Het digitale wedstrijdformulier (DWF)

Hoi allen!

Zoals velen van jullie al weten wordt het ouderwetse ‘sheet’ vervangen voor het digitale wedstrijdformulier (DWF). Graag informeren wij jullie over de implementatie van het DWF bij The Sea Devils, want deze is vanaf 1 januari 2018 verplicht.

De spelerskaarten zijn verleden tijd. Alle leden hebben nu een digitale spelerspas! Hiervoor moet je alleen even de APP downloaden: basketball.nl.

Om als speler of staflid (coach) van een team met de APP aan de slag te kunnen is het belangrijk dat jouw e-mailadres geregistreerd staat. Met het e-mailadres dat bij The Sea Devils bekend is, registreer je jezelf vervolgens in de APP. Weet je niet welk e-mailadres dat is, neem dan even contact op met het secretariaat.

Als speler of staflid van een team heb je de volgende mogelijkheden in de APP:

  • Je eigen programma inzien.
  • De uitslagen van je wedstrijden bekijken.
  • Je kunt je eigen gegevens bewerken (o.a. jouw foto, deze moet up-to-date zijn i.v.m. controle. De foto kan je ter plekke maken met de camera van je telefoon).
  • Je eigen privacyniveau instellen.
  • Alle teamleden kunnen het wedstrijdformulier invullen: basisspelers, wissels, staf, rugnummers, functies en aanvoerder.

Wat verandert er momenteel aan de start van de wedstrijd?

Normaal vult de coach het sheet in met alle namen van de spelers, de spelerskaarten en de rugnummers. Nu staat alles in de APP geregistreerd en kan de coach of speler alles in de APP invullen (basis- en wisselspelers aangeven, eventuele bankspelers en staf toevoegen, rugnummers invullen en een aanvoerder toewijzen) en versturen. Dit moet vooraf gebeuren bij elke uit- en thuiswedstrijd, iedereen van het team kan dit doen via de APP.

Nog wat punten voor de scheidsrechters:

  • De scheidsrechter moet de spelers controleren op het DWF.
  • Na het accorderen van de scheidsrechter aan het eind van de wedstrijd, is het DWF voor iedereen openbaar.

Bekijk de 3 filmpjes op deze site, dit kost niet meer dan 10 minuten van jouw tijd en daarna weet je precies hoe het werkt: https://support.sportlink.nl/support/solutions/articles/9000128772-mobiel-digitaal-wedstrijdformulier-voor-basketbalverenigingen-verenigingsaccount-

Heb je toch nog vragen, dan kun je die stellen via de mail: secretaris@seadevils.nl of ons gewoon even aanspreken.

Groetjes Romany en Sara