Seizoen 2017-2018: Dames 2

Speelsters Basketball.nl Historie
Brigiet Bakker Programma 2016-2017
Marion Beentjes Uitslagen 2015-2016
Marijke Bosker Stand 2014-2015
Annet Haan 2013-2014
Meike Poortman 2012-2013 (geen)
Marijke Teunis 2011-2012
Rona Twaalfhoven 2010-2011
Jolanda Wellen 2009-2010
Sandra Verburg 2008-2009 (u18m)

18 november 2017: Dames 1 – Dames 2!

Ja hoor, afgelopen weekend stond hij op het programma: de Castricumse ‘clash’, dames 1 tegen dames 2.

Dit jaar, wegens het afgelopen kampioenschap van het ‘oude’ dames 2, het nieuwe dames 1, in dezelfde poule als het ‘oude’ dames 1, het nieuwe dames 2…………

Marion is nog geblesseerd van de vorige wedstrijd en Meike kon vanavond niet.

Van tevoren had ik verwacht dat we het moeilijker zouden krijgen: jong tegen wat ouder, snel tegen wat minder snel. Maar nee hoor, na wat aftasten gingen we redelijk los. Dames 1 opende dan wel de score maar die werd goed beantwoord.

Een box-in-1 op de center en verder geconcentreerd spelen. Marijke T en Jolanda gooiden de ballen er lekker in en na het 1e kwart stond het 9 – 19.

Het 2e kwart ging wat meer gelijk op, lukte niet alles, misten we wat rebounds, maar met 17 – 29 gingen we de rust in.

Het 3e kwart had de oudere garde de jongere garde in de tang, scoorden wij wel en zij bijna niet. We werden niet weggelopen, kregen geen breaks om de oren: 5 – 13.

Gelukkig bleef dames 1 man-to-man spelen waardoor wij in ons spelen bleven.

Het laatste kwart slim spel, Annet die er goed tussen zat en zelf breaks kon lopen en weer goed verdedigend werk. Dames 1 kwam wel dichterbij maar wij bleven ook scoren waardoor het gat niet gedicht kon worden: 14 – 22.

Einduitslag 36 – 64.
Scores: Marijke T – 17, Annet – 16, Jolanda – 15, Rona en Brigiet – 6, Sandra – 4.

11 november 2017: Dames 2 – Schrobbelaar 1

Afgelopen zaterdag weer even aan het basketbal mogen proeven: gelegenheidscoach bij dames 2. Alleen Meike is nog geblesseerd, dus 8 fitte dames. En inderdaad fit.

We kwamen slecht uit de startblokken en misten in de eerste helft veel ballen, werd Marion tegen de vlakte gewerkt en kon niet meer verder spelen (gekneusde rib), werd Marijke B ook tegen de grond gewerkt maar kon gelukkig doorspelen en in de 2e helft werd dit alles helemaal goed gemaakt. Na een 21 – 21 ruststand werd de verdediging aangescherpt, hielp iedereen elkaar, werden veel ballen geblokt of afgepakt, scoorde Schrobbelaar slecht en pakten wij onze kansen.

Het laatste kwart werd de voorsprong van 10 punten niet uit handen gegeven. Hele mooie lange aanvallen en op het juiste moment de juiste vrouw aanpassen en scoren. Marijke T liep haar tegenstander steeds voorbij en Annet schoot op de juiste momenten een 3 punter. Geconcentreerd goed spel wat resulteerde in een verdiende overwinning door goed teamwerk : 52 – 40.

Volgende week weer?

Scores: Marijke T – 17, Jolanda – 13, Annet – 11, Marijke B – 6, Rona – 4, Brigiet – 1
Wilma

30 september 2017: Sea Devils D2 – Volendam

Bij deze wedstrijd beleven wij als team een primeur bij Sea Devils met een digitaal scoreformulier. Het is even zoeken, maar dan vind je het resultaat in de app van de NBB. We spelen vandaag tegen Volendam, waar we het vorig seizoen altijd lastig tegen hadden. Dames 1 heeft vorige week nipt gewonnen, dus we zijn benieuwd wat de wedstrijd ons brengt. Helaas kan Meike nog niet meedoen, maar verder zijn we compleet.

Het 1e kwart beginnen wij meteen geconcentreerd met een felle man-to-man verdediging. Volendam heeft een paar goede schutters mee genomen, maar ook bij Sea Devils kan het niet op. We krijgen buiten de bucket veel ruimte van hun zone verdediging en alle forwards schieten er handig op los met een prachtige stand van 23-10 tot gevolg.

Het 2e kwart wisselt Volendam van verdediging en moeten wij ons weer even opnieuw organiseren. Gelukkig kunnen we nu ook de centers meer aan passen en komen er meer scores van inside. Vooral Jolanda is op dreef. In de verdediging wordt er hard gewerkt, zodat Volendam niet lekker in zijn spel komt. Bij rust staat het 41-23.

Inmiddels is Wilma aangeschoven op de bank en geeft nog wat handige tips. We blijven man-to-man verdedigen en blijven het Volendam lastig maken. Over en weer worden nogal wat fouten gemaakt, dus de scheidsrechters hebben het ook druk. Niet alle vrije worpen worden benut, maar er wordt genoeg gescoord, zodat er na het 3e kwart 59-34 op het scorebord staat.

Het laatste kwart heeft Volendam er niet meer zoveel zin in en blijft Sea Devils bij de les en lukt het zelfs het laatste kwart om weer meer dan 20 punten te scoren, zodat we de monsterscore van 80-40 behalen. We kunnen ons niet herinneren, wanneer we voor het laatst de 80 hebben gehaald, maar zijn natuurlijk reuze blij.

Iedereen komt weer tot scoren: Annet – 14, Rona en Sandra – 9, Marijke T., Brigiet en Marjon – 4, Marijke B. – 12 en Jolanda – 24.

23 september 2017: Onze Gezellen – Sea Devils D2

In het kader van beter laat dan nooit, is hier nog een stukje over de wedstrijd van vorige week, de eerste van het seizoen als dames 2 bij Sea Devils. Behalve de naam bleef het team grotendeels in tact. We namen afscheid van Marike en Wilma (nu echt?), maar worden versterkt met Meike, die na een seizoen meetrainen nu ook aan de wedstrijden gaat meedoen en Marjon, die een aantal seizoenen geleden ook trainend lid was. Door een blessure moest Meike helaas de 1e wedstrijd missen, maar zo blijven er nog 8 dames over.

Maar goed, de wedstrijd dus. We mochten aantreden tegen Onze Gezellen, altijd lastig. We hadden als gelegenheidscoach vandaag Sandra S. van vorig seizoen op de bank, dus dat was vertrouwd. Het eerste kwart moesten we duidelijk nog in ons spel komen, terwijl OG gelijk met een 3-punter begint. Het tweede kwart begint met 9-3, maar dan gaat de aanval van Sea Devils eindelijk draaien en bij rust staat het bijna gelijk met 22-21.

De tweede helft blijft het helemaal gelijk opgaan, al is het telkens OG, die een kleine voorsprong opbouwt, die Sea Devils dan weer inhaalt. Na het 3e kwart staat het 33-32 en in het 4e kwart moet het dus gaan gebeuren.

Helaas lukt het Sea Devils de laatste 5 minuten haast niet meer om te scoren en vallen de beslissingen van de scheidsrechter telkens in ons nadeel uit, waardoor we aan het eind van de wedstrijd de kleine achterstand niet meer kunnen inlopen en verliezen met 41-39.

Iedereen komt tot scoren: Annet – 5, Rona en Sandra – 2, Marijke T. – 8, Brigiet en Marijke B. – 6, Jolanda – 9 en Marjon – 1.

—— Commentaar, suggesties, tekst of foto’s voor de dames 2 pagina? Mail de webmaster!