Seizoen 2016-2017: Dames 1

Speelsters Via basketball.nl Historie
Brigiet Bakker Programma 2015-2016
Marike Balster Uitslagen 2014-2015
Wilma Beukers Stand 2013-2014
Marijke Bosker 2012-2013
Annet Haan 2011-2012
Sandra Sinjewel 2010-2011
Marijke Teunis 2009-2010
Sandra Verburg 2008-2009
2007-2008
2006-2007
2005-2006
Coach 2004-2005
Sandra Sinjewel 2003-2004

Sandra S, Annet, Marike, Wilma, Brigiet
Sandra V, Marijke T, Marijke B, Jolanda, Rona

Windmills  U.S.
4
Guard.
2
 BVA
3
Apollo
2
O.G.
2
Hoppers Vol. Schr. Akr.
2
Lisse
Thuis x x x o x x x o o
Uit x o  o o x o o o o

[x=winst, o=verlies]

8 april 2017 – Sea Devils ds 1 – BV Lisse ds 1

Laatste wedstrijd van het seizoen en dan ook nog tegen de kampioen.!

Helaas had Jolanda een gescheurde wenkbrauw overgehouden aan een wedstrijd met dames 2, dus zij kon ons aanmoedigen, samen met Marijke B, Meike en ons thuispubliek.

Laatste wedstrijd van het seizoen, maar ook echt laatste wedstrijd voor een aantal van ons: Marike stopt na meer dan 40 jaar basketballen, Marijke B kampt nog steeds met een vervelende rugblessure, Sandra S (coach) stopt na 5 jaar haar bezieling in ons team te hebben gelegd en ook ik gooi de handdoek (weer) in de ring. Het lichaam wil niet meer zoals ik dat wil.

Toch nog de wedstrijd spelen. Vorige keer nipt verloren met 2 punten, maar Lisse is op volle sterkte. We proberen het aan alle kanten, het lukt soms fantastisch, maar we lijden ook balverlies. Het maakt niet meer uit, zij zijn kampioen en wij eindigen op plaats 6, nog net in het linkerrijtje.

De avond werd afgesloten in de kantine onder het genot van heerlijke Portugese zoetheden (bedankt Hans) en een drankje..
Iedereen bedankt voor al die mooie, leuke, gezellige jaren. We gaan elkaar zeker missen; in het veld maar niet daarbuiten.
Gelukkig hadden we zondag met het team ter afsluiting al weer een geweldige wijnproeverij bij Jolanda en Sandra.

Het gaat jullie goed.

Nog even voor de statistieken:
Kwartstanden: 13 – 15, 11 – 5, 8 – 18, 6 – 13
Scores: Annet – 13, Marike – 10, Marijke T – 6, Rona – 5, Sandra en Wilma – 2

25 maart 2017 – SD dames 1 – Schrobbelaar DS 1

Een nare herinnering aan de uitwedstrijd waarbij wij de wedstrijd wilden staken vanwege het gevaarlijke spel van de tegenstander. Vanavond de thuiswedstrijd. We zijn op volle sterkte en ook Schrobbelaar is met 8.

N.a.v. die vorige wedstrijd vanavond onder leiding van 2 bondsscheidsen.

In de eerste minuten is de toon gezet. De scheidsen houden de wedstrijd kort en strak. Schrobbelaar is hier denk ik niet aan gewend en een speelster verlaat het veld omdat ze ‘hier geen zin in heeft’.

Het heeft z’n weerga op hun team want na 5 minuten is het al 9 – 0 voor ons. Het eerste kwart gaat lekker, we omspelen de man-to-man van Schrobbelaar goed en na het eerste kwart is het 13 – 7.

Het 2e kwart hetzelfde. Beide m-t-m, maar wij worden wat slordiger en verliezen af en toe de bal. Ook hebben we de aanvalsrebound niet waardoor we snelle breaks om de oren krijgen : 22 – 18 rust.

Het 3e kwart begonnen met een zone en ook Schrobbelaar staat zone. Het is even aanpassen (vorige week bij Volendam lukte het niet) maar door veel te passen en rond te spelen krijgen we de bal daar waar hij moet zijn. Onze verdediging zit potdicht, we praten lekker met elkaar en vangen elkaar goed op, geven de vrouw goed over. Schrobbelaar speelt veel toneel, geeft ons de schuld dat wij in de weg staan (goed blok Marike) en is het zeker niet eens met ons arbitrale duo. Dit blijkt ook wel uit de score in dit kwart: 14 – 2 en 36 – 20 na 3 kwarten.

Het 4e kwart standhouden, de f-c-p omspelen en blijven scoren. Schrobbelaar tracht nog een m-t-m, maar wij weten Jolanda lekker te vinden (10 punten in dit kwart). We spelen de tijd uit, blijven wel de bal op de vrije man spelen om te scoren en met 48 – 29 gaan wij tevreden en voldaan het veld af.

Lekkere wedstrijd en heerlijke teamprestatie. Ron en Tjalling, nogmaals onze dank.
Laat de volgende wedstrijd maar komen!

Kwartstanden: 13 – 7, 9 – 11, 14 – 2, 12 – 9
Scores: Jolanda – 17, Marijke T – 10, Marike – 9, Annet – 6 (lekker 3-pnts), Rona – 4 (ook een 3-pnt), Brigiet – 2

16 maart 2017 – Volendam ds 1 – Sea Devils ds 1

Op donderdagavond, ja je leest het goed, stond genoemde wedstrijd gepland. We hadden er een middagje en avond van willen maken, maar de agenda’s bleken toch te vol! Dan maar alleen de wedstrijd, helemaal in Volendam. Wij met 8 en Volendam ook. Vorige keer nipt met 1 punt gewonnen, wordt dus weer lastig.

We komen moeizaam uit de blokken, kunnen elkaar niet helemaal vinden en de verdediging van VD zit goed in elkaar : 11 – 8.

Het 2e kwart wordt er niet beter op, ballen worden weggegooid, scores niet gemaakt en in de verdediging is het lastig VD tegen te houden: 22-18.

De rest van de wedstrijd eenzelfde beeld. VD dribbelt er lekker op los en wij lopen achter de feiten (de meisjes met de bal) aan. Het arbitrale duo ‘gunt’ ons nog een keer de bal, maar we weten het deze avond niet te maken: 41 – 36. Dat heb je met die midweekse wedstrijden. En de muntjes voor het licht in de douche waren ook op.

Achteraf heb ik helemaal geen bord Volendam gezien maar alleen Edam! Hebben we wel de juiste wedstrijd gespeeld (haha).

Kwartstanden: 11 – 8, 11 – 10, 13 – 9, 6 – 8.
Scores: Marijke T – 11, Jolanda – 10, Sandra – 6, Rona – 4, Brigiet en Wilma – 2, Annet – 1

11 maart 2017 – Sea Devils D1 – Hoppers D1

Na de lekkere, maar rommelige overwinning tegen Haarlem vorige week, wil Sea Devils graag door gaan met deze winstpartijen. Rona is weer hersteld genoeg om mee te doen, dus met acht dames van Sea Devils wordt de strijd gestart tegen de acht dames van Hoppers; zij alleen zonder coach. Uit werd verloren met maar 2 punten, dus alles is mogelijk.

De wedstrijd begint met een felle man-to-man aan beide kanten en even aftasten wie wat en waarom. Hoppers scoort eerst, maar vanaf de 3e minuut gaat Sea Devils los. Jolanda maakt de meeste punten, maar doordat Annet, Marike, Brigiet en Marijke ook scoren, weet Hoppers niet meer hoe ze moeten verdedigen. Hoppers scoort nog wel een 3-punter en twee scores aan het eind van het kwart, maar een eerste voorsprong van 20-10 staat op het scorebord.

Het tweede kwart verandert Hoppers van verdediging en gaat de wedstrijd meer gelijk op. Er wordt hard gewerkt aan beide kanten, de aanvallen volgens elkaar snel op, dus het is flink rennen voor iedereen. Sea Devils speelt goed samen. De aanvallen worden goed uit gespeeld totdat er een goede kans ontstaat en zo ontstaat er zelfs een voorsprong van 32-15. In de laatste minuten van het kwart komt Hoppers weer met een 3-punter en twee snelle scores, zodat we de rust met 34-22 in gaan.

Het derde kwart besluit ook Sea Devils van verdediging te wisselen, om de gevaarlijke 3-puntsschutters nog beter tegen te houden. In de aanval worden veel fouten gemaakt door Hoppers en mag Sea Devils regelmatig op de vrije worplijn aantreden. De vrije worpen worden niet allemaal benut, maar genoeg om de voorsprong vast te houden en zelfs weer met 2 punten te vergroten. Marijke is overal in de rebound en Hoppers wordt er moe van. Na het 3e kwart staat het 43-29.

Voor het laatste kwart is er vertrouwen dat het gaat lukken. Het lukt Sea Devils goed om de veel scorende tegenstanders uit de wedstrijd te houden, waardoor Hoppers zeer moeizaam tot scoren komt. Ook bij Sea Devils stagneren de scores even en worden er slordige passes gegeven, maar vanaf de 6e minuut herpakt Sea Devils zich weer. Achter elkaar wordt naar de basket gegaan met een score of vrije worpen tot gevolg. Het kwart eindigt gelijk, maar de eindstand is 53-39.

Scores worden gemaakt door: Annet – 6, Jolanda – 22!, Marijke T. -10, Brigiet – 2, Sandra – 5 en Marike – 8.

Onze Gezellen ds 2 – Sea Devils ds 1

“Een mooie handbaluitslag!”

Zaterdagavond laat naar Haarlem, niet onze sterkste kant zo laat, maar we gaan ervoor. We willen winnen.

We zijn met 7, Rona is nog ziek en Marijke B nog steeds geblesseerd.

Een matige start waarin het niet lukt om te scoren. Het is zwaar, we komen niet vooruit, maar gelukkig de tegenstander ook niet. Er wordt veel gemist, maar we spelen wel goeie aanvallen en staan sterk te verdedigen: 4 – 8.

Het 2e kwart hetzelfde, sterke verdediging maar de ballen willen er niet in. We krijgen toch echt wel kansen, vrije mensen worden gevonden, maar weer zit het niet mee. We staan dit kwart veel aan de vrije worplijn en dat brengt ons tot 10 – 15 in de rust.

Het 3e kwart komt OG beter in het spel en wij laten het een beetje inzakken. Na een toespraak van de coach herpakken we ons om de ‘schade’ beperkt te houden: 21 – 22.

Als we willen winnen moeten we het nu doen. We doen er dan ook een schepje bovenop. Alleen vrije mensen aanspelen en de basket zoeken. Er worden veel fouten gemaakt door OG wat weer resulteert in vrije worpen. Strakke verdedigingen met mooie steals en OG wat steeds bozer wordt omdat wij er lekker tussen zitten.

Gelukkig weten wij nu een paar mooie scores af te dwingen en met nog 2 minuten te gaan staan we 7 punten voor. OG gaat er fel op zitten om de bal te bemachtigen, maar de scheidsen fluiten goed en weer vrije worpen. Het wordt nog even spannend (28 – 31), maar we weten onder de druk uit te komen en Annet schiet ons naar een niet meer te overbruggen stand met nog 15 seconden te gaan: 30 – 35!

Het gaat gelukkig om de winst, goed teamwerk en mooie afsluiting van een zware avond.
(Het staat nu 1 – 1 in de ‘zussenstrijd’: Marijke T (SD) tegenover Laurien T (OG)).

Kwartstanden: 4-8, 6-7, 11-7, 9-13
Vrije worpen: 13 uit 26
Scores: Jolanda – 14, Marijke T – 8, Sandra – 7, Annet – 3, Brigiet – 2, Wilma – 1

4 februari 2017 – Alkmaar ds 2 – Sea Devils ds 1

En we hadden er zo’n zin in.

Met 6 dames (4 centers, 1 guard en 1 forward) afgereisd naar Alkmaar. Annet in Marokko, Marijke B en Rona nog steeds geblesseerd. Roeien met de riemen die we hebben.

Er werd goed gefloten en al snel stonden we aan de vrije worplijn. Bij Alkmaar duurde het even voordat er gescoord werd, maar toen kwamen ze op gang. Van die kleine snelle jonge dames. En ze verdedigden erg op de vrouw, daar kunnen wij niet zo goed tegen, zeker niet als je center bent en dan ook nog de bal moet opbrengen, althans in mijn geval. Aanbieden op andere plaatsen dan je gewend bent: 14 – 10.

Het 2e kwart ging gelijk op alhoewel we Alkmaar de eerste 6 minuten afhielden van scoren en Jolanda bij ons aangespeelt kon worden. Met 1 punt verschil gingen we de rust in: 20 – 19.

Na rust eenzelfde beeld, maar nu wisten wij de eerste 6 minuten niet te scoren en Alkmaar weer wel. We stonden weer diverse keren aan de vrije worplijn en na het 3e kwart stonden we nog steeds 1 punt achter: 31 – 30.

Het laatste kwart werd er weer 1 van vrije worpen en proberen Alkmaar tegen te houden. Met nog 1,5 minuut te gaan en 1 punt voor lukte het Alkmaar toch weer om na 4 minuten niet te scoren, wel de basket te vinden. Marike kreeg nog 2 vrije worpen en miste, nog een frutselbal van Alkmaar raak en 2 vrijeworpen, waarvan 1 raak: 2 punten achter.

In de laatste seconde probeerde Marijke T. nog te scoren maar dit werd haar door 2 speelsters belet. Helaas zag de scheids in deze fase van de strijd daar geen fout in, alhoewel de bal een hele andere kant op ging dan de poging. Er werd geprotesteerd maar de scheids was niet te vermurwen, afgelopen: 43 – 41. Het lag natuurlijk niet aan die laatste bal, maar op dat moment even wel…

En we hadden er zo’n zin in om te winnen en in de poule een beetje afstand te nemen van de middenmoot.

Volgende week dan maar weer J!

Kwartstanden: 14-10, 6-9, 11-11, 12-11Vrije worpen: 15 uit 25
Scores: Jolanda – 24, Marike – 11, Brigiet en Marijke T. – 3

28 januari 2017 – Sea Devils 1 – US 4

Eindelijk weer eens in onze oude vertrouwde zaal; en hoe!
US met 9 dames en wij met 7. Rona en Marijke B. nog steeds niet hersteld. We gaan ervoor.

Vorige keer verloren; we verwachtten felle tegenstand, maar dit bleef in het eerste kwart uit. De m-t-m werd goed uitgespeeld en onze m-t-m stond redelijk. Jolanda was vanaf het begin hot en daar hebben we de hele wedstrijd goed gebruik van gemaakt: 17 – 9.

Het 2e kwart eenzelfde beeld, vrije mensen, goed inlopen, sterk verdedigend en zeer goed samenspel: 32 – 18.

Deze wedstrijd maar weer eens winnen.

Maar de yell van US: ‘pakken wat je pakken kan’, begon ons parten te spelen in het 3e kwart:. En ze deden het. US verdedigde fel op de man en wij waren de weg een beetje kwijt. Niets lukte meer en US naderde to 5 punten: 37 – 32. Het zou toch niet weer gebeuren!

We bleven het 4e kwart weer goed bij de les, dribbelden goed langs de verdedigen, hadden lange aanvallen en wij verdedigden zeer fanatiek. De ballen op Marijke T. en Jolanda en wat regelmatig in zaal 3 niet lukte, lukte nu wel: de ballen vielen!

Geconcentreerd de wedstrijd uitspelen en blijven scoren. Met 15 punten op rij door Jolanda in het laatste kwart werd de wedstrijd winnend afgesloten: 55 – 40.

Een goeie pot, een lekkere zaal, eindelijk veel publiek; wat wil je nog meer.

Kwartstanden: 17 – 9, 15 – 9, 5 – 14, 18 – 8.
Vrije worpen: 13 uit 23.
Scores: Jolanda – 34 (!!!), Marijke T. – 10, Marike – 7, Brigiet – 2, Sandra en Wilma – 1 (de ‘ouwetjes’ doen het nog goed tegen de studenten uit Amsterdam!).

Zaterdag vol vertrouwen op naar Alkmaar.

21 januari 2017 – Sea Devils ds 1 – Windmills ds 1

De 2e helft van de competitie is al weer van start gegaan, dus de returnwedstrijden worden gespeeld. Afgelopen zaterdag in een ‘afgeladen’ zaal 3 begonnen we vol goede moed tegen Windmills.

Marijke B mag nog steeds niet basketballen en Rona had een ski-blessure opgelopen. 7 Dames aan de start (gem. leeftijd 49) tegenover ‘de jeugd’.

Even wennen aan elkaar en proberen de bal erin te gooien. Na 3 minuten lukte dit; Jolanda nam het voortouw tegen een m-t-m en wij begonnen aan een zone. Dit was de vorige wedstrijd tegen hen goed bevallen. Inmiddels had Brigiet een onbedoelde kopstoot ontvangen en verliet het veld, de zaal, zelfs Castricum om zich in het ziekenhuis te laten behandelen tegen een langlopende bloedneus: 11 – 3.

Het 2e kwart weer een goede zoneverdediging en wij vonden de vrije mensen, die goed kwamen inlopen. Jo was hot en het spel liep lekker, alhoewel de tegenstander wel liep te mopperen dat wij onsportief waren: “WIJ”!!! Rust: 28 – 11.

Het 3e kwart werd iets anders. We kregen een zone tegen waar wij niet helemaal goed mee omgingen. Er werd niet gerebound en de bal kwam bij hele snelle dames van Windmills, die allerlei breaks om ons heen liepen. Gelukkig werden er in de time-out even de puntjes op de i gezet en konden Jolanda, maar vooral Sandra, van de kop af lekker raak schieten: 40 – 25.

Het laatste kwart standhouden en de bal erin blijven gooien. De verdediging zat potdicht en Windmills kon niet meer inlopen: 49 – 33.

Een solide wedstrijd met weer eens ouderwets mooie aanvallen en goed verdedigend werk. Applaus voor onszelf. Volgend weekend weer!

Kwartstanden: 11 – 3, 17 – 8, 12 – 14, 9 – 8
Scores: Jolanda 21, Sandra 12, Marijke T 7, Wilma 4, Marike 3, Annet 2.

17 december 2016 – BV Lisse ds 1 – Sea Devils ds 1

We hadden er zin in. Laatste wedstrijd van het jaar tegen de nummer 1 op dit moment in een mooie nieuwe sporthal in Lisse met een prachtig ondergrondse vrije parkeergarage.

Lisse met 7, wij met 8. Helaas zonder Rona (ziek) Marijke T (vakantie), Marijke B (geblesseerd) en ik ook niet in goede doen. Gelukkig hadden we versterking van Liset en Sara (nogmaals dank).

Een goede start van ons: we konden dit keer de basket goed vinden, vrije mensen werden gezocht en 6 van onze dames wisten te scoren. Verdedigend was het nog wat zoeken en we hadden moeite om nr. 8 van Lisse te verdedigen. Het was een ‘springinhetveldje’ die overal was en met de bal direct naar de basket ging. Ze scoorde dan ook al 12 punten in het eerste kwart. Daar moeten we dus wat aan doen.

Het 2e kwart was moeizaam aan beide kanten. De verdediging was goed maar wij konden de bal in de aanval niet kwijt, verloren hem soms en we misten te veel kansen.

Gelukkig gingen we wel met 22 – 25 de rust in.

Het 3e kwart was er toch weer net zo een als het 2e, goed verdedigen en weinig scoren. Nr. 8 was niet meer op dreef, maar wel weer een nieuwe snelle dame met nr. 14. Die zat er vervelend tussen, maar Annet liet haar niet gaan en zat dicht op haar lip. Toch konden we niet voorkomen dat deze dame een paar cruciale ballen stal in het 4e kwart en het weer een wedstrijd werd op het puntje van de bank!

Het ging er om spannen en met een voorsprong van 2 punten en nog 2 minuten te gaan probeerden we de bal rond te spelen.

De scheidsen hadden eindelijk door dat je op je fluitje kon blazen en dat er geluid uit kwam, maar dit hielp ons niet. Er ware rare beslissingen of helemaal geen. Jolanda werd op de huid gezeten maar kreeg geen fout mee en zo kon het gebeuren dat Lisse de bal had een snelle aanval maakte en in de laatste seconde een 3-punter erin gooide, waardoor wij weer met 2 punten verloren 46 – 44!

Een zure pot. We zaten er zo dicht bij.

Wel kregen we complimenten van toeschouwers voor ons goede spel! Laten we dat meenemen naar volgend jaar.

Kwartstanden: 14 – 17, 8 – 8, 8 – 6 en 14 – 15
Scores: Jolanda – 16, Sandra en Marike – 7, Sara – 6, Annet – 4, Liset en Wilma – 2 (ik kan met niet herinneren dat ik er een bal heb ingegooid).

Allemaal fijne feestdagen, knallend uiteinde en met frisse moed weer beginnen aan het nieuwe jaar. Tot in 2017!

10 december 2016 – Sea Devils D1 – Akrides D2

Na de wedstrijd van vorige week, waar we het liever niet meer over hebben, is het vandaag tijd voor een potje basketbal tegen Akrides. Vorig seizoen lukte het ons om twee keer van ze te winnen, maar ervaringen uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Het team van de tegenstander ziet er compleet uit, maar ook bij Sea Devils staan acht dames klaar, dus laten we beginnen.

Het eerste kwart gaat de wedstrijd gelijk op. Na drie punten van Sea Devils, gooit Akrides er een 3-punter in en staat het weer gelijk. Beide teams werken hard in de verdediging en veel doelpogingen, aan beide kanten, stranden naast de basket. Na het 1e kwart staat het 7-7.

Het tweede kwart gaat Sea Devils goed van start en met mooie combinaties en scores van Marijke staat het na 6 minuten 15-11. Akrides neemt een time-out en daarna gaan ze opeens los met twee speelsters in de hoofdrol, die met 3-punters en snelle scores in 3 minuten maar liefst 13 punten maken. Bij rust staat het 16-24.

Het derde kwart ontdekt Marike de zwakke plek in de verdediging van Akrides en scoort 6 punten op rij. Ook de rest van Sea Devils komt in de goede flow en vindt elkaar en de basket weer met succes. De man-to-man verdediging werkt prima en Akrides heeft het moeilijk. De laatste minuten herpakken ze zich (helaas) en houden toch hun voorsprong. Na het 3e kwart staat het 32-33.

Het laatste kwart gaat het er dus om spannen. Annet begint met mooie scores, maar in de vierde minuut gaat het even mis bij Sea Devils. Een 3-punter en 4 scores op rij van Akrides zorgen ervoor dat ze hun voorsprong weer vergroten naar 36-44. De laatste minuten speelt Akrides de wedstrijd rustig uit en lukt het Sea Devils nog wel om dichterbij te komen, maar is het nèt niet genoeg. De wedstrijd eindigt in 44-47.

Scores worden gemaakt door: Annet – 6, Jolanda – 12, Marijke T. -11, Sandra en Rona – 3, Marike – 9.

19 november 2016 – Sea Devils D1 – Volendam D1

Vandaag staat een wedstrijd tegen het onbekende Volendam gepland. We wisten al dat ze met weinig dames zouden komen, omdat we op hun verzoek hadden geprobeerd de wedstrijd te verzetten. Daar kwamen we alleen niet uit, dus staan er bij Sea Devils 7 dames paraat en bij Volendam 6 en beginnen we vol goede moed aan de wedstrijd.

Het eerste kwart gaat de wedstrijd helemaal gelijk op. Aan beide kanten wordt hard verdedigd en goed rond gepasst om tot scoren te komen. Het is duidelijk dat we aan elkaar gewaagd zijn, want na het 1e kwart staat het 12-12.

Het tweede kwart lijkt opeens niemand meer lekker in de wedstrijd te zitten. Er wordt hard gewerkt, daar ligt het niet aan, maar de ballen willen niet vallen. Er worden nauwelijks fouten gemaakt en het tweede kwart vliegt voorbij, Gelukkig scoort Rona een 3-punter en eindigt het kwart in 5-2, dus we gaan de rust in met 17-14.

Het derde kwart begint goed voor Sea Devils. De man-to-man verdediging zorgt voor een paar mooie steals en het lukt om een mooie voorsprong op te bouwen. Na 6 minuten staat het 26-16. Helaas begint dan de aanval van Volendam weer te lopen, lijdt Sea Devils veel onnodig balverlies en is men telkens net een stap te laat in de verdediging. We zien de voorsprong weer snel slinken naar 28-26.

Het laatste kwart komt Volendam goed uit de startblokken en blijft het bij Sea Devils moeizaam lopen. Dankzij scores van de centers en maar liefst 7 gemiste vrije worpen van Volendam eindigt het vierde kwart razend spannend in een gelijk spel: 34-34.

Ook in de verlenging hebben beide teams het moeilijk. Volendam komt 1x tot scoren, maar gelukkig scoort Jolanda drie van haar vier vrije worpen en eindigt de wedstrijd in 37-36.

Pfff, dat moet volgende keer beter kunnen.

Scores worden gemaakt door: Annet en Jolanda – 9, Marijke T. -8, Sandra – 2, Brigiet – 4 en Rona – 5.

12 november 2016 – Hoppers ds 1 – Sea Devils ds 1

Hoppers, een oude bekende van paar seizoenen terug. Wel nieuwe speelsters in het team. Wij waren met 7 afgereisd. Marike zat in Frankrijk en Marijke B. is geblesseerd. Vol goede moed aan de wedstrijd begonnen, even aftasten en zien wat de tegenstander doet. We gingen gelijk op, moesten in het spel komen, wennen aan de houten vloer en oude borden: 13 – 14.

Het 2e kwart verloren we de aandacht en uiteindelijk ook het spel. We rebounden niet goed, blokten niet uiten Hoppers schoot 3-punters om de oren. Aanvallend ging het wel, maar niet genoeg. Hoppers liep aardig uit: 40 – 27. Er vielen dit kwart 3 3-punters (uiteindelijk waren het er 6).

Het 3e kwart was weer voor ons. Onze aanvallen liepen prima, de centers konden goed aangepassed worden, stonden met regelmaat aan de vrije worplijn en ook verdedigend hielden we het hoofd erbij. De zoneverdediging liep weer als een speer en een deel van de achterstand kon worden ingehaald: 51 – 47.

Het laatste kwart hadden we te laat in de gaten dat we konden winnen. De tegenstander schoot nog een paar 3-punters, Annet ook, maar helaas stopte de klok ermee bij 62 – 60.

Hadden we……. en als………. Dat was net te laat. 3 Kwarten gewonnen, maar dat ene kwart! Een beetje gefrustreerd (althans, ik wel) verlieten we Hoorn.

Thuis pakken we ze….

Kwartstanden: 13 – 14, 27 – 13, 8 – 18, 14 – 15
Scores (volgens het sheet): Wilma en Sandra – 4, Brigiet – 6, Annet – 8, Marijke T. – 16, Jolanda – 22 (Sorry Rona, verkeerd of niet geschreven, dus was het toch gelijk of toch winst?)

5 november 2016 – Sea Devils D1 – Onze Gezellen D2

Na de verliespartij in Amsterdam vorige week, zijn we nu weer aan een overwinning toe. Dat kan nog lastig worden, want we spelen tegen Onze Gezellen, waarvan we weten, dat het een lastige tegenstander is. We spelen in zaal 3, waar we niet altijd even goede ervaringen mee hebben, maar we zullen zien.

Het eerste kwart gaat Sea Devils voortvarend van start met mooie scores van buitenaf. Inside wordt er stevig verdedigd en is het moeilijk om bij de basket te komen. In de verdediging wordt hard gewerkt en willen de schotpogingen van Onze Gezellen nog niet vallen. Na de 6e minuut stagneren de scores van Sea Devils en wordt van verdediging gewisseld. Dat helpt maar een beetje, want er worden nu fouten gemaakt in de verdediging, waardoor OG vrije worpen mag nemen, die allemaal benut worden. Na het 1e kwart staat het 11-12.

In het tweede kwart gaan de scores weer gelijk op. Sea Devils heeft moeite om twee speelsters van Onze Gezellen, met name in de rebound, af te stoppen. Sea Devils krijgt heel weinig ruimte in de aanval en maar weinig fouten worden afgefloten. De vrije worpen, die Sea Devils krijgt, worden maar heel beperkt benut (1 uit 5). Bij rust kan de wedstrijd nog alle kanten op, want het staat 22-22.

Ook het derde kwart laat een zelfde verloop zien. Aan beide kanten wordt hard gewerkt voor elke punt. Beide teams spelen slim en de scores gaan weer gelijk op. Na het 3e kwart is het 30-32.

Het laatste kwart lukt het Sea Devils niet om de verdediging zo goed dicht te houden, dat de scheidrechter geen reden heeft om voor fouten te fluiten. In de verdediging mag OG veel meer, waardoor Sea Devils niet of nauwelijks tot scoren komt. Na 6 minuten staat het 32-45 en moet Sea Devils alles geven om deze wedstrijd nog te kunnen winnen. Helaas lukt dat niet met OG, die dit laatste kwart 9 van de 12 vrije worpen benut en eindigt de wedstrijd in 38-47.

Scores worden gemaakt door: Annet en Jolanda – 9, Marijke T. en Marike – 5, Sandra, Wilma en Marijke B. – 2 en Rona – 4.

29 oktober 2016 – BC Apollo ds 2 – Sea Devils ds 1

Waarom was ik ook al weer gestopt?

Zaterdagavond te laat in de Apollohal, sfeerloos, te groot, maar het was niet anders. Ik lag al weg te dutten op de bank, maar Annet stond voor de deur om te vertrekken. Een voltallig dames 1 stond op het veld. 2 Scheidsen waarvan we dachten: ‘ja……’ En het bleef bij ‘ja…’. Binnen 5 minuten hadden wij al meer dan 5 fouten! Wij ja. En de scheidsen waren het niet eens met elkaar.

Apollo ging los en wij waren beduusd. Apollo mocht duwen, trekken, beuken, lopen, second-dribbel, meenemen bal etc. En wij? Nog niet eens boos kijken!

Laten we er dan maar een leuke avond voor onszelf van maken. En dat deden we: Sea Devils, have fun, was de yell inmiddels geworden. Apollo ging door en wij probeerden met leuke aanvallen de basket te vinden, als we al zelf niet werden aangevallen.

Uiteindelijk ging er een scheids in het 4e kwart fluiten voor dat wat er al de hele wedstrijd gebeurde en kon de foutenlast nog een beetje in evenwicht brengen: 12 voor Apollo tegenover 19 voor ons.

Oh ja, het vierde kwart wonnen we dankzij een stevige zone.

Daarom was ik dus gestopt: kom je dezelfde teams weer tegen in een klasse lager!
Eindstand: 44 – 30. En dat op Sandra V haar verjaardag J

Kwartstanden: 13 – 4, 16 – 8, 10 – 8, 5 – 10.
Scores: Jolanda – 10, Annet en Sandra – 4, Marijke B en Wilma – 3, Brigiet, Rona en Marijke T – 2

15 oktober 2016 – Sea Devils D1 – B.V. Amsterdam D3

Vanavond staat in zaal 3 de wedstrijd tegen dames 3 van B.V. Amsterdam op het programma. Helaas is Rona ziek en Marijke geblesseerd, dus zijn we niet helemaal compleet, maar met 7 dames moet het ook lukken, toch? De tegenstanders zien er, zoals altijd, snel en jong uit, maar na wat tips van de dames van dames 2, die ze nog kennen van vorig seizoen, gaan we van start.

Het eerste kwart is Sea Devils er nog niet helemaal bij. De zoneverdediging wordt door B.V. Amsterdam goed uit elkaar getrokken, zodat zij achter elkaar kunnen scoren. In de aanval heeft Sea Devils het moeilijk met de strakke verdediging en rollen de balletjes net van de ring af. Qua scores moeten we het bijna alleen van vrije worpen hebben, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Na het 1e kwart staat het 8-20.

Het tweede kwart heeft Sea Devils de verdediging veranderd en is het plan om de achterstand langzaam weer in te lopen. Na een botsing met Sandra valt een van de 7 speelsters van Amsterdam uit, waardoor ze even minder scoren, maar al gauw herpakken ze zich. De scheidsrechters hebben het erg druk met het fluiten van de vele fouten, die aan beide kanten worden gemaakt. Scores gaan bijna gelijk op, al heeft Sea Devils toch een paar puntjes meer. Bij rust staat het 21-30.

Na rust wordt door beide teams voor elke bal gestreden. In de aanval zijn de centers nog moeilijk aanspeelbaar, maar komen de meeste scores van de forwards. Bij B.V. Amsterdam worden bovendien veel fouten gemaakt, waar Sea Devils van profiteert door 7 van de 8 vrije worpen te scoren. We lopen weer een klein beetje in, na het 3e kwart is het 37-43.

Het laatste kwart wordt door Sea Devils in de verdediging net even dat stapje extra gedaan, wordt als team gestreden en wordt onderling goed geholpen. B.V. Amsterdam komt nu moeilijk tot scoren, terwijl bij ons de centers op stoom komen. Door goed samenspel en goede blocks komt er telkens iemand vrij, die nu gewoon scoort. In de 8e minuut komen we voor het eerst voor te staan met 51-50 en in deze flow lijkt niks een overwinning meer in de weg te staan. De wedstrijd eindigt in 55-52.

Scores worden gemaakt door: Annet – 12, Marijke T. – 14, Sandra – 7, Marike – 6, Jolanda – 15 en Wilma – 1.

8 oktober – Dames 1 – Alkmaar Guardians ds 2

Ja, wat zal ik over deze wedstrijd zeggen. Het was weer een ‘jonge’ tegenstander. Hadden we gehoopt in deze poule wat ‘oudere’ dames tegenover ons te krijgen! In tegendeel, allemaal ‘jonge deernes’ die ons op de huid zitten en voorbij lopen.

Zo ook weer deze wedstrijd. Kort samengevat (zoals de coach zei): het eerste kwart was geweldig, de rest praten we niet meer over! (dat het dus gewoon niet meer liep bij ons, de ballen er niet in wilden, we de ballen ook niet kwijt konden, maar ook de tegenstander niet veel meer scoorde waardoor het eerste kwart toch het verschil heeft gemaakt).

Eindstand: 47 – 30!
Kwartstanden: 20 – 7, 7 – 6, 7 – 7, 13 – 10.

Scores: Jolanda – 26 !!!!!!, Sandra – 6, Marijke T. – 5, Brigiet – 4, Marike, Wilma en Annet – 2.

2 oktober 2016 – US D4 – Sea Devils D1

Dames 1 komt wat langzaam op gang dit seizoen met verslagjes schrijven, dus hier is nog een verlaat verslag van de wedstrijd op 2 oktober tegen US D4 uit Amsterdam. US is altijd een lastige tegenstander, maar we spelen nou een competitie lager, dus misschien helpt dat? Met een bijna voltallig team, alleen Wilma is afwezig, zijn we op zondagmiddag afgereisd naar Amsterdam.

Het eerste kwart is Sea Devils er goed bij in de verdediging en kunnen van daaruit mooie scores maken. Annet is op dreef en laat gelijk met een 3-punter zien, dat we van alle markten thuis zijn. En al snap ik de optelling niet helemaal: na het 1e kwart staat het 7-11.

Het tweede kwart zet US een tandje bij. Ze zitten er bovenop in hun verdediging en het lukt Sea Devils maar moeilijk om goede passes te geven en zo tot een goede aanval te komen. US daarentegen heeft de basket gevonden en scoort behoorlijk veel, zodat het bij rust 23-20 staat.

Het derde kwart herpakt Sea Devils zich en lijdt minder balverlies. Jolanda en Marijke B. scoren afwisselend en door een goede verdediging lopen we de achterstand langzaam aan weer in. Na het 3e kwart is de uitkomst van de wedstrijd nog steeds niet bepaald en staat het 35-37.

Het laatste kwart stagneren de scores van Sea Devils. De verdediging van US zorgt er voor, dat er geen pass goed aankomt en aangezien er niet voor tikjes op de armen of over de back wordt gefloten, blijft Sea Devils ploeteren. Na 5 minuten staat het 44-39 en doet Sea Devils nog haar uiterste best om de achterstand in te lopen, maar ondanks dat wint US met 44-41.

Iedereen komt tot scoren: Annet – 13, Rona en Marijke T. – 5, Sandra, Brigiet en Marike – 2 en Jolanda en Marijke B. – 6.

23 september – Windmills ds 1 – Sea Devils ds 1

Een nieuw seizoen is begonnen en dat betekent voor ons een nieuwe poule en ook nieuwe tegenstanders. Wij verschenen voltallig aan de wedstrijd in een prachtige nieuwe sporthal in Zaandam. Voltallig, nou ja, Annet had met fietsen een paaltje over het hoofd gezien, maar ze was wel mee. Windmills was met 8 dames.

Een stroeve start, wennen aan de vloer, het licht en elkaar; ja, ik was ook weer van de partij. Windmills kwam aardig tot schot in het eerste kwart en wij wisten het nog niet helemaal: 11 – 10.

Het 2e kwart ging beter lopen, vonden elkaar, Rona kreeg het weer op de heupen en de verdediging ging beter: 19 – 24.

Gezien het spel van Windmills moest het toch geen probleem zijn hier overheen te lopen, maar het tegendeel was het geval. Toch kwamen we aan mooie aanvallen, vonden we de vrije vrouw en met een strakke verdediging werd het 3e kwart beëindigd met 25 – 37.

Het laatste kwart kwam Jolanda sterk tevoorschijn en wist Sandra lekker in te snijden. Helaas gingen de scheidsen ook fluiten en werden er veel vrije worpen door Windmills genomen (gelukkig ook wat mis). De laatste paar minuten lieten we het wat sloffen maar met 41 – 56 gingen we toch tevreden het veld af.

Scores: Jolanda – 17, Rona – 12, Marijke B. – 8, Marike, Sandra , Wilma en Marijke T. – 4 en Brigiet – 3.
Kwartstanden: 11 – 10, 8 – 14, 6 – 13, 17 – 19
——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de dames 1 pagina? Mail de webmaster!