Seizoen 2015-2016: Dames 1

Speelsters Via basketball.nl Historie
Brigiet Bakker Programma 2014-2015
Marike Balster Uitslagen 2013-2014
Marijke Bosker Stand 2012-2013
Annet Haan 2011-2012
Sandra Sinjewel 2010-2011
Marijke Teunis 2009-2010
Sandra Verburg 2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
Coach 2004-2005
Sandra Sinjewel 2003-2004

Sandra S, Annet, Marike, Wilma, Brigiet
Sandra V, Marijke T, Marijke B, Jolanda, Rona

Wedstrijden

BVA 1 BVA 2 US 3 JBC Lions 2 Alkm.
Guard.
Waterl. Apollo
1
Apollo
2
Akr.
2
Thuis x o x x o o o  o x x
Uit x o o o o o o  o x  x

[x=winst, o=verlies]

16 april 2016 – Apollo D1 – Sea Devils

Twee weken geleden waren we ook al in de Apollohal, maar vandaag mogen we het opnemen tegen dames 1 van Apollo, die al ongeslagen kampioen is geworden in onze competitie. Het is onze laatste wedstrijd van het seizoen en iedereen is al dan niet fit, present en klaar voor een lekker potje basketbal. Het is even wachten op een scheidsrechter, maar dan kunnen we, met 3 wedstrijden naast ons, beginnen.

Het eerste kwart beginnen we enthousiast met een man-to-man verdediging, waar Apollo wel last van heeft, maar altijd wel iemand weet te vinden, die kan scoren. Bij ons gaat het iets minder makkelijk, maar met name dankzij mooie combinaties met onze centers komen we ook tot scoren. Na het 1e kwart staat het 24-15.

Inmiddels zijn we van verdediging gewisseld en lukt het ons om de snelheid een beetje uit de aanval van Apollo te halen. Hun press verdediging weten we goed uit te passen en we lopen zelfs een aantal prachtige fast breaks. De scores gaan helemaal gelijk op en het kwart eindigt in 10-10. Helaas is de voorsprong van het 1e kwart op het scorebord blijven staan en is het dus 34-25.

Het derde kwart gaan we op dezelfde voet verder, alleen zonder Sandra, die geblesseerd uitvalt. Sea Devils werkt goed samen in de zone verdediging en zorgt regelmatig voor balverlies bij Apollo. Ook in de aanval doet iedereen zijn best om vrij en bij de basket te komen, waardoor de center af en toe op de plek komt van de guard en andersom. Het is even wennen, maar wel goed voor de stand. Het kwart eindigt weer in 10-10, dus staat het 44-35.

Het laatste kwart blijkt nummer 11 van Apollo, die we verder nog niet zoveel hebben gezien, opeens niet meer te stoppen (11 punten in 4 minuten). Helaas loopt Apollo dus verder uit, maar dankzij mooie combinaties van Sea Devils, heeft het publiek en de bank toch kunnen genieten. De wedstrijd eindigt in 68-50 (toch weer appeltaart !).

Scores werden gemaakt door: Brigiet en Annet– 4, Jolanda – 20, Marijke T. – 12, Rona – 2 en Marike – 8. En dames: bedankt voor de bloemen !

9 april 2016 – Sea Devils – Akrides

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen hebben we een tegenstander, waar we vorige keer van hebben gewonnen, dus zijn er kansen. De warming up verloopt wat rommelig na vertrek van de volleyballers en Akrides ziet er best indrukwekkend uit met lange en korte, maar vooral veel jonge dames, maar goed, wij zijn ook compleet, dus vooruit maar.

We beginnen direct met een fout, gemiste vrije worpen van Akrides, maar dan toch een score. Annet maakt dan ook onze eerste score en daarna weten we goed de centers te vinden. Jolanda scoort achter elkaar en ook Brigiet doet een duit in het zakje, o nee, bal in het netje. We lopen even uit naar 10-3, maar dan herstelt Akrides zich met drie snelle scores en staat het 12-9 na het 1e kwart.

Het tweede kwart ligt het tempo weer hoog. De eerste vijf minuten verdedigt Sea Devils erg goed, heeft Akrides het moeilijk en blijven wij scoren. We lopen uit naar 24-14, maar ook dan weet Akrides het tij weer te keren en dankzij een paar 3-punters lopen zij de achterstand weer in. Bij rust staat het 28-26.

Het derde kwart wordt er aan beide teams keihard gewerkt en gaan de scores gelijk op. Aan beide kanten worden er nogal wat fouten gemaakt en de scheidsrechters hebben het druk met het geven van vrije worpen. We zien nog niks terug van de makkelijke overwinning van vorige keer, want na het 3e kwart staat het 38-38.

Het laatste kwart moet het dus gaan gebeuren. Met het goede advies van Sandra om vanuit onze verdediging te gaan spelen blijft de wedstrijd ondertussen hartstikke spannend. Er worden veel vrije worpen genomen, maar ook veel gemist (in totaal Sea Devils 17 uit 29 en Akrides 6 uit 17). Gelukkig besluit Annet in de 8e minuut dat het genoeg is geweest en maakt achter elkaar de meest onmogelijke scores met bonus en staat het in de 10e minuut 49-44. Akrides probeert nog balbezit te forceren met fouten, maar dit geeft Annet alleen maar de gelegenheid om er nog wat puntjes bij te scoren en eindigt de wedstrijd in 53-44.

Scores werden gemaakt door: Jolanda – 15, Marijke T. – 13, Annet – 11, Marike en Brigiet– 4 en Marijke B. – 6.

2 april 2016 – Apollo D2 – Sea Devils

Zaterdagmiddag vroeg mogen de dames aantreden in de Apollohal. Die hal zien we niet vaak op een zonnige zaterdagmiddag en gelukkig maar, want de vloer blijkt glad en het is er warm binnen, niet bevorderlijk voor het zuurstofgehalte. Gelukkig zijn we wel helemaal compleet en gemotiveerd om ‘eindelijk’ weer eens te winnen. Vorige week lukte dat niet, dus nu maar in de herkansing.

Het eerste kwart lijkt er een deksel op onze basket te zitten en blijft de bal er maar uit stuiteren. Apollo lijkt eerst goed van start te gaan met 3-0, maar dankzij onze strakke verdediging komen er daarna ook geen scores meer uit hun handen. Er wordt aan beide kanten veel balverlies geleden, maar na de 6e minuut weten we eindelijk waar die basket nou precies hangt en eindigen we het kwart met 3-8.

In het tweede kwart blijven we onze man-to-manverdediging, die we dinsdag geoefend hebben, in de praktijk brengen, maar lukt het Apollo met extra druk op de guard/forward toch wat ballen af te pakken en te scoren. Sea Devils heeft veel last van de lange centers van Apollo en komt maar moeilijk bij de basket. Apollo loopt de achterstand langzaam in en bij rust staat het 12-13.

Na een peptalk van Sandra in de rust blijven we het derde kwart druk houden op de tegenstanders in de verdediging om van daaruit onze aanval goed op te zetten. En dit keer met succes, onder leiding van Annet, die Apollo er uit dribbelt en achter elkaar scoort. Daarna lukt het ook beter om onze centers vrij te krijgen van de lange tegenstanders en kunnen Marijke T., Brigiet en Jolanda weer scoren. We bouwen een mooie voorsprong op; na het 3e kwart staat het 17-30.

Het laatste kwart probeert Apollo weer druk te zetten op de guards en forwards, maar die hebben ontdekt, dat er best langs te dribbelen valt met nogal wat fouten van Apollo tot gevolg. In de verdediging heeft Sea Devils het zwaar en vallen de schoten (of rebounds) van Apollo opeens wel en staat het in de 9e minuut 32-37. Gelukkig hebben we goede scheidsrechters en mogen we maar liefst 12 vrije worpen nemen in het laatste kwart, zodat de voorsprong niet in gevaar komt. Een mooie teamprestatie; de wedstrijd eindigt in 32-41.

Scores werden gemaakt door: Brigiet – 2, Jolanda – 11, Marijke T. – 10, Rona en Marijke B. –4, Sandra – 1 en Annet – 9.

19 maart 2016 – Sea Devils – Waterland

Na een lekkere training afgelopen week met een matige opkomst (gemiddelde leeftijd 49,8 jaar), gaan we het vandaag opnemen tegen de (jonge) dames van Waterland. Al bij het warmlopen zien ze er indrukwekkend uit, maar we hebben niets te verliezen. Helaas kan Annet niet mee doen door gekneusde ribben, die ze vorige week heeft opgelopen bij een iets te hard blok van Alkmaar, maar verder zijn we compleet.

Het eerste kwart begint in hoog tempo. Waterland verdedigt sterk en geeft ons weinig ruimte in de aanval. Verdedigend rennen we de benen uit ons lijf om maar overal goed te verdedigen. Er wordt met het hele team keihard gewerkt en dat levert mooie scores op. Helaas blijft Waterland ook succesvol in de aanval en kijken we na het 1e kwart tegen een kleine achterstand aan van 13-17.

Het tweede kwart voert Waterland de druk verder op met een full court press. Wij houden echter ons hoofd koel en weten de press regelmatig te breken. Waterland maakt veel fouten in hun fanatieke verdediging en Sea Devils mag al gauw bij elke extra fout vrije worpen nemen. Het kwart wordt gewonnen met 17-12 en bij rust staat het dus 30-29.

Voor de tweede helft is het plan om ons spel uit het tweede kwart voort te zetten, maar helaas laten we ons toch regelmatig verrassen door de felle verdediging van Waterland. Behalve de prachtige scores in de aanval lijden we ook regelmatig balverlies, wat Waterland weer handig benut. Dit keer maakt Sea Devils veel fouten en mag Waterland maar liefst 12 vrije worpen nemen. Na het derde kwart staat het 39-46.

Aan het begin van het laatste kwart bouwt Waterland de voorsprong uit naar 10 punten en wordt er daarna om de beurt gescoord. De scheidsrechters hebben het druk, want aan beide kanten worden nogal wat fouten gemaakt met maar liefst 24 vrije worpen tot gevolg (beide teams even veel). Sea Devils verandert nog van verdediging, maar ondanks mooie acties (we missen onze 3-punts-schutter) lukt het niet om de achterstand in te lopen. De wedstrijd eindigt in 54-66.

Scores werden gemaakt door: Jolanda – 21, Marijke T. en Rona –6, Marike – 8, Sandra – 3 en Marijke B. – 10.

12 maart 2016 – Alkmaar Guardians – Sea Devils

Na twee weken zonder wedstrijd stond vandaag Alkmaar Guardians op het programma. Op deze manier vliegt het seizoen helemaal voorbij. Het team is compleet, maar ook bij Alkmaar staan 10 dames klaar voor de aanval.

Het 1e kwart gaat Alkmaar voortvarend van start. Hun spelletje tegen onze man-to-man verdediging loopt iets al te goed en een van hun dames weet achter elkaar te scoren. We wisselen van verdediging en dat helpt wel, maar hun strakke verdediging maakt het ons erg moeilijk om te scoren. Gelukkig scoren we in de laatste minuut nog twee keer en valt de achterstand mee met 13-7.

Het tweede kwart gaan we door op dezelfde voet. Alkmaar begint wat meer foutjes te maken en aanvallend komen we beter in ons spel. Het kwart wordt zelfs nipt door Sea Devils gewonnen met 8-10 en we gaan dus de rust in met 21-17.

Het derde kwart zet Alkmaar een tandje bij in de verdediging en lukt het ons nauwelijks om bij de basket te komen. Gelukkig gooit Marijke T. er nog 4 vrije worpen in, maar verder zit Alkmaar er boven op. Hun aanval loopt wel soepel met nogal wat scores tot gevolg en we zien de achterstand dan ook snel oplopen. Na het 3e kwart staat het 39-23.

Ondanks alle inspanningen lukt het ons niet om het tij te keren in het 4e kwart. Annet vecht gelukkig gewoon door en weet toch wat scores voor Sea Devils te maken. In de verdediging worden te veel fouten gemaakt, zodat Alkmaar wel 10 vrije worpen mag nemen. Daarnaast scoren ze ook nog wat gewone punten en wordt de eindstand 60-29.

Scores werden gemaakt door: Jolanda en Marijke T.–8, Brigiet – 1, Annet – 10, en Marike – 2.

6 februari 2016 – Sea Devils – JBC Noorderhaven

Na de fijne overwinning van vorige week tegen US, heeft iedereen zin in de wedstrijd tegen JBC. Vroeg op de avond, vanwege de carnavalsplannen van JBC, staan we met het complete team klaar voor een lekker potje basketbal.

Het 1e kwart verloopt heel vreemd. In de aanval valt het nog wel mee. Daar wordt gewoon netjes een aanval opgezet en afgemaakt. Maar in de verdediging zijn we er niet helemaal bij of heeft JBC vleugels? Achter elkaar scoort JBC met 3-punters, slimme een tweetjes en voor we het weten, staat het 9-19. De laatste minuten van het kwart herpakken we onszelf en weerhouden we JBC van scoren, terwijl we nu zelf achter elkaar naar de basket gaan (al dan niet met fout), zodat we het kwart toch weer gelijk eindigen: 20-19.

In het 2e kwart willen we die laatste minuten vasthouden, maar helaas, dat lukt niet helemaal. Misverstanden in de aanval en de agressieve verdediging van JBC zorgen er voor dat wij amper scoren, terwijl zij wel gewoon doorgaan met scoren en fouten forceren. Bij rust staat het 24-31.

Het derde kwart proberen we weer orde op zaken te stellen door een andere verdediging, maar dit heeft nog niet het gewenste effect. De scores gaan gelijk op. JBC gooit wat driepunters, waarop Annet gelijk met een 3-punter antwoordt, maar het lukt niet om in te lopen. Na het 3e kwart staat het 34-41.

Het laatste kwart wordt er hard gewerkt door Sea Devils om de achterstand in te lopen. Halverwege het kwart komen we zelfs ook heel even op voorsprong 44-43, maar dan is het lot JBC gunstiger gezind. Hun ballen vallen in en die van ons buiten de basket. De laatste 3-punter van Annet geeft nog even hoop, maar het is net niet genoeg. De eindstand is 47-50.

Scores werden gemaakt door: Jolanda–17, Marijke T.–10, Brigiet – 8, Annet – 6, Marike – 4 en Rona – 2.

Dankzij de invalhulp voor het fluiten van Jeroen en Cees zijn we wel erg gezellig uit eten geweest. Nog bedankt, heren!!

31 januari 2016 – 31 januari 2016 – Sea Devils – US D3

Op zondagavond stond dames 1 paraat voor de thuiswedstrijd tegen US. Uit werd verloren, maar bij US weet je maar nooit. De bedoeling voor vanavond was, dat we gewoon lekker een potje gingen basketballen. Helaas zonder Brigiet, Sandra en Marijke B. (vanwege verschillende redenen), maar met versterking uit dames 2 van Liset en Loes.

Het 1e kwart begon US voortvarend met scores van de center en voor we het wisten stond het 0-5. Toen kwam echter de diesel van Sea Devils op stoom en werd Jolanda vanuit alle hoeken aangepast om te scoren. De scheidsrechters hadden het druk, want aan beide kanten werden nogal wat fouten gemaakt, maar verder verliep de wedstrijd sportief en gingen de scores gelijk op. Na het 1e kwart stond het 16-14.

In het 2e kwart werd verder door gewisseld en bleek dit met name bij US slecht uit te pakken. De jongere, minder ervaren speelsters van US kwamen niet meer door de strakke verdediging van Sea Devils heen en dankzij de uitschuifarmen van Annet leden zij achter elkaar balverlies. In de aanval bleef Sea Devils koelbloedig rond passen en wel tot scores komen. Het kwart eindigde maar liefst in 17-3 en dus stond het bij rust 33-17.

In de tweede helft zette US alle zeilen bij door een full court press neer te zetten, maar zonder veel resultaat. Sea Devils wist hier goed door heen te passen en er werd nauwelijks balverlies geleden. Loes en Liset lieten nu ook zien wat ze waard zijn en de verdediging van Sea Devils bleef potdicht. Alle rebounds waren voor Sea Devils en het publiek smulde. Na het derde kwart stond Sea Devils nog steeds op een riante voorsprong van 42-21.

Het laatste kwart speelde Sea Devils super relaxed in de aanval en super fel in de verdediging. Scores kwamen met name van de centers, maar in het laatste kwart gingen ook de forwards maar eens naar de basket. Het leek even dat US helemaal niet ging scoren dat laatste kwart, maar een van oud-gedienden wist er toch nog een paar balletjes in te gooien. Sea Devils was helemaal tevreden met deze prachtige eindstand van 59-27.

Scores werden gemaakt door: Jolanda–25!, Marijke T.–15, Annet en Marike – 5, Rona – 6 en Liset – 3.

17 januari 2016 – Sea Devils D1 – B.V. Amsterdam D2

Op de late zondagmiddag mogen wij vandaag een thuiswedstrijd spelen. Na het verlies tegen dames 1 van B.V. Amsterdam vorige week, staat nu het 2e team paraat voor een potje stevig basketbal. Gelukkig zijn Wilma en Job er om het geheel in goede banen te leiden.

We beginnen de wedstrijd met een man-to-man verdediging en aan het begin gaat de wedstrijd redelijk gelijk op tot 6-7 in de 7e minuut. Het spel gaat supersnel en terwijl de scores bij Sea Devils met name van Jolanda komen, lukt het B.V. Amsterdam om de scores door alle speelsters te laten maken. Helaas zijn wij niet overal tegelijk en lukt het B.V. Amsterdam om de laatste minuten van het kwart uit te lopen tot 8-17.

Het tweede kwart zet B.V. Amsterdam een extra (snelle) stap in de verdediging en lukt het Sea Devils nauwelijks om bij de basket te komen. In de verdediging zijn we ook net te laat met veel persoonlijke fouten en maar liefst 14 vrije worpen tot gevolg. B.V. Amsterdam doet daar niet moeilijk over en gooit de meeste raak. Bij rust staat het dan ook 14-34.

Na de rust laat B.V. Amsterdam de verdediging iets zakken en grijpt Sea Devils haar kans met scores tot gevolg. B.V. Amsterdam maakt nu meer fouten en beide teams staan regelmatig op de vrije worplijn. Door de gewisselde verdediging komt er meer rust in het spel van Sea Devils, waardoor het kwart wordt gewonnen met 19-13, maar de achterstand is er nog steeds van 33-48.

Het laatste kwart probeert Sea Devils natuurlijk de lijn van het vorige kwart door te zetten, maar ook B.V. Amsterdam zet een tandje bij. De wedstrijd gaat gelijk op en het lukt helaas niet om de achterstand in te lopen. De wedstrijd eindigt in 48-64.

Scores worden gemaakt door: Brigiet – 4, Marijke T. -6, Marijke B. – 5, Annet en Jolanda – 12, Sandra – 2 en Marike– 7.

9 januari 2016 – B.V. Amsterdam D1 – Sea Devils D1

Na een matig succesvolle eerste helft van het seizoen, krijgen we nu alle tegenstanders nog een keer. We beginnen het nieuwe jaar voor de verandering in Amsterdam, waar het 1e team van B.V. Amsterdam ons ontvangt. Thuis werd na een bloedstollende wedstrijd, na verlenging, gewonnen, dus wat staat er vanavond te gebeuren. Helaas is Marike er niet, maar zijn we verder compleet.

Het 1e kwart gaat B.V. Amsterdam voortvarend van start en lijkt het of Sea Devils nog niet door heeft dat we zijn begonnen. Terwijl alle ballen van Amsterdam uit alle hoeken in de basket landen, wil het bij ons nog niet zo lukken om de basket te vinden en staat het na 5 minuten al 10-3. We wisselen van verdediging, maar B.V. Amsterdam zit helemaal in de scoringsflow en blijft scoren. Gelukkig vinden wij de laatste minuten weer elkaar en de basket, maar toch staat er na het 1e kwart 23-10 op het scorebord.

Het tweede kwart gaan wij op dezelfde voet verder als we geëindigd zijn en heeft B.V. Amsterdam het een stuk moeilijker. We spelen goed als een team en de scores komen dan ook van alle posities. De scheidsrechters zorgen af en toe voor verwarring, maar we weten dit kwart binnen te slepen met 8-12, dus gaan we de rust in met 31-22.

In het derde kwart is het plan om de voorsprong verder in te lopen, maar dit gaat heel moeizaam. Er wordt hard gewerkt, maar de bikkelharde verdediging van B.V. Amsterdam en het minimale fluiten van de scheidsrechters (in het 2e kwart floten ze 0 fouten bij Amsterdam en in het 3e en 4e kwart 2) maakt het lastig om in de buurt van de basket te komen. Uiteraard gaan wij nu ook harder verdedigen, maar inlopen lukt niet en na het 3e kwart staat het 41-30.

Aan het begin van het vierde kwart lijkt het Sea Devils even te lukken om in te lopen, als we dankzij scores van Jolanda en Annet (zowaar met een fout) dichterbij komen tot 43-36. Helaas zet B.V. Amsterdam dan weer een tandje bij en lopen zij weer uit. Twee prachtige 3-punters van Annet maken de tegenstander nog even zenuwachtig, maar het is niet genoeg om de achterstand in te lopen en de wedstrijd eindigt in 56-44.

Iedereen komt tot scoren: Brigiet, Marijke T. en B. – 4, Annet – 16!, Jolanda – 13, Sandra – 1 en Rona– 2.

27 november 2015 – Akrides D2 – Sea Devils D1

Nog nagenietend van de twee overwinningen vorige week mogen we dit weekend weer op vrijdagavond aantreden bij Akrides. Dit damesteam werd vorig jaar nog kampioen in de competitie van dames 2 en besloot direct door te promoveren naar de 1e klasse. Tot nu toe hebben ze nog niet gewonnen, maar ze waren er wel een paar keer dichtbij. Sea Devils is echter in de winning mood, dus zie dat maar eens te stoppen. We zijn dit keer nog zonder Marike, maar met Brigiet, die in principe alleen de warming up doet, en met Sara, die vorige week ook verdienstelijk inviel.

De wedstrijd begint direct met een foutje van Sea Devils, doordat we even niet opletten. De scheidsrechter doet dat wel. En gelukkig maar, want de rest van de wedstrijd zijn we blij dat ze er zijn. We beginnen met goede scores van de centers, terwijl de afstandschoten van Akrides (nog?) niet willen vallen. Gelukkig pakken wij meestal de rebound en we eindigen het 1e kwart met 7 – 15.

In het tweede kwart moeten we het vooral van onze verdediging hebben. Annet en Sara zetten af en toe hun uitschuifarmen uit en vooral in de rebound wordt hard gewerkt om de bal te bemachtigen. De scores komen mondjesmaat, maar dankzij twee snelle scores van Sara aan het eind van het kwart gaan we de rust in met een redelijk comfortabele voorsprong 10-24.

De tweede helft zijn we uiteraard vol goede moed en vastbesloten om gewoon te blijven scoren. Akrides krijgt een beetje hoop, als hun spelletje (eindelijk) een keer loopt, maar al snel hebben we het door en stokken de initiatieven weer bij Akrides. Sea Devils speelt de aanvallen goed uit en wisselt schoten en lay-ups slim af. Ook het derde kwart wordt gewonnen met 10-14 en de totaalstand staat op 20-38.

Het laatste kwart gaat Akrides steeds harder verdedigen met de nodige blauwe plekken bij Sea Devils tot gevolg, maar erg effectief voor balbezit is het niet. Door Sea Devils wordt als team hard samen gewerkt in de verdediging en ook in de aanval is coach Sandra tevreden. Er wordt goed gekeken naar de vrije vrouw, we nemen onze tijd en de scores worden weer zowel inside als outside gemaakt. Zo kunnen we ontspannen de wedstrijd uitspelen met een eindstand van 28-50.

Scores werden gemaakt door: Marijke T. – 11, Annet – 5, Jolanda – 14, Sara – 12, Sandra – 2 en Marijke B. – 6.

21 november 2015 – Dames 1 – Apollo 2

Nog geen 24 uur nadat we onze eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen hadden moesten we al weer een wedstrijd spelen. Ditmaal tegen Apollo 2, ook uit Amsterdam. Bij binnenkomst van dit team zagen we een aantal bekende gezichten en we waren wat in verwarring over de samenstelling van het team. Was dit nou Apollo 2 of 3 van vorig jaar? Maar wie spelen er dan in Apollo 1? Te weinig tijd en zin om ons hier echt in te gaan verdiepen.

Wat duidelijk is geworden is dat er bij de Amsterdamse teams flink geschoven is met speelsters (ook onderling) in deze zomer. Maar ook bij de Sea Devils kunnen we er wat van. Aangezien Brigiet nog niet kon spelen i.v.m. haar pink en Marijke B. en Marieke elders vertoefden kregen we dit keer een welkome versterking van Sara en Lisette uit Dames 2.

Apollo 2 begon goed. De eerste ballen lagen al in het netje en het leek alsof de Sea Devils even moesten focussen op een andere tegenstander. Al gauw was de stand weer gelijk en ging het gelijk op. Na het eerste kwart was de score 15-12.

Het tweede kwart ging heel anders! De Sea Devils speelden goed samen en er werden mooie kansen benut. De verdediging zat goed in elkaar en de tegenstander wist dit kwart maar 3 punten te scoren. We konden mooi gebruik maken van de lengte van Sara die lekker stond te rebounden tegenover de lange dame van Apollo 2. Een goed tweede kwart werd afgesloten met een stand van 32-15.

De Sea Devils waren waarschijnlijk al met de gedachte bij alweer een overwinning en begonnen aan het derde kwart. Apollo 2 voerde de druk wat op en begon met scoren. De ruime voorsprong slonk en de Sea Devils wisten de eerste vijf minuten niet te scoren. De tegenstander wel en daardoor was de stand halverwege het kwart 32-25. Het zal toch niet? Maar daar waren de centers Jolanda en Marijke! Die wisten de basket nog wel te vinden zodat onze voorsprong bleef en bij een stand van 40-29 gingen we het laatste kwart in.

In dit kwart werd door beide teams gewoon weer verder gebasketbald zoals in het eerste kwart. Geen gekkigheid, gewoon rustig basketballen en de vrije mensen vinden en dan ook scoren. De eindstand werd bereikt, 51-39 en de Sea Devils konden welverdiend wederom gaan genieten van de smaak van een overwinning. Hartelijk dank voor de inzet van alle dames van Dames 2 die ofwel meespeelden of samen met de coach kwamen aanmoedigen of taken hadden dit weekend.

En nu we toch bezig zijn, een bedankje voor onze coach Sandra mag zeker niet ontbreken. Altijd positief ten opzichte van ons spel, heel bemoedigend. En als ze ons niet verbaal aanmoedigt, dan doet ze dat wel tekstueel in onze app. Inderdaad: op naar de volgende winstpartij appeltaart!

Scores: Jolanda 18, Marijke 14, Annet 11, Sandra 4, Sara 3.

20 november 2015 – Sea Devils D1 – B.V. Amsterdam D1

Na al die uitwedstrijden mogen we dit weekend zelfs twee thuiswedstrijden spelen. De eerste is op vrijdagavond en vanwege de blessure van Brigiet en de afwezigheid van Marike hebben we Darina bereid gevonden om ons te ondersteunen. Grote vraag is natuurlijk of we de serie verliespartijen kunnen stoppen. Eigenlijk zijn we daar wel aan toe, maar gaat dit vandaag lukken?

Als de trampolines weg zijn gehaald en de scheidsrechters en tafelaars (nog bedankt !) hun plaats hebben ingenomen, gaan we van start. Er staan een paar zeer lange dames van Amsterdam op het veld, maar in eerste instantie laat Sea Devils zich hier niet door afschrikken. Jolanda en Marijke B. worden door de andere teamgenoten goed vrij gespeeld en kunnen om en om scoren. In de verdediging wordt kei hard gewerkt en heeft B.V. Amsterdam moeite om de basket te vinden. Na het 1e kwart staat het 15-8.

Het tweede kwart zijn we erg blij met de invalbeurt van Darina. Zij weet achter elkaar onder de lange armen van de tegenstander te kruipen en prachtige scores te maken. In de aanval speelt Amsterdam nu wat slimmer en hebben we veel moeite om de lange dames af te stoppen. En scoren ze niet meteen dan pakken zij de rebounds over ons heen en scoren als nog. Bij rust staan we nog wel op voorsprong, maar niet meer zo groot: 24-21

In het derde kwart komt toch weer de gevreesde scoringsdip om de hoek kijken, terwijl de tegenstander wel gewoon door scoort. Wisselende verdedigingen helpen een beetje, maar niet in de aanval natuurlijk. Halverwege het kwart staan we voor het eerst deze wedstrijd achter. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Het kwart eindigt in 5-10 en met de totaalscore kunnen we nog alle kanten op 29-31.

Het laatste kwart moeten we ons dus herpakken. In eerste instantie lukt dat prima. Marijke T. en Darina scoren achter elkaar en in de 4e minuut staan we weer voor 34-33 en lijkt de wedstrijd de goede kant op te gaan (39-35). Helaas komt B.V. Amsterdam toch weer dichterbij en verzuimen wij om onze vrije worpen (5 van de 8 gaan mis!) te verzilveren bij een stand van 40-43. Gelukkig gaat er dan toch 1 balletje raak en pakken wij in de laatste minuut een cruciale rebound. Annet gaat er voor en scoort de gelijkmaker 43-43.

In de verlenging wordt er om en om gescoord en is het reuze spannend. Dit keer mist B.V. Amsterdam alleen 4 vrije worpen, terwijl wij nu wel scherper zijn (Annet 5 uit 6!) en door het vakkundig uit spelen van de bal in de laatste minuut hebben we dan toch onze eerste overwinning behaald: 52-49.

Scores werden gemaakt door: Marijke T. – 4, Annet – 10, Jolanda en Darina – 12, Sandra – 1 en Marijke B. – 13.

14 november 2015 – Waterland Basketbal D1 – Sea Devils D1

Dames 1 heeft het moeilijk dit seizoen en gaat ook vanavond weer een zware wedstrijd tegemoet tegen de dames van Waterland Basketbal. Drie kwarten gaat het over het algemeen prima, maar ergens in de wedstrijd laten we het 1 kwart liggen. Nu dus de opdracht om het vier kwarten vol te houden. Aangezien Brigiet vorige week is uitgevallen met een pink uit de kom, doet vandaag Loes mee in een enigszins moeilijk te vinden sporthal in Purmerend.

Sea Devils is er gelijk goed bij aan het begin van de wedstrijd. De zoneverdediging doet zijn werk goed en Jolanda gaat achter elkaar naar de basket. Dan krijgt Waterland zijn aanval beter op orde en scoren twee dames van Waterland achter elkaar. Waterland houdt het tempo er in en is moeilijk te stoppen. Na het 1e kwart staat het 21-13.

Het tweede kwart wisselen we van verdediging, wat duidelijk zijn vruchten afwerpt. Waterland is even in verwarring. In de aanval hebben de forwards en guard van Sea Devils nauwelijks ruimte, maar moeten de punten van de centers komen. Dit lukt goed en het 2e kwart wordt dan ook gewonnen met 6-10, maar door het 1e kwart staan we nog steeds op achterstand, 27-23.

In het derde kwart komt de schutter, die zo succesvol was in het 1e kwart weer op dreef en schiet achter elkaar raak (zij scoorde uiteindelijk 24 van de 55 punten). Waterland speelt de dame telkens vrij en Sea Devils kan het niet belopen. In de aanval wordt prima rond gespeeld en regelmatig gescoord. De vrije worpen gaan er goed in, maar het is niet genoeg. Na het 3e kwart staat het 44-35.

In het laatste kwart zorgt Annet er voor, dat de gevreesde schutter niet meer tot scoren komt (bravo!), maar lukt het ons niet om de achterstand in te lopen. We zien slordige foutjes bij Sea Devils, ballen die net niet vallen (een beetje pech) en Waterland, die nu de anderen laat scoren. Ook deze wedstrijd eindigt in een nederlaag, 55-40.

Scores werden gemaakt door: Marijke T. – 5, Jolanda – 22, Annet – 8, Rona – 1 en Marike – 4.

30 oktober 2015 –  Landslake Lions D2 – Sea Devils D1

Ook de vierde wedstrijd van het seizoen is een uitwedstrijd, maar dit keer op vrijdagavond in Landsmeer. We spelen tegen het 2e team van Lions, dat net als wij zonder winstpunten onder in de competitie staat. Zal het vandaag dan gaan lukken om te winnen? Helaas is Rona er niet bij, dus we zijn niet helemaal compleet.

Het eerste kwart verloopt soepel bij Sea Devils. Terwijl Lions nog eens mist in de aanval, scoort Jolanda achter elkaar en staat het na 4 minuten al 4-10. Dan komt Lions ook los en ondanks (of dankzij) een actieve verdediging scoren zij maar liefst vier 3-punters achter elkaar. Daar is niet tegen aan te lopen en na het 1e kwart kijken we tegen een kleine achterstand aan van 23-20.

Aan het begin van het tweede kwart stagneren de scores bij Sea Devils, terwijl Lions wel gewoon blijft scoren. Er wordt strak verdedigd met wisselende verdedigingen, maar de ballen bij Lions blijven vallen, terwijl er bij Sea Devils even een deksel op de basket lijkt te zitten. Bij rust staat het 39-29.

In het derde kwart gaat de wedstrijd gelijk op. Ook Lions heeft meer moeite met scoren en maakt in de verdediging nogal wat foutjes, die prima worden afgefloten. Het lijkt goed te gaan, maar de achterstand wordt niet ingelopen en aan het eind van het 3e kwart zijn we niks opgeschoten, het staat 49-39.

In het laatste kwart moeten we dus een tandje bij zetten om de achterstand alsnog in te lopen. In eerste instantie lukt dat helemaal niet en lijden we zelfs achter elkaar dom balverlies met scores tot gevolg. Vanaf de 5e minuut zit onze verdediging wel goed, maar lukt het niet meer om de achterstand van 55-41 in te lopen. De wedstrijd eindigt in 55-46.

Iedereen komt tot scoren (maar helaas niet genoeg): Marijke T. – 5, Brigiet en Sandra – 2, Jolanda – 17,Marijke en Annet – 6 en Marike – 8.

18 oktober 2015 – JBC Noorderhaven D1 – Sea Devils D1

Onze derde wedstrijd van het seizoen is al weer een uitwedstrijd en ook op zondag, dit keer naar Julianadorp. Annet is er alleen bij in gedachten en Marijke T. zal het als 7e vrouw nog rustig aan doen na de kuitblessure, die ze vorige week opliep.

Het eerste kwart begint JBC direct met een agressieve aanval, waardoor wij te laat zijn en wat foutjes maken in de verdediging. JBC benut de vrije worpen goed, waardoor ze even een kleine voorsprong krijgen. Dan herpakt Sea Devils zich en weet prima de centers aan te passen, die achter elkaar kunnen scoren; na het 1e kwart staat het 13-15.

In het tweede kwart blijft er veel druk staan op de guard en forwards en lijden we nogal eens wat balverlies. JBC krijgt wat fouten mee en weet weer een kleine voorsprong op te bouwen. Gelukkig houdt Marike het hoofd koel en gaat een aantal keer met succes naar de basket, wat het goede antwoord is op de strakke verdediging van JBC. Bij rust staat het 24-28.

Het derde kwart wordt er sterk verdedigd door Sea Devils en goed rebounds gepakt, maar kan JBC toch nog regelmatig scoren door slordigheidsfoutjes. In de aanval wordt kei hard gewerkt en worden er mooie scores gemaakt. o.a. bij het innemen op de achterlijn. Langzaamaan lopen we de achterstand in en na het derde kwart staat het 39-38.

Het vierde kwart blijft JBC bikkelhard verdedigen, worden er weinig fouten gefloten en stagneren de scores van Sea Devils van de 4e tot de 8e minuut. Helaas is dat bij JBC niet het geval en o.a. dankzij een 3-punter bouwen zij weer een voorsprong op van 48-42. Helaas moet Jolanda in de 5e minuut naar de kant met 5 fouten en lukt het niet meer om de achterstand goed te maken. De wedstrijd eindigt in 50-46.

Scores worden gemaakt door: Marijke T. – 11, Brigiet en Sandra – 4, Jolanda – 15 en Marike – 12.

11 oktober 2015 – US D3 – Sea Devils D1

Met vijf teams uit Amsterdam in onze competitie, mogen we vandaag weer op zondag aantreden in Amsterdam. US is altijd een lastige tegenstander, maar we zijn compleet, dus we gaan er voor.

Het eerste kwart zijn we er nog niet direct bij en scoort US in eerste instantie achter elkaar. Dan na 3 minuten herpakt Sea Devils zich, krijgt de verdediging beter op orde en begint ook te scoren. Er wordt hard gewerkt, maar de ballen van US blijven goed vallen, terwijl bij Sea Devils de scherpte ontbreekt met bijvoorbeeld een score van 1 van de 6 vrije worpen. Na het 1e kwart staat het 18-10.

In het tweede kwart blijft er veel druk staan op de guards en forwards, maar lukt het bij vlagen aardig om de centers te bereiken. Helaas valt Marijke T. uit met een kuitblessure en moeten we het de rest van de wedstrijd zonder haar doen. Door een verdedigingswissel lukt het even beter om US af te stoppen, maar hun voorsprong blijft bestaan en bij rust staat het 29-17.

In het derde kwart blijven we ons spelletje spelen in de aanval en weten we keer op keer Jolanda te bereiken, die bijna alle scores van dit kwart voor haar rekening neemt. In de verdediging lukt het alleen niet om US van scoren te weerhouden en ook dit kwart gaat verloren met 19-13, dus kijken we tegen een achterstand aan van 48-32.

Het laatste kwart gaan (eindelijk) ook de forwards wat meer naar basket, maar lukt het minder om de centers te bereiken. US blijft doorgaan waarmee ze het ons de afgelopen kwarten moeilijk hebben gemaakt en de wedstrijd eindigt in 61-42.

Scores worden gemaakt door: Jolanda – 18, Sandra – 4, Rona – 2, Marijke T., Brigiet en Marijke B. – 6.

26 september – B.V. Amsterdam D2 – Sea Devils D1

Na een valse start vorige week met een tegenstander, die geen team op de been kon brengen, mogen we nu onze eerste wedstrijd in Amsterdam spelen bij B.V. Amsterdam. Vorig jaar hadden ze maar een team in onze competitie en nu twee. Hoe zou dat komen? Daar zijn we al snel achter, als we de dames van Schrobbelaar van vorig jaar zich zien omkleden. Inderdaad, de dames zijn met het hele team overgestapt. Dat wordt dus een pittig potje.

Het eerste kwart moeten wij nog even van de schrik bekomen en begint de tegenstander met snelle scores. Na een paar minuten hebben wij ook door dat we begonnen zijn en lukt het goed om Jolanda aan te passen, die achter elkaar tot scoren komt. Amsterdam gooit nogal wat ballen mis, zodat wij zelfs een kleine voorsprong kunnen opbouwen; na het 1e kwart staat het 8-12.

In het tweede kwart blijft er veel druk staan op de forwards en hebben wij nauwelijks ruimte om te schieten of naar de basket te gaan. Gelukkig kunnen we wel nog steeds onze centers goed vinden en gaan de scores gelijk op. De scheidsrechters fluiten streng, maar hier kunnen wij wel mee leven. We veranderen van verdediging en bij rust staat het dankzij een ongelukkige 3-punter van Amsterdam in de laatste seconde 25-25.

Ook in het derde kwart gaat de wedstrijd gelijk op, alleen krijgen we iets minder fouten mee, dan in de 1e helft. Aan het eind van het kwart maakt Amsterdam een eindspurt en bouwt zo een kleine voorsprong op van 37-33.

Het laatste kwart blijven we achter Amsterdam aanrennen, maar lukt het maar niet om de achterstand in te lopen. We proberen nog wat met onze verdediging, maar dit mag niet baten. Het levert alleen meer fouten op, terwijl Amsterdam volgens de scheidsrechter dit laatste kwart nog maar twee foutjes maakt. Zo wordt het wel moeilijk om te scoren, alleen Marike lukt het nog om bij de basket te komen. Het laatste kwart eindigt in 20-8 en de wedstrijd dus met 57-41.

Scores worden gemaakt door: Marijke T. – 9, Annet – 6, Jolanda – 15, Marike – 9 en Marijke B.– 2.
——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de dames 1 pagina? Mail de webmaster!