Seizoen 2015-2016: U14 Mix

Spelers Via basketball.nl Historie
Kevin Berkhout Programma 2014-2015
Caitlin Boersen Uitslagen 2013-2014
Savan Doornink Stand 2012-2013
Jasper Grandiek
Stan Groot
Pelle Liefting
Alexander de Reus
Luna van Wonderen
Thijs de Zeeuw
Trainer/coach:
Herman Hollanders

13 februari – U14 mix slaat zijn slag

Uit tegen Blue Stars had onze U14 het nog knap lastig maar op deze zaterdagmiddag was Sea Devils heer en meester op alle fronten. Het team ging furieus van start het 1e kwart met bijna een 80% score.

Alles lukte: passen, scoren en rebounden. Enige smetje was een gemiste vrije worp. Ook verdedigend stond het als een huis.

Stand na 10 minuten 22-0. Het 2e kwart werd er veelvuldig gewisseld en kreeg de tegenstander de kans om 6 punten te maken. Sea Devils zette daar een ruim marge van 13 tegenover. Rust 35-6.

Na de rust ging de gaskraan weer open en opnieuw waren onze Devils niet te houden en ook verdedigend klopte het weer. 14-2.

Het laatste kwart werd rommelig en lang. De scheidsen waren streng ( meestal terecht) en werden er veel vrije worpen gegeven. De bank van de Devils werd gevuld met maar liefst 3 spelers met 5 fouten. Door deze vrije worpen kon Blue Stars nog enkele punten maken maar de overwinning kwam natuurlijk niet in gevaar. 63-17.

Complimenten voor het spel.

Scores: Alex 30, Luna 21, Savan 4, Pelle 4, Jasper 2, Caitlin 2

30 januari – U14 wint door een fantastische comeback in 4e kwart

Tegen Mapleleaves hangt er altijd een apart sfeertje. Veel ouders, opa’s en oma’s en fanatieke spelers en coaches. Mapleleaves had weer de beschikking over een 3-tal grote jongens waar wij slechts wat kleinere maar zeker niet mindere spelers tegenover konden zetten.

Het 1e kwart ging gelijk op maar de lengte van de Heemskerkers gaf dit kwart de doorslag 8 -10. Ook lukte de meeste simpele lay-ups even niet. Dit was eigenlijk ook het geval in het 2e kwart en tevens hadden we even geen grip op de vrouwelijk guard van Mapleleaves. Ruststand 14- 20. Het 3e kwart wist Mapleleaves hun voorsprong te vergroten ondanks inspanningen van onze Devils. De basket was de klein leek het wel.

Het 4e kwart werd ingegaan met een 20 -30 achterstand maar de coach eiste dat het gaspedaal werd ingetrapt en dat gebeurde. Wat de eerste 3 kwarten niet lukte ging nu wel. Passing ging goed, verdediging was scherp en de ballen vielen nu wel. De inhaalrace was begonnen en hoe. Tot de 9e minuut keek Sea Devils echter nog tegen een achterstand aan van 6 punten maar de laatste minuut werd heroisch.

Als eerste wist Caitlin het net te vinden 38-42. Toen bracht Alex met 1 vrije worp de stand op 39 – 42. Met nog 20 seconden op de klok wist Alex opnieuw te scoren en de toeschouwers zaten op het puntje van hun stoel 41-42. Met nog 3 seconden op de klok werd er zijlijn gegeven voor Sea Devils (Mapleleaves was hier nogal verontwaardigd over). Ondanks dit protest werd de bal door Sea Devils goed ingenomen en wist Alex deze te verzilveren, dachten we…….. Een vervelende discussie tussen de coach van Mapleleaves en de scheidsrechters ontstond wel of niet voor/na de zoemer.

Ook de tafel werd door de coach van Mapleleaves bekritiseerd en zelfs de ouders van Mapleleaves begonnen zich nogal fel te roeren?

De coach van Sea Devils nam na overleg met de scheidsen een wijs besluit om gewoon de laatste seconden opnieuw te spelen (hoe bedoel je sportief). Dus even waren de gemoederen weer tot rust gekomen als was de spanning er niet minder om.

Maar opnieuw nam Alex het heft in handen en opnieuw wist hij te scoren en nu wel binnen de zoemer …….. alleen “weer“ niet volgens de coach van Mapleleaves en hun aanhang.

Verontwaardigd en boos verlieten zij de zaal. Sommige spelers van Mapleleaves gaven zelfs geen hand. Jammer dat ouders en de coach van Mapleleaves zich zo laten gaan en daardoor ook een verkeerd signaal geven aan hun spelers. De uitwedstrijd zal niet makkelijk worden!

Wel een fantastische overwinning met alle dramatiek die bij een derby hoort!

Scores: Alex 19, Luna 8, Savan 6, Thijs 4, Jasper 2,Caitlin 4.

23 januari – U14 wint uit tegen Blue Stars met 34-44

Anders dan de uitslag doet vermoeden was het geen makkelijke wedstrijd voor onze U14. We speelden niet goed en zowel verdedigend als aanvallend lieten we steken vallen.

Deze wedstrijd kende maar één winnaar en dat was Alex. Offensief en defensief was hij de enige die een duidelijke plus had. De overige Sea Devils spelers waren niet echt bij de les. Vaak te laat, passes die niet aankwamen en de looplijnen werden niet benut.

Alleen in het 3e kwart was iedereen op zijn post en deed wat er gedaan moest worden namelijk basketballen. Had iedereen zijn taken iets beter uitgevoerd dan was de uitslag veel hoger uitgevallen.

Dus op de training goed luisteren en oefenen en in de wedstrijd uitvoeren!!!!
Scores: Pelle 4, Jasper 4, Luna, 6 Caitlin 4, Alex de rest (30 dus)

28 november – U14 leeft zich uit

Tegen Alkmaar Guardians liep het allemaal lekker.
De verdediging stond als een huis en de scores werden keurig verdeeld over de 4 kwarten. Iedereen speelde prima zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht.

Met name Pelle was in de verdediging ijzersterk. Hij moest de beste speler van Alkmaar
het moeilijk maken en dat deed hij met verve.

1e kwart 2 – 15
2e 6 -15
3e 6-20
4e 2-23

Scores: Luna 4, Savan 2, Kevin 6, Pelle 6, Thijs 16, Alex 19, Caitlin 20

14 november – U14 Sea Devils wint van Spaarndam.

Met Spaarndam, een echt basketbaldorp, weet je het nooit. Altijd wel enkele echt goede spelers die het balletje kunnen raken. Dat was deze zaterdag ook weer het geval. Hun nr. 5, een kleine, felle en zeer bewegelijke guard was het 1e kwart moeilijk af te stoppen.

Verdedigend had Sea Devils het in het 1e kwart dan ook knap lastig. Aanvallend liep het wel goed met een mooie openingsscore van Savan. Stand 14- 10 . Het 2e kwart was eigenlijk een kopie van het eerste. Aanvallend goed maar in de verdediging lieten we steken vallen. Dit kwart kwamen Alex en Luna op toeren en tevens pikte Jasper en Kevin hun puntjes mee. Rust 27- 19.

Het 3e had met name Alex er zin in ( 16 punten) en ook Caitlin liet haar schotje weer zien. Tevens scoorde Jasper nog even een verre 3-punter. Nr 5 werd dit kwart goed gedekt door Pelle. Sea Devils scoorde maar liefst 24 punten in dit kwart. Je zou denken dan doe je het 4e kwart het iets rustiger aan maar we hadden er zin.

Dit laatste kwart was met name voor Luna (9 punten) en Thijs (8 punten) en ook Stan, Jasper en Caitlin pakte hun puntjes. Eindstand 79 -48.

Conclusie: aanvallend top maar verdedigen kan beter.

Punten : Alex 27, Luna, 21, Caitlin 8, Thijs 8, Japser 7, Stan 4, Kevin 2, Savan 2.

7 november – Laatste kwart net te veel voor onze U14

Weer had onze tegenstander spelers die een stuk groter en zwaarder waren dan onze U14, waar halen de andere verenigingen ze vandaan (marktplaats?). Zoals altijd begonnen we wat slapjes en dat zorgde al snel voor scores van de tegenstander Mapleleaves die hun lange spelers goed gebruikte. 6 -10 dit kwart.

Tandje erbij zei de coach en dat gebeurde. We kregen meer grip op de wedstrijd. Rebounds gingen beter breaks liepen goed en we bleven dit kwart prima aanhaken. Dit kwart 8-8 . Dus rust 14-18 achter.

Het 3e kwart was voor Sea Devils en eigenlijk voor Luna. De lange spelers van Mapleleaves hadden het al moeilijk tegen deze dame en nu pakte Luna werkelijk alles. En dat niet alleen ook haar schoten vielen.
2 driepunters in 1 kwart is echt geweldig. Door het spel van Luna gingen de andere spelers ook beter spelen en we wonnen dit 3e kwart dan ook met 14-9 en stonden dus 1 punt voor.

De coach van Mapleleaves begon zich zorgen te maken. Het 4e kwart begon niet slecht met een mooie score van Caitlin. Maar het 3e kwart had teveel kracht gekost en de lange spelers van Heemskerk profiteerden hier optimaal van. Castricum liep achter de feiten aan en kon dus niet voorkomen dat eruit eindelijk met 30-39 verloren werd.

Scores: Alex 6, Luna 16, Caitlin 2, Thijs 4 en Jasper 2.
Vrije worpen 5 – 0 Moet beter!

31 oktober – U14 kan 2e helft niet meer volgen.

Afgelopen zaterdag moest onze U14 tegen Christofoor uit Badhoevedorp. Deze ploeg stond ongeslagen strak boven aan dus het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden voor ons team. Het 1e kwart begon hoopvol. We bleven in het spoor en eigenlijk was er van veel krachtverschil geen sprake. Ze waren met name fysiek sterker en langer maar we hielden knap vol. Slechts 6 puntjes verschil.

Tijdens het 2e kwart begonnen we nog beter te verdedigen en te spelen en het verschil liep slechts met 3 punten op.

Na de rust waren we, ondanks de waarschuwing van de coach, niet bij de les en in de 1e minuut lieten we het gelijk liggen door stom balverlies. Onze tegenstander scoorde 6 punten op rij. Ons nivo zakte met de minuut en Christofoor maakte daar met hun lange mensen goed gebruik van. Het verschil liep op tot 23 punten.

Het 4e kwart kwamen we verdedigend weer redelijk uit de verf maar het scoren haperde. Eindstand 55- 26. Komende zaterdag tegen Mapleleaves nieuwe kansen.

Scores: Alex 12, Caitlin 4, Luna 8 en Savan 2

3 oktober – U14 mix wint opnieuw!

Ook de Challengers vond haar Waterloo bij de Sea Devils in Castricum. We begonnen net als donderdag sterk in de aanval. De juiste lay-up en goede passing zorgde voor een 12-8 voorsprong op het bord. Het 2e kwart werd deze lijn voorgezet en verdedigend werd en nog beter gespeeld. De tegenstander kon de bal bijna niet kwijt door de goede en felle dekking van onze spelers. Onze tegenstander kwam niet verder dan 4 punten maar Sea Devils wist er 12 te maken. Rust 24-12.

Ook is het 3e kwart was Sea Devils aanvallend goed bezig alleen de verdediging werd slapper. We liepen eigenlijk al met ons hoofd in de wolken de overwinning te vieren en dit gaf de kans aan onze tegenstander om dichterbij te komen. Challengers scoorde 9 punten en Sea Devils 13.

De negatieve spiraal kon in het 4e kwart niet worden omgebogen. Foute passes weinig en weinig tot geen concentratie in de verdediging gaf de Challengers de kans om dichterbij te komen. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg om de partij winnend af te sluiten. 43 – 33.

Scores: Alex 16, Luna 7, Savan 4, Pelle 6, Jasper 4 en Caitlin 6.

1 oktober – U14 mix eerste zege is een feit.

In een nieuwe samenstelling moest onze U14 afgelopen donderdagavond aantreden tegen HBC . Met 3 nieuwe en nog onervaren ballers bleek ons team goed opgewassen te zijn tegen de Heerhugowaarders. We kwamen sterk uit de startblokken het eerste kwart, met 4 scores op rij door Alex. Tevens pakte Caitlin en Jasper hun puntjes. Verdedigend stond het als een huis en met name de rebound kwaliteiten van Luna bewezen zich. Alsof de bal van goud was!

Het tweede kwart namen we gas terug en wisselde lekker door. Hierdoor kwam HBC iets terug maar de ruime voorsprong kwam met rust niet in gevaar.

Het 3e kwart waren we met name verdedigend bijzonder sterk. We gunde de tegenstander geen enkel punt maar zelf scoorde Sea Devils maar liefst 18 punten. Ook het samenspel verliep naar wens. Leuke passes en snelle balhandling. Het 4e kwart speelde we lekker door en bouwde de voorsprong verder uit.

Eindstand 19 – 48 in het voordeel van Sea Devils.
Scores: Alex 16, Caitlin 8, Luna 6, Kevin 6, Jasper 4, Savan 4, Stan 2, Thijs 2.

 

——

Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de u14 mix pagina? Mail de webmaster!