Seizoen 2014-2015: U14 Mix

Spelers Via basketball.nl Historie
Gijs Boukes Programma  2013-2014
Thomas de Jager Uitslagen  2012-2013
Lucas Min Stand
Alexander de Reus
Daan Ruijter
Nygel Schoonhoff
Steven Vlekke
Luna van Wonderen
Stan Groot
Pelle Liefting (trainend)
Savan Doornink (trainend)
Trainer/coach:
Herman Hollanders

18 april – Sea Devils U14 kan “net” niet stunten.

In een werkelijk bomvol Indoorcentrum in Landsmeer moest onze U14 aantreden tegen Landslake Lions. Deze laatste wedstrijd van de competitie kon onze tegenstander kampioen worden als er gewonnen zou worden van onze U14. Ons team had Landslake thuis al 2 keer verslagen in werkelijk zinderende wedstrijden waarvan één maal met over time. Onze tegenstander was gewaarschuwd.

Landslake begon vanaf de eerste minuut een full press te spelen waar we zichtbaar moeite mee hadden. Foute passes resulteerde gelijk in scores van de tegenstander.

Na het 1e kwart keken we tegen een 20 – 6 achterstand aan. Wetende dat dit ook in Castricum het geval was gingen we met wat aanpassingen en extra vechtlust het 2e kwart in. De verdediging stond als een huis en de aanvallen begonnen vruchten af te werpen. De coach van Landslake moest naar een time out grijpen om orde op zaken te stellen en het publiek begon ook een beetje angstig te kijken. Sea Devils pakte dit kwart met 7-14. Rust 27-20.

Het 3e kwart werd om elke bal en meter gevochten. De bal viel iets beter bij Landslake dan bij Sea Devils. Voor elk punt van Landslake kwam er een orkaan van gejuich vanaf de tribune. 9-5 dit kwart. Het 4e kwart werd nog eens alles gegeven maar beide ploegen snakte naar het einde. Sea Devils kon niet dichterbij komen en de overwinning en het kampioenschap ging naar de Landsmeerders. Het was verdiend. We hadden onze huid duur verkocht en Landslake kon een feestje vieren. Eindstand 40-29.

Ben uitermate trots op de ontwikkelingen van ons team. Aan inzet was er nooit een gebrek maar de 2e helft van het seizoen laat zien dat we ook basketball-technisch en tactisch duidelijk vooruitgegaan zijn.

We blijven nog even lekker trainen en wellicht nog een vriendschappelijke wedstrijd en
een toernooi.

De coach.

11 april – U14 wint thuis van het sterke Monks

Uit had Sea Devils nipt verloren dus dat het een “close“ wedstrijd zou worden was vooraf al zeker. De Monks hebben een zeer lange center dus de taak was, zorgen dat hij de bal niet krijgt In het eerste kwart ging dat niet echt goed en dit kwart werd dan ook verloren met 10-12. Het 2e kwart waren beide teams goed aan het verdedigen dus de score bleef laag. Sea Devils kon niet dichterbij komen en de ruststand was dan ook 14 -16.

Het 3e kwart werd de lange center van Monks goed uitgeschakeld en zelf hadden we een aantal prima acties die mooie scores tot gevolg hadden. Er werd goed verdedigend en ook de break liep prima. De achterstand werd omgebogen tot een 2 punten voorsprong.

Het laatste kwart zat iedereen die was komen kijken met kromme tenen. Welk team zou uiteindelijk de overwinning kunnen vieren? Dat bleek onze U14 te zijn. We bleven kalm en klaarde de klus uiteindelijk met 30 -26.

Een groot compliment aan alle spelers! Enige smetje waren de vrije worpen 0 uit 5!

Punten: Daan 6, Lucas 12,Safan 2, Pelle 2, Gijs 2, Nigel 2, Steven 4.

14 maart – U14 wint van Windmills.

Na het onnodig verlies tegen Spaarndam een week eerder waren onze spelers uit op een overwinning. Windmills uit was net gewonnen, dus we wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Windmills had de beschikking over 2 lange sterke centers (in Zaandam was het er slechts één).

Het eerste kwart was duidelijk voor Windmills. Hun guard wist de lange jongens te bereiken en deze wisten dan ook de meeste punten te maken.

Het verschil bleef echter klein 6-9. Na enkele instructies van de coach werd in het 2e kwart zeer goed gespeeld door Sea Devils zowel aanvallend als verdedigend. Gijs kwam op stoom en Caitlin stond steeds op de goede plek met haar schotje. Met de rust stond Sea Devils op een 20 – 13 voorsprong.

Het 3e kwart ging het spel gelijk op, mede door onnodig balverlies van Sea Devils. Toch werd ook dit kwart winnend afgesloten. Het laatste kwart kwam de voorsprong van Sea Devils niet meer in gevaar en werd deze zelfs nog iets uitgebouwd. Eindstand 42-28

Complimenten opnieuw voor het vertoonde spel en de inzet en ook de scheidsen verdienen een pluim. Dit mag ook eens gezegd worden.

Scores: Nygel 4, Stefan 4, Daan 6, Caitlin 8, Gijs 8 en Lucas 10.

31 januari – U14 mix wint na OT (over time)!

U14 wist dat het moeilijk zou worden. De vorige wedstrijd tegen Landslake Lions eindigde officieel in een gelijke stand maar door een fout op het sheet kreeg Sea devils toen de overwinning toegeschreven. Landslake Lions was dus gebrand op een revanche.

Sea Devils kwam het 1e kwart slecht uit de startblokken en moest deze gunnen aan de tegenstanders uit Landsmeer. Vele foute waren daar debet aan. Ook de gaurd (12) van Landslake speelde dit kwart een zeer goede partij en was nog even niet goed te stoppen door ons. Het 2e kwart ging al iets beter dit , mede door het protest van Sea Devils aangaande zone verdediging van de tegenstander. Zone spelen op deze leeftijd is niet toegestaan. Met de rust stonden we 12- 23 achter.

Na wat tips van de coach en door de felheid van het verdedigen op te voeren sloop Sea Devils dichterbij. Met nog 1 kwart te gaan was de achterstand terug gebracht tot 4 punten. Het 4e kwart zou de beslissing moeten brengen. Het werd ontzettend spannend en het meegereisde publiek van Landslake en ons eigen publiek zat met dichtgeknepen billen naar deze laatste 10 minuten te kijken.

Het was uiteindelijk Gijs die de stand in de 9e minuut gelijk trok. Wat een sensatie!

Dus over time. Deze extra 5 minuten was het alleen maar Sea Devils wat de klok sloeg. De flow waarin ons team zat zorgde ervoor dat de tegenstander niet meer tot scoren kwam. Sea Devils wist echter nog 4 punten aan haar totaal toe te voegen . Dus 43-39 gewonnen!

Een compliment aan het hele team!

24 januari – Sea Devils U14 pakt 2e overwinning op rij.

Na Windmills vorige week werd nu Spaarndam aan de zegekar gebonden. Geen groot team maar wel een aantal snelle dribbelaars. Rebounds waren dus geen probleem alleen we gingen nog wat slordig met de kansen om.

De uitslag zou veel hoger zijn uitgevallen als we wat rustiger hadden gespeeld. Toch een aantal mooie aanvallen en lay-ups. Met name het 3e kwart speelde Sea Devils in een hogere versnelling. 4e Kwart werd vakkundig uitgespeeld.

Eindstand: 59- 20
Scores: Lucas 11, Gijs 8, Caitlin 14, Steven 6, Nygel 14, Alex 4, Pelle 2.

13 december – Sea Devils U14 mix

U14 mix heeft aan de start van het seizoen weer een aantal nieuwe gezichten op het veld mogen begroeten en heeft deze langzaam maar zeker ingepast. Niet makkelijk en ook omdat er nogal wat lengte verdwenen was naar de U16. Het was op voorhand duidelijk dat ons team, kijkend naar de poule indeling door het rayon, het bijzonder lastig zou krijgen.

De trainingen werden uitstekend bezocht en de inzet op het veld is telkens weer formidabel te noemen. Dit bleek ook afgelopen zaterdag weer tegen het hooggeplaatste Enkhuizen. Hoog, beter gezegd lang, want dat waren de mannen uit Enkhuizen zeker. Eén van minimaal 2,00 meter en een iets kleinere van 1.90 meter stonden als reuzen tegenover onze langste mannen Lucas en Steven ( ±1,70 meter).

Toch ging ons team weer de strijd aan zoals gewoonlijk en de coach en de meegereisde ouders waren alleen maar positief. Dat ons team uiteindelijk in punten ruim gedubbeld werd was niet van belang. Het gevoel dat bleef hangen was, we zijn eigenlijk best wel goed!!!!!

Een Maccie op de terugreis had dit team echt verdiend.

Wat zijn dan die kwaliteiten van dit team naast die enorme inzet

Alexander: Goede technicus moet alleen nog sneller worden en defense!
Steven: Goede balcontrole en prima overzicht moet ook alleen nog wat sneller worden.
Nygel: Balgoochelaar 1. in optima forma, passes graag wat eerder als het kan.
Daan: Balgoochelaar 2. maakt lay-ups alleen maar met effect en ook hier duurt het effe voordat je de bal krijgt.
Thomas: Schermt de bal altijd zeer goed af moet alleen niet te vaak op de vloer gaan liggen.
Caitlin: Zeer goede midrange shooter alleen defensief effe feller worden en goed de emails lezen.
Savan: Onze marathonloopster, staat bijna altijd vrij en scoort elke wedstrijd minimaal 1 keer. Techniek moet verder ontwikkeld worden.
Luna: Onze vrouwelijk tijger, hoezo bang voor die jongens. Wordt steeds zekerder en scoort altijd 1 keer. Nu die lay-up nog.
Pelle: Onze kleinste speler maar het dribbelen gaat hem steeds beter af. Nu dat schot nog dan komt de rest vanzelf.
Gijs: The best 3-point specialist we have. Formidabele inzet en rebounder maar schiet soms uit onmogelijke posities. Weet dat gelukkig ook zelf maar dan is het vaak te laat.
Lucas: Onvermoeibaar en je komt hem dan ook overal weer tegen als tegenstander. Gaat voor elke bal hoe groot en sterk de tegenstander ook is. Prima lay-up. Moet alleen nog wat meer controle krijgen over de bal.
Stan: Kan al heel veel met een bal maar moet alleen zekerder en sterker worden. Goed trainen dan komt het helemaal goed.
Trainer: Kwaliteiten (?) ……..zijn bekend!

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de u14 mix pagina? Mail de webmaster!