Seizoen 2016-2017: Heren 2

Spelers  Via basketball.nl   Historie
Geert Boske Programma 2015-2016
Tim Brugman
Uitslagen 2014-2015
Dennis v. Gelder Stand 2013-2014
Rick Hoogervorst 2012-2013
Eric Keijsper 2011-2012
Joris v.d. Meer 2010-2011
Patrick Seignette 2009-2010
Mark Tromp 2008-2009
Koen Veldman 2007-2008
2006-2007
2005-2006
2004-2005
2003-2004

(Foto seizoen 2015-2016)

Zaterdag 4 maart – Sea Devils H2 – Harlemlakers

Wat een ontzettende leuke competitie heeft heren 2 dit seizoen in deze poule. Vrijwel alle wedstrijden zijn een gelijke strijd tussen beide partijen, waarbij de ene keer heren 2 nipt wint, en de andere keer de tegenstander er nipt met de winst vandoor gaat. Maar deze week spande wel de kroon. Van begin tot het eind was het reuze spannend, waarbij het op het officiële eind nog niet beslist was, en de stand 63-63 aangaf.

Begonnen in een degelijke zone verdediging was de stand na het eerste kwart 10-12. Voor beide partijen natuurlijk een veel te lage score, maar het geeft ook duidelijk het evenwicht van beide partijen aan. Na 3 minuten in het tweede kwart wees het scorebord 10-20 aan. Dit was het moment dat speler/coach Joris er in een time out voor koos om naar een “man to man” verdediging over te schakelen.

Een prima moment naar mijn mening, omdat we al 13 minuten aan de tegenstander hadden kunnen snuffelen en redelijk goed wisten welke posities zij speelden. Het bracht een kleine ommekeer, stand na het tweede kwart 21-26.

De verdere wedstrijd werd met een “man to man” verdediging gespeeld. De tegenstander had er tot in de 3e minuut van het derde kwart behoorlijke moeite mee, en de score gaf op dat moment 33-26 aan. Dit was vooral te danken aan driepunter kanon Geert.

Harlemlakers besloot op dat moment ook om in “man to man” verdediging te gaan. Wij verslapten iets, waardoor de tegenstander op gelijke hoogte kwam. Tot op het eind van de reguliere speeltijd bleef het verder gelijk op gaan.

De tegenstander probeerde ons steeds meer te provoceren wat soms ook lukte, maar onder de prima leiding van Cees en Judith liep het niet uit de hand. Het kwam dus aan op overtime voor een definitieve beslissing. Het massaal toegestroomde publiek stond op de banken.

In deze sidderende laatste vijf minuten werd er door beide partijen gevochten als leeuwen voor de overwinning. Uiteindelijk kwam het Deviltje uit het doosje en werden wij winnaar.

Eindstand 68-63.

We hebben een prachtige team prestatie neergezet.

Zaterdag 11 februari, Christofoor – Sea Devils H2

Na de wedstrijd van vorige week was er al voorpret, om tegen deze tegenstander te spelen. Omdat zij onderaan op de ranglijst staan in onze poule verwachten wij een rustig basketbalwedstrijdje met een makkelijke overwinning. Het werd uiteindelijk een ruime overwinning 38-59, maar makkelijk ging het zeker niet.

Na twee kwarten was de stand 25-27.

Met behulp van de zeer slechte scheidsrechters, en een zeer slechte schrijver achter de tafel, en matig spel van ons zelf liepen de emoties soms hoog op. Ook het speelveld bleek gewoon slecht te zijn, want linksvoor zat een kuiltje, waar eerst Koen zich verstapte en al vroeg geblesseerd uitviel en later lag Dennis door toedoen van dit kuiltje op de grond te kermen.

Om onduidelijke redenen liep het spelletje bij ons de eerste twee kwarten niet lekker.

En in het derde kwart werd dat niet veel beter, want die ging verloren en bracht de stand op 38-38. Nu moet er wel bij vermeld worden dat door slecht schrijverswerk op het sheet er circa 6 punten voor ons niet geteld zijn. In de 6e minuut van het tweede kwart werd onze coach erop geattendeerd door 1 van zijn spelers dat het met de puntentelling niet goed ging, maar dit werd weggewuifd. Bestudering van het sheet leert achteraf, dat er in deze periode dus 6 punten verloren zijn gegaan.

In het vierde kwart wisten wij de overwinning toch nog veilig te stellen. Het leek erop dat de mannen van Christofoor moegestreden waren. Uitslag vierde kwart 0-21.

Na de wedstrijd wordt er altijd met mij overlegd wie de “man of the match” zou kunnen zijn. Deze week werd er geopperd dat ik dat zou moeten zijn. Ik speelde een redelijk goede wedstrijd, maar verloor net als bijna iedere week even een moment mijn zelfbeheersing en werd terecht door onze coach Rick naar de reservebank verwezen om even af te koelen.

Een dergelijke actie geeft een dermate groot aantal aftrekpunten voor de kwalificatie “man of the match” dat ik hierdoor naast deze titel grijp. Als tweede komt Patrick in aanmerking voor de titel, en dan maakt het niet uit dat hij het vorige week ook al was.

Patrick speelde net als vorige week degelijk, en had met 30 van de 59 punten het belangrijkste deel in de score.
Helaas voor Patrick, maar de titel gaat zijn neus voorbij. Hij heeft namelijk een groot aantal aftrekpunten omdat hij Dennis na twee kwarten probeerde weg te pesten.

Daarmee kom ik meteen op Dennis. Niet echt overtuigend, zoekend naar aansluiting in de speelwijze van rondspelen. Gewoon blijven zoeken dan komt het vanzelf goed, en als je vrij staat gewoon een schot poging, maar alleen als je vrij staat. Geert speelde redelijk maar niet overtuigend, dit was te wijten aan een griepje.

Wat betreft dat griepje. Als we nou gewoon steeds met zijn allen uit mijn bidon blijven drinken, blijft dat griepje dit seizoen wel in het team.

Joris, kan na een goede comeback na zijn blessure de vorm even niet vinden. Gewoon rustig blijven zou ik zeggen, je herstel is het belangrijkst.

Ik had gehoopt dat ik Koen deze week tot “man of the match” zou kunnen benoemen. Hij speelt meestal gewoon goed, maar helaas viel hij dus al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit. We hopen dat het niet ernstig is, sterkte ermee.

TimTimWimWimTimTim speelt ook meestal goed, maar is de laatste tijd wat slordig in de afronding. Dit leidt tot ergernis en concentratieverlies bij hemzelf.

Dan blijft Mark nog over. Hij is de laatste tijd goed bezig, en zou een prima kandidaat voor “man of the match” kunnen zijn. Echter leest Mark mijn verslagen niet en dat is een zeer kwalijke zaak, dus ook hij wordt het niet.

Was coach Rick dan zo belangrijk dat hij het stempel op deze wedstrijd kon drukken? Het was een mooie verrassing dat hij de moeite had genomen om naar Badhoevedorp af te reizen, en hij staat als coach redelijk zijn mannetje, maar in de eerste drie kwarten wist hij de wedstrijd niet te kantelen.

Daan schitterde door afwezigheid, maar dat is bekend. Zaken gaan voor het meissie.

Dan waren we in de heugelijke omstandigheid van twee supporters, de vriendin van Koen en de zoon van Rick. Zij brulden zich de longen uit het lijf om ons aan te moedigen. En omdat James van het mannelijk geslacht is, is hij “man of the match”.

We hebben even een periode van rust, en mogen op de mooiste dag van het jaar 4 maart weer opnieuw aantreden.

Zaterdag 4 februari Heren 2 – Challengers H3

Vorige week uit tegen Enkhuizen gewoon een hele goede partij van ons, welke helaas verloren ging omdat zij net iets beter waren in het raakschieten. Deze week kregen wij de heren van Challengers op bezoek, onze directe opponent op de ranglijst.

We hadden nog een appeltje te schillen met deze heren, omdat de sportieve spannende uitwedstrijd maar nipt verloren ging met 4 punten verschil. Het leek voor aanvang al een zuur appeltje te worden, vanwege blessureleed en afwezigheid. Niks was minder waar, want we speelden in de eerste 2 kwarten met 6 man en een uitstekende coach gewoon een goede wedstrijd.

Eerste kwart 16-13. Tweede kwart 28-25.

Vanaf het derde kwart kwam Daan ons versterken, en dat hij als zevende man meer als welkom was blijkt wel uit de uitslag na het derde kwart 48-38. Er waren mooie akties, waarbij een goede interactie tussen Daan en Eric zeer opvallend was. Maar de verreweg mooiste Aktie van deze avond was van Dennis.

Het gaat in een wedstrijd niet alleen om mooie akties, maar vooral om degelijkheid, in verdediging, Rebound, Pasen,etc, en natuurlijk scoren. Degene bij wie dit deze wedstrijd bijna perfect verzorgd was, was Patrick. En daarmee is hij “man of the match”.

Het vierde kwart was voor ons alleen nog een kwestie van rustig uit en rondspelen. Op aangeven van coach Rick werd dit prima uitgevoerd, wat weer resulteerde in de nodige irritatie bij de tegenstander. Zij maakten de ene na de andere fout, welke hen door de strenge doch rechtvaardige scheidsrechters werden opgelegd. Het bordje voor 5 fouten stond dan ook al snel omhoog, en vele vrije worpen mochten door ons genomen worden. Daan mocht het vaakst aantreden achter de vrije worplijn, en benutte er maar liefst 14 van de 16.

Eindstand 66-47.

Met deze uitslag wisselen we stuivertje op de ranglijst met Challengers en gaan we van plek 6 naar 5.

Zaterdag 14 januari 2017 – Killa Beez vs. Sea Devils Heren 2

Deze ogenschijnlijk makkelijke wedstrijd werd wederom een grote tragedie.

De foute beslissing van de 24e interim coach in 24 wedstrijden lag daar aan ten grondslag. Net als alle 23 voorgaande coaches kijkt deze coach ook wel eens naar het NBA basketbal op televisie en denkt dan, zo moet het. Nou zo moet het dus niet. De NBA spelers zijn blindelings op elkaar ingespeeld, door uren en uren lang met elkaar te oefenen.

Wij zijn daar totaal niet mee te vergelijken.

Wij kennen elkaar amper , en moeten ons bij wijze van spreken bij aanvang van de wedstrijd steeds weer opnieuw aan elkaar voorstellen, vanwege regelmatige afwezigheid bij training of wedstrijd. Wij oefenen ook niet, wij doen maar wat.

Het is allemaal niet erg, want het is nou eenmaal het nivo wat we hebben. Echter moet je naar mijn mening proberen de speelwijze op dit nivo aan te passen. Daarom zeg ik het nog maar een keer, starten met een “man to man” verdediging is dodelijk.

Het eerste kwart liepen wij ons de longen uit het lijf, en werden wij nog meer overlopen door de tegenstander welke waarschijnlijk wel al lange tijd met elkaar samen spelen en elkaar daarom ook vrijwel blindelings vinden.

Het tweede kwart werd gestart met onze tong op de hielen van vermoeidheid, nog een wonder dat we voltallig door konden gaan en er geen mensen afhaakten vanwege ernstige blessures of een hartaanval vanwege de koude start zonder deugdelijke warming up. In het tweede kwart gingen wij terug in een zone verdediging en kwam er duidelijk meer rust in het spel. Het resultaat was verbluffend, een behoorlijke achterstand na het eerste kwart werd omgezet in een kleine voorsprong na het tweede kwart.

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik er op dat moment nog het volste vertrouwen in had, en uitte dat ook door de coach te feliciteren met zijn overwinning van de eerste helft. Achteraf denk ik er toch anders over.

Vol goede moed begonnen wij na de rust opnieuw aan de wedstrijd. Helaas ging er aan onze zijde veel verkeerd, naar mijn mening doordat de energie gewoon op was welke wij verspeeld hadden in het eerste kwart. Daarom zeg ik het nog 1 keer we zijn te gretig.

Overigens is gretig zijn heel goed, maar ik leerde vroeger van mijn mama dat alles waar “te” voor staat niet goed is. Ik zie voor deze groep nog mooie mogelijkheden om door te groeien tot een goed team. Als we in alle rust aandacht besteden aan het op elkaar in gespeeld raken, dan kunnen we volgend jaar mischien hoge ogen gaan gooien in deze poule.

Het zal dan voor de ouderen in onze groep langzaam aan een mooie afsluiting kunnen zijn van een basketbalcarrière op competitienivo. Overigens ben ik van mening dat wij dit jaar ook nog meerdere wedstrijden kunnen winnen.

Eindstand 73-68.

Vrijdag 16 december – Windmills hs 3 – Sea Devils heren 2

3 op een rij, dat klinkt als een spelletje. Maar bij dat spelletje moet je er 4 op een rij hebben, om te winnen. In dit geval zijn het 3 achtereenvolgende overwinningen.

Nadat wij op 19 november met 1 punt verschil verloren van koploper de Hoppers, was er daarna vanwege blessureleed een welkome week rust. Op 3 december werd er thuis moeizaam gewonnen van bv Amsterdam.

Vorige week in “the match before the great karaoke” werd er thuis iets minder moeizaam gewonnen van Amstelveen met 54-39. In deze wedstrijd was het gehele team compleet, waarbij Joris niet speelde maar de rol van coach op zich nam. Het was mooi om te zien hoe de keuze van Joris om halverwege de snellere spelers even te laten free ballen, goed uitpakte en er gelijk een behoorlijke voorsprong behaald werd. Na afloop genoeg reden om te zingen onder de douche, mede als warming up voor de karaoke. Deze karaoke was dan ook weer meer dan geslaagd.

Deze vrijdag mochten wij voor de laatste wedstrijd van de eerste speelhelft aantreden tegen Windmills uit Zaandam. Bijna compleet, alleen Daan was afwezig. Het was in het begin een gelijk opgaande partij, maar al redelijk snel was duidelijk dat wij de betere waren. Aan het eind was het met een mooie voorsprong nog een kwestie van geconcentreerd rond spelen. Dit werd perfect uitgevoerd. Eindstand 42-49.

Van de 10 wedstrijden halverwege de competitie hebben wij er 6 gewonnen, en dat is een mooie score. Er had zelfs nog meer ingezeten.

Uw verslaggever wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig, sportief nieuwjaar.

Zaterdag 3 december – Sea devils h2- BV Amsterdam H6

Het is soms een zware strijd,
Een basketbalspelletje in Sinterklaastijd.

Niet zozeer vanwege een sterke tegenstander,
maar meer tegen jezelf, als niets wil lukken en je het ook niet ff snel verander(t).

In zo’n wedstrijd komt het aan op mentaliteit,
en wordt je na hard werken en uiteindelijke winst van alle negatieve gevoelens bevrijd.

We waren niet echt slecht,
maar goed ?, nou ook niet echt.

Vele doelpogingen werden genomen,
maar tot een score mocht het zelden komen.

Ernaast, of tegen de ring,
Het aantal missers was niet gering.

Tot 6 minuten voor tijd stonden wij in zone verdediging op achterstand,
de “man to man” bracht verandering en winst in de hand.

Ondanks de balle wedstrijd was er genoeg spektakel,
conflicten met de leiding, tegenstander en onderling negatief gerakel.

“man of the match” doe ik deze week niet aan,
want uiteindelijk hebben wij het als team gedaan.

Genoeg reden om te zingen onder de douche,
en het enige wat daar op rijmt is poes.

Na afloop weer reuze gezellig met elkaar,
daarbij had Mart een drankje en een hapje voor ons klaar.

Om 2 uur sluitingstijd hadden wij nog niet genoeg,
dus wilden wij verder naar de kroeg.

Dat leek enkelen geen goed idee,
dus gingen we met Geertje mee.

Een pijpje van Mats, en van Geert een glaasje sop,
daar knapt een mens echt ff lekker van op.

Na het pijpje begon bijna iedereen spontaan te gapen,
dus besloot Eric dat hij zou blijven slapen.

Luna vond dat prima en spartelde niet tegen,
maar Geert probeerde die lange toch in een andere richting te bewegen.

Hij stuurde hem in de richting van zijn fiets,
met -3 , 80% vochtigheidsgehalte en 10% zicht (brilletje bevroren) was dat niet niets.

Op dat soort momenten denk je aan Jan Terlouw,
die een verhaaltje had over een brievenbus en een stukje touw.

Je kunt er ook een liedje over zingen,
a.s. zaterdag maar, en mischien nog ff swingen.

Eindstand 46-40.

Zaterdag 19 november – De Hoppers H3 – Sea Devils H2

Het is bij heren 2 een beetje malaise betref het spelers aanbod. Patrick knieblessure, Rick rugblessure, Tim ribblessure, Eric aanstellerij en Joris om onduidelijke reden afwezig zowel als speler en als coach. Uiteindelijk kon er toch nog een zeer behoorlijk team gevormd worden. Geert, Daan Boske, Mark, Dennis, Robbert Heerland en Coen moesten het doen en uiteindelijk heeft Patrick ook nog een gedeelte zeer verdienstelijk meegespeeld. De grootste aansteller Eric mocht voor het eerst coachen bij deze wedstrijd tegen de Hoppers uit Hoorn.

Ik vermeld expres de volledige namen van de 2 invallers bij deze wedstrijd, mede omdat wij hier erg blij mee zijn. Echter zullen er mensen zijn die denken, waarom doet hij dat. De reden dat ik dit doe is de volgende. Een aantal weken geleden werd ik er door mijn teamgenoten op gewezen dat het beter is om niet de namen van de invallers te vermelden, dit om problemen te voorkomen. Ik was het daar als objectief journalist natuurlijk niet mee eens, maar heb mij tot aan deze wedstrijd in mijn lot geschikt. Echter had ik als journalist deze wedstrijd het geluk aan mijn zijde.

Het gebeurde namelijk dat de tegenstander 3 seconden voor tijd een wissel door wilde voeren. De precieze tafel heren van de tegenstander trokken echter aan de bel bij de scheidsrechter, met de mededeling dat deze nieuw in te brengen speler niet op het wedstrijdformulier vermeld stond en dat dit dus onreglementair zou zijn.

Van onze kant werd er meteen door een aantal mensen (bij wijze van grap) geroepen dat wij dan de wedstrijd gewonnen zouden hebben, de scheids dreigde hier in mee te gaan.

Op dat moment nam Eric zijn sportieve taak als coach even heel serieus, en sprak de scheidsrechter er op aan dat wij de wedstrijd op die manier niet wilde winnen, en dat hij de laatste 3 seconden gewoon uit moest laten spelen, zo geschiedde. Ik ben van mening dat er met dit soort zaken soepel om moet worden gegaan, in een tijd waarin een teamsport zich in zwaar weer bevindt.

In tegenstelling tot eerdere weken en andere coaches wilde Eric in een zone verdediging beginnen, om uit een rustige verdedigingspositie in het begin even de kat uit de boom te kijken, en eventueel later naar een “man to man” verdediging over te gaan. Uiteindelijk hebben we de hele wedstrijd in zone verdedigd omdat het gewoon goed ging en omdat we te weinig manschappen hadden voor een “man to man” verdediging.

Opvallend was dat wij nu in tegenstelling tot de afgelopen 3-4 weken juist in het begin de voorsprong pakten. Eigenlijk liep alles als een zonnetje de eerste 2 kwarten, wat er in resulteerde dat wij na 2 kwarten met dubbele cijfers 18-36 voor stonden.

Geert in zijn vertrouwde rol met de bal opbrengen, dreigend en productief bij de inside en tevens diverse rake 2 en 3 punts schoten. Daan heel sterk in de rebound aanvallend en verdedigend, bij de inside en ook met meerdere raken schoten van afstand. Coen erg sterk bij de inside. Mark erg sterk in de rebound aanvallend en verdedigend. Robert als zeer belangrijke invaller, en nog belangrijkere welkome aanvulling als coach. Patrick weer even op een goede manier aan het wedstrijdritme gewerkt.

En dan hebben we natuurlijk nog Dennis. Stiekem houden we allemaal wel een beetje van deze lieverd. Dit heeft in zekere maten te maken me de vele punten die hij doorgaans voor ons team maakt. Deze punten komen tot stand doormiddel van lay ups, normale tweepunters maar ook zeer veel driepunters. Het scorepercentage van Dennis ligt gemiddeld zo tussen 30 en 70% en daar mee is hij in dit team wel 1 van de betere. Nu heeft Dennis tijdens en na deze wedstrijd aangegeven dat hij het percentage de komende tijd nog verder op wil gaan schroeven, om daarmee het zelfvertrouwen voor zichzelf en zijn team nog verder te verbeteren. We gaan het zien, het lijkt mij allemaal iets wat te ambitieus, maar wel leuk.

Zoals gezegd een prachtige voorsprong halverwege deze wedstrijd. Echter voelde coach Eric goed aan dat het tweede gedeelte nog een zwaar bevochten stuk zou gaan worden. Met het oogpunt dat we met een sterke tegenstander met voldoende manschappen te maken hadden, en het feit dat wij beperkte wissel mogelijkheden hadden, hamerde hij er op dat het een energie kwestie zou gaan worden. Hij gaf aan dat het geconcentreerd rondspelen van de bal de minste energie zou kosten, en dat wij met deze voorsprong hiermee een mogelijkheid hadden om deze wedstrijd te winnen.

Het was prachtig om te zien hoe dit de eerste 1.40 minuut van het derde kwart perfect door ons werd uitgevoerd. Ik begrijp heel goed dat het alleen rondspelen van de bal erg saai is, en dat er dan op een bepaald moment honger ontstaat naar een mooie actie en het scoren van een puntje.

We werden weer iets te gretig, de punten vielen niet meer , ondanks goede pogingen en mooie acties. De tegenstander zette een tandje bij, en had nu wel het geluk dat de punten vielen Uiteindelijk hebben wij deze wedstrijd verloren door onvoldoende energiek vermogen. Eindstand 51-50. Het was wel weer een zeer zeer leuke, spannende en sportieve wedstrijd.

Ik benoem met enige regelmaat een “man of the match” maar vandaag benoem ik een “naam of the match”. En die naam dat is “Boske”.

Zaterdag 12 november – Sea devils H2 – K.T.C. H4

Toffe wedstrijd. Eindstand 55-64.
Toffe avond. Veel afwezigen/geblesseerden.

Blij met de goede invallers Vinnie en Boudewijn. Genoeg verbeterpunten.
Gezellig aan de stamtafel.

Leuke ideeen voor een gezamenlijk senioren-uitje. Suggesties zijn welkom.
Bij deze alvast 3:

  • 25 november A9 studios Uitgeest eventueel in combi met bowlen en eten.
  • 31 december oudejaarsavond
  • Nieuwjaarsreceptie begin januari 2017

Zaterdag 5 november – Harlemlakers HS 3 – Sea Devils Heren 2

Vorige week de ambitie uitgesproken om deze wedstrijd winnend af te sluiten met minimaal 14 punten verschil, zodat wij de Harlemlakers voorbij zouden streven op de ranglijst. De missie is half geslaagd met een eindstand van 50-57 in ons voordeel.

Het belangrijkste was de winst. En daarmee staan we op een gelijk aantal punten als de Lakers met door ons een wedstrijd minder gespeeld. Het was net als eerder in deze competitie een leuke, sportieve en vooral spannende wedstrijd. De Lakers liepen in de beginfase meteen een behoorlijk stukje uit, maar hoe verder de wedstrijd vorderde namen wij steeds meer het heft in handen.

Het uitlopen wijt ik aan de fout die wij maken bij de start van de afgelopen 3 wedstrijden. Wij willen graag een “man to man “ verdediging spelen en dat is ook goed. Echter kiezen wij direct bij aanvang een tegenspeler uit welke wij gaan verdedigen, dit kiezen gaat puur op gevoel en uitgaand van het postuur van de tegenstander.

Zo gebeurde het de laatste 2 wedstrijden dat onze eigen verdedigingspositie volledig anders is dan dat deze zou moeten zijn. Zo stond 1 van onze lange centers door een verkeerde tegenstander keuze als forward te verdedigen. Corrigeer mij tzt als ik de verkeerde termologie gebruik.

Het lijkt mij dan ook beter om in zone te starten en in het begin van de wedstrijd even te kijken hoe de tegenstander speelt, en vooral in welke posities. Het is zo en zo ook goed om tijdens het verloop van de wedstrijd weer even terug te gaan in de zone, om dan als bij wijze van verrassing meestal na een time out terug te gaan naar “man to man” .

Aanvallend loopt het allemaal redelijk goed, al zijn er natuurlijk nog een legio verbeterpunten te vinden. 1 van onze sterke punten is de “fast break” , met een aantal snelle spelers kunnen wij mischien gaan trainen om dit nog meer uit te buiten.

Helaas moest Patrick al vroeg in de wedstrijd geblesseerd afhaken. Rick was nog geblesseerd van de vorige week. Hopen dat beide snel herstellen. Een “man of the match” is er deze week niet. Wel een compliment voor Dennis die 28 van de 57 punten voor zijn rekening nam, maar eerlijk is eerlijk, ook minimaal zo veel punten verspeelde door te missen.

We gaan weer oefenen dinsdag Geertje, op naar de eredivisie.

Aanvulling op verslag heren 2

Tot mijn verrassing is onze missie om de Harlemlakers deze week voorbij te streven, toch volledig geslaagd. Vorige week hadden zij een doelsaldo dat 13 punten beter was als dat van ons, en ging ik er dus vanuit dat wij met 14 punten verschil moesten winnen.
Echter omdat wij een onderlinge uitslag van 50-57 dus 7 punten verschil hadden, hebben wij precies het verschil van 14 punten behaald. Begrijpt u het nog? Wij + 7 zij – 7 = 14.

Daarnaast hebben de teams die boven ons op de ranglijst staan elkaar het leven zuur gemaakt en met punten gestrooid. Eigenlijk kan ons het kampioenschap dit jaar niet ontgaan. Dat wordt zingen onder de douche.

Zaterdag 12 november spelen we thuis tegen de virtuele koploper.

Zaterdag 29 oktober – Sea devils H 2 – Christofoor H1

Met enige jaloezie zagen wij zaterdagavond onze tegenstander tegemoet . Jaloezie omdat dit team op de voor ons zeer vertrouwde plek in de competitie staat, namelijk stijf onderaan met een doelsaldo van – 89.

Ook was er verlangen naar deze pot. Verlangen omdat het na twee weken herfstvakantie wel lekker is om tegen een op papier iets mindere tegenstander te spelen. Voor Joris was dit ook een optimale kans om voor het eerst terug te keren na een langdurige blessure. Ik ga daarmee even op de stoel van Joris zitten, dat is niet echt nodig want Joris trekt zijn eigen plan voor een verstandige terugkeer en dat is “blind erin “.

Gelukkig wordt Joris door zijn medespelers goed in de gaten gehouden, en een beetje tegen zichzelf in bescherming genomen. Hij werd dan ook met enige regelmaat gewisseld zodat hij naast de voldoende speelminuten ook de nodige rust kreeg. Achteraf merkte Joris zelf op, dat hij niet op zo een terugkeer gerekend had,doelend op het voldoende aantal speelminuten.

Waar wij als medespelers niet op gerekend hadden was het feit dat Joris wel heel erg goed speelde en ook nog een score van 8 had. Met een dergelijke terugkeer past er maar 1 titel bij je, en dat is natuurlijk “man of the match” .

Christofoor was niet alleen op papier erg zwak maar ook in het veld, wij hadden weinig moeite met deze tegenstander. Om deze aardige tegenspelers een beetje tegemoet te komen, werd er door ons af en toe naar hen gepasst, en we pakten de bal van elkaar af, om er zodoende nog een beetje een wedstrijd van te maken.

Ondanks de zwakke tegenstand, speelden wij gewoon redelijk goed, met bij tijd en wijle zelfs mooi spel en prachtige scores. Eindstand 78-32.

Het begint al een beetje op basketbal te lijken.

We hebben van begin tot eind met een “man to man” verdediging gestaan, met uitzondering van Eric, die in het laatste kwart in een “man to woman” verdediging stond. En dat leek verdacht veel op “bumperkleven”. Verdedigend kan het volgens schaduwcoach Rick allemaal nog wat feller, en daar heeft hij gewoon gelijk in. Reden om as dinsdag weer even de puntjes op de i te zetten.

Voor de komende wedstrijd is het ook nuttig om de puntjes op de i de zetten, wan dan spelen wij tegen het team van Harlemlakers, welke op dit moment 1 plaatsje boven ons staan in de competitie. Wij staan op plaats 5. Dat is op zich een verdienstelijke plaats, maar het zou mooi zijn als we naar 4 kunnen stijgen door met minimaal 14 punten verschil te winnen.

Na afloop werd er aan de nodige teambuilding gedaan in de kantine en bij de housewarmingsparty van Mats.
Het was allemaal weer “hips” gezellig.

8 oktober The Challengers hs 3 – Sea Devils hs 2

In aanloop naar deze wedstrijd werden er verhalen uit de oude doos verteld over deze enorme beladen tegenstander, zelfs onze sympathieke beheerder Martin was van deze meest bloederige verhalen op de hoogte. Zo kwam het dus dat wij met knikkende knietjes, naar Hoofddorp togen.

Ik spreek over wij, maar dat was nog maar een kleine greep uit onze heren 2 selectie. Een aantal was uit angst al bij voorbaat afgehaakt. Dat er dan even zo goed nog moedige invallers zijn die de strijd wel aandurven, is zeer prijzenswaardig.

Alle spookverhalen ten spijt, werd het een zeer leuke, sportieve, spannende wedstrijd. Met een voldaan gevoel ging iedereen van het veld, dit werd bij een aantal nog versterkt na een bezoekje aan de Mac.

“Man of the Match” is WimTimTimWim deze speelde namelijk wel erg goed, daar wil ik “de broer van” niks te kort mee doen maar daar kun je van verwachten dat hij sterk speelt.

Einduitslag 53-49.

1 oktober – Sea Devils heren 2 – BV Enkhuizen heren 2

Buiten wordt het na een heerlijke nazomer, langzaamaan echt herfst. Als je dan tijdens de wedstrijd het regenwater op het dak van de sporthal hoort kletteren, ben je maar weer wat blij dat basketbal een binnensport is. Met een voltallig heren 2 team mochten wij deze zaterdagavond aantreden om 19.00 uur. Geert nam zoals verwacht de trainer/coach rol op zich, een rol die hem prima past.

We zouden starten met een “man to man” verdediging welke we overigens de hele wedstrijd hebben gespeeld omdat het gewoon goed ging.

Aanvallend wilden wij graag het spelletje “pick and roll” spelen, welke wij de afgelopen 2 trainingen hadden geoefend. Echter is deze vorm welke wij geoefend hebben gebaseerd op een “men to men” verdediging van de tegenstander, dus was het even afwachten wat de tegenstander ging doen.
De mannen van Enkhuizen kozen er voor om de hele wedstrijd in een zone te verdedigen, dus hiermee viel ons “pick and roll” spelletje in duigen.
Het was daardoor wel een beetje onwennig in de aanval, maar echt paniek is er nooit geweest. Alle 8 spelers kennen het basketbal spelletje goed genoeg om aan de hand van ervaring een goede aanval op te zetten.

Wel is het naar mijn mening een erg goede insteek om het spelletje “pick and roll” te trainen in zijn diverse facetten, en dit voor de gehele club.
Door dit veel te oefenen zal er een automatisme ontstaan die bepaalde onzekerheden wegneemt. En ik begrijp dat dit spelletje voor de gehele club wordt ingevoerd, waardoor nieuwkomers en herintreders makkelijker kunnen instromen.

In het eerste kwart ging het redelijk gelijk op met een licht voordeel voor Enkhuizen 9-14. Er was bij ons enige irritatie over de leiding van deze wedstrijd. Er zullen ongetwijfeld enkele onjuiste beslissingen genomen zijn, maar de dames stonden er toch maar mooi op hun vrije zaterdagavond, dank daarvoor.

In het tweede kwart behaalden wij de winst waarmee we de voorsprong van Enkhuizen verkleinden naar 18-22.

In het derde kwart gingen wij over Enkhuizen heen 35-29.

In het vierde kwart steeg de spanning ten top, Sea Devils wist in het begin nog iets uit te lopen. Maar na een aantal minuten kreeg de nummer 6 van Enkhuizen het juiste schot te pakken en knalde er achter elkaar een aantal driepunters in.

1 minuut voor tijd was de stand 51-48, er werd geroepen om een time out aan onze kant, maar het merendeel vond dit niet nodig. De tegenpartij nam een time out , 6 seconden voor het einde. Het mocht hen niet baten.

Een zeer mooie eerste overwinning dit seizoen: 51-48.

Ik maak mij toch een beetje zorgen over het verdere verloop van dit seizoen. En dan doel ik op het totaal aantal spelers van heren 1 + 2. Ik begrijp dat heren 2 as zaterdag 8 oktober slechts 6 mensen op papier beschikbaar heeft, dit is te weinig voor dit team. Ook heren 1 heeft dit zelfde probleem.

Op deze manier verwacht ik niet dat wij het seizoen gaan rondbreien. Ingrijpen is naar mijn mening met spoed gewenst.

17 september – Killa Beez HS 2 thuis

Mensen denken dat je na een zomerstop bij de basketbal, bij terugkomst gewoon weer inspiratie hebt voor het schrijven van een verslagje. Nou dacht ik het zelf dus ff niet, want in zo n zomerstop is bij mij over het algemeen het thema “DRANK” .

Daar dat dit jaar niet veel anders was, heeft het dan ook nu weer de gebruikelijke hersencellen gekost. Overigens verbaast het mij met de jaren steeds meer dat er nog steeds hersencellen kunnen afsterven, gezien mijn drank historie.

Nou was niet alleen afgelopen zomerstop het thema “drank” , maar meteen na afloop van de eerste competitie wedstrijd van de beide heren teams bleek hetzelfde thema van toepassing. Dit leverde een nog grotere blokkade op in de “verslagenschrijfinspiratiekwab” , en dan in het bijzonder de (zon)dag erna.

Het menselijk lichaam is een mooi ding (Beyonce, Katja Schuurman, of Tatjana zijn daar goede voorbeelden van), en met name het brein heeft een enorm herstelvermogen. Gelukkig voor de fanatieke verslagenlezertjes trad bij mij het herstel vandaag (maandag) langzaam in, en lijk ik toch nog een beetje inspiratie te krijgen.

Het verdere schrijfwerk zal dan ook vrijwel in zijn geheel in het teken staan van de eerste basketbal competitiewedstrijd van Seadevils heren 2 – Killa Beez hs 2.

Het officiële team van heren 2 bestaat voor het seizoen 16/17 uit 9 spelers, hierbij is het even afwachten wanneer Joris weer terugkeert na een langdurige blessure. Op dit moment dus 8 beschikbare spelers, waarvan er slechts 1 afbericht had gegeven. En daarmee gaat deze wedstrijd meteen als 1 van de leukste van het seizoen 16/17 de boeken in.

De verwachtingen voor deze eerste wedstrijd waren behoorlijk hoog. Dit omdat in de trainingen op dinsdag, de huidige spelers van heren 2 toch wel goed speelden in onderlinge partijtjes met heren 1. Echter is in en na de wedstrijd tegen de grotere broertjes van “Maia de bij” wel gebleken dat er ten opzichte van het seizoen 15/16 weinig veranderd is.

We staan na de eerste speelronde van onze poule gewoon weer stijf onderaan, met een doelsaldo van -26.

Ik ben er van overtuigd dat dit slechts een incidentje is, en dat wij met dit team meerdere keren punten gaan pakken. Het is gewoon nog even wennen en zoeken naar de juiste speelwijze.

In deze eerste wedstrijd maakte wij de keuze om met een “men to men” verdediging te starten mede omdat dit tijdens de trainingen lekker liep.
De Killa Beez hadden echter weinig moeite met de “men to men” verdediging, sterker nog we werden volledig overruled. Het resultaat was voor ons dat we na het eerste kwart al met onze tong op de hielen liepen. Een tekort aan wissels (1) was er ook de oorzaak van, maar gelukkig werd deze mogelijkheid in het tweede kwart verdubbeld naar 2, omdat de pizza van Coen nu wel bijna gaar was.

Vanaf het tweede kwart speelden wij dus in de zone, en hiermee kwam ons team veel beter tot zijn recht. Het derde kwart werd zelfs door ons gewonnen.

Einduitslag 43-69.

——
Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de heren 2 pagina? Mail de webmaster!

8 oktober The Challengers hs 3 – Sea Devils hs 2.

In aanloop naar deze wedstrijd werden er verhalen uit de oude doos verteld over deze enorme beladen tegenstander, zelfs onze sympathieke beheerder Martin was van deze meest bloederige verhalen op de hoogte.

Zo kwam het dus dat wij met knikkende knietjes, naar hoofddorp togen.

Ik spreek over wij, maar dat waren nog maar een kleine greep uit onze heren 2 selectie.

Een aantal was uit angst al bij voorbaat afgehaakt.

Dat er dan even zo goed nog moedige invallers zijn die de strijd wel aandurven, is zeer prijzenswaardig.

Alle spookverhalen ten spijt, werd het een zeer leuke,sportieve, spannende wedstrijd.

Met een voldaan gevoel ging iedereen van het veld, dit werd bij een aantal nog versterkt na een bezoekje aan de Mac.

“men of the Match” is WimTimTimWim deze speelde namelijk wel erg goed, daar wil ik “de broer van” niks te kort mee doen maar daar kun je van verwachten dat hij sterk speelt.