Sea  Devils Recreanten maken indruk in Amersfoort 

Al 25 jaar organiseren Dirk en Ans Marchal uit Amersfoort een Recreantentoernooi voor basketballers. Het echtpaar deed dat aanvankelijk in Wijk bij Duurstede en vier jaar geleden verhuisde het hele circus naar Amersfoort, omdat de sporthal in Wijk bij Duurstede tegen de vlakte dreigde te gaan. Dat is overigens nog steeds niet gebeurd, maar dit terzijde.

Veel belangrijker is dat het onvolprezen Recreantenteam van Sea Devils sinds 2006, toen het evenement een beetje internationale allure kreeg, geen enkele keer het toernooi heeft overgeslagen. De Sea Devils Recreanten, die elke maandagavond trouw trainen aan de Vondelstraat, mochten dan ook niet ontbreken op de jubileum-editie van het BEO (Basketball Events Organisation)-toernooi in Amersfoort. En zo geschiedde; de Sea Devils Recreanten, die dit jaar overigens hun twintigste verjaardag vierden, gaven acte de présence in de keistad en maakten daar indruk met vloeiend basketbal én het gegeven dat het team met afstand de oudste speler van het toernooi in de gelederen had. Dat was (oud-Sea Devils-voorzitter) Jacob Mohrs, die niet alleen speelde en zelfs scoorde, maar tevens twee wedstrijden leidde als scheidsrechter. Jacob was daarom niet alleen de oudste speler, maar tevens de oudste arbiter op het toernooi.

Het verhaal is verder snel verteld. De dappere Sea Devils Recreanten waren helaas een tikje te hoog ingedeeld (als gevolg van het succes van vorige jaren), waardoor de poulewedstrijden telkens nipt verloren werden. Het maakte de pret er niet minder om. Na afloop gingen de acht Sea Devils even lekker chinees eten in Amersfoort. Volgend jaar zijn ze er weer bij!