Seizoen 2014-2015: U18 Jongens

Spelers Via basketball.nl Historie
Rory Bakker Programma 2013-2014 (geen)
Jan Brouwers Uitslagen 2012‑2013 (u18/20)
Stefan Klut Stand 2011-2012
Andries Min
Yulan van Mullem
Jim Versteeg
Luuk Voebel
Adam Zeeman
Trainer/coach:
Dennis van Gelder
Geert Boske

Verslagen

2 november – Zondag in Zaandam

Op deze “zomerse” zondag in Zaandam speelt ons team van U18 gelukkig weer met 9 man: Rory, Dave en Quinten zijn er weer bij en die laatste invaller scoort met een leuk stel acties twee keer! De openingsscore is ook voor ons. Maar net als bij eerdere wedstrijden blijkt ook nu dat we qua strak passen, snelheid en samenspel echt wel tekort komen in vergelijking met de tegenstanders. Ook Zaandam bleek deze dag in alle opzichten sterker en dat zal te maken hebben met talent, maar natuurlijk met veel oefenen. M.a.w., het zou goed zijn als het team geregeld compleet zou trainen en dat is nu jammer genoeg niet het geval.

Het eerste kwart was het beste. Er werd goed samengespeeld en gepasst en rebounds gepakt. Stand 20-15. Het tweede kwart was duidelijk voor Zaandam: 34-21. In het derde kwart ging Zaandam richting dubbele score van de Sea Devils: 44-26. Aan het eind van de wedstrijd lukte ze dat: 60-31. Hoewel ons door de jonge score-tellers 4 punten onthouden werden. (dus eigenlijk 60-35!)

Wie scoorden: Yulan 14, Adam 6, Jan 5, Andries en Quinten 4, Dave 1.

PS: dinsdag na deze wedstrijd ging de training niet door, omdat bijna niemand kwam trainen! Gaat dat wel goed jongens?

Dirk Zeeman

25 oktober – Met bal en al door de basket……..?

We komen op stoom met U18! Na 3 verloren wedstrijden begint dit nieuwe team de smaak te pakken te krijgen. Het was dan ook nieuweling Luuk die de score opende afgelopen zaterdag in De Bloemen tegen de Early Birds uit Purmerend. En die openingsscore zet altijd de toon en is altijd meer dan een daalder waard! Het was voor Luuk ook belangrijk omdat hij nog geregeld onzeker oogt en onzeker passt. Maar met wat meer oefening en wat meer lef gaat hij steeds belangrijker worden voor dit team in ontwikkeling.

Die andere nieuweling Jan, gedraagt zich steeds minder als een nieuweling, misschien omdat hij ALTIJD op de trainingen verschijnt en zichtbaar geniet van dit voor hem relatief nieuwe spel. In de tweede helft gooide hij tot grote hilariteit van de vele aanwezige ouders en vrienden, de bal bijna met Purmerender verdediger en al door de basket!!! Die felheid en inzet gaan ons nog veel moois brengen!

Maar laten we bij het begin beginnen. De Seadevils gingen vliegend van start, scherp en fel. Het eerste kwart eindigde dan ook in de fraaie stand 26-4!! Daarna kwam Purmerend uiteraard terug in de wedstrijd: Tweede kwart 40-21. Toch hadden ze grote moeite met de langste man van het veld, center Adam die de basket goed bewaakte EN ook goed scoorde, evenals die andere center Yulan. De oplossing die Purmerend bedacht voor de achterstand was even simpel als effectief in het tweede en derde kwart: ZONE-verdediging.

Daar hadden onze jongens vooral in het derde kwart geen antwoord op en ze gingen veel minder scoren en slordiger verdedigen en passen, terwijl Purmerend wel trefzeker was, waardoor zij de achterstand flink verkleinden: 54-41!  Gelukkig vroegen coaches Geert en Dennis een time-out aan om de jongens weer scherp te krijgen. Daardoor liep het in het laatste kwart weer op rolletjes en ontvouwde zich een mooie eindstand: 70-51. Gefeliciteerd!

Wie scoorden? Luuk 4 punten, guard Andries 9, Jan 13, Adam 20 punten en Yulan weer op dreef met 24 punten.

Dirk Zeeman

19 oktober – Sportief

Driekwart van het team fietste afgelopen zondag na de heetste 18 oktober ooit gemeten, door de zwoele herfstwind en wat regen naar “de buren” in Heiloo. Dit ging een bijzondere wedstrijd worden waar de Seadevils en ex-Seadevils naar uitgekeken hadden. En inderdaad, het was een prettig weerzien met Calvin, Awaale en Fu’ad, onze oud-coach. (Zie bijgaande foto) Het werd dan ook een erg sportieve wedstrijd, waarin nieuwkomers Luuk en Jan steeds beter in hun spel kwamen en waarin Jan zelfs Seadevils-topscorer van deze wedstrijd werd.

Hij is een aanwinst omdat hij bijna net zo lang is als Yulan en Adam. Hij speelt nog niet zo lang basketbal, maar hij heeft een goed balgevoel en leert evenals Luuk elke wedstrijd en training dingen bij. Wat natuurlijk bewijst wat iedereen allang weet, dat hoe meer je traint en oefent, hoe beter je wordt!

Dat werd ook weer aangetoond door nummer 25 (? Robert?) van Flashing, die ook nog in het Noordhollands team speelt en zo makkelijk scoort, verdedigt en passt dat het een lieve lust is! Hij trekt zijn hele team mee in zijn nivo en spelplezier. En dat spelplezier zag je terug bij al zijn medespelers. Iedere Heiloo’er deed mee aan de vele steals, rebounds en het vroege druk zetten dichtbij de basket van Castricum. En met succes, want vooral in het eerste kwart kwam Castricum niet optimaal in zijn spel, ondanks vele fraaie akties en snelle uitbraken. We leden veel balverlies, mede door slordige passes die onderschept werden door de snelle Heiloo’ers, die door hun goede training ook nog eens een goede conditie hadden.

…Maar voordat jullie gaan denken dat dit stukje alleen over Flashing gaat, moet ik nu een pluim geven aan onze mannen die, misschien wel gesterkt door coach Geert en de bemoedigende aanwezigheid van vele ouders van praktisch alle spelers, in het derde kwart voortreffelijk terug kwamen. En als de vele goede akties ook scores hadden opgeleverd, waren we nog langszij gekomen, omdat Heiloo toen verslapte. Maar in het 4e kwart had Fu’ad zijn jongens weer scherp en won Heiloo met ruime afstand.

Scoreverloop: Eerste kwart 20-4, tweede kwart 33-18, derde 60-30, vierde kwart 100-41 voor Heilo
Wie scoorden?  Luuk 6 punten, snelle Andries en hard werkende Yulan elk 8 punten, Adam 9 en enthousiaste Jan 10 punten.

Dirk Zeeman

4 oktober – GEFELICITEERD!

Iedereen gefeliciteerd! Met elkaar en met 50 jaar basketbal in Castricum. Soms tegen de stroom in, met weinig leden en weinig animo, maar al die jaren aanwezig en bezig met de mooiste teamsport van de wereld!

Dat mooie zat ook weer in de thuiswedstrijd van U18 tegen Hoofddorp. Als gewoonlijk zette Hoofddorp meteen druk, ook direct bij ons achterin, met veel steals en fel spel. Het was goed te zien dat dit Hoofddorp 3x per week traint en geen genoegen neemt met een kleine overwinning.

Des te mooier was het dat in het 3e kwart de Sea Devils plotseling feller gingen spelen. Scherper ook, met goede combinaties. En zoals zo vaak als de ene center niet zijn dag heeft, dan weet het team de andere center te vinden. Nu had Yulan zijn dag niet (vorige week wel!) en was Adam degene die keer op keer gevonden werd en scoorde (23 punten) met mooie indraaiingen en lay-ups, goed gebruik makend van zijn lichaam en gevoel voor timing. De andere topper was weer Andries, met snelle uitbraken en goed gezichtsveld.

Dit 3e kwart gaf aan dat er veel toekomst in dit team zit, want ook de nieuwelingen Jan en (de van een blessure herstelde) Luuk gingen met meer durf en minder balverlies spelen. En Jim scoorde zowaar zijn mooiste 2 punten (nèt geen driepunter) van dit jaar!

Als ze dit spel hadden kunnen volhouden, hadden ze misschien zelfs gewonnen, want je kon merken dat Hoofddorp even uit balans raakte. Hoofddorp herstelde zich in het 4e kwart en won verdiend met 44-61.

Wie scoorden?: Adam 23, Andries 13, Jan 5, Jim 2 en Dave 1.

Dirk Zeeman

27 september – Startschot

We zijn weer begonnen! Met een vernieuwd team. En ze moesten meteen flink aan de bak tegen Apollo in de Apollohal in Amsterdam, DE basketbaltempel.

We speelden de eerste wedstrijd met twee bankspelers uit de U16: Quinten en Dave. Zij deden hun best, maar het niveau van Apollo lag te hoog om ze aan te kunnen.

Amsterdam zette vanaf de eerste minuut flink druk, ook op de helft van de Sea Devils, die zodoende veel balverlies leden, ook bij de rebounds.
Ook later in de wedstrijd, toen A’dam dik voor stond, bleven zij fel en scherp spelen. “Push, push”, riep de coach voortdurend.
Toch waren er genoeg mooie acties bij de Sea Devils, die volop hoop geven voor de toekomst.

Andries en Yulan wisten elkaar geregeld te vinden en Adam had een paar mooie lay-ups. Goed om te zien dat Yulan toch weer meedoet.
Feit is natuurlijk dat coaches Dennis en Geert met een vernieuwd team weer opnieuw beginnen.

Volgende week weer een nieuwe uitdaging.
Wie scoorden? Yulan 13, Andries 9, Adam 7, Jan en Quinten elk 3.

Eindstand 37-78 in het voordeel van Apollo!

Dirk Zeeman

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de u14 mix 1 pagina? Mail de webmaster!