Seizoen 2015-2016: Heren 2

Spelers  Via basketball.nl   Historie
Carlo Baart Programma 2014-2015
Tim Brugman Uitslagen 2013-2014
Rudolf Botticher Stand 2012-2013
Daan Croes 2011-2012
Tom v. Duist 2010-2011
Dennis v. Gelder 2009-2010
Rick Hoogervorst 2008-2009
Eric Keijsper 2007-2008
Sander Kooi 2006-2007
Joris v.d. Meer 2005-2006
Patrick Seignette 2004-2005
Mark Tromp 2003-2004

Dennis, Eric, Joris, Sander, Patrick, Daan,
Mark, Rick, Rudolf

16 april – BC Apollo 5 – Sea Devils heren 2

Vol goede moed gingen wij de strijd aan met de heren van Apollo, en we waren in eerste instantie dan ook niet van plan om deze Romeinse god op dezelfde manier te vereren zoals de Romeinen deden in het verre verleden. Nee, wij hadden maar 1 doel en dat was de heren van Apollo van hun voetstuk stoten.

Ondanks dat wij niet onze sterkste formatie konden neerzetten vanwege de afwezigheid van een aantal prominente spelers, gingen wij er dus voor 100% voor.

Het was natuurlijk tegen beter weten in, en een echte realist had meteen gezegd “kansloze missie” om deze op de ranglijst veel hoger geplaatse ploeg te verslaan. Dit uitte zich dan ook meteen in de eerste speelminuten, wij kregen zogezegd “het deksel op onze neus”. De mannen van Apollo namen direkt een voorsprong en hebben dit de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven.

Dennis probeerde nog met een sluwe truc de wedstrijd te kantelen, maar ook dit mocht helaas niet baten. Het enige resultaat wat deze truc opleverde was de terugkeer van het spelplezier binnen ons team. Dat spelplezier betekende voor ons een toch een zeer leuke zaterdagavondbesteding.

We hebben deze week ook weer een “man of the match”. Hij is zowel binnen als buiten het veld boelkloedig, en hij pakt altijd wel zijn puntjes mee maar met name deze wedstrijd. Deze kansloze wedstrijd bleef hij er tot aan het eind in geloven. “Man of the match” Rick.

Dan nog even dit. We hebben bedacht om een afsluitingsdag te organiseren voor heren 2. Graag wil ik jullie E-mail adres voor het versturen van een uitnodiging. Graag een mailtje sturen naar erickeijsper@gmail.com

Ik heb de volgende mensen op mijn lijst staan voor een uitnodiging, maar als je denkt dat ik iemand vergeten ben of als je dit leest en vind dat je er ook bij hoort, laat het dan even weten.

Carlo Baart
Tim Brugman
Rudy Botticher
Daan Croes
Tom v. Duist
Dennis v. Gelder
Rick Hoogervorst
Sander Kooi
Joris v.d. Meer
Patrick Seignette
Mark Tromp
Geert Boske

9 april – Heren 2 – Akrides 6

Eigenlijk wisten we allemaal al geruime tijd dat deze avond in zijn geheel in het teken zou staan van het vijfde kwart. In dat vijfde kwart was er namelijk een super gezellige karaoke. Voor de karaoke moesten er nog wel even vier kwarten basketbal afgewerkt worden door heren 2.

De eerste 2 kwarten waren best wel bevredigend met als resultaat een 26-26 stand op het scorebord. Het 3e en 4e kwart waren zondermeer teleurstellend met als resultaat 43-69 verlies.

Het verlies mocht echter de pret niet drukken want de stemming bleef opperbest.

Geen “man of the match” deze week, maar wel een man van de avond. Hij staat niet daadwerkelijk ingeschreven als speler van heren 2, maar het is wel een man waar je op kunt bouwen als het gaat om zijn zeer regelmatige invalsbeurten, en zijn spelkwaliteiten.

Maar de kwaliteiten die hij tijdens de karaoke tentoonspreidde kende zijn weerga niet, wat een SHOW zette hij neer. Daarom was zonder twijfel man van de avond onze vaste gastspeler Geert.

19 maart – KTC Amsterdam thuis

Het zijn roerige weken voor heren 2, allemaal veroorzaakt door uw verslaggever. Ik schreef 2 weken geleden dat de westrijd verloren ging door overmoed van de gevestigde orde. Als ik iets schrijf hoop ik natuurlijk dat dit opgepikt wordt, maar dat bleek in de wedstrijd van vorige week niet het geval.

Ik vond het dan ook nodig om als speler de knuppel in het hoenderhok te gooien, om duidelijk te maken dat ik het nog steeds niet eens was met het niet doorwisselen van de bankzitters. Overigens gebied de eerlijkheid mij te zeggen, dat het toen vroegtijdig gaan douchen voor minimaal 85 procent frustratie over mijn eigen gesteldheid was, en dat het ook meer dan terecht was dat ik weinig speel minuten kreeg vanwege mijn belabberde spel.

Na afloop van die wedstrijd een week geleden in Overveen, kwamen de spelers na overleg wel tot de conclussie dat er als compleet team gespeeld moet worden. Ikzelf kwam de volgende dag tot de conclusie, dat ik maar eens heel snel aan mijn conditie moet gaan werken en ben daar die zondag meteen mee gestart.

Tot zover de oude koeien uit de sloot, “want” !!! er is deze zaterdag 19 maart geschiedenis geschreven door heren 2. “JAWEL” !!! de EERSTE OVERWINNING van het seizoen 15/16 is een feit.

Met een behoorlijk verzwakt team Dennis, Mark, Sander, Eric en Patrick, maar met versterking van wederom Geert, en Daan2 werd er thuis een goede partij neergezet. Al meteen in het begin was er een ruime voorsprong, verder in de wedstrijd slonk deze weer een paar keer, en zelfs tot angstig puntenverschil, maar de hele wedstrijd bleef een voorsprong behouden en met uiteindelijk de winst van 58-51.

Al onze spelers bleven de gehele wedstrijd goed hun taak uitvoeren. Geert zette het spel met vertrouwen en rust goed op Dennis, Patrick en Daan 2 waren erg sterk met de “insides”, Sander, Mark en Eric waren goed in de rebound.

Aanvallend stak de gehele opbouw goed in elkaar met het bewaren van rust, en rustig rondspelen.

Verdedigend kan het allemaal nog wel wat feller, al zou je dat niet zeggen. Want met enige regelmaat worden er tegenstanders gevloerd, dit tot groot genot van het publiek (dus de amusementswaarde is hoog), maar over het algemeen is het een teken dat de verdediger net een fractie te laat is.

Het is met deze overwinning wel duidelijk geworden dat er alleen gewonnen kan worden als de juiste mensen het juiste aantal speelminuten krijgt. Daarom ben ikzelf (zei de gek) “man of the match”.

5 maart – Ingelaste wedstrijd Hillegomse twin boys 1 – Sea devils heren 2

Het was nog maar 2 weken geleden dat er thuis gespeeld werd tegen deze zelfde tegenstander. Er waren toen reële kansen om te winnen. Dit zal er mede aan bijgedragen hebben dat er al tijdens een voor ons lange warming-up een bijna volledig team op het veld stond.

Ik ga na vandaag Geert en Tim niet meer speciaal benoemen als invallende versterking, want we zijn ondertussen wel op het punt beland dat zij gewoon vaste (inval)waardes zijn voor Heren 2, en daar zijn wij allen zeer content mee.

Heren 2 wordt steeds meer een team, dat komt steeds meer tot uiting in de wedstrijden en ook daarbuiten. De wedstrijd was net als een aantal van voorgaande een leuke en spannende, met tot aan het eind toe de kans om te winnen. Maar zo groot was de kans om te winnen nog niet eerder als in deze wedstrijd.

De eerste 2 kwarten was er een zeer klein overwicht voor Hillegom. In de rust werd er dan ook terecht door onze speler/coach Rik voor gekozen om verder te gaan in een “man to man” verdediging. Deze Aktie pakte zeer goed uit, en werd ook gewoon erg goed uitgespeeld. De verdediging stond vanaf dat moment als een huis, en ook de aanvallen werden met het bewaren van de rust netjes uitgespeeld.

Als 1 van onze spelers iets te overmoedig werd (wat er overigens gewoon bij hoort) en dacht aan een snelle impulsieve Aktie, werd deze door de bankzitters direct tot kalmte gemaand. Goed spel dus van Heren 2, wat een tussenstand van 44-42 eind derde kwart betekende, welke eind tweede kwart 31-24 was.

Deze goede lijn werd voortgezet in het vierde kwart. Op het wedstrijdsheet wordt mij niet duidelijk wat het scoreverloop precies was, maar een aantal minuten voor tijd hadden wij een ruime voorsprong. Helaas kon deze voorsprong niet behouden worden, en werd er toch nog verloren met 64-57.

Er waren vrijwel uitsluitend positieve punten voor het team van Sea devils heren 2 te melden in deze wedstrijd. De enige kanttekening die ik heb is, dat de wedstrijd verloren werd omdat de gevestigde orde (oudjes) iets te overmoedig werden, en de wedstrijd wel eventjes zouden winnen. Deze overmoed resulteerde erin dat zij niet op wilde geven (wat te prijzen is), maar dat ook de energie er volledig uit raakte.

Het was allemaal weer even nieuw en dus een probeerseltje wat op zich heel goed uitpakte, echter ben ik wel van mening dat we als team moeten blijven spelen, en dus ook door moeten blijven wisselen met alle beschikbare mensen.

Na de wedstrijd was het in de kantine nog even zeer gezellig. Iedereen was voorzien van een lekker hapje en drankje, er werd nagepraat, geproost en zelfs gezongen voor uw jarige verslaggever. Het was een bescheiden feestje, maar helemaal top.

Met het feestje kom ik op de “man of the Match”. Deze speler kwam tijdens de warming up naar mij toe met de vraag of ik een oplossing voor zijn kater vanwege een feestje op de vorige avond wist. Op dat moment wist ik even geen antwoord, maar nu achteraf denk ik dat het antwoord is “gewoon doorgaan”.

Dat is ook wel gebleken in de wedstrijd, en overigens wat mij betreft al langere tijd want ik heb hem al een tijdje in de smiezen.

Zijn inzet is altijd goed, maar de afgelopen tijd begint hij zich steeds verder te ontwikkelen in het spel. In deze wedstrijd viel mij op dat hij vrijwel moeiteloos begint mee te draaien in het team. Dit resulteert erin dat hij ook met enige regelmaat vrij staat voor een schot.

Dat schot wordt in vrijstaande positie vrijwel altijd zonder schroom genomen, en dit betekent ook met enige regelmaat dar er weer punten bijgeschreven kunnen worden. Deze wedstrijd is de “man of the match” Daan.

21 februari – Heren 2 tegen Hillegom ’85

Zo daar ben ik dan weer, na een korte afwezigheid vanwege een pittig griepje. Het leermomentje van dit alles is, dat ik bij 40 graden koorts geen zin heb om mijn laptop open te klappen. De voorgaande 2 wedstrijden laat ik dan ook maar even voor wat het is.

Zondagmiddag om 17.00 uur mocht ik vanaf de tribune genieten van een leuke thuiswedstrijd van Heren 2 tegen Hillegom ’85 HS 2. Met versterking van Geert en Tim werd er een goede partij neergezet. Tot vlak voor het einde derde kwart was er niets aan het handje, met steeds een voorsprongetje. Echter slaat de paniek/faalangst om te winnen net als iedere wedstrijd op dat belangrijke moment toe.

Onze spelers verliezen massaal hun hoofd, er worden rare impulsieve passes gegeven en onderschept en benut door de tegenstander.
Verdedigen is op een bepaald moment al helemaal niet meer aan de orde, de tegenstander krijgt vrij spel, zowel voor afstandschoten als voor de layup.

Om een wedstrijd te winnen zal het allemaal veel feller moeten, dus ik stel voor dat de komende wedstrijden de rokjes thuis gelaten worden.

Mannen van de wedstrijd waren de scheidsrechters Steve en Jochem, die met name die zeikerige nummer 19 goed partij boden.
Eindstand 65-77

31 januari – Heren 2-Alkmaar Guardians 3

Tijdens de warming up had ik sterk de indruk dat we weer met een veel te sterke tegenstander te maken hadden. Het zag er allemaal professioneel uit met een ogenschijnlijk fanatieke coach. In overleg met Beast gaf ik aan dat het waarschijnlijk een poging zou worden om de tegenstander onder de 100 te houden. Echter wist Beast mij te overtuigen dat dat wel mee zou vallen en dat deze Alkmaarders nou ook weer niet onverslaanbaar waren.

Dat we dan ook meteen zeer goed begonnen met al snel een voorsprongetje maakte duidelijk dat er kansen waren op de winst. Een gewoon goed gespeelde wedstrijd van Heren 2.

Erg jammer dat Eric het nodig vond om 1 van de betere spelers van zijn eigen team dermate te verwonden, dat deze vanaf dat moment alles dubbel zag.

Vrijwel de gehele wedstrijd ging het gelijk op, zowel op het scorebord als in het gehele spelbeeld.
Dat de Guardians uiteindelijk nog ruim winnen met 45-61 is lichtelijk geflatteerd.

Met Sander, Daan, Patrick, Dennis, Eric, Rudy, Mark en natuurlijk vaste invaller Geert werd er gewoon goed gespeeld. Tom en Carlo waren aanwezig voor de nodige steun. Hopelijk zijn alle geblesseerden binnenkort weer hersteld.

Als dit op deze manier doorgaat, zal de eerste overwinning niet lang meer op zich laten wachten.
Geen “man of the match” deze week, maar een heel groot compliment voor het gehele team.

En een bijzonder dankwoord aan Geert voor het wederom fantastische invallen, ik hoop dat we nog regelmatig gebruik van je mogen maken.

23 januari – De Spuyt uit

Zaterdagavond aantreden tegen de koploper De Spuyt h1 in de Apollohal in Amsterdam, betekent dat de trukendoos open moet in de vorm van de spelersopstelling. In de doos zaten deze week wederom Geert met als aanvulling Mats, en speciaal ter versterking voor deze zware wedstrijd werd Sander even ingevlogen vanuit een subtropische Nederlandse kolonie.

De tegenstander trok de eerste twee kwarten gelijk stevig van leer, het krachtsverschil was meteen duidelijk in het veld en op het scorebord. Echter lieten de genoemde spelers en de vaste waardes Dennis, Mark, Tom, Eric, Carlo en natuurlijk Patrick, zich hierdoor niet van de wijs brengen.

Vooral Patrick verdient een eervolle vermelding welke hij vorige week al had moeten hebben, maar deze week vanwege het spelen van zijn tweede wedstrijd achtereen, en het geweldig terugkomen na zijn ogenschijnlijk ernstige rugblessure.
Het niet van de wijs laten brengen uitte zich in een prima derde kwart.

In dit derde kwart werd er goed omgegaan met het velle “men to men” spel van de tegenstander, in de vorm van het zetten van de juiste blokken. Ook werd de fastbreak van de tegenstander goed onderbroken en vele rebounds verkregen, waarna wij zelf vanuit de fastbreak konden scoren. Het derde kwart werd een mooie en ruime overwinning voor Sea devils H2.

Dat dit de moraal binnen het team goed deed bleek wel uit de biedingen die werden gedaan in de “time out” begin vierde kwart. Er werd op 45 punten, nee 50, nee we leggen de lat hoog op 55 eindpunten voor ons ingezet. Als dan de eindstand op 56 punten voor ons word bepaald kunnen we dik tevreden zijn, en hebben we toch weer een beetje dat zeer voldane gevoel wat wij de week ervoor ook al hadden.

Eindstand De Spuijt H1-Sea Devils H2 81-56

Matze was verre weg de beste man in het veld, maar ik kies er toch voor om Rudy “men of the match” te maken vanwege de uitstekende verzorging van de achtergrondmuziek.

Dennis maakte in het vijfde kwart nog een knappe 3 punter, door het werpen vanaf de juiste afstand van een patatje in de mond van Eric, bij de Mac.

17 januari – Novo Stars thuis

Een ruim verlies 46-58 wat voelde als een overwinning en weer reden is voor een verslagje. Het winstgevoel kwam voort uit een leuk gespeelde wedstrijd waarbij de overwinning tot aan het laatste fluitsignaal in het verschiet lag.

Met een zwaar gehavend Heren 2 team vanwege andere verplichtingen en een aantal blessures moest worden aangetreden tegen Novo Stars 1.

Dat Geert een welkome aanvulling is voor het heren 2 team, op het moment van spelers tekort mocht ook in deze partij duidelijk zijn.

Geert brengt met de opzet van de aanval een stukje rust in het spel, waardoor de andere spelers de tijd krijgen om de juiste lijntjes te lopen, waardoor er weer ruimte ontstaat voor het plaatsen van een weloverwogen schot.

Dat Dennis graag gebruik maakt van het plaatsen van een weloverwogen schot is geen nieuws, maar volgens eigen zeggen benutte hij in deze wedstrijd ook de meeste kansen van alle wedstrijden tot nu toe dit seizoen.

Met 22 punten waarvan 3 zespunters (of waren het toch 6 driepunters?) was Dennis “the man of the match”.

Joris mag tevreden terugkijken op zijn rol als coach bij deze wedstrijd.

Komende weken is er meer dan genoeg gelegenheid om verder door te groeien als team, met bijna iedere week een wedstrijd, en natuurlijk iedere week op dinsdagavond om 21.00 uur de gelegenheid om verder te werken aan onze kwaliteiten tijdens de training.

Het zou mooi zijn als er na hard werken met veel plezier en gezelligheid, er een beloning volgt in de vorm van een overwinning.

26 september 2015 – Novo Stars 1 uit, 76-42 verloren

Net als H1 had H2 het ook moeilijk om tot scoren te komen in hun eerste wedstrijd van het seizoen. Daar kwam nog bij dat deze tegenstander snel omschakelde bij ieder Castricums balverlies of gemiste schotpoging. Direct vanaf minuut 1 vlogen de fastbreaks ons om de oren.

Nu is het logisch dat H2 wat tijd nodig heeft om te wennen, gezien de nieuwe samenstelling van het team. En ook het blessureleed helpt niet echt. We kwamen snelheid te kort en hadden moeite om de bal inside te krijgen. Ook op de vrije worplijn valt nog wel wat te winnen.

Positieve punten waren er gelukkig ook. Twee prima scheidsrechters in Nieuwkoop, onze winst in het vierde kwart, een vrij sportieve tegenstander en een heel punt meer gescoord dan H1 in hun eerste wedstrijd.

Scores: PS 14, RH 14, JvdM 7, MT 5, DC 2
Vrije worpen Sea Devils: 44% (8/18)
Kwarten: 21-7, 19-8, 20-9, 16-18

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de heren 2 pagina? Mail de webmaster!