Oliebollentoernooi kent geen grenzen!

Op derde kerstdag werd het 42ste Oliebollen Toernooi van The Sea Devils gevierd. Uit een ver verleden kan ik mij nog herinneren dat er toernooien rond de jaarwisseling waren, zelfs een keer op 1 januari, waaraan topclubs uit de Ere divisie deelnamen. Nu is het al jaren een gezelligheidstoernooi waar wij veel plezier aan beleven. Dit jaar was wel heel bijzonder. In de prestatiepoule deden 4 teams mee aan een dubbele competitie en in de recreatiepoule 7 teams in een enkele competitie.

Gre en Hans
Wat is er dan grenzeloos zou je zeggen. In de eerste plaats mochten wij “Good Old” Gre Schoen begroeten die overgekomen was uit Duitsland. Gre was een van de speelsters die eind jaren zeventig furore maakte in het toenmalige Dames 1 team van The Sea Devils dat de basketbalvelden in Nederland onveilig maakte. Gre heeft nog steeds contact met haar oude club en volgt alles via de website. De tweede persoon die wij konden begroeten was Hans Bleijendaal die zijn oude club kwam bezoeken vanuit Noord Scharwoude. Ook dan moet je de grens over, al is het maar de gemeentegrens.

Prestaties
Het toernooi was weer super. Elke speler/speelster vermaakte zich met die grote bal. Voor de niet-basketballers een ongeleid projectiel dat maar niet onder controle te krijgen was maar voor de getrainden onder ons een object waarmee je indruk kan maken door moeilijke dribbels, verre schoten of atletische lay-ups. En mocht het alsnog mislukken, dan keek je alsof het zo hoorde te zijn. Wat dat betreft zijn de gezichtsuitdrukkingen na een mislukt avontuur ook grenzeloos. Het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen genoten heeft van deze dag waarin jong, 1 en 4 jaar, en oud, zo rond de 65, op zijn/haar manier bijgedragen heeft aan de teamprestatie.

Kantine
Na de wedstrijden volgde, in de kantine, de onvermijdelijke “prijsuitreiking, quiz en loterij. En hier werden de grenzen wel erg ver opgerekt.
1. De prijsuitreiking kende nog nooit zoveel prijswinnaars. Het aantal bekers was enorm en het scheelde weinig of “de mooiste benen” of “de dikste buik” hadden ook een prijs gekregen.
2. Ook grenzeloos: Jeroen Hoffman voor het 5de opeenvolgende jaar MVP. Wie speelt deze oude veteraan nu eindelijk eens van die plek af?
3. De Quiz was dit jaar van uitzonderlijk hoog gehalte. Menigeen heeft met kerst een aantal uren doorgebracht op internet om te zoeken naar oplossingen. Schrijver dezes had zelfs op eerste kerstdag een aantal specialisten uitgenodigd, onder het mom van gezamenlijk kerst vieren, om de goede oplossingen te kunnen vinden. Toch had niemand alle oplossingen goed, wat aangeeft hoe moeilijk het was.
4. De loterij kende een record aan prijzen. Er werden grif loten gekocht en niemand ging zonder prijs weg. Hoofdprijs was ook deze keer een Privé Weekend maar de overige prijzen waren ook niet mis! Weer een grens bereikt willen wij maar zeggen.

Op het eind van de avond was ikzelf de grens ver overschreden dus vraag me niet naar uitslagen en dergelijke, die informatie ligt bij mij ergens in het niemandsland. Wat nog wel tot mij doorgedrongen is:
1. De organisatie, Sara, Romany, Marcel en medewerkers hebben het weer uitstekend gedaan.
2. De foto’s komen er aan.
3. De oliebollen en appelflappen waren van uitstekende kwaliteit. Sandra haalde ze helemaal bij Ikea vandaan maar het was het waard.
4. Is de grens nu bereikt of kan het nog erger, volgend jaar gaan wij dat weer meemaken, jullie ook?

Sponsoren

Verder wil de organisatie van de gelegenheid gebruik maken om alle sponsors te bedanken voor het mogelijk maken van het toernooi en met name de loterij. Hartelijk bedankt:

Wesley Groenten, Fruit & Delicatessen Blue World Kids Simons Kaas & Noten
Multimate Kapsalon Miray Legends of Music
De Wax Salon Van Vuuren damesmode Esclusivo
Kemp Damesmode Drogisterij Visser Groot schoenmode
Kantoorboekhandel Laan Decorette Woonatelier A&P Kappers
Hurkmans Schoenen Tafel van 2 Bloemist 22
Cosmo Hairstyling De Sleutelkoning Club Mariz
Zonnestudio Soleij Videoland Bij Sjoerd
Boutique de la Mode Castricum Stomerij & Kledingreparatie De Kapsalon Ron en Carola
Primera Harry Bergman Optiek Sport Sportief
De Graaf tegels & sanitair Dieris Bergers Eten & Drinken
Slaapwoonwinkel Huitenga Hair Square Van Kleding tot Kastje
Schoonheidssalon Castricum Schenk Troost Twice woman’s wear
Bennies Groenten & Fruit Orion Computerworld Expert
Wier&ga eten en drinken On Stock Lijstenmakerij Ida Bakker
Greet Verkleedt Alma Creations Krützmann Lijsten
Bloemist de Eeuwige Lente Graas Schoenservice Shoes van den Broek
Homeparts ABN AMRO Bank Lingerieland
Nice2Have Mooi Parfumerie Keurslager v/d Poel
Intercity Blue World Trendleder
De Volendammer Viswinkel VD119 Hans Anders Dierenwinkel Pets Place
Etos Sportcentrum de Bloemen

Tot ziens in het nieuwe jaar en houd je handjes heel!

Cees Castricum