Seizoen 2015-2016: U18 Jongens

Spelers Via basketball.nl Historie
Rory Bakker Programma 2014-2015
Dave Cretier Uitslagen 2013-2014 (geen)
Gustavo Dorner Stand 2012‑2013 (u18/20)
Rick Limmen 2011-2012
Davey Mulder
Quinten Twisk
Luuk Voebel
Julius Warburg
J. Warburg (trainend lid)
Trainer/coach:
Joris van der Meer
Daan Boske

20 februari – Racing Beverwijk thuis

Zaterdag 20 februari speelden wij tegen Beverwijk, waar wij al eerder tegen hebben gespeeld maar iedere keer verloren. Een slecht vooruitzicht met maar 5 spelers en Mark die een halve wedstrijd kon blijven. Gelukkig kwam er nog een man bij en kon Mark de hele wedstrijd blijven. We hadden nu 7 man voor de hele wedstrijd.

Het eerste kwart begon met 4 vrije worpen voor nummer 6 van Beverwijk. Het kwart liepen we gelijk op, met Mark die de ballen er makkelijk in gooide. We eindigde dit kwart met een voorsprong. 11 – 9 voor Sea Devils.

Het tweede kwart begon met een prachtige driepunter van de enige echte Dave Cretier. Deze werd gecounterd met een driepunter van nummer 40 van Beverwijk. We gingen weer verder gelijk op maar wij vergrootten onze voorsprong met 1 punt. De eindstand van de eerste helft was 20 – 17 voor Sea Devils.

Het derde kwart begon met twee prachtige vrije worpen van Quinten. Het eerste gedeelte van het kwart was in ons voordeel en we liepen uit tot 26 – 19. Helaas vocht Beverwijk hard terug en kwamen ze hard terug in het tweede gedeelte van dit kwart. Ze brachten voor het einde van kwart 3 de score terug naar 28 – 27 voor Sea Devils.

Het vierde en laatste kwart liepen we aan het begin nog gelijk op, 30 – 30, 32 – 32, hier kwam een einde aan tegen het einde toen wij de score opkrikten naar 41 punten. We eindigden het laatste kwart en de wedstrijd met een score van 43 – 37 voor Sea Devils. Nog een winst voor de jongens van de U18!

13 februari – The Lions thuis

We begonnen de wedstrijd met een man-to-man verdediging, omdat we met 7 genoeg wissels hadden om dat een hele wedstrijd vol te houden. Het ging redelijk, we scoorden een paar punten, maar we besloten zone te gaan verdedigen omdat we een paar punten tegen kregen. Hierdoor ging het wat beter, maar we eindigden het eerste kwart toch met en achterstand van 8-14.

Het tweede kwart ging goed, de tegenstander kon niet door onze verdediging komen, en wij kwamen op voorsprong. De tegenstander maakte ook nog een paar punten, maar wij waren duidelijk sterker dit kwart. Aan het einde van het kwart stond het 24-20.

In het derde kwart probeerde de tegenpartij een zoneverdediging, maar wij probeerden een overloadsysteem die heel erg goed werkte. Het ging de tegenstander helaas ook beter af dan het vorige kwart, maar aan het einde van het kwart stonden wij voor met 39-31.

Ook in het laatste kwart ging het vrij gelijk op, maar omdat onze voorsprong groot genoeg was, wonnen wij de wedstrijd met 52-46.

16 januari – KTC uit

Zaterdagmiddag 16 januari verzamelden wij bij de Bloemen om uit te spelen tegen KTC in Overveen. Toen de wedstrijd begon, startten wij meteen met een zone-verdediging. Dit hielden wij goed vol en de verdediging zat goed in elkaar, de tegenstander scoorde immers weinig. Helaas ging de aanval bij ons slecht, in de vierde minuut kwam pas de eerste score door middel van vrije worpen. De rest van het kwart verliep met een sterke verdediging en een slappe aanval. De eindstand voor het eerste kwart was 9 – 3 voor Overveen.

Het tweede kwart kwamen we wat meer op gang, zoals gewoonlijk, we scoorden meer punten en de verdediging bleef stevig staan. Er werden hier en daar misschien iets te veel fouten gemaakt door de middelste man van de zone, waardoor Gustavo aan het einde van het tweede kwart al 3 fouten had. We kwamen in het tweede kwart redelijk terug en daarom was de eindstand van dit kwart 17 – 13 voor Overveen.

Het derde kwart begon met twee goede aanvallen van KTC, nummer vijf van KTC bleef zijn weg door de zone vinden naar een vrij schot. Gelukkig kwam onze nummer vijf, Dave, terug met twee schoten en bracht hij het weer wat bij elkaar. Daarna zakte de verdediging een beetje in en kreeg de tegenstander meer kansen om te schieten. Hierdoor eindigde het derde kwart met de eindstand 31 – 23 voor Overveen.

Het laatste kwart was het kwart waar de meeste fouten werden gemaakt. Gustavo kreeg zijn laatste twee fouten en moest naar de bank. Veel van onze vrije worpen miste waardoor we van de acht schoten maar drie raakte. Helaas kregen de tegenstanders nog veel kansen om te schieten. Daarom eindigde het laatste kwart met een eindstand van 42 – 34 voor Overveen, ook meteen de eindstand van de wedstrijd.

7 november – The Sea Devils U18 – Apollo U18-4

1e kwart
We begonnen niet zo goed in het 1e kwart. Wij scoorden geen enkel punt en Apollo ging maar lekker door. Na de eerste 5 minuten begonnen wij met een zone-verdediging vanaf dat moment heeft Apollo maar 1 keer kunnen scoren maar wij hadden nog steeds niet. We hebben in de laatste minuut van het eerste kwart toch nog 1 keer kunnen scoren.

We eindigden het eerste kwart met een stand van 2-17

2e kwart
Het 2e kwart ging al beter dan dat het eerste kwart ging tot aan de helft van het 2e kwart scoorden wij meer dan dat zij deden. Daarna ging het weer helemaal fout wij hebben niets gescoord na de 6e minuut.

Dat heeft het 2e kwart op een eindstand van 12-32 gebracht.

3e kwart
Nu moesten we echt iets gaan doen wouden we nog een kans hebben. Deze kans pakten we ook aardig goed. Wij hebben Apollo maar 4 keer laten scoren en wij zelf hebben 11 keer kunnen scoren dit bracht ons weer een stuk dichter bij Apollo.

Daarmee hebben wij dit kwart op een eindstand van 34-41 kunnen brengen.

4e kwart
We hadden nog een goeie kans om te winnen dus daar gingen we ons best voor doen. Het lukte ons de eerste 5 minuten van het 4e kwart niet om te scoren. De focus was een beetje weg. Het is ons ook niet gelukt om nog een aantal keer te scoren om de winst te pakken.

We hebben deze wedstrijd daarmee afgesloten met een score van 39-46.

Scores: Julius 2, Gustafo 14, Davey 0, Rick 1, Dave 15, Luuk 4, Rorry 1, Quinten 2

17 oktober – Sea Devils tegen B.V. Hoofddorp

Wij begonnen de wedstrijd van 17 oktober met een volledig team en vol goede moed. Dat zag je duidelijk terug in de eerste 8 minuten van het eerste kwart, we liepen uit tot 10 – 2 voor de Sea Devils natuurlijk. De tegenstander vroeg een time out aan om hun team op orde te krijgen en dat deden ze goed, want in de laatste 2 minuten van het eerste kwart trokken ze het op naar 10 – 6 voor de Sea Devils.

Het tweede kwart begon met de zelfde opstelling als in de laatste 2 minuten van het eerste kwart. We gingen gelijk op en er werden veel vrije worpen gegeven door de enige scheids aanwezig. Helaas eindigde dit kwart met een voorsprong van de tegenstander; 21 – 19 voor Hoofddorp.

In het begin van het derde kwart gingen we nog redelijk gelijk op, tot de vijfde minuut bleef de stand nog redelijk gelijk; 25 – 22 voor Hoofddorp. Helaas verzwakte onze verdediging en werden al hun aanvallen succesvol en daarentegen weerden ze de onze af. Aan het einde van het derde kwart was de stand 35 – 23 voor Hoofddorp.

Het vierde kwart versterkten wij onze verdediging weer en kwamen onze aanvallen weer in de buurt van de basket. Helaas waren er voor al onze scores, 2 scores tegen. De verdediging stortte af en toe in en dit gaf de tegenstanders veel kansen door het midden. Het vierde en het laatste kwart eindigde met een stand van 49 – 31 voor Hoofddorp.

Dit concludeerde dan ook de wedstrijd, de Sea Devils hadden verloren.

3 oktober – The Sea Devils U18 J1 – Alkmaar Guardians U18 J1

De wedstrijd tegen de nummer 1 we hadden er zin in. Het eerste wat opviel was dat ze allemaal wat langer waren dan wij dus beloofde dat al wat.

We begonnen niet slecht met een mooie 3 punter van Gustavo wat ons toen om een stand van 3-2 bracht we wisten we kunnen dit winnen maar het wordt niet makkelijk. Aan het eind van het eerste kwart was de stand 5-12 voor de Guardians.

Het 2e kwart ging het geleidelijk verder en we hebben wat meer gescoord maar toch liepen ze nog wat uit. Aan het eind van het 2e kwart was de stand 14-26 voor de Guardians.

3e kwart rust gehad we konden er weer tegen aan al ging het niet zo goed als gehoopt. We hebben 7 minuten lang geen punt kunnen scoren. Totaal hebben wij maar 3 punten gemaakt in het 3e kwart. Eind 3e kwart was de stand 17-39 voor de Guardians.

4e kwart t was nu of nooit. We hadden ons best gedaan maar toch waren ze beter, groter en sterker dan wij waren. Het is een stand van 24-50 geworden. Uiteindelijk een mooie wedstrijd gespeeld tegen de nummer 1.’

Dave

Verslag U18 19 september – Windmills 1 thuis

We kwamen aan in de sporthal met vijf man en zonder coach. Onze zesde man, Gustavo, was net als onze tegenstander laat omdat er een ongeluk was gebeurd op de route. We zagen toevallig Cees, en hij vond het goed om voor ons te coachen.

Omdat wij maar met vijf man waren en de tegenstander met zes, besloot Cees ons zone te laten verdedigen, iets wat we nog niet eerder hadden gespeeld. Maar ondanks dat, lukte het vrij goed en de aanval ging ook redelijk. Aan het einde van het kwart stond het daarom 20-11 in ons voordeel.

Het tweede kwart ging een stuk minder goed. We werden wat slordiger in zowel de aanval als de verdediging, en dit betekende dat de tegenstander de score bijna gelijkmaakte. De stand was aan het einde van dit kwart 25-23.

In het derde kwart kwam Gustavo erbij. Doordat we net de rust achter de rug hadden en ook konden wisselen van spelers, ging het dit kwart een stuk beter. We lieper weer uit op de tegenstander, en aan het einde van het kwart stond het 41-30.

Ondanks een wat slordig begin aan het laatste kwart, bleven we toch voorstaan. Toen het einde in zicht was, gingen we een stuk rustiger spelen, waardoor we toch nog wat punten scoorden. Ook in de verdediging gingen we geordender te werk en daarom liepen we weer wat verder uit op de tegenstander. Eindstand: 54-39.

 

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de U18 jongens pagina? Mail de webmaster!