-2009
Jochem Post 2007-2008
Patrick Seignette 2006-2007
Vincent van der Veen 2005-2006
(+ Tim, Jan, Bert en Koen van heren 2) 2004-2005
2003-2004
Coach: Robbert Heerland

Patrick, Jeroen, Koen, Geert, Jochem, Vincent
Dennis, Daan, Jan, Boudewijn, Robbert, Bert
(Tim & Rick ontbreken op de foto)

Voor sponsorinformatie: zie het persbericht van 17 november 2012

Wedstrijden

Lisse 2 Wir.
lant
Rac.
3
 Hoofd.
2
Blue
St. 2
Apollo
5
Windm.
3
 Sp.
1
Aals.
2
KTC
3
 Lions
2
BVA
4
Thuis o o x  x x o o x  x x o x
Uit o o x  o x o o x o  o  o o

[x=winst, o=verlies]

Zaterdag 18 april 19:00 BV Amsterdam 4 thuis, 75-65 gewonnen

Het leek alsof we goed aan de wedstrijd waren begonnen, en misschien was dit dan ook wel zo. Helaas werd dit gedurende de rest van het eerste en wederom helaas ook het tweede kwart overschaduwd door een schijnbaar negatief energielevel bij de meeste van ons aanwezigen. Het kan natuurlijk komen door het om zeven uur starten van de thuiswedstrijd, daar waar wij meer ingesteld zijn op half negen, of doordat de tegenstander maar met vijf man was en er dan een gevoel van dit gaan wij wel even winnen ontstaat. We zullen het nooit weten en moeten dit dan ook maar zo snel mogelijk vergeten.

Dit gezegd hebbende kom ik toch nog even terug op die eerste helft. Gelukkig leek het niet alleen of we toch stiekem goed begonnen waren, het was ook nog eens zo. Even de bal rondspelen, paar centermoves, vrije kansen benutten, zag ik daar een blokje en weinig gedribbel resulteerde in een paar vrije en rake schoten en drives naar de basket van BB en PS. Zij waren dan ook verantwoordelijk voor de eerste negen punten van The Sea Devils op deze kille lenteavond. GB gooide er nog een balletje vanuit de hoek in, en toen gebeurde het. Nee, het gebeurde nog niet, maar er stond iets te gebeuren. Een van onze vier afzwaaiers, net in het veld gebracht, gooide de bal op een meter dertien hoogte als een streep vanaf de zijbovenkant van het veld, met zijn hielen de driepuntlijn rakend, door een goed gevulde bucket heen, langs alle uitgestrekte handen van de tegenstander, soms net hun vingertoppen licht toucherend, zo in de handen van een inlopende JP die deze pass op waarde wist te schatten en hem er cool inlegde, waardoor de assist van deze wedstrijd, uitgevoerd door KV, geboren was. Het waren vijf fantastische minuten, 13-8 voor en geen vuiltje aan de lucht.

Er werd voor drie minuten gefloten en we komen even allemaal bijelkaar. De eerste helft bleek erop te zitten en de wedstrijd ging beginnen aan het derde kwart. Op het scorebord pronkte een stand van 24-26 in ons nadeel. We keken elkaar aan met een uitstraling van doodgeslagen bier en zagen eigenlijk alleen maar leegte en ongeloof. Was dit de stand in onze wedstrijd en waar werd die wedstrijd dan gespeeld? Iets vertelde ons dat er iets moest gebeuren, zo mochten wij niet spelen en zeker niet thuis bij de seizoensafsluiter met allemaal teamgenoten die ons gingen verlaten, oud teamgenoten langs de zijlijn en vele toeschouwers op de tribune.

Alsof er niets gebeurd was ging de tot dan toe haperende motor dan eindelijk lopen, soms wat harder, dan weer langzamer, maar stilstaan was geen optie meer. DB dacht wat BB en PS in het begin van de wedstrijd deden, dat kan ik ook en ook in mijn uppie, en schoot er even 9 punten achterelkaar in. DvG komt even het veld in en legt meteen de bal na slechts 2 seconden in het veld te hebben gestaan al in het netje. GB schiet ook is vanuit het andere hoekje. JB gaat is even dichter bij de basket kijken en bedenkt dat het ook vanonder de basket mogelijk is te scoren. DB staat nu tegenover een mismatch en gooit er even 2 drietjes overheen. VvdV pakt even wat reboundjes. JH blokt wat mensen uit en loopt zelfs te vroeg in bij een vrije worp. BdG brengt wat rust op een onrustig moment. DB en JB gooien er nog een drietje in. We komen weer in de bucket en daardoor op de vrije worplijn. De wedstrijd kantelt en komt ons tegemoet. Publiekswissels volgen voor de afzwaaiers, er word geklapt, gelachen, boxxies gegeven, handen op schouders gelegd, armen de lucht in, kortom er stond weer een team. Maar liefst 51 punten waren ons deel in die tweede helft, en de zege was veiliggesteld.

Aan BB, JB, BdG en KV, we gaan jullie missen, als mensen en als ballers.

Scores: DB 29, GB 14, JB 12, BB 6, PS 5, DvG 4, JP 3, VvdV 2

Zaterdag 11 april 17:00 Landslake Lions 2 uit, 69-57 verloren

Uit bij de nummer 1, die vastberaden waren om hun enige kans op een thuiskampioenschap te pakken, startten The Seadevils prima in een gelijk opgaand eerste kwart. Het was dit kwart een beetje aftasten wat er zou gaan gebeuren van afstand, aangezien de driepunterslijn in Landsmeer op NBA afstand lag. Dit maakte het lastig om de zonedefensie goed uit te voeren, The Seadevils moesten namelijk wel ruimte op de kop van het veld weggeven om de zone klein te houden, zodat er onder het bord weinig ruimte zou worden weggeven. Het was dus aan Landslake om te bewijzen dat ze van verre afstand konden schieten. Het resulteerde in 2 driepunters voor de thuisploeg en 1 driepunter van JB. Eindstand 16-16

Het gelijk spelen in het eerste kwart en de weinige driepunters die waren geraakt door beide teams, hield in dat de verdedigende strategie voortgezet kon worden. Weer waren de 3 punters van Landslake niet overtuigend met 2 in het kwart, maar deze vielen wel achter elkaar plus nog eens een score met bonus, dit allemaal in andere halve minuut tijd.

Daarnaast liep de aanval van The Seadevils ook erg stroef en werden er maar twee scores en twee vrije worpen geraakt. Dit resulteerde in een flink gat in het voordeel van de thuisploeg. Score tweede kwart 19-6, ruststand 35-22.

Ondanks het teleurstellende tweede kwart zaten The Seadevils vol goede moed, het had tenslotte aan de eigen aanval gelegen dat er geen kleiner verschil op het scorebord stond. De opening was, met twee goede verdedigende acties die snel werden omgezet in twee fastbreaks van BB en een driepunter van JB was het verschil nog maar 6 punten. Maar zo snel als de voorsprong werd verkleind pakte de thuisploeg daarna een 7-0 run, waardoor we weer terug bij af waren.

Uiteindelijk konden The Seadevils het derde kwart toch winnend afsluiten maar was de marge mager, 14-15.

Het vierde kwart was er een vanaf de vrijworp lijn, de grote center van Landslake was na een matig eerste kwart steeds beter in de wedstrijd gekomen en werd voor de lange mannen van The Seadevils een plaag vanaf de trailer en de vrijworp lijn. Daar tegenover stond dat JB met zijn individuele acties ook steeds naar de vrijworp lijn werd gestuurd waar hij met verve 6 uit 6 schoot in het kwart. Het spel golfde hierdoor op en neer en voor het publiek moet het een aantrekkelijk laatste kwart zijn geworden met veel scores en van beide teams een hoog vrijeworp percentage, 9 uit 12 voor de thuisploeg (75%) en 11 uit 14 voor The Seadevils (78,51%). Het kwart eindigde uiteindelijk in publiekswissel (voor de ogen oud speler PT) voor JB die zijn laatste wedstrijd voor The Seadevils H1 speelde, gezien zijn aanstaande transfer naar Bleheverwijk.

Eindstand laatste kwart 20-20, wat helaas een verlies betekende met 69-57, wat zullen The Seadevils nog lang nadenken over het tweede kwart…..

JB: 22 GB: 14 VvdV: 7 DvG: 5 BB: 4 PS: 3 JP: 2
FT 21/14 à 66,666%

Zaterdag 28 maart 20:30 K.T.C. 3 thuis, 83-63 gewonnen

Wat een lekkere wedstrijd! Volgens mij had iedereen er gewoon heel veel zin in. Aanvallend willen we nog wel eens te snel een scoringspoging doen maar deze avond maakten we juist lange aanvallen waardoor de keuzes goed waren. Verdedigend kwam wel wat gevaar van de beweeglijke KTC-ers en hun bounce-passjes maar we waren eager genoeg om ze af stoppen. Lekker werken! Het was al 37-21 met rust.

Na rust begon er één van KTC even wat driepunters te schieten (3x) maar bij ons kan JB dat ook (6x).

Laatste minuten moeten we maar vergeten; wedstrijd gespeeld maar veel frustraties, beetje mot, niet nodig.

Scores: JB 30, DB 11, GB 10, BB 8, DvG 7, JP 6, JH 5, VvdV 4, PS 2
Kwarten: 13-10, 24-11, 24-26, 22-16

Zondag 22 maart 15:00 BV Aalsmeer 2 uit, 63-53 verloren

Hmm, dit ging niet volgens plan.. Waar we thuis nog dik wonnen konden we het deze wedstrijd niet bolwerken. Er was eigenlijk maar één moeilijk te verdedigen (lange) man, toch kregen we te veel punten tegen met afstandsschoten.. beetje onopvallend maar toch. Aanvallend maakten we het gewoon niet waar, af en toe kwamen we wat terug op individuele acties, maar, het wilde gewoon niet echt. Derde kwart was het beste, maar dat kon niet doorgezet worden. De switch naar m-t-m in de laatste vijf minuten maakte niet zo veel uit helaas.

Scores: DB 13 17, GB 8, VvdV 8, DvG 8, BB 5, JH 4, KV 3
Kwarten: 17-13, 19-8, 9-16, 18-16

Zaterdag 14 maart 21:00 BV Spaarndam 1 thuis, 60-54 gewonnen

Weer een close game tegen Spaarndam. De spelers van Spaarndam vinden dribbelen heel leuk, ook tegen een zone.. dus verdedigend ging het de hele wedstrijd wel prima. Op  twee onverwachte drietjes van de langste man op het veld na dan. Aanvallend ging het goed tot wisselvallig.. het viel mij op dat de aanvallen waarin wat langer gepasst werd, het succesvolst waren (open deur van de week).

In ieder geval waren de teams aan elkaar gewaagd en een groter verschil dan 7 is niet geweest, wel altijd in ons voordeel. Er was een dip in het vierde nadat Jan helaas weg moest (die was net lekker bezig geweest), waardoor het 48-48 werd op 5 minuten. Het bleef dicht bij elkaar tot in de 10e: met een 3tje van Dennis en 4 (!) uiterlijk koelbloedige vrije worpen van Jochem trokken wij aan het langste eind.

Het slot was wel weer eens hectisch en onnodig ruw, kan beter.
En: weer veel man op de bank trouwens, maar ging een stuk beter dan vorige week!

Scores: JB 19, JP 8, VvdV 8, DvG 7, DB 5, KV 4, PS 4, BB 4, JH 1

Vrijdag 6 maart 21:30 Windmills 3 uit, 74-64 verloren

Vrijdagavond half tien in Zaandam, en dan toch gewoon met 12 (twaalf ja) man er staan! Zoals het de coach na afloop verwoordde: “We zijn een leuke groep, maar 12 is gewoon te veel.”. Het grote team bracht rommeligheid maar dat was niet de enige reden dat het niet lukte. De tegenstander was ervaren en reuze handig in hun ellenlange aanvallen, wat frustrerend was. En wij hadden ‘gewoon’ de boel kapot moeten schieten (een kleine zone tegen), maar het ontbrak aan scherpte. Wel hadden wij 3 man met 10 punten en één met 9, klinkt als een team hè!

Scores: VvdV 10, PS 10, DB 10, JB 9, BB 7, DvG 6, JP 4, TB 2, BdB 2, GB 2, KV 2 en JH 0.
Kwarten: 17-15, 20-13, 22-24, 15-12

Zaterdag 28 februari 20:30 Apollo A’dam 5 thuis, 38-56 verloren

RH om 02:09u: “Voor de mensen die er niet waren of op vakantie waren, ik kan je zeggen jullie waren niet de enige die er niet waren of of op vakantie waren vanavond of technisch gezien gisterenavond.”

Scores: Pat 6, Dennis 2, Koen 1, Jan 14, Vinnie 4, Daan 8, Adam 1, Jochem 2.
Kwarten: 7-13, 16-17, 9-14, 6-12

Zaterdag 7 februari 19:00 Blue Stars 2 uit, 39-79 gewonnen

Streak 3 voor heren 1! Net als in de thuiswedstrijd was DB hot as hell in de eerste 13 minuten.. toen was het al 11-36. Dus hebben we verder heel ontspannen kunnen spelen en de zoneaanval kunnen oefenen. Ook nog man-to-man verdediging gedaan maar dat duurde niet lang want dat liep niet lekker.

Jan kon ook vrij schieten (4×3 in tweede helft).

Tja.

Scores: DB 26, JB 14, VvdV 12, BB 6, TB 6, KV 6, PS 5, JH 4
Kwarten:  11-26, 12-21, 6-15, 10-17

Zaterdag 31 januari 20:30 BV Hoofddorp 2 thuis, 66-44 gewonnen

Streak two met wederom 66 punten! Dit keer waren het 5 Hoofddorpse exen van Jochem die hem zelfs nog even wilden lenen in ruil voor de winst… Dat was geenszins nodig: behoudens het eerste kwart was er niet veel aan de hand. Het was zelfs een uitgelezen kans om een zone-aanval te oefenen of om, bijvoorbeeld, proberen te doen wat de coach zegt in de time-out.. Maar dat was allemaal niet nodig, het liep wel rommelig maar de marge was ruim.

Scores: JB 20, DB 10, BB 7, VvdV 7, KV 6, JP 5, GB 5, PS 4, DvG 2

Kwarten: 12-11, 16-9, 18-14, 20-10
Vrije worpen: 53% (9/17)

Zaterdag 24 januari 20:15 Racing Beverwijk 3 uit, 65-66 gewonnen

Een lekker potje in de Walvis met  een enerverend eind. Beverwijk staat best hoog in de poule maar wij hebben die inzet! En JB bijvoorbeeld, voor wie het een halve thuiswedstrijd was..

Het begon allemaal heel lekker met scherpschietende DB en teamaanvallen die, het kan niet vaak genoeg gezegd worden, beter werken dan solo forceren. Er was wel was lengtetekort (Vin ziek, gemiddeld 0.8 centers op het veld) maar dat werd gecompenseerd met goede handen in de defense. En gewoon vaker scoren dan de tegenstander: ruststand 28-37.

Helaas is de tweede helft vier minuten niet gescoord en slappig verdedigd (47-47) maar daar kwamen we weer overheen: 54-62 met nog 5 min. En toch weer werd het onnodig spannend: 63-62 zelfs. Bou en Jan 63-66! #55 65-66, nu nog 30 seconden dus een lange aanval. Met nog 8 seconden missen wij, eeh één van ons :-). In de laatste seconde een open schot tegen vanuit de hoek… gelukkig mis! Pfieuw dat was close maar leuk.

Scores: JB 33, DB 16, TB 5, BB 4, BdG 3, KV 3, GB 2
Kwarten: 7-12, 21-25, 24-17, 13-12

Zaterdag 17 januari 20:30 Wiringherlant 1 thuis, 50-58 verloren

Net als vorige week was heren 1 goed bezig tegen één van de sterkere teams uit de poule. De defense loopt prima (geen man-to-man), de aanval gaat redelijk maar kon beter. Met geweldige inzet 2 punten voor met rust. Tegenstander hielp wel wat door ballen weg te gooien en uit te staan.. Na rust liep de 2-aanval  heel goed, en we konden lekker switchen naar de 4 of de 6. Echter er was een nummer 4 aan de andere kant die met drie drietjes de boel omdraaide. Het duurde even voordat we die onder conrole hadden met G vast op hem.

Maar helaas was het niet genoeg, het eindigde met fouten maken/vrije worpen, je kent het wel..

Scores: JB 17, GB 15, VvdV 6, BB 5, PS 4 DB 3
Kwarten: 13-14, 14-11, 11-19, 12-14

Zaterdag 10 januari 16:30 Lisse 2 uit, 70-57 verloren

Met een nieuwe coach, Jefe Señor País, in een nieuw jaar, meteen tegen de ongeslagen nummer één, Lisse. We deden het heel goed! Verdedigend een actieve zone, en hoewel de Lissenaren aardig wat drietjes schoten konden wij (Daan) er ook wat van! Het kwam aan op het laatste kwart, één puntje achter. Daar konden wij niet tegen: een mopper, een misser, wat onrust, een schopje, een O’tje erbij.. Tegenstander ook nog wel een T maar wij verloren.. jammer dat 4e kwart!

Scores: DB 24, VvdV 8, PS 6, BB 6, GB 5, JH 4, JP 4
Kwarten: 16-14, 17-19, 18-17, 19-7

Zaterdag 13 december 2014 15:30 BV Amsterdam HS 4 uit, 83-51 verloren

Wat gebeurde er na 23-24 in het tweede kwart? Einduitslag 83 – 51 in en tegen Amsterdam.

Scores: DB 28, JH 10, PS 6, BB 4, DvG 3

Zaterdag 6 december 2014 18:00 Landslake Lions HS 2 thuis, 44 – 64 verloren

GB, stats?

Zaterdag 29 november 2014 17:00 K.T.C. HS 3 uit, 72-50 verloren

Was het maar bij één helft gebleven dan hadden we tenminste met één puntje gewonnen.. Ik bedoel te zeggen dat de eerste helft heel prima was. Een uitstappende zone-verdediging waardoor KTC steeds maar niet raak schoot, en wij op individuele kwaliteiten aardig scorend: 27-26 voor met rust.

De tweede helft werd minder goed verdedigd waardoor KTC-scores wel vielen. Ook hadden wij veel meer teamspel nodig in de aanval: diepte moeten we krijgen! Als we dat voor elkaar krijgen wordt het wel wat leuker. Jammerlijk met 23 punten verloren deze helft dus uiteindelijk geen kans..

Scores: JB 16, DB 12, VvdV 8, PS 5,  DvG 4, KV 4, BB 1
Kwarten: 10-15, 16-12, 17-12, 29-11

Zaterdag 22 november 2014 20:00 BV Aalsmeer HS 2 thuis, 85-67 gewonnen

Zoals altijd veel enthousiaste mannen op de bank, G dit keer niet omgekleed maar wel met een coachbord.. Weer een vliegende start! Drietjes en breakjes vlogen de tegenstander om de oren! Dat smaakte naar meer en zeker begin tweede kwart werd zo lekker hoog en fel verdedigd dat de scores wel kwamen (45-23 met rust). Helaas hadden we ook een SYSTEEM afgesproken en dat kwam niet/nul/nauwelijks uit de verf. Blijven we wel doen hoor!

Tweede helft was vreemd en niet lekker: onrustig, forceren, zeuren op de scheids, en vooral: laat die armen nou eens omhoog zodat je geen fout krijgt! Afgesloten met 19 punten winst en een zuur gevoel, dat klopt niet.

Scores: JB 37, DB 15 of 18 *, VvdV 10 of 7 *, BB 7, PS 6, BdG 4, JH 4, DvG 2
(*) de vraag is, heeft #15 een drietje gescoord?
Kwarten: 19-7, 26-16, 23-18, 17-35

Zaterdag 15 november 2014 19:00 BV Spaarndam HS 1 uit, 50-65 gewonnen

Dit was een goede wedstrijd.

Op het grote veld van Spaardam moesten we tegen een team met slechts één (niet al te grote) center. Maar toch lag de nadruk op snel spel van de forwards, met name DB was hot as hell, met 12 punten van totaal 17 in het 1e kwart. De tegenstander deed vooral hun drive-jes om fouten te trekken of rare schotjes te raken. Ons tweede kwart was wat minder, een ander team met minder balans, leermomentje voor de coach zullen we maar zeggen. Na enige achterstand toch weer teruggekomen, gelijkspel in dit kwart.

Tweede helft was uitstekend: verdedigend werd meer afstand genomen wat resultaat had. DB weer hot en ook de centers werden uiteindelijk gevonden, prima hoor.

En moet wel meer structuur in dit team komen maar daar gaat aan gewerkt worden!

Scores: DB 28, PS 13, VvdV 9, JB 6, DvG 5, JP 3, BdG 1
Kwarten: 13-17, 13-13, 12-19, 12-16

Zaterdag 8 november 2014 20:30 Windmills HS 3 thuis, 55-57 verloren

Aj wat was het close.. Nadat we doorhadden dat man-to-man niet echt werkte tegen deze mannen (14 punten acher na 15 minuten) zagen we dat een zone wel werkte. We kwamen steeds wat dichterbij met soms erg mooie pass-aanvallen. De schotjes werden vaak op goede momenten genomen, maar het raken lukte helaas niet vaak genoeg waardoor gelijk komen net eens stapje te veel was 🙁

De twee punten verschil is wat geflatteerd zelf wat het was een middellijnschot dat pardoes viel. DB 25!

Volgende keer zone vanaf minuut 1!

Scores: DB 25, VvdV 13, PS 5, GB 4, BB 4, JP 4
Kwarten: 14-20, 13-14, 10-8, 18-15

Zaterdag 1 november 2014 19:30 BC Apollo A’dam HS 5 uit, 81-35 verloren

Een lichte onderschatting.. We zouden het doen op snelheid omdat alleen Vincent als (echte) center er was. Blijkt er ook nog eens zo streng gefloten te worden.. Na 3 minuten 4 fout al! Bovendien scoorde de tegenstander supermakkelijk.

Scores: JB 21, DB 10, BB 2, DvG 2
Kwarten: 23-14, 6-4, 26-11, 29-6

Zaterdag 18 oktober 2014 20:30 Blue Stars HS 2 thuis, 74-55 gewonnen

Daan Boske tegen het soepie? Het sheet was niet overdreven duidelijk maar 30+ punten kon ik toch wel tellen.. Naar verluidt werd de tegenstander geklopt door scherpschieten, snelheid en gewoon lekker ballen, terwijl de tegenstander ‘moeite had’ met de scheids. En dat allemaal zonder coach hè!

Donald bedankt voor het fluiten!

Scores: DB 31; VvdV 14, JB 14, BB 8, PS 3, JP 2, GB 2
Kwarten: 13-10, 14-8, 18-14, 29-23

Zondag 12 oktober 2014 13:30 BV Hoofddorp HS 2 uit, 65 – 39 verloren

Geen details.

Zaterdag 4 oktober 2014 20:30 Racing Beverwijk 3 thuis, 59-39 gewonnen

Eerste winstpartij van heren 1! Het eerste kwart ging al lekker (slechts 5 tegen), in het tweede kwart kregen we wat weerwerk van de centers van Beverwijk, maar nadat we elkaar gingen helpen in de rebound en Vincent de nr 33 uitschakelde, was het niet echt moeilijk meer.

Kwarten: 11-5, 13-15, 16-5, 19-14
Scores: JB 15, DB 12, BB 10, PS 6, JH 6, VvdV 4, JP 3 en DvG 3

2014-09-27 19:30 Wiringherlant 1 uit, 79-62 verloren

Potverdorie wat waren die borden in Wieringerwerf lastig en potverdorie wat schoot de tegenstander scherp.. We moesten alle zeilen bijzetten en het lukte ons om na een 6-punts achterstand terug te komen en voor te komen met 32-31 in de 17e minuut. Dit vooral dankzij Jan die echt wel hot was, al hadden we dat ter plaatse misschien niet zo door..

Blijkbaar had het nogal veel inspanning gekost want daarna liep te tegenstander weer wat weg om in het derde kwart door te pakken. Wij konden elkaar aanvallende niet meer vinden gezien de 10 puntjes in het derde. Het vierde kwart werden er nog 4 puntjes teruggepakt wat betekent dat we de koppen niet lieten hangen maar bleven doorgaan.

Als nieuw team zijn we goed aan elkaar aan het wennen heb ik het idee!

Scores: JB 29 (!), PS 10, DB 8, DvG 7, JH 4, VvdV 4
Kwarten: 19-13; 19-19; 25-10; 16-20

2014-09-20 19:00 BV Lisse 2 thuis, 56-66 verloren

Het verjongde Heren 1 trad zaterdag aan tegen het tweede van Lisse. In voorgaande jaren waren het steeds lastige wedstrijden gebleken maar in deze editie waren er kansen.

In de eerste helft leek de wedstrijd volledig in evenwicht. Zelfs de score na zowel het eerste als het tweede kwart was in balans. Toch kostte het verdedigend veel kracht en nog meer fouten om de forward met nummer 11 en de center in bedwang te houden. Patrick en Daan hadden beiden snel een mooi rijtje fouten te pakken.

Het belette nummer 11 niet om steeds weer zijn drives door het midden te pakken in de hoop op een score en/of een fout hetgeen hem vaak lukte. Vooral door een paar mooie breaks konden de Sea Devils in het derde kwart nog in de buurt blijven. Mede geholpen door de gemiste vrije worpen van Lisse stond er zelfs een kleine voorsprong op het bord na het derde kwart.

In het vierde kwart was het verzet onder de borden definitief gebroken en scoorde de bewuste forward 11 van zijn totaal 27 punten. Deze wedstrijd duurde precies een kwart te lang.

Scores: JB 16, DB 10, BB 9, VvdV 7, JH 4, DvG 4, PS 4, KV 2
Vrije worpen Sea Devils: 38%: (5/13)
Fouten: DB 5, PS 5, JH 3, VvdV 2, BB 2, KV 1, DvG 0, JB 0, BdG 0
Kwarten: 17-17, 13-13, 15-12, 11-24